Πέρασε ένας χρόνος και κάτι από τότε που έγραψα πρώτη φορά
εδώ, αλλά δεν σας ξέχασα.
Πριν λίγο καιρό τελείωσα το μοντέλο με πολύ αργό ρυθμό, καθώς το άπλωνα, δούλευα λίγο και μάζευα πάλι. Δυστυχώς δεν έχω χώρο και έχω γάτα στο σπίτι, συνεπώς το να αφήσεις μοντέλο έξω είναι αδιανόητο.
Αρχικά αποφάσισα να μην πάω με το σύστημα easy-click, αλλά να δουλέψω με κόλλα για δική μου εξάσκηση. Θεωρώ πως έκανα καλώς, καθώς ξεκίνησα με πολλά λάθη χρησιμοποιώντας περισσότερη κόλλα από όση χρειαζόμουν.
Ευτυχώς η αρχή γίνεται με τα μεγάλα κομμάτια και προχωράς στα πιο μικρά, οπότε δεν έγινε πολύ μεγάλο κακό.
Πριν ξεκινήσω έλεγα πως θα βάψω κανονικά το μοντέλο και μετά θα εφαρμόσω από πάνω το Night Color. Ωστόσο οι εποχές έχουν αλλάξει και το internet αποτελεί μεγαλύτερη βοήθεια και από βόλτα στην Ιπποκράτους παλιότερα.
Είδα λοιπόν πως το Night Color δεν είναι ακριβώς διάφανο και πως για να έχεις αποτέλεσμα όταν σβήνουν τα φώτα θέλεις παχιά στρώση που θα αφήσει ένα γαλακτερό χρώμα στο μοντέλο.
Το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιούσε και από τη στιγμή που ήθελα να περάσω το Night Color θα ήταν πολύ χαμένος χρόνος και πολύ κόπος το βάψιμο από κάτω. ʼλλωστε μιλάμε για πλοίο φάντασμα...
Γενικά μπορεί να είμαι εγώ, αλλά ποτέ δεν συμπάθησα ιδιαίτερα την Revell και το συγκεκριμένο μοντέλο δεν αποτελούσε εξαίρεση. Η εφαρμογή των κομματιών δεν ήταν η καλύτερη δυνατή ιδιαίτερα στα δύο μεγάλα κομμάτια δεξιά και αριστερά που κολλούσαν πάνω από την ίσαλο γραμμή.
Σε κάθε περίπτωση ολοκληρώνοντας την όλη διαδικασία και έχοντας περάσει κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης ένα χέρι βαφής, προχώρησα ολοκληρώνοντας το μοντέλο.
Το Night Color δεν είχε το αποτέλεσμα που περίμενα και για να έχεις κάποιο glow έπρεπε να περάσεις παχύ στρώμα μπογιάς. Περάστηκε δεύτερο χέρι, αλλά πάλι δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα.
Έτσι προσπάθησα αυτό το γαλακτερό της παχύρευστης μπογιάς να φαίνεται σαν σκόνη, αράχνες και γενικότερα να δίνει στο πλοίο μια εικόνα στοιχειωμένου. Συνεπώς το τρίτο και τελευταίο χέρι ήταν με μεγάλες γενναιόδωρες δόσεις μπογιάς που άφηνα να κυλήσει και να κάτσει σε σημεία του μοντέλου.
Είχα δει πως το μοντέλο συνοδεύεται από αυτοκόλλητα!! με αρκετά μεγάλο πάχος και μεγάλα διάφανα περιθώρια, συνεπώς προσπάθησα να τα κόψω με το νυστέρι μου αφήνοντας μόνο τις νεκροκεφαλές. Κάπου εκεί άρχισα να συνειδητοποιώ την ηλικία μου, αφού τα μάτια μου κουράζονταν πολύ. Νομίζω όμως πως το αποτέλεσμα με τα αυτοκόλητα ήταν καλό. Μάλιστα για να τα ενσωματώσω γιατί έδειχναν πολύ "καινούργια" σε σχέση με το πλοίο τα πέρασα ένα μικρό στρώμα μπογιάς. Δεν έκανα το ίδιο στις σημαίες γιατί δοκιμάζοντας σε ένα μικρό σημείο είδα πως γινόντουσαν εντελώς άσπρες.
Ακολουθούν λοιπόν εικόνες (κλικ για μεγαλύτερες). Δεκτή οποιαδήποτε κριτική φυσικά!