Καλησπέρα φίλε μου. Όπως θα γνωρίζεις ήδη το κιτ της Ακαντεμυ είναι κατα πολύ νεότερο απο αυτό της Μιστερκραφτ, το οποίο είναι το καλούπι της Ιταλέρι του 1993 (ή κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ᾽90 τελοςπάντων), οπότε ως κιτ δεν παίζει να γίνει σύγκριση.
Όταν κυκλοφόρησε το κιτ της Ιταλερι ήταν μια φτηνή λύση για αυτούς τους συναδέλφους που δεν μπορούσαν να δώσουν τις κάπου 20.000 (ίσως να ήταν και παραπάνω) δραχμές για να πάρουν την Χασεγκάβα το 48αρι, αλλά και φυσικά να αποφύγουν της Φουτζίμι!
Προσωπικά δεν το έχω φτιάξει ποτέ, αλλά ούτε και έχω δει τα κομμάτια του. Δεν θα περίμενα όμως να είναι και αρκετά σωστό ως κιτ γιατί, η ακρίβεια στις λεπτομέρειες δεν ήταν ποτέ ένα ατου της Ιταλέρι.
Παρόλα αυτά, για κάποιον που θέλει να έχει στην συλλογή του και στην 1/48 ένα F-14A, είναι μια εναλλακτική.
Αν θές την συμβουλή μου, τις μόνες βελτιώσεις που θα έκανα είναι κάποιους καθρέφτες στην καλύπτρα, ρητινένια καθίσματα, εξαγωγές κινητήρων, και καλύμματα για τις αεροεισαγωγές.
Δες το και ως εξής. Το συγκεκριμένο κιτ μπορεί να είναι μια καλή προετοιμασία, για το αν κάποτε αγοράσεις το πολύ ανώτερο κιτ της Χασεγκάβα!!
Καλές Γιορτές!