Για τον ίδιο λόγο οι σημαίες πρέπει να κυματίζουν προς τα εμπρός, και όχι προς τα πίσω. Τ
Λοιπόν, το λάθος με τις σημαίες, είναι το μόνο που διαπίστωσα δυστυχως αφού τις κόλησα και ημουν ηδη αρκετά κουρασμένος με τα σκοινιά που δεν είχα κουράγιο για διόρθωση!
Τα υπολοιπα που λες, ειτε δεν τα σκέφτηκα καθόλου είτε το μυαλό τα προσπέρασε κατα την κατασκευή σφυρίζοντας

αδιάφορα
Για το κυματισμό να πω ότι προσπάθησα να βρω μια ενδεικτική φωτό και πάνω της να δουλέψω, αλλά δεν τα κατάφερα.. Ήδη ο κυματισμός είχε γίνει κατά τη φάση με το αλουμινόχαρτο και τις όποιες προεξοχές αυτό δημιουργούσε. Μετά ειλικρινά δεν ξέρω αν θα μπορούσε να φτιαχτεί κατεύθυνση κυματισμού..
Αν έχεις κάποια δική σου κατασκευή ή κάποιο link με ιστιοφόρο που να δείχνει κάτι τέτοιο νομίζω θα βοηθήσει όλους όσους ασχοληθούν με μοντέλο που έχει και πανιά φουσκωμένα και απαιτείται φυσικά ο ανάλογος κυματισμός.. Στο ιντερνετ βρήκα από όσο έψαξα κατασκευές με θάλασσες είτε για πολεμικά συγχρονα πλοία με ίσια γραμμή, είτε με ελάχιστο κυματισμό οπότε δούλεψα περισσότερο στην τύχη !
Τις φιγούρες που είπες επίσης, θα κοιτάξω να τις βρω σε αυτή τη κλίμακα . Γιατί νομίζω θα έδινε εύκολα και χωρίς κόπο, ζωή στο διόραμα !
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την εμπεριστατωμένη απάντηση.. Θα είναι σίγουρα οδηγός αν ποτέ ξαναπιάσω κάτι ανάλογο..