Ο στόχος όπως έγραψα και πιο πάνω ειναι να δημιουργήσω ενα Μ-49 ex gulf warrior στην δύση της επιχειρησιακής του καριέρας, η αποσυρμένο απο την ενεργό υπηρεσία,σε κάποια γωνιά να περιμένει υπομονετικά τον επόμενο ιδιοκτήτη..
Για να το πετύχω αυτό,αποφάσισα να εφαρμόσω την τεχνική της λακ,αφού ήθελα αρκετές και εκτεταμένες φθορές που για έμενα μόνο αυτή η μέθοδος δίνει τόσο αληθοφανή αποτελέσματα.
Οπότε αφού είχα περάσει όπως είδατε όλο το κιτ με με μαύρο humbrol 33,ψέκασα στα σημεία που ήθελα να αποδώσω το εφέ της σκουριάς το Humbrol 113.(σχεδόν παντού για να είμαι σίγουρος

).Το άφησα να στεγνώσει και μετά περάστηκε ενα στρώμα λακ.
Την επόμενη ημέρα,πέρασα με υπομονή το βασικό χρώμα,humbrol 103 και το άφησα να στεγνώσει για να ξεκινήσω την διαδικασία.
Εδώ ξεκίνησαν τα προβληματάκιααα...
Όσο νερό και να έβαζα στο πινέλο καi να το έτριβα τίποτα,μηδέν...
Μετά απο αρκετές προσπάθειες χωρίς επιτυχία,πριν αποφασίσω να το βάλω στην χλωρίνη για ολικό reset απογοητευμένος,τυχαία,είδα οτι το βασικό χρώμα μου βγαίνει με διαλυτικό ελεγχόμενα και με αρκετά καλά αποτελέσματα χωρίς να σηκώνει και το υπόστρωμα της σκουριάς ακόμη και αν εξυνα τις επιφάνειες με ένα αιχμηρό αντικείμενο..Bingooo!
Αποφάσισα να το τολμήσω, ακόμη και αν δεν πολυκατάλαβα τι έγινε,με γνώμονα οτι το αποτέλεσμα για εμένα ήταν αρκετά κάλο και μπορούσα να το δουλέψω χωρίς βιασύνη, αφού η δουλειά γινόταν με απλό ξύσιμο της επιφάνειας!!
Ξεκίνησα τμηματικά απο την δεξαμενή.Δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη απο wash,φίλτρα και λοιπά..
Οι χαλκομανίες προφανώς λόγω χρόνων δεν ηταν καθόλου καλές,δεν καθόντουσαν με τίποτα,αλλά επειδή θα είναι αρκετά ταλαιπωρημένο,με παίρνει να παραλείψω μερικές(να δείχνει και εγκατάλειψη.)
Μερικές φώτο απο την μέχρι τώρα δουλειά..