Αποστολέας Θέμα: Messerschmitt Bf-109 G-6 σε 1/24 απο TRUMPETER ΤΕΛΟΣ  (Αναγνώστηκε 18571 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
Απ: Messerschmitt Bf-109 G-6 σε 1/24 απο TRUMPETER
« Απάντηση #75 στις: Ιουνίου 16, 2010, 12:11:30 πμ »
Πολύ καλά έως εδώ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Με μεθοδικότητα, υπομονή θα βγεί κουκλί

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #76 στις: Ιουνίου 16, 2010, 01:03:27 πμ »
Θάνο σ'ευχαριστώ πολύ!Ελπίζω να βγεί καλό και μην τα θαλασσώσω με την παραλλαγή  :lol: :lol: :lol:
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #77 στις: Ιουνίου 16, 2010, 09:57:49 πμ »
Θα συμφωνήσω ότι η κλίμακα είναι χονδροειδής (Νάσο ακούς? ::glossa::)
Αλλά σου δίνει έξτρα λεπτομέρειες και μπόλικη επιφάνεια να βάψεις και να το ευχαριστηθείς ::icon_thumright::
Καλή συνέχεια :mrgreen: ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #78 στις: Ιουνίου 16, 2010, 01:07:05 μμ »
 :D :D :D εμένα οι έξτρα λεπτομέρειες μου στοίχησαν 60 ευρώ....
Τέλος πάντων προχωράμεεεε
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #79 στις: Ιουνίου 16, 2010, 07:04:11 μμ »
Παίδες χρειάζομαι την γνώμη μας όσον αφορά την αντένα του G6.Λοιπόν σύμφωνα με το βιβλίο  modelers eye(γιαπωνέζικο) η βακτηρία όπου στηρίζονταν η αντένα υπήρχε μόνο στο early type G6 καθώς και η στρόγγυλη (loop) DF αντένα ακριβώς από πίσω.Αλλά πάλι σε άλλα βιβλία και περιοδικά βλέπω ένα κάρο διαφορετικές θεωρίες για το θέμα αυτό :shock: :shock:
Επειδή πλησιάζει η ώρα που θα πέσει το βάψιμο και στις απάνω επιφάνειες (σήμερα ψεκάστηκε η κάτω επιφάνεια)πρέπει να πάρω μια απόφαση....
Μάλλον δεν θα τη βάλω θα ακολουθήσω το γιαπωνέζικο βιβλίο μιας και μου φαίνεται αρκετά πιο εμπεριστατωμένο!

Και για του λόγου το αληθές.....Από aero detail
Click to see the original size.

Και φυσικά από modelers eye.
Click to see the original size.

Αυτοί οι γιαπωνέζοι είναι πραγματικά πολύ μεθοδικοί!!!
Περιμένω τις γνώμες σας  ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος NIKOLARAS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • RED OR DEAD G7
« Απάντηση #80 στις: Ιουνίου 16, 2010, 07:22:02 μμ »
δεν ξερω για την αντενα αλλα ειδα το preshading  και καταλαβα πολλα.μπραβο φιλε... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::. αντε να το δουμε και  βαμενο..

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #81 στις: Ιουνίου 16, 2010, 07:47:02 μμ »
Νίκο  ::thanks_smilie:: Αν και το υπόλοιπο βάψιμο  θα καθυστερήσει λίγο γιατί θέλω να δοκιμάσω διάφορα patterns σε ένα δοκιμαστικό μοντέλο που έχω. ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #82 στις: Ιουνίου 16, 2010, 08:37:14 μμ »
Παίδες χρειάζομαι την γνώμη μας όσον αφορά την αντένα του G6.Λοιπόν σύμφωνα με το βιβλίο  modelers eye(γιαπωνέζικο) η βακτηρία όπου στηρίζονταν η αντένα υπήρχε μόνο στο early type G6 καθώς και η στρόγγυλη (loop) DF αντένα ακριβώς από πίσω.Αλλά πάλι σε άλλα βιβλία και περιοδικά βλέπω ένα κάρο διαφορετικές θεωρίες για το θέμα αυτό :shock: :shock:
Επειδή πλησιάζει η ώρα που θα πέσει το βάψιμο και στις απάνω επιφάνειες (σήμερα ψεκάστηκε η κάτω επιφάνεια)πρέπει να πάρω μια απόφαση....
Μάλλον δεν θα τη βάλω θα ακολουθήσω το γιαπωνέζικο βιβλίο μιας και μου φαίνεται αρκετά πιο εμπεριστατωμένο!

Και για του λόγου το αληθές.....Από aero detail

[imgt]http://i44.photobucket.com/albums/f12/kursaros78/AeroDetail05-MesserschmittBf109G.jpg[/imgt]

Και φυσικά από modelers eye.
[imgt]http://i44.photobucket.com/albums/f12/kursaros78/Modeler_s_Eye_Series_3_-_Messerschm.jpg[/imgt]

Αυτοί οι γιαπωνέζοι είναι πραγματικά πολύ μεθοδικοί!!!
Περιμένω τις γνώμες σας  ::salut:: ::salut::

Από τις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται καθαρά ότι το συγκεκριμένο Α/Φ δεν είχε antenna mast, είχε σίγουρα την βάση της DF Loop, πιθανότατα χωρίς την κεραία της.   
 Πάντως οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο Α/Φ ως G14 και όχι ως G6.

Πρώην Hartman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #83 στις: Ιουνίου 16, 2010, 08:47:21 μμ »
Δημήτρη ευχαριστώ πολύ!!!Πράγματι το έχω διαβάσει και αυτό το σενάριο και ομολογώ ότι είχα πάλι μπερδευτεί!Δεν θα τοποθετηθεί ο πάσσαλος της αντένας  και θα αφαιρεθεί η DF antena loop θα αφήσω μόνο την βάση της. ::salut::
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #84 στις: Ιουλίου 13, 2010, 06:41:05 μμ »
Παίδες και μια μικρή πρόοδος.
Μετά από μια αρκετά ζόρικη περίοδο βρήκα επιτέλους λίγο χρόνο για προχωρήσω την δουλειά μου.
Το αεροπλάνο βάφτηκε με μια base παραλλαγή (rlm 74 75 76 gunze) και mottling και σφραγίστηκε με future.
Εν συνεχεία (και κατόπιν πρηξίματος μέσω pm του αγαπητού Δημήτρη (Crow) τον έπρηξα τον άνθρωπο με τα pm μου) πέρασα το μοντέλο μου με ένα χέρι gloss βερνίκι humbrol αραιωμένο με... ακούσατε ακούσατε...Lacquer thinner Tamiya...Ο Δημήτρης θεώρησε το όλο εγχείρημα ως μια κωλοφαρδία  :lol: :lol: :lol: δεν ξέρω τι με έπιασε και ήθελα να το δοκιμάσω!!!Βεβαίως όχι απευθείας στο μοντέλο αλλά πρώτα στο δοκιμαστικό!Το πείραμα παραδόξως πέτυχε!
Ύστερα από αυτούς τους μοντελιστικούς χουλιγκανισμούς το μοντέλο αφέθηκε όπως πάντα να στεγνώσει καλά για πολλές πολλές πολλές μέρες....Ελέω δουλειάς.
Σήμερα λοιπόν το πρωί και ενώ ο κόπος μου πήγε χαμένος άρχισαν απεργίες τα πανεπιστήμια...Απογοητευμένος όπως είμουν λέω δεν πιάνω το μοντελάκι σιγά σιγά πάλι!
Όπερ και εγένετο.
Ψέκασα λοιπόν το άσπρο.Πολύ αραιωμένο xf-2 Tamiya χαμηλή πίεση πολύ υπομονή αρκετές ώρες (Πράγμα που μου ξαναθύμισε γιατί δεν θα ξαναασχοληθώ με την 1:24 ) είχα αυτό το αποτέλεσμα.
Παραθέτω φώτος ζητώντας την γνώμη σας για το αν θέλει παραπάνω άσπρο.Δεν έχω προχωρήσει σε πλύσιμο του άσπρου και δεν σκοπεύω να προβώ σε υπερβολικό ξέπλυμα παρά μόνο διακριτικές φθορές (θα ήθελα και εκεί τα φώτα σας)

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

::salut:: ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #85 στις: Ιουλίου 13, 2010, 06:47:19 μμ »
Δημήτρη το άσπρο μου φαίνεται εντάξει :oops:
Παραπάνω δεν νομίζω να θέλει, ειδικά αν περάσεις μαυρίλες κλπ θα κάνει αντίθεση και θα "δείξει" περισσότερο ::icon_thumright::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
« Απάντηση #86 στις: Ιουλίου 13, 2010, 07:28:28 μμ »
Φίλε καλησπέρα, πολύ ωραίο το θέμα που ασχολίσε και σε πολύ ωραία κλίμακα!!! Αν και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στην 1/24 πιστευώ ότι η απόδοση του άσπρου χρώματος που έχεις πετύχει είναι πάρα πολύ ωραία!!! συνέχισε δυνατά ::eusa_clap::
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #87 στις: Ιουλίου 13, 2010, 09:56:18 μμ »
θα συμφωνησω και εγω με τους φιλους
ειναι μια χαρα . ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
τωρα ριχτου τα υπολοιπα
 ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #88 στις: Ιουλίου 14, 2010, 01:38:17 μμ »
Παίδες σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και τα καλά σας λόγια! ::salut:: ::salut::
Σήμερα πρωί πρωί που έχει και δροσούλα προχώρησα σε ελάχιστες φθορούλες εδώ και εκεί.Όπως είπα δεν θέλω να ξεπλύνω το άσπρο!
Επίσης ξεμασκάρισα τις κάτω επιφάνειες για να ετοιμάσω το μοντέλο για future.Ανακαλύπτοντας ένα πρόβλημα...Στο καπάκι του engine bay και συγκεκριμένα αυτό που βρίσκεται κάτω και είναι βαμμένο με κίτρινο το χρώμα έχει παρουσιάσει λεκέδες....Οι οποίοι μάλλον οφείλονται στο maskol που πότισε την χαρτοπετσέτα με την οποία είχα καλύψει το βαμμένο με κίτρινο καπάκι.Δημιουργώντας στίγματα εδώ και εκεί (λεκέδες)....Θα αναγκαστώ να το τρίψω με ψιλό ντουκόχαρτο και να το ξαναψεκάσω.
Αυτά! ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος NIKOLARAS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • RED OR DEAD G7
« Απάντηση #89 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2010, 10:32:24 πμ »
αντε να το τελειωσεις μηπως ::icon_thumright:: ασχοληθω  με την 1/24 και εγω.περιμενω να το δω τελειωμενο και σιγουρα μεχρι εδω που το βλεπω θα ειναι τελειο....

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #90 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2010, 05:16:50 μμ »
Νίκο χαχα θα καθυστερήσω να το τελειώσω!!!Αν περιμένεις εμένα σώθηκες!!!! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Ειδικά μετά από ένα.... νεφελώδες καλοκαίρι μέχρι να πάρω μπροστά....Σήμερα άρχισα πάλι σιγά σιγά.
Σε αυτό το στάδιο ασχολούμαι με τα σκέλη προσγείωσης.
Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια αν και τέλειο δεν θα το χαρακτήριζα σε καμία των περιπτώσεων.Αποδεκτό ναι τέλειο όχι! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #91 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2010, 06:25:05 μμ »
Κάθησα τώρα και διάβασα το post από το 2007....
Απίστευτο το cockpit σου . ::eusa_clap::
Απορώ ΠΩΣ μετά από τόσο ωραία δουλειά στο cockpit βρίσκετε το κουράγιο και κλείνετε την άτρακτο και χάνεται τόση λεπτομέρεια.. ..
Εγώ αν είχα κάνει τέτοια μαγικά , θα το άφηνα ανοιχτό !

Συγχαρητήρια επίσης που δεν αφήνεις κάτι μισοτελειωμένο.. ::salut::

Εύχομαι να κλείσει γρήγορα το project σου και να μας γεμίσεις fotos ..
Καλη συνέχεια ..

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #92 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2010, 09:42:55 μμ »
dsk σ'ευχαριστώ πολύ!!!
Το γεγονός ότι δεν αφήνω θέματα ατελείωτα μου στοιχίζει σε χρόνο αλλά για να αφήσω κάτι πρέπει πραγματικά να μην μπορώ ούτε να το αντικρίσω ή να έχει γίνει καμιά πολύ χοντρή πατάτα!
Ελπίζω να τελειώσει σύντομα το 24ρι γιατί με περιμένει το Ε-4 στην 1:32 !!!!!! :lol: :lol: :lol: 
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #93 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2010, 10:55:42 μμ »
Έχεις φτιάξει και το Ε-3 είδα σε άλλο post, άντε με το καλό για το Ε-4.

Κόλημα με τα Me....

Αποσυνδεδεμένος captain

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #94 στις: Οκτωβρίου 04, 2010, 10:56:58 μμ »
ειναι τρελος!ειναι τρελος ο Ιταλος! :D ::tanzen_009::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #95 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 03:37:27 μμ »
 ::glossa:: ::glossa::
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #96 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 07:29:34 μμ »
Καλησπέρα παίδες ένα μικρό update της δουλειάς.....

Λοιπόν επιτέλους τελείωσα με το βάψιμο των διαφόρων μικρών τμημάτων (πάρα πολλά).Πράγματι μου πήρε αρκετό καιρό μιας και κάποια κομμάτια είχαν χαθεί οπότε αναγκάστηκα να σκρατσάρω....Τέλος πάντων όλα πήγαν καλά!

Σήμερα λοιπόν το μεσημέρι άρχισα το decaling αλλά δυστυχώς ανακάλυψα μια ατέλεια στα decals....Το μαύρο βέλος θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται στο ίδιο ύψος με τον σταυρό της ατράκτου... αλλά όσες πρόβες και να έκανα δεν μου κάθονταν καλά....Δηλαδή αν τοποθετούσα τον σταυρό στο ίδο ύψος με το βέλος ο σταυρός κάθονταν σε εντελώς λάθος θέση και φυσικά το αντίστροφο όταν κουνούσα το βέλος.....όπως και να έχει αποφάσισα να αφήσω και τα δύο decals πάνω κάτω στην κανονική τους θέση με μόνο λίγες μικρές μετατοπίσεις ώστε να μην δείχνουν εντελώς λάθος (ΠΧ.της Tamiya κάθονταν υπέροχα!!!)
Μάλλον ο σταυρός είναι λίγο μεγαλύτερος από τι θα έπρεπε...Η μήπως το βέλος..... :? :? Δεν ξέρω....Το μόνο που ξέρω είναι θα έπρεπε να είχα αγοράσει aftermarket decals διάβολε!!!Τόσα φράγκα έδωσα στα βελτιωτικά της eduard.....Θα μπορούσα να είχα πάρει ένα σετάκι deckαλάκια του θεού....Τόσα υπάρχουν....
Όπως και να έχει τα decals είναι γενικά αρκετά καλής ποιότητας αν και χοντρά (έφαγαν πολύ βελτιωτικό) αλλά σίγουρα ένα σετ από aftermarket θα απογείωνε το αποτέλεσμα!
Αυτά μέχρι τώρα.....
Click to see the original size.  Click to see the original size.Click to see the original size.
Επίσης θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας για το wash τι μου προτείνετε!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Αυτά για την ώρα!
Δεν θα ασχοληθώ πλέον με κινέζικες τρομπέτες...Έλεος με τα λάθη τους...Αγοράζεις ένα κιτ 100+ευρώ και δίνεις άλλα τόσα για να το σουλουπώσεις.....Πάλι καλά που μου το κάναν δώρο!!! ::glossa:: ::glossa::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #97 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 07:43:47 μμ »
αμα πετσοκοβες λιγο το σταυρο,δε σου ερχονταν ενταξει;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 07:49:00 μμ »
Δεν ήθελα να τον πετσοκόψω γιατί φοβήθηκα μην γίνει καμιά πατατιά και σκιστεί.... :(
Ίσως θα έπρεπε...Τέλος πάντων τι να κάνουμε δεν θα πεθάνουμε κιόλας!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 07:52:25 μμ »
Μπράβο ρε άρχοντα,  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: μια χαρά τα κατάφερες  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::. Χαλάρωσε  ::coffee:: ::coffee:: και άντε να τελειώνει και να πάμε στο επόμενο....

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Tags: bf-109 bf 109 me-109