Αποστολέας Θέμα: Messerschmitt Bf-109 G-6 σε 1/24 απο TRUMPETER ΤΕΛΟΣ  (Αναγνώστηκε 18965 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
Απ: Messerschmitt bf-109 G-6 σε 1/24 απο TRUMPETER
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 05, 2007, 01:36:38 πμ »
Παιδες σημερα επιτελους αρχισε η κατασκευη και το πρωτο σταδιο ειναι η κατασκευη του κινητηρα

Σκευτομαι πρωτου τον βαψω να τον περασω ενα χερακι ανοικτο γκρι σαν ασταρι και μετα να προχωρησω στο βαψημο με μαυρο τωρα οσον αφορα τα 2 δοχια λαδιου να τα περασω χρωμα αλουμινιο στο φυσικο χρωμα τους δλδ καθως και την καλοδιωση με χρωμα αλουμινιου μετα απο φωτος ενχρωμες που ειδα
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 27, 2007, 12:06:37 πμ »

Παιδια μολις τελειωσα το μπλοκ μοτερ-πιλοτηριο ακομα δεν εχει τελειωσει μενουν κατι ψηλα αλλα λογω τρελης εληψης χρονου δεν μπορω να προχωρησω γρηγορα
Α και κατι ασχαιτο με το θεμα μπορειτε να μου πειτε τι κωδικο χρωματος η χρωματων βαφεται το κουμπελβαγκεν αν μπορειτε ευχαρηστω προκαταβολικα!!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 27, 2007, 10:22:16 πμ »
Πολύ καλή δουλειά φίλε μου και πολύ ωραίες οι εξατμίσεις. Οι βάσεις και το τοίχωμα του κινητήρα είναι βαμμένα;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 27, 2007, 12:46:55 μμ »
Ναι ειναι Βαμενα αλλα με το φλας της καμερας τα ανοικτα χρωματα φενονται σαν λευκα  :(
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 27, 2007, 12:52:32 μμ »
Ετσι, ρίχτου στα αυτιά! Πολύ καλό!

Το κουμπελβαγκεν νομίζω μπορείς να το κάνεις panzer grey (Humbrol 67) ή κίτρινο (Ηumbrol 93). Τώρα απέχω πολύ από του να έχω έστω και αποδεκτές γνώσεις επί οχημάτων, οπότε περίμενε κάποιον με περισσότερη εμπειρία στο θέμα...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 27, 2007, 12:54:25 μμ »
Παιδες ευχαρηστω πολυ για τις πληροφοριες εβαλα ενα θρεαντ στα στρατιοτικα θεματα να μου πουν και τη γνωμη τους οι αρματαδες :)

FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 24, 2007, 03:50:38 μμ »
Παίδες μετά απο ενα διάστημα αρκετό κουραστικό βρήκα λιγο χρονο για το bf-109 και σας παραθετω φωτο.
Επομενο σταδιο ειναι στοκαρισμα σε καποια αημεια ευτυχώς οχι σε πολλα αλλα αυτα μετα το Πασχα γιατι σημερα την κοπαναω.

FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
Απ: Messerschmitt Bf-109 G-6 σε 1/24 απο TRUMPETER
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 14, 2010, 05:13:04 μμ »
Απίστευτο...Υπάρχει ακόμα...Είπα πριν ανοίξω πάλι νέο thread για το ίδιο project (εποχές λιτότητας μην κάνουμε σπατάλες) έψαξα να βρώ το παλιό μου μπας και υπήρχε!!!
Να το λοιπόν!!!Από το χρονοντούλαπο της ιστορίας αναδύεται αυτό το μοντελάκι που περίμενε τόσα χρόνια την ολοκλήρωση του!!!
Επειδή όπως έχω ξαναπεί δεν μου αρέσει να αφήνω μισοτελειωμένες δουλειές...Πρίν βάλω χέρι πάνω στα καινούργια μου μοντέλα,θα τελειώσω αυτό γιατί είναι από τις αγαπημένες μου εκδόσεις του 109 και μαζί του στο περίφημο IL-2 έχω πολλές ώρες πτήσης.Είχε πάντα μια εξέχουσα θέση στο πάνθεο των 109!
Αρκετά με τις φιλοσοφίες...Λίγα λόγια για το τι θέλω να κάνω...Θα μπω κατευθείαν στα βαθιά δηλαδή σε αυτό που αποκαλούμε χειμερινή παραλλαγή....και συγκεκριμένα το G6 με το οποίο επιχειρούσε ο Erich Hartman.
Επιλέγω αυτήν την παραλλαγή γιατί είναι αρκετά δύσκολη και θεωρώ ότι θα με βοηθήσει να καταλάβω πολλά πράγματα όσον αφορά τον χειρισμό και του αερογράφου αλλά και των διαφόρων τεχνικών που έχω διαβάσει τελευταία.Δεν ξέρω πως θα γίνει στο τέλος αλλά θα προσπαθήσω!!!! :wink: 
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 14, 2010, 05:51:09 μμ »
Καλή συνέχεια φίλε μου και με αυτό  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 14, 2010, 06:18:36 μμ »
Thnx Γιάννη!!!Να δούμε πως θα τα κουβαλήσω μετά στην Ελλάδα....
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 14, 2010, 07:17:42 μμ »
καλα εσυ θα μας στειλεις.δεν σε προλαβενουμε φυγε εσυ ελα εσυ. :lol: :lol: :lol: :lol:
μα να το εχεις ετσι τοσο καιρο. :o :o :o
ευχομαι καλη συνεχεια ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
σαν κιτ τι λεει αξιζει γιατι το εχω στα υποψιν να το φτιαξω

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 14, 2010, 07:47:08 μμ »
Σπύρο έχω πολύ όρεξη για μοντελάρισμα και επιτέλους μετά από χρόνια έχω λίγο χρόνο παραπάνω για να αφιερώσω στο χόμπι μου οπότε και εκμεταλλεύομαι αυτή την ευκαιρία.
Το κιτ αυτό δεν το είχα αγοράσει μου το είχαν δωρήσει στα γενέθλια μου.Δεν είχα σκοπό να το αγόραζα για δύο λόγους. Πρώτον εκείνη την εποχή ήταν πανάκριβο ( 120 ευρώ) και δεύτερον η κλίμακα ήταν μεγάλη οπότε όπως καταλαβαίνεις και τα λάθη σε τέτοιες κλίμακες κάνουνε μπαμ....
Τέλος πάντων το κιτ είναι πραγματικά χορταστικό με καλή ποιότητα λεπτομέρειας μεταλλικά κομμάτια και P.E απλά η ποιότητα του πλαστικού την κρίνω μέτρια οι ανάγλυφες λεπτομέρειες είναι πολλές αλλά πολύ ρηχές.Όσον αφορά τώρα την συναρμογή κυμαίνεται σε καλά επίπεδα αρκετά καλή!
Ο λόγος που είχα αφήσει το μοντέλο σε ημιτελή κατάσταση ήταν απλά ότι εκείνη την εποχή και τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν πολύ δύσκολα και δεν είχα χρόνο καθόλου για μοντελισμό αλλά και γενικά δεν είχα χρόνο για τίποτα.Έτσι λοιπόν τώρα ήρθε η ώρα του να ξαναμπεί στην γραμμή παραγωγής και να πάρει μια θέση στο ράφι με τα τελειωμένα μοντέλα χεχε!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 15, 2010, 12:02:32 πμ »
Πραγματι εξαιρετικο κιτακι (κιταρα ηθελα να πω) και η επιλογη για χιονουλα πολυ ομορφη.Καλη (ξανα)αρχη .
Σπυρο το κιτ αξιζει και ισως (δεν ειμαι σιγουρος γιατι οταν εφτιαξα το δικο μου δεν ηξερα για τις παπατζες της καραμουζας) ειναι και σωστο.
Παντως απο λεπτομερεια φυσαει.
Κουρσαρε απανω του κα οταν ειναι να το μεταφερεις....ανεβα πανω του να σε φερει αυτο :D :D :D :wink: ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 15, 2010, 01:34:07 μμ »
 :lol:
Ελπίζω να τα καταφέρω με την χειμερινή παραλλαγή είναι αρκετά ζόρικη!
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 17, 2010, 12:50:50 μμ »
Καλημέρα παίδες και καλή εβδομάδα!Τουλάχιστον για εσάς (η δικιά μου θα είναι κολασμένη!)

Λοιπόν μια μικρή πρόοδος (τρόπος του λέγειν).
Το Gustav περάστηκε ένα καλό χέρι φορνέτ και αφέθηκε να βράσει στο ζουμί του για 24 ώρες (έχοντας βέβαια προφυλάξει πιλοτήριο και μοτέρ από την ευεργετική δράση του φορνέτ).Το μοντελάκι με την πάροδο των ετών χρησιμοποιήθηκε και σαν test probe οπότε έπρεπε να πέσει reset!
Το ενδιαφέρον όμως της υπόθεσης ήταν ότι όχι μόνο καθάρισε από χρώματα και λοιπές βλακείες που του είχα κάνει πάνω στην κακόμοιρη άτρακτο...Αλλά άνοιξε σαν καρπούζι!!!!Αυτό ήταν μια ευχάριστη έκπληξη γιατί ήθελα να διορθώσω αρκετά πραγματάκια που η μικρή μου πείρα τότε δεν με είχε βοηθήσει!!!Όπως κακές και πρόχειρες κολλήσεις και στοκαρίσματα.rRescribe και επιδιορθώσεις γενικότερα σε σημεία.
Οπότε ιδού το αποτέλεσμα του Reset...

Click to see the original size.Click to see the original size.

Τώρα....Έψαχνα εχθές το βράδυ στο διαδίκτυο βελτιωτικά σετ για το πιλοτήριο.Πράγματι βρήκα της eduard κάτι πλακάρτ...Έλεος....Τι να τα κάνω...Ούτε ζώνες ούτε τίποτα μόνο πλακάρτ...Η αλήθεια είναι ότι δεν έψαξα στο Hannants εκεί μπορεί να έβρισκα κάτι,αλλά από την άλλη θα περίμενα πάλι ένα μήνα μέχρι να μου τα στείλουν όπως με ότι έχω παραγγείλει από εκεί.Έτσι λοιπόν θα βελτιώσω ότι μπορώ μέσα στο cockpit με καμιά σκρατσιά όπως οι ζώνες που βλέπετε (τις είχα φτιάξει τότε) .
Α και κάτι άλλο....Δεν πρόκειται να αφήσω ανοικτά καπάκια κινητήρα!Ο λόγος??Θέμα αισθητικής!  ::salut:: ::salut::

Mια μικρή τροποποίηση...Βρήκα στο Hannants ζώνες όπως υποπτευόμουν αλλά θα μου πάρει ρε γμτ κάνα 20ήμερο μέχρι να τις στείλουν αυτοί οι χασομέρηδες οι ʼγγλοι!!!! :evil: :evil:Από την άλλη δεν θέλω να χαλάσω τις ζώνες που είχα φτιάξει τότε...έχουν συναισθηματική αξία  :(  τι να κάνω ρε παιδιά πείτε μου και σεις την άποψη σας!!!! :( :(
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 17, 2010, 01:54:07 μμ »
Δημήτρη άσ' το όπως είναι και βελτίωσε ό,τι μπορείς με δικά σου μέσα (όπως αποφάσισες). Χίλιες φορές έτσι, παρά να περιμένεις τον Εγγλέζο να στείλει και τα ΕΛΤΑ να διεκπεραιώσουν βράζοντας στο ζουμί σου :wink:

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 17, 2010, 02:02:14 μμ »
Αυτό θα κάνω!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 17, 2010, 04:00:18 μμ »
προχωρα οπως ειναι κανε του τα (ψηλα)που λεμε ειναι μια χαρα ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 18, 2010, 01:18:38 πμ »
Μικρή αναφορά προόδου!
Τελικά βρήκα τα καλούδια (ζώνες πλακάρντ και λοιπά )από Ιταλία και τα παράγγειλα τι να κάνω ήταν δέλεαρ..... :oops: :oops:
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 18, 2010, 01:23:08 πμ »
Καλή επιτυχία στο project σου

::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 18, 2010, 02:18:22 πμ »
 ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie::

Ο μόνος μου φόβος είναι να πετύχει η παραλλαγή!!!!Θα πειραματιστώ πολύ πάνω σε test probes πριν την εφαρμόσω στο μοντέλο!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 18, 2010, 10:07:37 πμ »
Αφού δεν σε ανησυχούν πλέον τα κατασκευαστικά, για το βάψιμο σκοτίζεσαι? ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty::
Καλή συνέχεια :mrgreen:

Γ.
Qui tangit frangatur

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 25, 2010, 07:28:04 μμ »
Μια μικρή πρόοδος...

Αφού εν τέλη παραγγέλθηκαν και αποκτήθηκαν τα σετάκια βελτίωσης του πιλοτηρίου από την eduard αποφάσισα ένα ολικό reset του μοντέλου καθώς επίσης να αφήσω το ένα καπάκι εκ των δύο καλυμμάτων του κινητήρα ανοικτό και συγκεκριμένα το αριστερό.

Με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω το κιτ αποχρωματίστηκε εντελώς με φορνέτ έγιναν εκτεταμένες επιδιορθώσεις στα δύο μισά της ατράκτου,όπου τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε test probe  για διάφορα μοντελιστικά κόλπα (όπως η πρώτη μου απόπειρα επαναχάραξης με...κοπίδι....) μια διαδικασία που διήρκεσε αρκετές μέρες.
Τέλος βελτίωσα ελάχιστα τον κινητήρα στο σημείο όπου θα φαίνεται με μερικές έξτρα καλωδιώσεις .
Με το πέρας και αυτής της φάσης τελειώνει και το πρώτο στάδιο (ενότητα 1) του θέματος αυτού.
Click to see the original size.

Το επόμενο στάδιο δεν είναι άλλο από το ίδιο το πιλοτήριο.Εκεί ενδέχεται να μου πάρει αρκετό χρόνο γιατί πρέπει να λύσω ένα πρόβλημα που αν και σχετικά ασήμαντο είναι δύσκολο (τουλάχιστον για το δικό μου επίπεδο) αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του!!  ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 25, 2010, 07:59:21 μμ »
Πολύ όμορφος ο κινητήρας και ειδικά η απόδοση του χρώματος των εξατμίσεων.
Καλή συνέχεια φίλε!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
                                           ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 25, 2010, 09:01:15 μμ »
 ::thanx:: ::thanx::
FLY LOW HIT HARD

Tags: bf-109 bf 109 me-109