Κατά αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για τα καλά και τιμητικά σας λόγια. Χαίρομαι πραγματικά που σας αρέσει

Γιάννη (Jet72) όσο για το πρώτο σημείο που σχολίασες θα ήθελα να πω ότι τέτοιου είδους συλλογικές κατασκευές ή super detail μοντέλα
απαιτούν όλα αυτά τα στοιχεία που προ ανέφερες, όπως επιπλέον επιμονή, μεθοδικότητα, στόχο, πλάνο, όραμα... κ.α.
Οι φθορές είναι ένα άλλο κεφάλαιο στην οπτική του μοντελισμού το οποίο έχει συζητηθεί πολλές φορές. Συμφωνώ απόλυτα με την διαπίστωσή σου ότι επικρατεί συνήθως αυτή η λογική (λάθος και για μένα κατά την γνώμη μου).

Αυτό που πάντα υποστηρίζω...(πάντα προσωπική μου άποψη), ότι ανάμεσα στον ρεαλισμό και τον μοντελισμό επικρατεί μια ενδιάμεση κατάσταση όπου το "Μέτρον ʼριστον" επικρατεί απόλυτα.
Συστατικό για την επιτυχία σε αυτό το σημείο είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι πρώτον την ιστορικότητα του αντικειμένου που ασχολείσαι, το περιβάλλον που έχει επιδράσει, την ικανότητα να το αποδόσεις αλλά και την (αεροπορική) εμπειρία μέσο έρευνας που έχει ο καθένας στον τομέα που μοντελιστικά δραστηριοποιείται σε πραγματικές - ρεαλιστικές συνθήκες.