Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό , χρόνια πολλά σε όλους.
ʼλλο ένα διπλό εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε αρχές Ιουνίου και βρίσκεται προς την ολοκλήρωση του.
Ξεκίνησα δυο su-27 ,το κλασικό κιτ της academy αλλά με βλέψεις για πολλές προσθήκες

ξεκινώντας από τα πιλοτήρια , επειδή των κιτ ήταν τα παλιά , χωρίς καμία λεπτομέρεια αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τα ρητινένια που είχα

-

πολύ καλή λεπτομέρεια και με το κατάλληλο βάψιμο έγιναν θεωρώ αρκετά καλά. το κάθε πιλοτήριο ήταν διαφορετικό με διαφορετικό βαθμό λεπτομέρειας . όταν τα τοποθέτησα ( με αρκετή δυσκολία θα έλεγα για να κάτσουν σωστά) και αφού προσθεσα και λεπτομέρειες που δεν έχουν τα κιτ (hud , λιγες καλωδιώσεις κλπ) μου έδωσαν ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα.
χρησιμοποίησα το χρώμα της akan για τα ρωσικα πιλοτήρια
το 1ο

-

-

-

-

-

και το 2ο

-

-

-

-

η κατασκευή των κιτ δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο , πέραν της δυσκολίας να προσαρμόσω τους κώνους ρητίνης και στα δυο
παράλληλα ασχολήθηκα με ότι καλύτερο μπορούσα να βάλω για να αναβαθμίσω το τελικό αποτέλεσμα

-

-

-

αυτά περιλαμβάνουν τα εξής
α/α r-73 της eduard
α/α r-27T της eduard
α/α r-27Ρ της eduard
ρουκέτες b-8m της eduard
διπλούς και μονούς φορείς φορείς της reskit
ecm pods για τa ακροπτέρυγα του ενός κιτ , της reskit
μεταλλικούς pitot
δουλεύοντας τις ρουκέτες , ήταν λίγο δύσκολο να κόψω τόσο χοντρά κομμάτια ρητίνης αλλά το έχω κάνει αρκετές φορές με το κατάλληλο πριονάκι οπότε η δουλειά γίνεται σχετικά γρήγορα

τα α/α όπλα έχουν δυσκολία λόγω μικρών κομματιών
τα ecm pods τα δούλεψα κάνοντας μια μικρή εργασία με φ.π. και μεγαλώνοντας την οπή της πτέρυγας , έτσι ώστε να κουμπώνουν στη θέση τους σωστά μόλις βάλω κόλλα και να μην κολλήσουν στραβά

-

-

στη συνέχεια ακολούθησε το βάψιμο.
αυτή τη φορά αποφάσισα να αλλάξω χρώματα και πήρα αστάρι και τα χρώματα για su-27 και su-35 της mrp.
τέλειο στρώσιμο πολύ εύκολα στη χρήση αλλά πολύ έντονη μυρωδιά. ήταν περίπου Σεπτέμβριος - Οκτώβριος , οπότε τα βαψίματα έγιναν σε εξωτερικό χώρο με χρήση μάσκας
το γκρι από το σετ του su-27 δεν μου άρεσε καθόλου , θεωρώ οτι ήταν πολύ εκτός και χρησιμοποίησα από πάνω το γκρι από το σετ για su-35. επίσης το ανοιχτό μπλε ήταν κάπως πρασινωπό

οπότε έκανα ένα ελαφρύ ψέκασμα από το σετ για su-35 . προσπάθησα να μην καλύψω εντελώς το γκρι αστάρι για να έχει κάποιες σκιες από την αρχή

-

το τελικό αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ

-

παρόλαυτα τα mrp είναι πολύ ευαίσθητα (και το αστάρι τους) , μπορεί πολύ εύκολα να φύγει το χρώμα από την επιφάνεια .
επίσης θέλει πολύ προσοχή να μην στάξουν πάνω σε βαμμένη επιφάνεια γιατί καίει το χρώμα καθώς αν το σκουπίσει κάποιος με χαρτί θα δει οτι θα φύγει μέχρι και το αστάρι
Ι learned it the hard way

ακολούθησαν τα μέταλλα , επίσης με mrp και vallejo

-

-

-

-

σειρά είχαν τα περιφερειακά

-

-

-

-

μετά βερνίκι.
έριξα gloss της vallejo γιατί δεν είχα της mrp.
μου έκανε μπιμπικάκια και αναγκάστηκα να το τρίψω με 1500
από χαλκομανίες χρησιμοποίησα των κιτ , αρκετές από το σετ stencils για su-27 της begemot καθώς επίσης και τα μοιρόσημα από την αντίστοιχη καρτέλα της begemot.
πολλή υπομονή καθώς ήθελαν περίπου 10 λεπτά για να ξεκολλήσουν από το χαρτί
στη ράχη τα προειδοποιητικά τετράγωνα τα τύπωσα εγώ , αλλά συνάντησα αρκετές δυσκολίες στην εφαρμογή τους.
και φυσικά σε αρκετές είχα silvering παρά τα βελτιωτικά

-

-

στο ένα έκανα και wash

το δεύτερο σύντομα μαζί με τα περιφερειακά και τα όπλα

στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κάποιες επιπλέον φθορές
είχα βάλει ένα deadline μέχρι τέλος του χρόνου να τα τελειώσω. δεν το βλέπω , αλλά τις πρώτες μέρες του 2025 πιστεύω οτι θα ολοκληρωθεί το project
αυτά προς το παρόν. θα επανέλθω σύντομα