Πάει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που πόσταρα κάτι κατασκευαστικό, για την ακρίβεια χρόνια (αν θυμάμαι σωστά από το 2016). Αρχικά ο γάμος, μετά ο ερχομός του παιδιού, η έξωση μου από το μοντελοδωμάτιο για να γίνει παιδικό, με απομάκρυναν από το χόμπι για περίπου 1,5 χρόνο. Στη συνέχεια, η επανένταξη στο χόμπι έγινε με επαναχάραξη σε κιτ τα οποία ήταν ανάγλυφα (χρεπο-κίτ - όσοι συμφορουμήτες το γνώριζαν με είχαν πάρει στο δούλεμα

), έτσι ώστε όταν θα τα ξεκινούσα να ήταν έτοιμα ως προς την γράμμωση. Στη συνέχεια σιγά σιγά οργανώθηκα και καταπιάστηκα περισσότερο με μοναδικό πρόβλημα το βάψιμο, το οποίο πρόβλημα υπάρχει μέχρι και σήμερα, καθώς δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος και χρόνος για εκτεταμένο βάψιμο ωρών όπως παλιότερα στην εργένικη ζωή μου. Αυτό συνεπάγεται ότι ξεκινάω ένα κιτ, το φτάνω μέχρι τα βαψίματα και εφόσον δεν μπορώ να βάψω, προχωρώ στο επόμενο και αργότερα στο επόμενο κτλ κτλ.
Αυτός ήταν ένας πρόλογος για τις κατασκευές που θα ακολουθήσουν και σε επόμενα threads, συνολικά έχω in progress σε διάφορα στάδια 12 μοντέλα και κανένα τους τελειωμένο. Δηλαδή όχι παρατημένα. Είναι άμεσα προσβάσιμα για εργασίες ανα πάσα στιγμή. Δεν προσμετρώ τα in progress πριν το 2017 γιατί εκεί ξεφεύγουμε αρκετά.
Σταδιακά θα τα ανεβάζω και θα ενημερώνω με νεότερες φώτος.
Αρκετά με το μπλα μπλα, πρώτη κατασκευή και ακόμα in progress , αυτή της επανένταξης, ξεκινώντας το κιτ τον μαγευτικό (με βάση τα τωρινά δεδομένα που βιώνουμε) Σεπτέμβριο του 2019.
F9F-2 Hasegawa 1/72
Σαν μέγας φαν του USN ήθελα να φτιάξω ένα panther διαφορετικό από τα συνηθισμένα γυαλιστερά μπλε (και ψιλοαδιάφορα για εμένα). Η hasegawa έδινε έτοιμες τις χαλκομανίες για την εκπαιδευτική μοίρα ATU-206 η οποία από ένα σημείο και μετά είχε αεροπλάνα βαμμένα gull gray με λευκό, οπότε δεν το σκέφτηκα και πολύ. Απέκτησα και φωτοέτσια της Eduard και ξεκίνησα.
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:F9F_Panthers_of_ATU-206_at_NAS_Pensacola_1956.jpg

Έχει προχωρήσει λίγο παραπάνω από την τελευταία φωτογραφία, αλλά λόγω μιας αστοχίας από ύπαρξη έντονης υγρασίας εκείνες τις ημέρες χρειάστηκε αρκετό τρίψιμο στο χρώμα, οπότε θα το ξαναβάψω σχεδόν από την αρχή όταν βρεθεί κατάλληλη ευκαιρία.
Το βάψιμο κόκπιτ, εισαγωγών, φωλεών πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2020 ενώ το βάψιμο με gull gray πραγματοποιήθηκε κάπου στον Οκτώβριο 2020. Και στις δύο περιπτώσεις βρέθηκα μόνος στο σπίτι, η σύζυγος στη δουλειά, το παιδί παιδικό σταθμό (όταν ακόμα ήταν ανοιχτοί) και έτοιμος για πολλαπλά βαψίματα. Ήταν και οι μοναδικές μου ευκαιρίες για πολύωρο βάψιμο μέχρι σήμερα.
Συνεχίζεται....