καλησπέρα και πάλι
με την έλευση του 2025 ξεκίνησα άλλο ένα διπλό εγχείρημα , αυτή τη φορά με αμερικάνικα αφη

ένα (και το μοναδικό που είχα) f-14 και ένα f-18 super hornet.

-

και τα δυο για κιτ κλάματα

τα ξεκίνησα όμως
από το f-14 δεν έχω υλικό από την κατασκευή. άλλωστε δεν είχε κάτι ιδιαίτερο πέραν της μέτριας εφαρμογής
με το f-18 ασχολήθηκα (και με παίδεψε ) περισσότερο. ο λόγος ήταν οτι τα flaps κλπ είναι όλα ένα με την πτέρυγα και ήθελα να το κάνω παρκαρισμένο.οπότε ξεκίνησα να σφάζω και ότι βγεί.

το f-18 τελείωσε το καλοκαίρι (και ευτυχώς πήγε καλά) ενώ το f-14 τελείωσε πρόσφατα.
οι φωτογραφίες είναι κυρίως απο το 18αρι. άρχισα να κόβψ κομμάτια και να προσπαθώ να τα ενώσω όπως ήθελα.
οι φωτογραφίες τα λένε όλα..

-

-

-

-

-

-

-

-

έπεσε πολύ κόψε ράψε και σε κάποια στιγμή είπα να το πετάξω , αλλά τελικά το συνέχισα
έτριψα την γραμμή από την καλύπτρα και την γυάλισα

από την άλλη πλευρά η μόνη βελτίωση που έγινε στο f-14 ήταν να φτιάξω μηχανισμό στήριξης της καλύπτρας γιατί κλειστή δεν είχε καλή εφαρμογή.

-

συνεχίζοντας το μαρτύριο

βάφτηκε το 18αρι με vallego , μπηκαν όπλα από τα έτοιμα που έχω από άλλα κιτ γιατί ο κιτ δεν έχει σχεδόν τίποτα και οι χαλκομανίες της furball.
για φορτία προτίμησα 2gbu-24 , 2 gbu-12 , 2 agm88 haarm . 1 aim-120 και 2 aim-9x από κιτ f-16

-

-

-

-

-

μετά από καιρό μπήκε και το 14αρι στην τελική ευθεία βάφτηκε με vallejo light gull grey από πάνω και insignia white από κάτω.μπορώ να πώ είναι από τις λίγες φορές που δεν έκανα αναμίξεις χρωμάτων και τα χρησιμοποίησα όπως είναι . και ήταν και πολύ καλές οι αποχρώσεις

φυσικά έκανα και μπόλικες μαυρίλες

-

ξεμασκάρισα την καλύπτρα οπότε αυτές είναι οι εικόνες από το πιλοτήριο που έχω

-

-

-

-

σε αυτό το μοντέλο το μόνο extra που χρησιμοποίησα είναι ο μεταλλικός pitot γιατί το κιτ δεν είχε και ο aoa αισθητήρας που ήταν μαζί

-

-

έτσι αισίως τελείωσε και αυτό
από φορτία έβαλα του κιτ , 2aim-9 , 2 aim-7 , 2 phoenix
για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να ανεβάσω τις φωτογραφίες , οπότε η συνέχεια αύριο