Αποστολέας Θέμα: Revell Ghost Ship (easy-click) with "Night Color" (05435)  (Αναγνώστηκε 591 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ilias83

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Revell Ghost Ship (easy-click) with "Night Color" (05435)
« στις: Αυγούστου 18, 2025, 10:02:29 μμ »
Πέρασε ένας χρόνος και κάτι από τότε που έγραψα πρώτη φορά εδώ, αλλά δεν σας ξέχασα.
Πριν λίγο καιρό τελείωσα το μοντέλο με πολύ αργό ρυθμό, καθώς το άπλωνα, δούλευα λίγο και μάζευα πάλι. Δυστυχώς δεν έχω χώρο και έχω γάτα στο σπίτι, συνεπώς το να αφήσεις μοντέλο έξω είναι αδιανόητο.

Αρχικά αποφάσισα να μην πάω με το σύστημα easy-click, αλλά να δουλέψω με κόλλα για δική μου εξάσκηση. Θεωρώ πως έκανα καλώς, καθώς ξεκίνησα με πολλά λάθη χρησιμοποιώντας περισσότερη κόλλα από όση χρειαζόμουν.
Ευτυχώς η αρχή γίνεται με τα μεγάλα κομμάτια και προχωράς στα πιο μικρά, οπότε δεν έγινε πολύ μεγάλο κακό.

Πριν ξεκινήσω έλεγα πως θα βάψω κανονικά το μοντέλο και μετά θα εφαρμόσω από πάνω το Night Color. Ωστόσο οι εποχές έχουν αλλάξει και το internet αποτελεί μεγαλύτερη βοήθεια και από βόλτα στην Ιπποκράτους παλιότερα.
Είδα λοιπόν πως το Night Color δεν είναι ακριβώς διάφανο και πως για να έχεις αποτέλεσμα όταν σβήνουν τα φώτα θέλεις παχιά στρώση που θα αφήσει ένα γαλακτερό χρώμα στο μοντέλο.
Το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιούσε και από τη στιγμή που ήθελα να περάσω το Night Color θα ήταν πολύ χαμένος χρόνος και πολύ κόπος το βάψιμο από κάτω. ʼλλωστε μιλάμε για πλοίο φάντασμα...

Γενικά μπορεί να είμαι εγώ, αλλά ποτέ δεν συμπάθησα ιδιαίτερα την Revell και το συγκεκριμένο μοντέλο δεν αποτελούσε εξαίρεση. Η εφαρμογή των κομματιών δεν ήταν η καλύτερη δυνατή ιδιαίτερα στα δύο μεγάλα κομμάτια δεξιά και αριστερά που κολλούσαν πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Σε κάθε περίπτωση ολοκληρώνοντας την όλη διαδικασία και έχοντας περάσει κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης ένα χέρι βαφής, προχώρησα ολοκληρώνοντας το μοντέλο.
Το Night Color δεν είχε το αποτέλεσμα που περίμενα και για να έχεις κάποιο glow έπρεπε να περάσεις παχύ στρώμα μπογιάς. Περάστηκε δεύτερο χέρι, αλλά πάλι δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα.
Έτσι προσπάθησα αυτό το γαλακτερό της παχύρευστης μπογιάς να φαίνεται σαν σκόνη, αράχνες και γενικότερα να δίνει στο πλοίο μια εικόνα στοιχειωμένου. Συνεπώς το τρίτο και τελευταίο χέρι ήταν με μεγάλες γενναιόδωρες δόσεις μπογιάς που άφηνα να κυλήσει και να κάτσει σε σημεία του μοντέλου.

Είχα δει πως το μοντέλο συνοδεύεται από αυτοκόλλητα!! με αρκετά μεγάλο πάχος και μεγάλα διάφανα περιθώρια, συνεπώς προσπάθησα να τα κόψω με το νυστέρι μου αφήνοντας μόνο τις νεκροκεφαλές. Κάπου εκεί άρχισα να συνειδητοποιώ την ηλικία μου, αφού τα μάτια μου κουράζονταν πολύ. Νομίζω όμως πως το αποτέλεσμα με τα αυτοκόλητα ήταν καλό. Μάλιστα για να τα ενσωματώσω γιατί έδειχναν πολύ "καινούργια" σε σχέση με το πλοίο τα πέρασα ένα μικρό στρώμα μπογιάς. Δεν έκανα το ίδιο στις σημαίες γιατί δοκιμάζοντας σε ένα μικρό σημείο είδα πως γινόντουσαν εντελώς άσπρες.

Ακολουθούν λοιπόν εικόνες (κλικ για μεγαλύτερες). Δεκτή οποιαδήποτε κριτική φυσικά!

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Απ: Revell Ghost Ship (easy-click) with "Night Color" (05435)
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 19, 2025, 01:17:49 πμ »
Μπραβο, εντυπωσιακο,
Δεν εχω δει αλλο φτιαγμένο, αλλα το δικό σου κατορθωνει να αποδώσει πετυχημενα
τη στοιχειωμενη εικονα.
Κατι πρεπει να κανεις μονο για τα σημαιακια, φαινονται ολοκαινουργια
σε αντιθεση με τα σήματα και ολο το πλοίο.

Μιας και εχεις ιδιαιτερη θεματολογια ,
τι σκεφτεσαι να φτιαξεις μετα;

Αποσυνδεδεμένος Ilias83

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 19, 2025, 05:33:51 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι πως θα δω τι θα κάνω με τις σημαίες. Ίσως δοκιμάσω λίγη μπογιά αραιωμένη σε μια άκρη να δω πως βγαίνει.

Επόμενο άμεσο σχέδιο δεν έχω. Σκεφτόμουν πως το ίδιο θα μπορούσε να γίνει κάποιο διόραμα, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ και το φοβάμαι.

Επίσης ένα απωθημένο επειδή ήταν από αυτά που δεν τελείωσα πριν παρατήσω το χόμπι είναι το Canadair της Heller. (Ξέρω είναι και της μόδας αυτή την εποχή)

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 20, 2025, 12:02:30 πμ »
Μην το φοβασαι το διοραμα,
Ακομα και θαλασσα μπορεις να κανεις,
δες τεχνικές στο φόρουμ και ξεκινα σιγα μεθοδικα οπως εκανες με το πλοιο..
Προσπαθησε μονο ο,τι κανεις να μην χαλασεις την υπάρχουσα δουλεια
και πας πισω και εκνευριστεις..

Το καναντερ τηε χελερ ειναι δυστροπο αν θυμαμαι καλα,
 εκτος και αν εχει βγει καποιο καινουριο κιτ καλυτερο..
Ασε που το κιτρινο ειναι απο τα δυσκολοτερα χρώματα ..
Αν επιμενεις ομως , οι συναδερφοι απο το φόρουμ εδω ειναι
να σε βοηθησουν και σε αυτο..
Κρατα μας ενημερους και ΑΝΕΒΑΖΕ ΦΩΤΟΣ !!

Αποσυνδεδεμένος Ilias83

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 20, 2025, 10:38:08 πμ »
Σε ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις.
Σχετικά με το διόραμα, έλεγα να ξεκινήσω με μια δοκιμή να φτιάξω ένα μικρό κομμάτι μόνο θάλασσα για να δω πως βγαίνει και αν θεωρήσω πως το πετυχαίνω να δουλέψω σε δεύτερο χρόνο με το μοντέλο. Θα ήταν κρίμα να το χαλάσω...

Υ.Γ. Το Canadair της Heller το είχα ξεκινήσει τότε, αλλά ήταν και εποχή που υπήρχε καθημερινή απασχόληση με κάποιο μοντέλο, οπότε δεν το φοβόμουν τόσο.
Θυμάμαι πως ήταν όντως δύστροπο (νομίζω ήταν και αρκετά γυαλιστερό το πλαστικό του) και εννοείται πως η μεγαλύτερη δυσκολία μου ήταν το κίτρινο χρώμα. Δεν το ολοκλήρωσα ποτέ. Ίσως έχεις δίκιο και δεν είναι καλή ιδέα να το πιάσω πριν αποκτήσω και πάλι μια τριβή.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 20, 2025, 10:58:43 πμ »
Ωραια πηγε το στοιχειωμα. Αν κανεις  διοραμα, κανε και τη θαλασσα στοιχειωμενη.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 20, 2025, 11:07:32 πμ »
 **"Beyond the shadow of the ship,
I watched the water‑snakes:
They moved in tracks of shining white,
And when they reared, the elfish light
Fell off in hoary flakes.
Within the shadow of the ship I watched their rich attire:
Blue, glossy green, and velvet black,
They coiled and swam; and every track
Was a flash of golden fire." **
Was a flash of golden fire." **Πέρα από τη σκιά του πλοίου
παρακολουθούσα τα νερόφιδα.
Προχωρούσαν σε λαμπερές, λευκές τροχιές·
κι όταν ορθώνονταν, το αλλόκοτο φως
σκορπιζόταν σε γκρίζες, χιονισμένες νιφάδες.
Μέσα στη σκιά του πλοίου τα κοίταζα --
την πλούσια στολή τους:
κυανό, στιλπνό πράσινο, βελούδινο μαύρο.
Ελίσσονταν και κολυμπούσαν, κι η κάθε τους γραμμή
ήταν μια στιγμιαία λάμψη χρυσής φωτιάς.
Από το ποιημα the rime of the ancient mariner του Colridge

Tags: