Αποστολέας Θέμα: Su-34 1/48 Kitty Hawk  (Αναγνώστηκε 5375 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LEFTERIS1979

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
Απ: su-34 1/48 kitty hawk
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 03, 2022, 10:43:17 μμ »
Ωραίο βγαίνει. Υψηλός βαθμός δυσκολίας από πολλές απόψεις. Τεράστιες επιφάνειες, περιορισμένο χρωματολογιο, νέα χρώματα. Πολλές προκλήσεις μαζεμένες. Παρόλαυτα πας εξαιρετικά και με καλό ρυθμο. Καλά κουράγια.

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 05, 2022, 10:42:49 πμ »
Βγαίνει πολύ ωραίο!

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 05, 2022, 11:34:16 πμ »
σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας Sakis900 και LEFTERIS1979 :D :D

μαζί με όλες αυτές τις δυσκολίες ξέχασα να αναφέρω οτι κατά το αστάρωμα , διαπίστωσα οτι και το λευκό και το γκρι αστάρι που είχα , είχαν πήξει (ενώ φαινόταν κανονική η κατάσταση τους) επειδή είχαν παλιώσει και μου βούλωσαν όλοι οι αερογράφοι  , ενώ με πολλή πίεση , έφτυνε κομμάτια και κολλούσαν πάνω στο μοντέλο.κόντεψα να τα πετάξω όλα.
ευτυχώς είχα πάρει ακόμα ένα λευκό πρόσφατα και το βρήκα τυχαία και έκανα τη δουλειά μου , αφού έτριψα ελαφρά όλες τις επιφάνειες.

τώρα είμαι στο βάψιμο των διηλεκτρικών πάνελ , κώνου κλπ.σύντομα θα έχω νέες φωτογραφίες ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 06, 2022, 08:29:03 μμ »
Καλή Χρονιά Θοδωρή!

Το βάψιμο δείχνει πολύ καλό απο όσο μπορούμε να δούμε απο τις θολές φωτό! ::glossa::

Πιστεύω πως φωτογράφιση με φυσικό φως θα αναδείξει την σωστή τονικότητα των χρωμάτων.

Αναμένουμε την συνέχεια!

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 06, 2022, 08:52:51 μμ »
Καλή Χρονιά Θοδωρή!

Το βάψιμο δείχνει πολύ καλό απο όσο μπορούμε να δούμε απο τις θολές φωτό! ::glossa::

Πιστεύω πως φωτογράφιση με φυσικό φως θα αναδείξει την σωστή τονικότητα των χρωμάτων.

Αναμένουμε την συνέχεια!
Συμφωνώ. Η φωτογράφηση αδικεί το μοντέλο. Δώσε μας κάτι καλύτερο, το θέμα σου είναι σπάνιο, και χρήζει καλύτερης φωτογράφησης για να βοηθηθούν όσοι αποφασίσουμε να το πιάσουμε μελλοντικά.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 06, 2022, 08:54:04 μμ »
Tα ΑΚΑΝ είναι για χρήση κατευθείαν απο το δοχείο ή τα αραιώνεις;

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 06, 2022, 09:12:15 μμ »
Μπράβο Θοδωρή :!:

Τις παραλλαγές που βγάζεις με water based ακρυλικά (γενικά, όχι μόνο σε αυτό το μοντέλο) δεν τις βγάζω free hand ούτε με τα ποιοτικότερα λάκερ  :!:

Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 09, 2022, 08:23:44 μμ »
Καλή Χρονιά Θοδωρή!

Αναμένουμε την συνέχεια!

καλή χρονιά φίλε μου.
ακόμα σε φυσικό φως δεν έχω βγάλει φωτό αλλά δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί ο φακός. 8) 8)

Συμφωνώ. Η φωτογράφηση αδικεί το μοντέλο. Δώσε μας κάτι καλύτερο, το θέμα σου είναι σπάνιο, και χρήζει καλύτερης φωτογράφησης για να βοηθηθούν όσοι αποφασίσουμε να το πιάσουμε μελλοντικά.

κάτι έκανα όπως θα δεις παρακάτω :wink: :wink:

Tα ΑΚΑΝ είναι για χρήση κατευθείαν απο το δοχείο ή τα αραιώνεις;

να σου πω την αλήθεια τα είδα κάπως πηχτά και δε δοκίμασα κατευθείαν από το μπουκάλι.στην πρώτη δοκιμή τα αραίωσα με λίγο νερό και δούλεψε μια χαρά.οπότε δεν έκανα επιπλέον δοκιμές με άλλα διαλυτικά.διαλύονται καλά και ψεκάζουν ομοιόμορφα. οπότε δεν το έψαξα παραπάνω.με ικανοποίησαν σαν χρώματα και με την πρώτη ευκαιρία θα τα ξαναχρησιμοποιήσω :wink: :wink:

Μπράβο Θοδωρή :!:

Τις παραλλαγές που βγάζεις με water based ακρυλικά (γενικά, όχι μόνο σε αυτό το μοντέλο) δεν τις βγάζω free hand ούτε με τα ποιοτικότερα λάκερ  :!:

Καλή συνέχεια  ::salut::

σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

δεν έχω δοκιμάσει laquer (από διάφορα βίντεο που έχω δει , πρέπει να είναι ''βούτυρο'' :mrgreen:) αλλά με αρκετή υπομονή, καλή αραίωση (λίγο παραπάνω από το σύνηθες) και σχετικά χαμηλές πιέσεις κάτι γίνεται. δυστυχώς η έλλειψη χώρου για βαφή , καθιστά απαγορευτική τη χρήση laquer :( :(

χτες και σήμερα ασχολήθηκα και σχεδόν τελείωσα με το κυρίως βάψιμο.έβαψα κώνο , διηλεκτρικά σε πτέρυγες και κάθετα σταθερά και μέταλλα κινητήρων

για την αντιθαμβωτική επιφάνεια ψέκασα με ανθρακί και στη συνέχεια ψέκασα με κίτρινο ώστε να αναπαραστήσω το ξεθώριασμα του χρώματος και την εμφάνιση του κίτρινου primer που έχουν όλα τα ρώσικα αφη πριν τη βαφή

διηλεκτρικά σε πτέρυγες , κάθετα σταθερά και ecm pods
--

το βάψιμο των κινητήρων είναι οτι πιο απλό έχω κάνει σε flanker.σκέτο ασημί το οποίο θα φθείρω/μαυρίσω στη συνέχεια , όπως και στο πραγματικό

μόνο κάποια πάνελ θέλουν βάψιμο ακόμα , αλλά θα το κάνω αργότερα

παρακάτω κατάφερα (λέμε τώρα :mrgreen: :mrgreen:) να αποδώσω τα πραγματικά χρώματα
-

στη συνέχεια θα ασχοληθώ με διάφορα περιφερειακά βαψίματα , φωλεές , θυρίδες κλπ.

καλό βράδυ σε όλους ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 11, 2022, 04:18:36 μμ »
Θεόδωρε πολύ όμορφο το βάψιμό σου και νομίζω έχεις πετύχει στο 100% τις τονικότητες!! Θα έχω υπόψιν μου κι εγώ τα χρώματα για την ίδια παραλλαγή!! Καλή συνέχεια εύχομαι!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 13, 2022, 08:50:43 πμ »
Θεόδωρε πολύ όμορφο το βάψιμό σου και νομίζω έχεις πετύχει στο 100% τις τονικότητες!! Θα έχω υπόψιν μου κι εγώ τα χρώματα για την ίδια παραλλαγή!! Καλή συνέχεια εύχομαι!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

να'σαι καλά φίλε μου. Ακόμα και στις τελευταίες φωτογραφίες δεν αποτυπώνονται ακριβώς τα χρώματα.Είναι λίίίίίγο πιο ανοιχτά , αλλά ουσιαστικά αυτό είναι.Να έχεις υπ'οψη οτι αυτά τα χρώματα είναι αναμίξεις και όχι απευθείας από το μπουκάλι.Αν χρειαστείς εσύ ή κάποιος άλλος συμμοντελιστής τις αναλογίες , πολύ ευχαρίστως να τις ποστάρω   ::salut:: ::salut::   

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 13, 2022, 03:22:11 μμ »
για την αντιθαμβωτική επιφάνεια ψέκασα με ανθρακί και στη συνέχεια ψέκασα με κίτρινο ώστε να αναπαραστήσω το ξεθώριασμα του χρώματος και την εμφάνιση του κίτρινου primer που έχουν όλα τα ρώσικα αφη πριν τη βαφή
Έχω την εντύπωση , χωρίς να είμαι γνώστης του α/φους, ότι
τα χρώματα ξεθωριάζουν ως προς το ανοικτότερο ενώ εδώ το
εφφέ είναι βασικά σαν φίλτρο στο ανθρακί. Το κίτρινο ίσως να
φαινόταν - το ξαναγράφω δεν έχω δει φωτό κι επιφυλάσσομαι
- εάν υπήρχε ξεφλούδισμα. Ίσως ένα πολύ αραιωμένο Light
grey να σε κάλυπτε. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 14, 2022, 06:50:26 πμ »
Έχω την εντύπωση , χωρίς να είμαι γνώστης του α/φους, ότι
τα χρώματα ξεθωριάζουν ως προς το ανοικτότερο ενώ εδώ το
εφφέ είναι βασικά σαν φίλτρο στο ανθρακί. Το κίτρινο ίσως να
φαινόταν - το ξαναγράφω δεν έχω δει φωτό κι επιφυλάσσομαι
- εάν υπήρχε ξεφλούδισμα. Ίσως ένα πολύ αραιωμένο Light
grey να σε κάλυπτε. ::salut::

Καλημέρα Κώστα.Οι παρατηρήσεις σου είναι σωστές και γενικά ισχύσει αυτό που αναφέρεις.Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα.Αρχικά το αφος έχει κίτρινο primer πριν τη βαφή και είναι κάπως έτσι

Μετά τη βαφή για κάποιο λόγο ξεθωριάζει το γκρι-μαύρο της αντιθαμβωτικής επιφάνειας και εμφανίζεται το κίτρινο , χωρίς όμως να ξεφλουδίζει

------

::salut:: ::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 14, 2022, 09:56:19 μμ »
Ασχημόπαπο αλλά απίθανη πολεμική μηχανή.

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 15, 2022, 11:11:43 πμ »

Ααααα όλα κι όλα....ασχομόπαπο και Flanker δεν πάνε μαζί στην ίδια πρόταση.
Η παραπάνω τοποθέτηση ισχύει για όλες τις εκδόσεις της οικόγενειας των καλλίγραμμων Ρωσσίδων  :!:

Θοδωρή καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut:: 

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 15, 2022, 08:04:02 μμ »
Καλημέρα Κώστα.Οι παρατηρήσεις σου είναι σωστές και γενικά ισχύσει αυτό που αναφέρεις.Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα.Αρχικά το αφος έχει κίτρινο primer πριν τη βαφή και είναι κάπως έτσι

Μετά τη βαφή για κάποιο λόγο ξεθωριάζει το γκρι-μαύρο της αντιθαμβωτικής επιφάνειας και εμφανίζεται το κίτρινο , χωρίς όμως να ξεφλουδίζει

------

::salut:: ::salut::
Κατάλαβα. Προφανώς το γκρι είναι σαν
να περάστηκε αχνά και δεν αντέχει. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 17, 2022, 04:46:16 μμ »
έτσι είναι...το πρόβλημα μου αυτή τη στιγμή είναι οτι δε μπορώ να αποφασίσω τι θα του φορτώσω με τόσες επιλογές που έχει το συγκεκριμένο 8) 8) 8)

Ααααα όλα κι όλα....ασχομόπαπο και Flanker δεν πάνε μαζί στην ίδια πρόταση.
Η παραπάνω τοποθέτηση ισχύει για όλες τις εκδόσεις της οικόγενειας των καλλίγραμμων Ρωσσίδων  :!:

Θοδωρή καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut:: 

δυστυχώς είναι το πιο άσχημο flanker αν το δεις από κάποιες συγκεκριμένες γωνίες . είναι λες και έχει κεφάλα :mrgreen: :mrgreen:

Κατάλαβα. Προφανώς το γκρι είναι σαν
να περάστηκε αχνά και δεν αντέχει. ::salut::
ξέρεις τι πιστεύω ??αυτό πρέπει να οφείλεται στον παγετό και τις πολικές συνθήκες που επικρατούν εκεί τον χειμώνα.αν τύχει και δεις κάποια su-27 πολυκαιρισμένα , φαίνεται το κίτρινο αστάρι παντού

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 06, 2022, 08:07:08 μμ »
Επανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό. Έγιναν αρκετές εργασίες σε αυτό το διάστημα.

Αρχικά συναρμολόγησα μια 4αδα από ρητινένιους εκτοξευτές ρουκετών b-8m της eduard , καθώς το κιτ δίνει μόνο 2.Τώρα αν θα τους χρησιμοποιήσω στο τέλος , αυτό είναι άλλο θέμα

-

έβαλα κάποιες <<σωληνώσεις>> στα σκέλη

--

στο κάτω μέρος των πηδαλίων έκανα το γυμνό μέταλλο.κάποια το έχουν και πάνω , αλλά προτίμησα να το κάνω μόνο στην κάτω επιφάνεια 8)

όταν είχα φτιάξει το mig-25 της kitty hawk , το κιτ περιείχε και 4 παράλληλους φορείς βομβών.Πήρα τους 2 και έφτιαξα ένα twin rail και τους προσάρμοσα ώστε να μπορούν να μπουν ανάμεσα από τις εισαγωγές.

---

Φυσικά βάφτηκε κατάλληλα

-

διόρθωσα λίγο τα μέταλλα των κινητήρων , έφερα το όριο τους πιο μπροστά όπως είναι πραγματικά

επίσης έβαψα τα μέταλλα στο κανόνι

μετά ήρθε η ώρα των ρητινένιων εξαγωγών.Φυσικά επέλεξα τις ανοιχτές , αφού το αφος θα είναι σβηστό

μετά από την κατάλληλη περιποίηση , έφτασα στο παρακάτω αποτέλεσμα.Λέω απλά να τις μαυρίσω/καπνίσω λίγο στη συνέχεια

---

τα πάνελ πάνω από την καμπίνα τα μσκάρισα και τα έβαψα .το κιτ δίνει χαλκομανίες , αλλά έχουν ένα περίεργο πρασινωπό χρώμα  :? :?Θα με έβγαζαν από πολύ κόπο , αλλά δεν είναι σωστό το χρώμα τους

-

είναι να βαφτούν κι άλλα πάνελ..

τέλος ολοκληρώθηκαν (νομίζω :mrgreen: :mrgreen:) όλα τα βαψίματα στα περιφερειακά και περάστηκαν όλα με gloss βερνίκι

μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες στο μοντέλο και στη συνέχεια θα ρίξω βερνίκι μπας και τελειώσει κάποια στιγμή ::glossa:: ::glossa::

αυτά για την ώρα

::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 13, 2022, 07:14:00 μμ »
Μετά από 1+ μήνα είπα να ποστάρω και εγώ κάτι αφού ουσιαστικά τελειώνει το μοντέλο

Αρχικά έκανα post shade στις γραμμώσεις , πέρασα γυαλιστερό βερνίκι και μπήκαν οι χαλκομανίες.Αρκετά χοντρές μπορώ να πω και όπως περίμενα , έχω αυτό το ενοχλητικό silvering  :evil: :evil: παρά τις γενναίες ποσότητες βελτιωτικού.

---

Ακολούθησε το wash , το οποίο θα το ήθελα λίίίίίγο πιο ανοιχτό τελικά.Δεν πειράζει , δείχνει πιο μάχιμο έτσι  8) 8)

-

Στη συνέχεια ακολούθησε η επίπονη διαδικασία με τις χαλκομανίες στον οπλισμό.Κατά κύριο λόγο χρησιμοποίησα χαλκομανίες από διάφορες καρτέλες της begemot )από su-24 , su-27 και su-35) αρχικά στα ''big guns'' του κιτ

Έπειτα ακολούθησαν και τα υπόλοιπα .Σε κάποια έκανα wash και σε κάποια όχι καθώς επίσης σε μερικά δεν έβαλα καθόλου χαλκομανίες ή και δεν τα έβαψα καθόλου , καθώς άρχισα να κουράζομαι ιδιαίτερα.Αυτά θα ετοιμαστούν όταν έρθει η ώρα τους να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά

---------

Αφού πέρασα ματ βερνίκι , ξεμασκάρισα την καλύπτρα χωρίς απρόοπτα , τοποθέτησα τους αισθητήρες ΑΟΑ στο ρύγχος και τις κεραίες στις ουρές και αφού έκοψα τον πλαστικό pitot άνοιξα τρύπα για να μπει ο μεταλλικός (εργασία που έπρεπε να γίνει πριν το βάψιμο , αλλά.....)

---

Έτσι άρχισα να τοποθετώ διάφορα , πάντα ''από μέσα προς τα έξω''

αποφάσισα στην κοιλιά να βάλω τους δυο παράλληλους φορείς με 4 απλές βόμβες των 250 kg η μια (έλεγα να βάλω μια kab-1500 kr κατευθυνόμενη βόμβα των 1500kg) και κάτω από τις εισαγωγές έβαλα τις 2 kab-500kr οπτικά κατευθυνόμενες βόμβες των 500kg. 

Έπειτα έβαλα τα μεταλλικά σκέλη της sac ενώ ''πάτησα'' και λίγο τους τροχούς.Φυσικά μπήκαν και οι θυρίδες του σ.π.

-

Στις πτέρυγες αποφάσισα να βάλω τους 2 α/ε kh-31 και τα 2 twin rails με 4 ρητινένιους εκτοξευτές ρουκετών b-8m της eduard.επειδή όμως οι b-8m γυαλίζουν αρκετά τους έκανα dry brush με gungrey και έγιναν πολύ καλύτεροι.δεν έχω φωτό καθώς το έκανα μετά.επίσης έκανα και μερικές επιπλέον φθορές πριν τις εξαγωγές

-

Γενικά ο οπλισμός ήταν μεγάλη σπαζοκεφαλιά καθώς οι επιλογές ήταν πάρα πολλές :? :? :?

Κατέληξα στην παραπάνω διαμόρφωση γιατί ήθελα κάτι εντυπωσιακό χωρίς να ''μπουκώσει''.άλλωστε δεν είναι από τα μοντέλα που θα τα φτιάξει κάποιος 2 και 3 φορές :wink: :wink:

Οπότε η γενική εικόνα του κάτω μέρους είναι αυτή.

Είναι να μπουν και οι 2 α/α r-73 πύραυλοι μόλις τους κάνω wash ή μπορεί να βάλω ένα σετ ρητινένιους της eduard που τους έχω έτοιμους.

Μόνο κάποιοι pitot πάνω από την καμπίνα είναι να κολληθούν , ο pitot στο ρύγχος και τα canards και νομίζω οτι τελείωσε.Σύντομα θα έχω κι'άλλες φωτογραφίες

Αν σας αρέσει (ή και όχι  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::) σχολιάστε ελεύθερα

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μαρκοπουλο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 13, 2022, 08:04:43 μμ »
Θοδωρή για τα δικά μου γούστα έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά οι διαστάσεις του μοντέλου προσφέρονται για το κάτι παραπάνω και το καταφέρνεις και με το wash που είναι τόσο όσο και με τα όπλα όπου παρά τον αριθμό τους δένουν τέλεια με το μοντέλο και πάλι μπράβο  ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 13, 2022, 08:37:00 μμ »
Μπράβο Θοδωρή γίνεται πάρα πολύ όμορφο. Πολύχρονος και για την γιορτή σου χτές. Το Wash δεν μου φαίνεται σκούρο, αλλά ίσα ίσα μου αρέσει πολύ. Θεωρώ (όσο μπορώ να κρίνω από φωτό) ότι είναι, όσο πρέπει. Ούτε κατράμι να μοιάζει το μοντέλο με κομμένη σπανακόπιτα, αλλά ούτε και πολύ ανοιχτό ώστε να μην φαίνεται :roll:

Όσο για το silvering, θεωρώ ότι θα ήθελε παραπάνω γυάλισμα το μοντέλο πριν τις χαλκομανίες. Προφανώς δε σου γυάλισε πλήρως επειδή τα χρώματα από κάτω ήταν dead mat και επειδή (δικαιολογημένα) δεν μπορείς να "πνίξεις" το μοντέλο με πολλά χέρια γυαλιστερό βερνίκι, οπότε οι χαλκομανίες που (προφανώς) δεν ήταν και ότι καλύτερο, δεν συνεργάστηκαν πλήρως. Ένα καλό κολπάκι για να μην βγαίνει το βασικό βάψιμο τελείως μάτ, όταν γίνεται με τελείως μάτ χρώματα, είναι να προσθέτεις κατά το βάψιμο ένα 10-20% γυαλιστερό βερνίκι στο κάθε χρώμα της παραλλαγής, οπότε και καλύτερα στρώνουν τα χρώματα και στο τέλος του βαψίματος η επιφάνεια του μοντέλου δεν είναι τελείως μάτ. ʼρα μετά, με ένα το πολύ δύο χέρια γυαλιστερό βερνίκι, το μοντέλο γίνεται μπρίλα και wash και χαλκομανίες δεν προβληματίζουν :wink:

Με το καλό στο ράφι και βούρ για το επόμενο :!:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 14, 2022, 08:34:50 πμ »
Θοδωρή για τα δικά μου γούστα έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά οι διαστάσεις του μοντέλου προσφέρονται για το κάτι παραπάνω και το καταφέρνεις και με το wash που είναι τόσο όσο και με τα όπλα όπου παρά τον αριθμό τους δένουν τέλεια με το μοντέλο και πάλι μπράβο  ::thumbleft::

Ευάγγελε σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου :D :D

όντως το μοντέλο είναι τεράστιο (54 εκ) και προσφέρεται για πάρα πολλά επάνω του.Δεν ήθελα ούτε να το παρακάνω , ούτε να το κάνω καινούριο.Αν ήταν λίγο πιο ανοιχτό το wash θα φαινόταν πιο καθαρά η παραλλαγή , αυτό μόνο.Και όπως  προανέφερα, ποτέ δεν είχα τόσο μεγάλο δίλημμα για τα φορτία :mrgreen: :mrgreen:

Μπράβο Θοδωρή γίνεται πάρα πολύ όμορφο. Πολύχρονος και για την γιορτή σου χτές. Το Wash δεν μου φαίνεται σκούρο, αλλά ίσα ίσα μου αρέσει πολύ. Θεωρώ (όσο μπορώ να κρίνω από φωτό) ότι είναι, όσο πρέπει. Ούτε κατράμι να μοιάζει το μοντέλο με κομμένη σπανακόπιτα, αλλά ούτε και πολύ ανοιχτό ώστε να μην φαίνεται :roll:

Όσο για το silvering, θεωρώ ότι θα ήθελε παραπάνω γυάλισμα το μοντέλο πριν τις χαλκομανίες. Προφανώς δε σου γυάλισε πλήρως επειδή τα χρώματα από κάτω ήταν dead mat και επειδή (δικαιολογημένα) δεν μπορείς να "πνίξεις" το μοντέλο με πολλά χέρια γυαλιστερό βερνίκι, οπότε οι χαλκομανίες που (προφανώς) δεν ήταν και ότι καλύτερο, δεν συνεργάστηκαν πλήρως. Ένα καλό κολπάκι για να μην βγαίνει το βασικό βάψιμο τελείως μάτ, όταν γίνεται με τελείως μάτ χρώματα, είναι να προσθέτεις κατά το βάψιμο ένα 10-20% γυαλιστερό βερνίκι στο κάθε χρώμα της παραλλαγής, οπότε και καλύτερα στρώνουν τα χρώματα και στο τέλος του βαψίματος η επιφάνεια του μοντέλου δεν είναι τελείως μάτ. ʼρα μετά, με ένα το πολύ δύο χέρια γυαλιστερό βερνίκι, το μοντέλο γίνεται μπρίλα και wash και χαλκομανίες δεν προβληματίζουν :wink:

Με το καλό στο ράφι και βούρ για το επόμενο :!:

ΜΦΧ

φίλε μου σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.Αυτό με το βερνίκι στο χρώμα δεν το είχα σκεφτεί ::thumbleft:: ::thumbleft::.Θα το δοκιμάσω.Σιγουρα όμως οι συγκεκριμένες χαλκομανίες ήταν παχουλές  :mrgreen: :mrgreen: και σε μερικές είχα θέματα.Και έριξα μπόλικο gloss , αλλά σε κάποια σημεία κάθισε η άχνα και έγινε η ζημιά.

...και ναι ανυπομονώ να τελειώσω για να πάω στο επόμενο , καθώς όπως έγραψα στην αρχή , ξεκίνησα κάποια τμήματα του κιτ από τον περασμένο Ιούλιο (ενώ είχα άλλο στη μέση) + τον όγκο εργασιών , πραγματικά κουράστηκα.

την καλημέρα μου σε όλους ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 26, 2022, 08:24:26 μμ »
καλησπέρα σε όλους.Σήμερα έλαβε τέλος ένα πολύ απαιτητικό project .Το αποτέλεσμα όμως με ικανοποιεί πλήρως.Έχουν μπεί όλοι οι pitot καθώς και ο μεταλλικός στο ρύγχος , φορέθηκαν οι α/α r-73 , έκανα drybrush στους εκτοξευτές ρουκετών b-8m για να μη γυαλίζουν και στα λάστιχα για να μην είναι εντελώς μαύρα.Οι τελευταίες φωτογραφίες είναι οι παρακάτω , κάπως πρόχειρες θα έλεγα , αλλά σύντομα στο showroom θα έχω το υλικό που πρέπει :wink: :wink: :wink: :wink:

------

σύντομα στο  showroom   ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μαρκοπουλο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #47 στις: Απριλίου 07, 2022, 08:32:24 μμ »
Θοδωρή περιμένω τις τελικές φωτό στο show room για να το χαζέψω.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #48 στις: Απριλίου 08, 2022, 12:17:25 μμ »
Όμορφη κατασκευή. Μπράβο!
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 12, 2022, 02:30:32 μμ »
Θοδωρή περιμένω τις τελικές φωτό στο show room για να το χαζέψω.

Ευάγγελε δεν θα περιμένεις πολύ :wink: :wink:έφαγα μισή Κυριακή να προσπαθώ να βγάλω μερικές καλές φωτογραφίες καθώς η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι πολύ δύσκολη στο να αποδοθεί σωστά , είναι περίεργη χρωματικά.όμως κάτι έκανα πιστεύω :wink: :wink:

Όμορφη κατασκευή. Μπράβο!

σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

μόλις τελειώσω την επεξεργασία των φωτογραφιών θα τις ανεβάσω.εντός λίγων ημερών πιστεύω...

μέχρι τότε  ::keep_mod::

Tags: