Αποστολέας Θέμα: F9F-2 Panther - ATU-206 1956 (Hasegawa 1/72)  (Αναγνώστηκε 1475 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
F9F-2 Panther - ATU-206 1956 (Hasegawa 1/72)
« στις: Απριλίου 05, 2021, 11:50:16 μμ »
Πάει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που πόσταρα κάτι κατασκευαστικό, για την ακρίβεια χρόνια (αν θυμάμαι σωστά από το 2016). Αρχικά ο γάμος, μετά ο ερχομός του παιδιού, η έξωση μου από το μοντελοδωμάτιο για να γίνει παιδικό, με απομάκρυναν από το χόμπι για περίπου 1,5 χρόνο. Στη συνέχεια, η επανένταξη στο χόμπι έγινε με επαναχάραξη σε κιτ τα οποία ήταν ανάγλυφα (χρεπο-κίτ - όσοι συμφορουμήτες το γνώριζαν με είχαν πάρει στο δούλεμα  ::glossa:: :D), έτσι ώστε όταν θα τα ξεκινούσα να ήταν έτοιμα ως προς την γράμμωση. Στη συνέχεια σιγά σιγά οργανώθηκα και καταπιάστηκα περισσότερο με μοναδικό πρόβλημα το βάψιμο, το οποίο πρόβλημα υπάρχει μέχρι και σήμερα, καθώς δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος και χρόνος για εκτεταμένο βάψιμο ωρών όπως παλιότερα στην εργένικη ζωή μου. Αυτό συνεπάγεται ότι ξεκινάω ένα κιτ, το φτάνω μέχρι τα βαψίματα και εφόσον δεν μπορώ να βάψω, προχωρώ στο επόμενο και αργότερα στο επόμενο κτλ κτλ.

Αυτός ήταν ένας πρόλογος για τις κατασκευές που θα ακολουθήσουν και σε επόμενα threads, συνολικά έχω in progress σε διάφορα στάδια 12 μοντέλα και κανένα τους τελειωμένο. Δηλαδή όχι παρατημένα. Είναι άμεσα προσβάσιμα για εργασίες ανα πάσα στιγμή. Δεν προσμετρώ τα in progress πριν το 2017 γιατί εκεί ξεφεύγουμε αρκετά.
Σταδιακά θα τα ανεβάζω και θα ενημερώνω με νεότερες φώτος.

Αρκετά με το μπλα μπλα, πρώτη κατασκευή και ακόμα in progress , αυτή της επανένταξης, ξεκινώντας το κιτ τον μαγευτικό (με βάση τα τωρινά δεδομένα που βιώνουμε) Σεπτέμβριο του 2019.

F9F-2 Hasegawa 1/72
Σαν μέγας φαν του USN ήθελα να φτιάξω ένα panther διαφορετικό από τα συνηθισμένα γυαλιστερά μπλε (και ψιλοαδιάφορα για εμένα). Η hasegawa έδινε έτοιμες τις χαλκομανίες για την εκπαιδευτική μοίρα ATU-206 η οποία από ένα σημείο και μετά είχε αεροπλάνα βαμμένα gull gray με λευκό, οπότε δεν το σκέφτηκα και πολύ. Απέκτησα και φωτοέτσια της Eduard και ξεκίνησα.

Click to see the original size.
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:F9F_Panthers_of_ATU-206_at_NAS_Pensacola_1956.jpg

Έχει προχωρήσει λίγο παραπάνω από την τελευταία φωτογραφία, αλλά λόγω μιας αστοχίας από ύπαρξη έντονης υγρασίας εκείνες τις ημέρες χρειάστηκε αρκετό τρίψιμο στο χρώμα, οπότε θα το ξαναβάψω σχεδόν από την αρχή όταν βρεθεί κατάλληλη ευκαιρία.
Το βάψιμο κόκπιτ, εισαγωγών, φωλεών πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2020 ενώ το βάψιμο με gull gray πραγματοποιήθηκε κάπου στον Οκτώβριο 2020. Και στις δύο περιπτώσεις βρέθηκα μόνος στο σπίτι, η σύζυγος στη δουλειά, το παιδί παιδικό σταθμό (όταν ακόμα ήταν ανοιχτοί) και έτοιμος για πολλαπλά βαψίματα. Ήταν και οι μοναδικές μου ευκαιρίες για πολύωρο βάψιμο μέχρι σήμερα.

Συνεχίζεται....

::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: F9F-2 Panther - ATU-206 1956 (Hasegawa 1/72)
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 06, 2021, 02:00:18 πμ »
Κεντάς Νώντα μου :!: :mrgreen:
Καλή συνέχεια στα βαψίματα και... ASAP :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 06, 2021, 11:38:27 πμ »
Νώντα, εξαιρετική δουλειά, συγχαρητήρια! Πολύ χαίρομαι που ξαναβλέπω κατασκευές σου. Καλη συνέχεια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 06, 2021, 09:39:38 μμ »
Έλειψες! Απολαυστικός όπως πάντα! Παρομοίως χαίρομαι πολύ που σε βλέπω στα κατασκευαστικά ξανά! Καλή συνέχεια με τα βαψίματα. ::salut::

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 06, 2021, 09:46:25 μμ »
Καιρός ήταν!  :wink:

Αν και μας (εμένα και το Γιάννη) είχες δείξει τμηματικά την πρόοδο, είναι σούπερ να τα βλέπω όλα συγκεντρωμένα. Πολύ καλή δουλειά, ειδικά στις φωλεές και τα κοψίματα. Ρολογάς έπρεπε να γίνεις!!!

ʼντε και τα βαψίματα να γίνουν γρήγορα και να αποκτήσει ζωή με τις χαλκομανίες και τις βρωμιές.

Αναμένουμε!

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 06, 2021, 11:46:30 μμ »
Οντως μαζεμένη όλη η δουλεία είναι εντυπωσιακή. Ειδικά οι μεντεσέδες για τις πτέρυγες είναι από μόνες τους έργο τέχνης και σίγουρα δουλειά για μεγαλύτερες κλίμακες, όχι για 1.72 που θες ζουμ για να καταλάβεις τι γίνεται.

Εκπληκτικός φίλε  ::salut::
Ελπίζω η συνέχεια να προχωρήσει όπως αξίζει στην ως τώρα εργασία.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 07, 2021, 07:35:52 πμ »
ΑΑΑ Μεγάλωσες και εσύ!!!
Γάμος, παιδί... Να είστε χαρούμενοι και με υγεία.
Το μοντελιστικό σου χέρι πάντως δεν το έχεις χάσει καθόλου!!!
Εξαιρετική κατασκευή μέχρι στιγμής.
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 07, 2021, 09:54:31 πμ »
Κεντάς Νώντα μου :!: :mrgreen:
Καλή συνέχεια στα βαψίματα και... ASAP :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Να σαι καλά Μάνο, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Μακάρι το ASAP να λειτουργήσει τώρα που αρχίζει να καλοκαιριάζει. Ίδωμεν.  ::salut::

Νώντα, εξαιρετική δουλειά, συγχαρητήρια! Πολύ χαίρομαι που ξαναβλέπω κατασκευές σου. Καλη συνέχεια! ::salut::

Να'σαι καλά Σάκη, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Περιμένω κι εγώ το επόμενο χτύπημά σου στην 1/72!!  :wink: ::salut::

Έλειψες! Απολαυστικός όπως πάντα! Παρομοίως χαίρομαι πολύ που σε βλέπω στα κατασκευαστικά ξανά! Καλή συνέχεια με τα βαψίματα. ::salut::

Ανδρέα σε ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά για τα καλά σου λόγια!! Αναμένω και την δική σου συνέχεια στο Adversary Scooter αλλά και σε κάτι ελιρουειδή ξεχασμένα..ξέρεις εσύ!!  :wink: ::salut::

Καιρός ήταν!  :wink:

Αν και μας (εμένα και το Γιάννη) είχες δείξει τμηματικά την πρόοδο, είναι σούπερ να τα βλέπω όλα συγκεντρωμένα. Πολύ καλή δουλειά, ειδικά στις φωλεές και τα κοψίματα. Ρολογάς έπρεπε να γίνεις!!!

ʼντε και τα βαψίματα να γίνουν γρήγορα και να αποκτήσει ζωή με τις χαλκομανίες και τις βρωμιές.

Αναμένουμε!

Μαθιός

Να σαι καλά Μαθιέ για τα καλά σου λόγια, σ' ευχαριστώ!! Ρολογάς ε? Δεν είναι κακή ιδέα!!
Καιρός ήταν όντως! Για την ακρίβεια τις φωτογραφίες τις είχα έτοιμες εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν έβρισκα χρόνο για να τις ποστάρω. Σιγά σιγά θα μπουν και για τα υπόλοιπα projects. Αναμένω να ποστάρεις και τις δικές σου προόδους στα project σου!!  :wink: ::salut::

Οντως μαζεμένη όλη η δουλεία είναι εντυπωσιακή. Ειδικά οι μεντεσέδες για τις πτέρυγες είναι από μόνες τους έργο τέχνης και σίγουρα δουλειά για μεγαλύτερες κλίμακες, όχι για 1.72 που θες ζουμ για να καταλάβεις τι γίνεται.

Εκπληκτικός φίλε  ::salut::
Ελπίζω η συνέχεια να προχωρήσει όπως αξίζει στην ως τώρα εργασία.  :wink:

Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, να σαι καλά!! Για τους μεντεσέδες όχι και έργο τέχνης, απλά κάτι για να ξεγελάει το μάτι στην 1/72.  ::glossa:: :lol: Τα references μας έχουν φάει...βλέπεις μια φωτογραφία και λες...εκεί μέσα στο σκοτάδι υπάρχει λεπτομέρεια που δεν φαίνεται, να μην την βάλω κι εγώ κατά το ήμισυ? Χαχα.
Μακάρι να το συνεχίσω άμεσα. Αναμένω τα τελειώματα της Σφήκας σου αλλά και τα υπόλοιπα, ονόματα δεν λέμε. :wink: ::salut::

ΑΑΑ Μεγάλωσες και εσύ!!!
Γάμος, παιδί... Να είστε χαρούμενοι και με υγεία.
Το μοντελιστικό σου χέρι πάντως δεν το έχεις χάσει καθόλου!!!
Εξαιρετική κατασκευή μέχρι στιγμής.
Καλή συνέχεια.

Να σαι καλά Φάνη, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές!! Ο μικρός 3 ετών πλέον, γκρεμίζει το σπίτι, κοιτάμε να σώσουμε ότι μπορούμε. :mrgreen:
Πετάχτηκα έξω από το μοντελοδωμάτιο, το στοκ πάλι καλά επέζησε με τη σύμφωνη γνώμη της συζύγου, αλλά μοντελάρισμα πλέον στο πόδι και πολύ λίγος χρόνος. Ελπίζω να πάει καλά και με τα βαψίματα.  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 07, 2021, 01:05:50 μμ »
Νώντα μπράβο! Είναι ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ!!!
Είναι το στιλ μοντελισμού που μου αρέσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο και πραγματικά ζηλεύω και θαυμάζω συγχρόνως αυτούς που κάνουν τέτοιες κατασκευές (ειδικά στην αγαπημένη μου 1/72), μεταξύ αυτών κι εσένα! ::thumbleft::
Είμαι ενθουσιασμένος με κόκπιτ-φωλεές-σημεία αναδίπλωσης! ::good_job_smilie::

Καλή συνέχεια και παραμένω συντονισμένος για τις επόμενες φωτό!

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 07, 2021, 11:18:09 μμ »
Νώντα μπράβο! Είναι ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ!!!
Είναι το στιλ μοντελισμού που μου αρέσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο και πραγματικά ζηλεύω και θαυμάζω συγχρόνως αυτούς που κάνουν τέτοιες κατασκευές (ειδικά στην αγαπημένη μου 1/72), μεταξύ αυτών κι εσένα! ::thumbleft::
Είμαι ενθουσιασμένος με κόκπιτ-φωλεές-σημεία αναδίπλωσης! ::good_job_smilie::

Καλή συνέχεια και παραμένω συντονισμένος για τις επόμενες φωτό!

Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! Πραγματικά με σκλαβώνεις!! Κι εσύ ακριβώς το ίδιο κάνεις και μου έχεις δώσει έμπνευση και ιδέες μέσα από τις δικές σου κατασκευές.
Χαίρομαι που έχεις επιστρέψει κι εσύ για τα καλά στα κατασκευαστικά!!  ::salut::

Υ.Γ.: Τις επόμενες ημέρες θα ποστάρω κάτι που σου είναι γνώριμο και σχετικά πρόσφατο, οπότε θα χρειαστώ και καμία συμβουλή.  :wink:
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 23, 2022, 07:01:32 μμ »
Νώντα το έπιασα και εγώ το ίδιο κιτ με πολλες απορίες να σου πώ την αλήθεια... θα σε παρακολουθώ
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 24, 2022, 11:41:46 πμ »
Ότι απορία έχεις Πάκη, εαν μπορώ να βοηθήσω, το συζητάμε. Αναμένω να δω και το δικό σου μπας και ενεργοποιηθώ κι εγώ να το τελειώσω.
Ψάχνω να βρω ευκαιρία να το βάψω (σωστά), έχει μείνει στο λευκό αστάρι από τότε... 
Ωραίο κιτ είναι πάντως, πιο απλοϊκό σε σχέση με το Hobby Boss, αλλά είναι άψογο.
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 25, 2022, 08:33:11 μμ »
Φιλε Νώντα εξαιρετικό ξεκίνημα σε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα της απαρχής του jet age για το USN. Πολύ 1/72 τελευταία, αν θυμάμαι καλά κυρίως 1/48 δούλευες παλιότερα, την έχεις απαρνηθεί!?

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 26, 2022, 11:42:04 πμ »
Σε ευχαριστώ πολύ Αλβέρτο!! Έχει δρόμο το κιτ ακόμα, έχει μείνει στα βαψίματα πάνω από ένα χρόνο, μπήκαν και μερικά ακόμα κιτ σφήνα και χάθηκε η όρεξη μετά και από τις αναποδιές που αντιμετώπισα. Ελπίζω κάποια στιγμή να τα βάψω όλα μαζί.
Η κλίμακα μου είναι η 1/72, τα κιτ μου στην 1/48 είναι μετρημένα στα δάχτυλα των χεριών μου........άντε, και λίγα παραπάνω. :mrgreen:
Ίσως θυμάσαι ένα Super Hornet 48άρι που είχα ξεκινήσει πριν αρκετά χρόνια (10 νομίζω), αλλά χάθηκε το topic της κατασκευής και οι φώτο του μετά από κάποιο πρόβλημα του σερβερ εκείνη την περίοδο. Δεν το ξανα πόσταρα γιατί ήδη το είχα ήδη παρατήσει την περίοδο του προβλήματος. Όλο λέω να το πιάσω ξανά τον τελευταίο καιρό. Θα δούμε και γι αυτό. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Edit μετά από αναζήτηση στα διάφορα τόπικ του φόρουμ. Βρήκα 2 φώτος μόνο, τελικά ήταν κι ένα Tomcat... ::arrowdown::
Spoiler (hover to show)
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 27, 2022, 08:10:40 μμ »
My bad! Το Tomcat παραμένει ημιτελές!?

Tags: