Αποστολέας Θέμα: HMS Cumberland (Aoshima 1/700 conv.)  (Αναγνώστηκε 656 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
HMS Cumberland (Aoshima 1/700 conv.)
« στις: Ιουνίου 09, 2025, 10:41:14 μμ »
Counties συνέχεια: Υπ' αριθμ. 10: HMS Cumberland (1942)

To Cumberland ήταν το δεύτερο από τα Counties που μπήκε σε υπηρεσία και το τελευταίο που παροπλίστηκε. Γενικά είχε μια ήρεμη καριέρα χωρίς πολλά συμβάντα, καθώς κυρίως έδρασε στον Αρκτικό, συνοδεύοντας νηοπομπές. Στην αρχή του πολέμου, όταν έγινε η Ναυμαχία του Ριο ντε λα Πλάτα, παρότι μέλος της Βρετανικής δύναμης (Exeter, Ajax και Achilles), δεν πήρε μέρος, καθώς ήταν για συντήρηση στα Φώκλαντς. Πήρε μέρος και στην επιχείρηση (φιάσκο) στο Ντακάρ, όπου έπαθε σημαντικές ζημιές από τις γαλλικές παράκτιες πυροβολαρχίες. Μετά τον πόλεμο καθώς ήταν σε καλύτερη κατάσταση από τα άλλα πλοία της κλάσης, χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή διάφορων οπλικών και ηλεκτρονικών συστημάτων, μέχρι το Μάιο του 1951, οπότε και παροπλίστηκε και δόθηκε για διάλυση.

Κιτ του Cumberland δεν υπάρχει, οπότε η μετασκευή του Cornwall της Aoshima, ήταν μονόδρομος. Η βασική διαφορά, αφορά στο πρυμναίο κατάστρωμα, το οποίο (όπως και στο Suffolk), είχε "χάσει" έναν όροφο, για λόγους εξοικονόμησης βάρους. Τις επεμβάσεις μου, τις έχω σημειώσει στην πρώτη φωτογραφία. Οι ιστοί θα έπρεπε να έχουν και μια πλατφόρμα τύπου "αστερία", αλλά τα αντίστοιχα κομμάτια εκσφενδονίστηκαν στο υπερπέραν (και όποιος έχει δει το εργαστήριό μου, καταλαβαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν) :evil: :evil: :evil:....... Φυσικά, ήταν από τα λίγα κομμάτια για τα οποία δεν έχω spares!!!!! :evil: :evil: :evil:

Ελπίζω να σας αρέσει.... Τα σχόλια κάθε είδους, όπως πάντα καλοδεχούμενα!!! ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: HMS Cumberland (Aoshima 1/700 conv.)
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 10, 2025, 11:44:31 πμ »
'Οπως και τα άλλα 9.....δέκα με τόνο

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 10, 2025, 01:57:59 μμ »
Πολύ όμορφη και αυτή η κατασκευή! Πότε ολοκληρώνεται η σειρά να επιστρέψεις στα άρματα;  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
και όποιος έχει δει το εργαστήριό μου, καταλαβαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν
Λοιπόν, δεν έχω δει το εργαστήριό σου αλλά το δικό μου είναι σίγουρα πιο χαοτικό. Το δόγμα που έχω είναι ότι κανένα κομμάτι δεν είναι δυνατόν να χαθεί. Εφόσον υπήρχε στο χώρο, συνεχίζει να υπάρχει στο χώρο. Με αυτό το δόγμα έχω βρεί κομμάτια διαστάσεων ένα επί ένα χιλιοστό που μου έχουν πέσει από τον πάγκο. Δεν χάνεται τίποτα; Τίποτα πλαστικό, χρόνος χάνεται άπειρος για να βρεθούν τα ηλίθια κομμάτια σε βαθμό που δεν ξέρω αν άξιζε τον κόπο. Δύο κομμάτια τα έχω βρει μετά από πάρα πολύ καιρό να έχουν εισέλθει από κάποια χαραμάδα σε κλειστό συρτάρι (δύο διαφορετικές περιπτώσεις). Αυτά τα περιστατικά ενδυνάμωσαν την πίστη στο δόγμα μου και αύξησαν εκθετικά τον χαμένο χρόνο για να βρω εκσφενδονισμένα κομμάτια.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 11, 2025, 08:34:45 πμ »
Εξαιρετικό, συγχαρητήρια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 11, 2025, 11:11:36 πμ »
Ωραία δουλειά Μήτσο ::eusa_clap::

Και πολύ ωραίο κάμο :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 11, 2025, 02:43:05 μμ »
Πολύ όμορφο βαπόρι  ::thumbleft::

Αν και σου το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, θα το επαναλάβω: Οι φωτογραφίες είναι τιμιότατες.

Καλή συνέχεια στο επόμενο!!

Πολύ όμορφη και αυτή η κατασκευή! Πότε ολοκληρώνεται η σειρά να επιστρέψεις στα άρματα;  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Λοιπόν, δεν έχω δει το εργαστήριό σου αλλά το δικό μου είναι σίγουρα πιο χαοτικό. Το δόγμα που έχω είναι ότι κανένα κομμάτι δεν είναι δυνατόν να χαθεί. Εφόσον υπήρχε στο χώρο, συνεχίζει να υπάρχει στο χώρο. Με αυτό το δόγμα έχω βρεί κομμάτια διαστάσεων ένα επί ένα χιλιοστό που μου έχουν πέσει από τον πάγκο. Δεν χάνεται τίποτα; Τίποτα πλαστικό, χρόνος χάνεται άπειρος για να βρεθούν τα ηλίθια κομμάτια σε βαθμό που δεν ξέρω αν άξιζε τον κόπο. Δύο κομμάτια τα έχω βρει μετά από πάρα πολύ καιρό να έχουν εισέλθει από κάποια χαραμάδα σε κλειστό συρτάρι (δύο διαφορετικές περιπτώσεις). Αυτά τα περιστατικά ενδυνάμωσαν την πίστη στο δόγμα μου και αύξησαν εκθετικά τον χαμένο χρόνο για να βρω εκσφενδονισμένα κομμάτια.

:lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 12, 2025, 07:44:23 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και ζητώ συγγνωμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά χτες ήμουν εκτός σύνδεσης!!!! ::salut:: Ειδικότερα:

::arrowred:: Γιάννο: Ευχαριστώ πολύ!!! Όντως τείνει να γίνει όμορφη συλλογή.....
 ::arrowred:: Κωστή: Κατά βάση συμφωνώ. Έχω βρει κομμάτι μετά από μήνες (είχε πέσει μέσα στην πρίζα κάτω από το μετασχηματιστή του φωτιστικού που είχα τότε!!!!) :roll:, αλλά στο εργαστήριό μου α) επικρατεί χάος, β) το πάτωμα είναι μωσαικό, γ) εκσφενδονίστηκαν από το τσιμπιδάκι, οπότε μπορεί να είναι οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε απόσταση.... Αν ποτέ τα βρω, θα επανέλθω... Τα Counties ήταν συνολικά 13... Μένουν τα Cornwall, London και Devonshire. Τα δύο πρώτα είναι σχετικά προχωρημένα, ενώ για το τρίτο ακόμα συλλέγω στοιχεία (δεν υπάρχουν αρκετά). Ευελπιστώ πάντως να είναι όλα έτοιμα στην Εκθεση, τον Οκτώβριο. Μετά, σκοπεύω να κάνω ακόμα τρία (Hawkins, York και Enterprise), ώστε να έχω ένα τουλάχιστον καταδρομικό, από κάθε κλάση. Οπότε για τα αρματάκια έχουμε καιρό.....
::arrowred:: Δημήτρη, σε ευχαριστώ πολύ!!!!
 ::arrowred:: Μάνο: Γενικά οι ʼγγλοι μέχρι τα μέσα του 44, είχαν πανέμορφα καμουφλάζ!!!! Μετά τα τυποποίησαν και έγιναν μάλλον αδιάφορα (το London θα γίνει έτσι, επειδή η -μοναδική- εταιρία που το βγάζει, το δίνει με διαμόρφωση του 45)....
 ::arrowred:: Βασίλη: να προσέχεις τα λόγια σου μικρέ!!!! Δεν θα μου χαλάσεις εσύ το όνομα!!!!! ::glossa:: :mrgreen:

ΔΚ

Tags: