Αποστολέας Θέμα: F-14A & F-4b VF111 Sundowners  (Αναγνώστηκε 1337 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος beerman63

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
F-14A & F-4b VF111 Sundowners
« στις: Δεκεμβρίου 21, 2024, 08:13:34 μμ »

Μετά από μια τετραετία και βάλε ασχολούμαι ξανά με το άθλημα

• Scale 1/144
  • *
Απ: F-14A & F-4b VF111 Sundowners
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 22, 2024, 12:24:30 μμ »
έχει φτιάξει κανείς το κιτ της mistercraft να μου πει τι λέει?

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 22, 2024, 05:20:25 μμ »
λενε γενικα ειναι χαλια,παλια καλουπια αλλων εταιριων.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 22, 2024, 06:45:57 μμ »
Καλησπέρα φίλε μου. Όπως θα γνωρίζεις ήδη το κιτ της Ακαντεμυ είναι κατα πολύ νεότερο απο αυτό της Μιστερκραφτ, το οποίο είναι το καλούπι της Ιταλέρι του 1993 (ή κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ᾽90 τελοςπάντων), οπότε ως κιτ δεν παίζει να γίνει σύγκριση.

Όταν κυκλοφόρησε το κιτ της Ιταλερι ήταν μια φτηνή λύση για αυτούς τους συναδέλφους που δεν μπορούσαν να δώσουν τις κάπου 20.000 (ίσως να ήταν και παραπάνω) δραχμές για να πάρουν την Χασεγκάβα το 48αρι, αλλά και φυσικά να αποφύγουν της Φουτζίμι!

Προσωπικά δεν το έχω φτιάξει ποτέ, αλλά ούτε και έχω δει τα κομμάτια του. Δεν θα περίμενα όμως να είναι και αρκετά σωστό ως κιτ γιατί, η ακρίβεια στις λεπτομέρειες δεν ήταν ποτέ ένα ατου της Ιταλέρι.

Παρόλα αυτά, για κάποιον που θέλει να έχει στην συλλογή του και στην 1/48 ένα F-14A, είναι μια εναλλακτική.

Αν θές την συμβουλή μου, τις μόνες βελτιώσεις που θα έκανα είναι κάποιους καθρέφτες στην καλύπτρα, ρητινένια καθίσματα, εξαγωγές κινητήρων, και καλύμματα για τις αεροεισαγωγές.

Δες το και ως εξής. Το συγκεκριμένο κιτ μπορεί να είναι μια καλή προετοιμασία, για το αν κάποτε αγοράσεις το πολύ ανώτερο κιτ της Χασεγκάβα!!

Καλές Γιορτές!  ::salut::
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 24, 2024, 04:52:43 μμ »
Καλησπέρα beerman!

Καλή επάνοδο στο χόμπι! Καλές κατασκευές εύχομαι!

Όπως τα λέει ο φίλος Sernak είναι, πέρα απο ότι το F-14 της Hase δεν είναι εδω και χρόνια ο βασιλιάς των F-14 το οποίο είναι φυσικά το F-14 της Tamiya, και αν κάποιος θέλει ανοιγμένα panel και λοιπά μπορεί να δει το GWH. Το Tamiya είναι μακράν πιο εύκολο όμως και απόλυτα σωστό στο σχήμα του. Της ΑΜΚ έχει τα θέματα του και αυτό, κυριώς στην ακρίβεια του σχήματος του ρύγχους. Το Hasegawa σχεδόν δεν έχει λόγο ύπαρξης πια, πολύ καλό κίτ αλλά πολύ απαιτητικό στην κατασκευή του. Hobbyboss, Academy πολλά θέματα αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα απο το Italeri/Minicraft/Platz (δεν ξέρω ποιά άλλη εταιρεία το βγάζει). Το Italeri F-14B το είχα κατασκευάσει σε γυμνασιακή ηλικία και τελείως αντικειμενικά είναι ένα πολύ φτωχό κίτ άλλης εποχής που απο μακριά μοιάζει με Tomcat, αν σου αρκεί αυτό καλώς.

Το F-4 της Academy πάλι είναι ένα σύγχρονο κίτ με μπόλικη καi καλή λεπτομέρεια που επισκιάζεται απο το αντίστοιχο κιτ πάλι της Tamiya, μόνο που εδώ δεν χωρίζονται απο έτη φωτός σε όλα τα επίπεδα όπως το Italeri F-14 σε σχέση με το Tamiya!!!

Έχω ενα hobbyboss F-14D 1/48 που το πήρα μόνο για τα σήματα του, αν ενδιαφέρεσε στείλε μου ΠΜ να το πάρεις.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 24, 2024, 07:46:48 μμ »

Πάρα πολλά decals ο φαντομάς. Πιστεύω σε ένα εξάμηνο να τα βάλω όλα

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 04, 2025, 07:42:11 μμ »

Ο φαντομάς προχωράει αργά αλλά προχωράει

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 12, 2025, 11:00:46 πμ »

Προχωράμε αργά αργά

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 17, 2025, 03:02:12 μμ »
Καλησπέρα φίλε και καλή επάνοδο στις κατασκευές  ::thumbleft::

Εχω έναν κολλήτο που τα Mistercraft τα αποκαλεί....ανακυκλωμένα βατραχοπέδιλα :lol:
Το Τομκατ θα σου πρότεινα να το κρατήσεις για πειράματα σε υλικά, εργαλεία, βερνίκια κτλ.

Αν έχεις την καλοσύνη στοίχιζε τις φωτογραφίες ορίζοντια ώστε το ποστ να είναι πιο ευανάγνωστο. Για να το πετύχεις απλά πατάς μία φορά Backspace έχοντας τον κέρσορα άμεσως πριν το λινκ της φωτογραφίας  ::thumbleft::

Ο φαντομάς προχωράει αργά αλλά προχωράει

::arrowred::ΠΡΟΣΟΧΗ με την προσκίαση με χρήση ανεξίτηλου μαρκαδόρου, καθώς υπάρχει κίνδυνος το μελάνι του μαρκαδόρου να "φεγγίσει" μετά από κάποιο καιρό!!!

Δες το λινκ:
http://www.ratomodeling.com.br/articles/pre_shading1/

Καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 17, 2025, 03:05:17 μμ »
Αν σε βολεύει η προσκίαση με μαρκαδόρο με πρώτη ευκαιρία ψώνισε το παρακάτω προϊόν:

https://ak-interactive.com/product/flat-black-rc-marker/

::salut:: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 19, 2025, 01:36:37 μμ »
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Το mistercraft θα γίνει πειραματόζωο. Πήρα 1 f-14 της hobbyboss από τον φίλο Albert. Οπότε θα φτιάξω αυτό. Όσο για την φωτοσκιαση με μαρκαδόρο ας ελπίσουμε να μην έχω θέμα

Αποσυνδεδεμένος Scrat

• Τρελοκαμπέρος!
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Road to nowhere, leads to me!
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 23, 2025, 11:45:41 μμ »
Συμφωνώ κι εγώ, το RC MARKER το μαύρο κάνει δουλειά. Συμπεριφέρεται σαν πινέλο 8)

Είχα κάνει το λάθος να το κάνω με σκέτο permanent μαρκαρδόρο. Μετά αναγκάστηκα και το αραίωσα με οινόπνευμα απο πάνω, να ξεθωριάσει, γιατί είναι προβληματικό μετά, αν βαφτεί με ακριλικό.

Ή θα φανεί, σαν άσχημο φόντο είτε θα αραιωθεί/αναμυχθεί, σε περιοχές με aggresive φθορές. Μαύρο χάλι, θέλει προσοχή. Ειδικά αν βάλεις και παρκετίνη στο ενδιάμεσο.

Αποσυνδεδεμένος Scrat

• Τρελοκαμπέρος!
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Road to nowhere, leads to me!
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 23, 2025, 11:47:46 μμ »
1)Συμφωνώ κι εγώ, το RC MARKER το μαύρο κάνει δουλειά. Συμπεριφέρεται σαν πινέλο 8)

Είχα κάνει το λάθος να το κάνω με σκέτο permanent μαρκαρδόρο. Μετά αναγκάστηκα και το αραίωσα με οινόπνευμα απο πάνω, να ξεθωριάσει, γιατί είναι προβληματικό μετά, αν βαφτεί με ακριλικό.
Ή θα φανεί, σαν άσχημο φόντο είτε θα αραιωθεί/αναμυχθεί, σε περιοχές με aggresive φθορές. Μαύρο χάλι, θέλει προσοχή. Ειδικά αν βάλεις και παρκετίνη στο ενδιάμεσο.

2)Βαφές με μαρκαδόρο για πέτρα: δοκίμασε κανείς; υπάρχουν σε σετ διαφόρων χρωμάτων..

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 24, 2025, 11:55:57 πμ »
Νομίζω υπάρχουν πλέον και "μοντελιστικοί" μαρκαδόροι.
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 24, 2025, 09:50:23 μμ »
Οι RC Markers είναι μοντελιστικοί μαρκαδόροι με ακρυλικό χρώμα που συνεργάζονται άψογα με ακρυλικά χρώματα σε πινέλο ή αερογράφο.

Tags: