Στάθη καλησπέρα!
Βλέποντας την προσπάθεια σου να το πας λίγο παραπέρα με τις λεπτομέρειες,
θα ήθελα να σε παροτρύνω να συνεχίσεις έτσι! Δεν ξέρω αν έχεις ξαναπροσπαθήσει να δουλέψεις φύλλο χαλκού, αλλά μου γεννήθηκε η επιθυμία να σε καθοδηγήσω. Ως ένα βαθμό... και
με τις λίγες και εντελώς εμπειρικές γνώσεις που συνεχίζω να αποκομίζω με την «τριβή μου» με το υλικό αυτό!
Απλές συμβουλές...
Κόβω ένα κομμάτι με το ψαλίδι, λίγο μεγαλύτερο από αυτό που θέλω να σχηματίσω.

Το ισιώνω και απ' τις δυο πλευρές με το πίσω μέρος ενός πινέλου ή το πίσω μέρος του κοφτή μου ή οτιδήποτε βρεθεί μπροστά σου που να κάνει τη δουλειά.

Μετά τρίψιμο με 600ρι ντουκόχαρτο στον νιπτήρα για να καθαρίσει.

Το κολλάω πάνω σε γυάλινη επιφάνεια με κολλητική ταινία της 3Μ (πράσινο κουτί) ή κάτι ανάλογο.

Στην περίπτωση σου... σχεδιάζω πάνω στην ταινία με μολύβι το σχήμα που θέλω.

Κόβω αποκλειστικά με μεταλλικό χάρακα και κοπίδι σαν το εικονιζόμενο. (Είναι πολύ κοφτερό αλλά το σημαντικότερο ... συμφέρει. Μετά από 10 κοψίματα η λεπίδα χάνει «τη φονικότητα της». Οπότε σπας τη μύτη και συνεχίζεις.)

Πρώτα ελαφρά και ύστερα με μεγαλύτερη πίεση, τρεις - τέσσερις φορές συνήθως είναι αρκετές.

Αφαιρούμε την ταινία... λειαίνουμε τις άκρες και τις πλευρές του κομματιού με ντουκόχαρτο.

Έτοιμο.
Όποιος θέλει μπορεί να συμπληρώσει... άλλωστε Γι'' αυτό λεγόμαστε φόρουμ!Συγγνώμη για το σεντόνι... δεν θέλω να κουράζω.