Αποστολέας Θέμα: Matilda II MK IIA* ESCI 1/72  (Αναγνώστηκε 3990 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
Matilda II MK IIA* ESCI 1/72
« στις: Ιουλίου 24, 2024, 07:44:58 μμ »
Μετα από  μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας , και εν μεσω καύσωνα , είπα να φτιάξω το γνωστό,  παλιό αλλά σχετικά  τίμιο κιτ της esci με την γνωστή και πανέμορφη,  τουλαχιστον στα δικά μου μάτια,   counter παραλλαγή.  Θα γίνει προσπάθεια το κιτ να γίνει όσο πιο λεπτομερές γίνεται . Βέβαια θα πρέπει να αναφέρω ότι μετά από μια πρώτη έρευνα που έκανα θα πρέπει να πω ότι πρέπει να πέσει πολύ δουλειά για να έρθει σε ένα καλό επίπεδο.  Η κατασκευή θα αρχίσει από τον πύργο όπου σε πρώτη φάση θα αντικατασταθουν οι πλαστικές κάννες του πυροβολου και  του πολυβόλου από μεταλλικές.  Και ακολουθούν και πολλές άλλες αλλαγές..... !!! Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε παιδιά  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Matilda II MK IIA ESCI 1/72
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 25, 2024, 07:44:30 μμ »
Kαλη αρχη,οπως παντα η κατασκευη θα εχει πολλη ενδιαφερον! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 26, 2024, 07:58:33 πμ »
Αναμένουμε με ενδιαφέρον! Η Caunter πανέμορφη και αγαπημένη. Σκέψου και την παραλλαγή Μάλτας (ξερολιθιά) αν έχεις αρκετό μαζοχισμό.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 26, 2024, 09:26:31 πμ »
μετά από μια πρώτη έρευνα που έκανα θα πρέπει να πω ότι πρέπει να πέσει πολύ δουλειά για να έρθει σε ένα καλό επίπεδο.

Έλα ρε!!!! Μια χαρά είναι το μοντελάκι παρά τα χρονάκια του..... Κάποια σημεία (κυρίως) στον πύργο είναι χοντροκομμένα, αλλά μέχρι εκεί...... Ένα πρόβλημα είναι οι κοντύτερες ερπύστριες, αλλά καλύπτονται από τις ποδιές. Κατά τα άλλα είναι κούκλα. Αν θέλεις, μπορώ να σου βρω (νομίζω) και το pattern της Caunter για Matilda.

Καλή αρχή και αναμένουμε λοιπόν!!!!!! ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 26, 2024, 01:14:43 μμ »
Το μοντέλο αν λάβουμε υπόψιν  την ηλικία του  είναι εξαιρετικό.  Τώρα από εκεί και πέρα έχει τα θέματα του , κάποια μικρά και άλλα μεγαλύτερα κύριος λόγω περιορισμών των καλουπιών λόγω της τεχνολογίας της εποχής θέλω να πιστεύω.  Θα κάνω μια αναλυτική λίστα με τα θεματακια που εχω εντοπίσει και μέσα στο ΣΚ  θα την ανεβάσω.  Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δ.Κ κατά κόσμον Dimitris72 που μου εξασφάλισε το κιτ το οποίο έψαχνα για χρόνια. Μεγαλο μέρος της δουλειάς θα βασιστεί σε πληροφορίες  που αναφερονται στης εξαιρετικές κατασκευές αντίστοιχων μοντέλων από Dimitris72 και Ernst Barkman .  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 26, 2024, 01:21:44 μμ »
Έχει να πέσει πολύ δουλειά !!!! Μόνο αυτό έχω να πω ......... ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 26, 2024, 09:07:45 μμ »
πολύ σκληρή η κλίμακα βρε παιδιά... αν τα υπολόγισα καλά το μοντέλο θα έιναι κάτι λιγότερο από 8 εκατοστά...
οπότε μπράβο και μόνο που καταπιάνεστε με τέτοια πρότζεκτ

Αναμένουμε τις πρώτες φωτός ! Καλή αρχή
 ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 29, 2024, 12:02:51 πμ »
Αρχίζοντας από τον πύργο έχω τις παρακάτω παρατηρήσεις.   
1. Ο πύργος ήταν χυτος οπότε θα πρέπει να αποδοθεί η σωστή υφή του .
2. Ο δίδυμος εκτοξευτής καπνογόνων και η βάση του θα πρέπει θα κατασκευαστουν εξ αρχής καθώς απέχουν  πολύ από τον πραγματικό. 
3. Ο προβολέας πλευρικά της θυρίδας του αρχηγού είναι αρκετά πιο μικρός σε διάμετρο σε σχέση με τον πραγματικό με βάση φωτογραφίες εποχής. 
4. Η σχάρα αντικειμένων πλευρικά του πύργου θα πρέπει να λειανθεί για να είναι εντός κλίμακας.
5. Το προστατευτικο καλλυμα με το περισκόπιο του πυροβολητη έχει αποτυπωθεί ως ένα και θέλει αρκετή δουλειά για να αποδοθεί σωστά   , παραδόξως τα περισκοπια αρχηγού άρματος και οδηγού δεν έχουν αντίστοιχο θέμα  .
6. Στα  δυο φύλλα που αποτελουν το καπάκι της θυρίδας του αρχηγού λείπουν οι  υδραυλικοί κυλινδροι .
7. Η βάση της κεραίας ( aerial mount No11 ) θέλει και αυτή αρκετή δουλίτσα για να αποδοθεί σωστά. 
8. Στην οροφή του πύργου πρέπει να προστεθεί ένα τριγωνικό σκοπευτικό.
9. Εκατέρωθεν του ασπιδιου του πυροβολου απουσιάζουν τέσσερα και τέσσερα μπουλονια .
Μετα της παρατηρήσεις οι ερωτήσεις....
1. Πόσους υδραυλικούς κυλίνδρους έφερε κάθε φύλλο στο καπάκι του αρχηγού .... έναν ή δύο... δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω φωτογραφία εποχής με δυο ενώ τα κιτ στην 1/35 έχουν δυο ανά φύλλο. 
2. Υπήρχε και δεύτερος τύπος βάσης κεραίας η μόνο ένας  .....
3. Δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω φωτογραφία εποχής με το αρμα Dunkerque  , αν έχει κάποιος θα ήταν κάτι παραπάνω από καλοδεχουμενη .
Αυτά τα ολίγα για τον πύργο.  Θα επανέρθω συντομα για το άνω τμήμα του πυγμάχος .
Καλη εβδομάδα να έχουμε παιδιά  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 29, 2024, 09:14:23 πμ »
Παρατηρήσεις:
Γενικά σωστές!!!! Για την "1" να πω πως στην κλίμακα είναι μάλλον τζάμπα κόπος.... :roll: Για την "2": Ο μηχανισμός του εκτοξευτή, ήταν ένα κοινό τυφέκιο Lee Enfield, με πριονισμένο κοντάκι και κάννη. Η πυροδότηση γινόταν είτε εξωτερικά (με πάτημα της σκανδάλης) είτε εσωτερικά, μέσω καλωδίου.

Ερωτήσεις:
1. Δεν βρήκα φωτογραφία, αλλά σε ένα cutaway (Osprey, New Vanguard), φαίνεται να είναι τέσσερεις (2+2). Επειδή το συγκεκριμένο βιβλίο είναι του Ντέηβιντ Φλέτσερ που για πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνος του Bovington, πιστεύω πως όντως ήταν τέσσερεις.
2. Ενώ το γενικό σύνολο ήταν ίδιο, διέφερε - ανάλογα το άρμα - η βάση στην οποία στηριζόταν.... Θα πρέπει να μελετήσεις φωτογραφίες από Matilda (θα ψάξω κι εγώ)....
3. Ούτε κι εγώ..... Ίσως έχει ο γνωστός ανεπρόκοπος  ::glossa::..... Πάντως με δεδομένο πως στην Αφρική αρκετά Matildas είχαν όνομα από D (Defence, Defiance, Drake, κλπ), είναι μάλλον βέβαιο πως υπήρχε και Dunkerque......

Προσθήκες:
Κατά 99%, θα χρειαστεί να προσθέσεις sun compass και τον περίεργο έστορα για το Bren....  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 29, 2024, 11:19:58 πμ »
ψάχνω για Dunkerque-έχουμε ελπίδες, έχω μαζέψει πολύ υλικό, στα προσεχώς είναι μια Ματίλντα μπρος στην πινακίδα με την "λεωφόρο του άξονα" που το πλήρωμα ετοιμάζεται να επικαλύψει το όνομα, με το "γραμμή δημοκρατίας".
Καλή συνέχεια, αναμένεται όμορφη δουλειά, όπως μας έχεις  συνηθίσει.
Δεν νομίζω πως  ο έστορας, "φωτιστικό γραφείου"-δεν θυμάμαι το όνομα του- πολυφοριόταν στις Ματίλντες.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 29, 2024, 08:24:53 μμ »
Δηλαδη στην 1/35 βρε Περικλη τι θα του εκανες απορω... :mrgreen:
Πολυ ενδιαφερον προτζεκτ,αν καταλαβα καλα θα παιξει και βαση? ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 29, 2024, 09:43:17 μμ »
Πολύ σωστά.Οι κύλινδροι ήταν τέσσερις:

Σε ένα μουσειακό MkIV εμφανίζονται μόνο δύο αλλά προσωπικά δεν θα το εμπιστευόμουν γιατί είναι γνωστές οι περιπτώσεις με τα "κακοποιημένα" εκθέματα...

Συνεχίζεται...  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 29, 2024, 10:04:21 μμ »
Σύμφωνα με μία (παλαιά η αλήθεια) λίστα που διαθέτω,το "Dunkerque" ήταν ένα ελαφρύ Vickers MkVI WD T-4239 που καταστράφηκε στη Γαλλία το 1940  :roll:

Για την βάση της κεραίας εννοείς την ανάρτηση τύπου "τρόλεϊ";

Οι εκτοξευτές καπνογόνων ήταν όπως τους περιέγραψε ο Δημήτρης:

Επειδή κάποτε είχα μελετήσει το Matilda μέχρι...βίδας,μπορώ να σε βοηθήσω αρκετά,οπότε δώσε πόνο και απορίες,αντέχω  :D

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 29, 2024, 11:45:25 μμ »
Σύμφωνα με μία (παλαιά η αλήθεια) λίστα που διαθέτω,το "Dunkerque" ήταν ένα ελαφρύ Vickers MkVI WD T-4239 που καταστράφηκε στη Γαλλία το 1940  :roll:

Για την βάση της κεραίας εννοείς την ανάρτηση τύπου "τρόλεϊ";

Οι εκτοξευτές καπνογόνων ήταν όπως τους περιέγραψε ο Δημήτρης:

Επειδή κάποτε είχα μελετήσει το Matilda μέχρι...βίδας,μπορώ να σε βοηθήσω αρκετά,οπότε δώσε πόνο και απορίες,αντέχω  :D
Φιλε μου έχω μελετήσει την κατασκευή σου όπως και αυτή του Δημήτρη πριν αρχίσω την δική μου . Οι παρατηρήσεις που αναφέρω στο post που έκανα έχουν γίνει ήδη , σημεία 1 έως 9  , εκτός φυσικά από της ερωτήσεις γιατί δεν ήμουν σίγουρος για να προχωρήσω στην διόρθωση . Οπότε θα φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία την θυρίδα του αρχηγού.  Για την βάση της κεραίας θα αντιγράψω την δική σου κατασκευή.
Η italeri με counter παραλλαγή έχει ως επιλογή το Dunkerque  το οποίο υπάρχει ως αναπαλαιωμενο σε μουσείο με κωδικό Τ 7415 .
 Οπότε αν δεν είναι  υπαρκτό τότε έχω θέμα με της χαλκομανιες  :twisted: :twisted: :twisted:
Ένα επιπλέον κακό είναι ότι κάτι πείραξα στο κινητό και πλέον δεν έχω πρόσβαση μέσω του image hosting στις φωτογραφίες μου γιαυτό το λόγο δεν έχω ανεβάσει ακόμη φωτογραφίες  .....  :oops: :oops: :oops:
Τελειώνω με τον πύργο για να αρχίσω να δουλεύω το πήγμα γιατί και εκεί έχουμε θέματα παρατηρήσεις!!!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 30, 2024, 01:06:17 μμ »
Η έρευνα για την "δουνκέρκη" δεν πάει καλά.
Μέχρις στιγμής δεν βρήκα στις αποθηκεύσεις φωτο.
https://www.tapatalk.com/groups/missinglynx/7th-rtr-tank-names-a-list-and-a-question-t60145.html
ούτε αυτό βοήθησε.
Να χρησιμοποιήσω το θέμα σου, να αναζητήσω στοιχεία για την παρακάτω Ματίλντα;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 30, 2024, 08:54:22 μμ »
Η έρευνα για την "δουνκέρκη" δεν πάει καλά.
Μέχρις στιγμής δεν βρήκα στις αποθηκεύσεις φωτο.
https://www.tapatalk.com/groups/missinglynx/7th-rtr-tank-names-a-list-and-a-question-t60145.html
ούτε αυτό βοήθησε.
Να χρησιμοποιήσω το θέμα σου, να αναζητήσω στοιχεία για την παρακάτω Ματίλντα;

Φιλε kami σε ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια και τον χρόνο που αφιερώνεις.  Από ότι βλέπω μάλλον λάθος είναι οι χαλκομανιες της italeri και το συγκεκριμένο αρμα δεν υπήρξε,  οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πάω σε ένα "ανώνυμο "αρμα με τον περιορισμό να έχει πυροβόλο late τύπου και κάλυμμα του χώρου αποθήκευσης αριστερά και δεξιά του οδηγού τύπου σχάρας αν και αυτό μπορεί και να ξεπεραστεί με λίγο στόκο!!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 30, 2024, 09:13:53 μμ »
Παρατηρήσεων συνέχεια.
ʼνω τμήμα του πήγματος .
1. Το συρόμενο κάλυμμα της θέσης του οδηγού αν τοποθετηθεί κλειστό κάθεται πολύ χαμηλά,  τουλαχιστον 1,5 mm από την κανονική του θέση. 
2. Το πλάτος στα  μπροστινά φτερά είναι πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το σχήμα του άρματος σε αυτό το σημείο. 
3. Ως συνέχεια του παραπάνω προβλήματος ο χώρος αποθήκευσης που υπάρχει αριστερά και δεξιά του οδηγού να είναι αισθητά μικρότερος σε πλάτος. 
Κάτω τμήμα του πήγματος. 
1. Δυστυχώς δεν υπάρχει καθόλου λεπτομέρεια σε αυτό το σημείο.  Ενώ είναι δεδομένο ότι στο μπροστινό τμήμα υπήρχε θυρίδα διαφυγής και στο πίσω τμήμα λόγω της υπάρχεις του κινητήρα είναι δεδομένο ότι υπάρχουν  τάπες αποστράγγισης η πιθανόν και θυρίδες πρόσβασης η και ελέγχου. 
2. Τα κάθετα τμήματα του πηγματος στο μπροστινό τμήμα που προεξέχουν είναι εκτός κλίμακας . Μόλις καταφέρω να ανεβάσω φωτογραφίες θα γίνει πολύ πιο εμφανές τι εννοώ.
Αυτά τα ολίγα με το πηγμα και σύντομα θα αναφερθώ και στο σύστημα κίνησης του άρματος. 
Ερωτήματα. 
1. Αν υπάρχει φωτογραφία του κάτω τμήματος έστω και από μοντέλο,  γιατί από το πραγματικό δεν έχω βρει πουθενά,  θα ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη!!!!!!
Καλό βράδυ  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 30, 2024, 09:48:56 μμ »
Που να χωρέσει άνθρωπος εκεί κάτω;

:lol: :lol: :lol:

Τι ακριβώς ψάχνεις;

Σημ.Το MC Host δεν λειτουργεί  ::alarm::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 30, 2024, 10:11:45 μμ »
Που να χωρέσει άνθρωπος εκεί κάτω;

:lol: :lol: :lol:

Τι ακριβώς ψάχνεις;

Σημ.Το MC Host δεν λειτουργεί  ::alarm::
Το έχω δει το βίντεο,  όλα δηλαδή γιατί δεν είναι μόνο ένα.  Ο τύπος δεν χωρούσε πουθενά μιλάμε.  Θέλω μια φωτογραφία από το κάτω μέρος για να προσθέσω την λεπτομέρεια που λειπει .  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 30, 2024, 10:22:55 μμ »
Θεωρώ ότι αυτό θα σε βοηθήσει:

https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,24394.msg502555.html#msg502555

φυσικά αφορά τα MkIIA αλλά δεν νομίζω ότι τα MkIIA* (MkIII) και MkIV είχαν σημαντικές διαφορές...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 31, 2024, 11:44:58 πμ »
Θεωρώ ότι αυτό θα σε βοηθήσει:

https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,24394.msg502555.html#msg502555

φυσικά αφορά τα MkIIA αλλά δεν νομίζω ότι τα MkIIA* (MkIII) και MkIV είχαν σημαντικές διαφορές...
Τι θησαυρός είναι αυτός .......
Εξαιρετική δουλειά σε όλα τα επίπεδα.  Μπράβο και πάλι μπράβο  !!!!!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
Απ: Matilda II MK IIA* ESCI 1/72
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 31, 2024, 09:51:22 μμ »
Ευχαριστώ Περικλή

Μακάρι να είχα τα τότε κουράγια και να μπορούσα να προσθέσω και άλλα πραγματάκια που βρήκα στα δώδεκα χρόνια που πέρασαν  :roll:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 03, 2024, 11:51:01 μμ »
Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ τα κιτ που φτιαχνω να έχουν  ερπύστριες πολυστερινης και οχι βινυλίου για πολλους και διαφορετικούς λόγους .  Όποτε αυτό δεν είναι δυνατόν τότε προσπαθώ να αγοράζω aftermarket ερπύστριες ρητίνης.  Αυτό έγινε και στην περίπτωση της τωρινής κατασκευής. Οι aftermarket ερπύστριες ήταν εξαιρετικής ποιότητας.  Έκανα και σύγκριση με τα εφεδρικά πέδιλα που παρέχει το κιτ και ταίριαζαν σε διάστασης  οπότε μου έφυγε και το άγχος της συμβατότητας.    Σήμερα πήγα να της φορέσω πάνω στον κινητήριο - οδοντοτο τροχό και έχασα το φως μου . Δεν ταίριαζαν πουθενά για πουθενά.  Έλεγχω ξανά αυτή την φορά όχι με τα εφεδρικά πέδιλα αλλά με την ερπυστρια βινυλίου που παρέχει το κιτ και έμεινα με το στόμα ανοικτό   :evil:.  Τεράστια διαφορά σε διάστασης!!!!!! Οποτε στο ίδιο κιτ η italeri παρέχει ερπύστριες και εφεδρικα πέδιλα διαφορετικών διαστάσεων  !!!!!!!
Οπότε έχω ερώτημα.....
Το κιτ παρέχει κινητήριο τροχό με είκοσι δόντια. 
Γνωρίζουμε τον αριθμό δοντιών που είχε ο κινητήριος τροχός στο matilda ......  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 04, 2024, 10:40:37 πμ »
Είχε 24.... Προφανώς, η τεχνολογία της εποχής (1975-1976) δεν επέτρεπε να χυτευθεί με την πρέπουσα λεπτομέρεια.... Η Friul, για τους..... πρεσβύωπες  ::glossa:: δίνει και κινητήριους μαζί με την ερπύστρια, επειδή (υποθέτω πως) ούτε η Tamiya μπορούσε να το κάνει τότε (τα δύο κιτ είναι συνομήλικα - αναφέρομαι στο παλιό Tamiya). Κοίταξε στο σάιτ του Grigorov, μήπως δίνει και σωστούς κινητήριους.

Πάντως επειδή με τις ποδιές δεν θα φαίνονται και πολλά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτούς του κιτ με τις λαστιχένιες ερπύστριες (είναι 2-3 πέδιλα κοντύτερες και θα χρειαστεί να τις ράψεις, αλλά αυτό σίγουρα δεν φαίνεται)..... ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 04, 2024, 11:28:02 πμ »
Είχε 24.... Προφανώς, η τεχνολογία της εποχής (1975-1976) δεν επέτρεπε να χυτευθεί με την πρέπουσα λεπτομέρεια.... Η Friul, για τους..... πρεσβύωπες  ::glossa:: δίνει και κινητήριους μαζί με την ερπύστρια, επειδή (υποθέτω πως) ούτε η Tamiya μπορούσε να το κάνει τότε (τα δύο κιτ είναι συνομήλικα - αναφέρομαι στο παλιό Tamiya). Κοίταξε στο σάιτ του Grigorov, μήπως δίνει και σωστούς κινητήριους.

Πάντως επειδή με τις ποδιές δεν θα φαίνονται και πολλά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτούς του κιτ με τις λαστιχένιες ερπύστριες (είναι 2-3 πέδιλα κοντύτερες και θα χρειαστεί να τις ράψεις, αλλά αυτό σίγουρα δεν φαίνεται)..... ::salut::

Φίλε μου μόλις έριξα μια ματιά στο νεότερο κιτ της Tamiya και μετράω 25 δόντια.  Εψαξα χθες στο σαιτ του grigorov και δυστυχώς  δεν έχει κινητήριο τροχό για matilda . Η μία λύση είναι αυτή που προτείνεις ...  ,  θα δω αν μπορώ με κάποιο τρόπο να φτιάξω σκρατς τα δόντια........ θα δείξει..... έχω χρόνο ακόμη να το σκεφτώ καθώς μόλις τώρα τελείωσα με τον πύργο και σιγά σιγά θα πιάσω το πήγμα !  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: