Αποστολέας Θέμα: I.J.N. Destroyers (1/350)  (Αναγνώστηκε 2923 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • -
I.J.N. Destroyers (1/350)
« στις: Απριλίου 14, 2020, 11:29:31 μμ »

I.J.N. Destroyers (1/350)
Τα Ιαπωνικά αντιτορπιλικά  του 
Β 'Παγκοσμίου Πολέμου περιελάμβαναν μερικά από τα πιο τρομερά πλοία της κλάσης, για την εποχής τους.  Αυτό ήρθε ως μια άσχημη έκπληξη για τους Συμμάχους, οι οποίοι είχαν γενικά υποτιμήσει τις ιαπωνικές τεχνικές ικανότητες.  Οι Ιάπωνες είχαν επανεκτιμήσει τις ναυτικές ανάγκες τους στα μέσα της δεκαετίας του 1920 και, δίνοντας έμφαση στην τεχνολογία πλοίων,όπλων και τη νυχτερινή μάχη, ανέπτυξαν έναν εντελώς νέο σχεδιασμό αντιτορπιλικών. Η επακόλουθη εξέλιξη από τη μία κατηγορία  στην άλλη δεν ήταν, ωστόσο, μια ομαλή εξέλιξη.  Εκτός από τις συνήθεις αλλαγές που προκύπτουν από την εμπειρία, εμφανίστηκαν επίσης σοβαρά σχεδιαστικά σφάλματα και οι ναυτικές συνθήκες επέβαλαν περιορισμούς.  Ως αποτέλεσμα, τα πρώτα πλοία(πρωτότυπα) απαιτούσαν σημαντικές αλλαγές και οι προδιαγραφές των επόμενων τάξεων μειώθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.  Οι ναυτικές συνθήκες καταργήθηκαν αργότερα το 1937 και έτσι η ανάπτυξη των αντιτορπιλικών συνεχίστηκε χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα όρια.

Σε γενικές γραμμές, οι απαιτήσεις του αυτοκρατορικού ιαπωνικού ναυτικού (IJN) δημιούργησαν πολεμικά πλοία που ήταν σημαντικά μεγαλύτερα από τα περισσότερα ευρωπαϊκά ή αμερικανικά ισοδύναμα.  Στα πρώτα χρόνια του πολέμου, τα πλεονεκτήματά τους εκμεταλλεύτηκαν επιθετικά έναντι του εχθρού και των κακώς συντονισμένων συμμαχικών πλοίων που στάθμευαν στην περιοχή (όπως στην καταστροφική μάχη της Θάλασσας της Ιάβας).  Οι Ιάπωνες, ωστόσο, δεν συνέχισαν να εγκαθιστούν νέα τεχνολογία, όπως ραντάρ, για να συμβαδίσουν στην εξέλιξη με τους αντιπάλους τους και οι αριθμοί των πλοίων τους μειώθηκαν σταθερά.  Η ιαπωνική έμφαση στα αντιτορπιλικά στόλου είχε παραμελήσει την ανάγκη μεγάλου αριθμού σκαφών συνοδείας για την υπεράσπιση κρίσιμων εμπορικών οδών,μια ανάγκη την οποία έμαθαν τόσο το Βασιλικό Ναυτικό όσο και το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μάχη του Ατλαντικού.  Αναγνωρίζοντας ότι η ποσότητα ήταν εξίσου σημαντική με την ποιότητα σε ορισμένους ρόλους, η πολιτική σχεδιασμού τροποποιήθηκε επομένως για την παραγωγή μονάδων που ήταν ευκολότερες στην κατασκευή και τη λειτουργία.  Παρ 'όλα αυτά, η δύναμη αντιτορπιλικών της Ιαπωνίας μειώθηκε κατά το ήμισυ στο τέλος του πολέμου.  Οι επιζώντες δόθηκαν στους Συμμάχους.

:arrow:Ήταν μια μικρή ιστορική αναδρομή με την βοήθεια του Wikipedia,σε ελεύθερη μετάφραση από εμένα  :D
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Japanese_destroyers_of_World_War_II

:arrow:Όπως θα καταλάβατε μιλάμε για Ιαπωνικά αντιτορπιλικά Β' Π.Π. στην 1/350 τα οποία εδώ και αρκετό καιρό μου αρέσουν
(my precious.....).
Θα προσπαθήσω να φτιάξω κάποια από αυτά (όσα μπορέσω :lol:).

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
Απ: I.J.N. Destroyers (1/350)
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 14, 2020, 11:38:30 μμ »
Προς το παρών ξεκινάω με το Yukikaze "operation ten-go 1945" της Hasegawa  στην 1/350.

Θα χρησιμοποιηθούν τα βελτιωτικά που βλέπετε στην φωτό. Τα photoetch της eduard είναι για το άλλο κιτ του Yukikaze από την Hasegawa αλλά θα προσπαθήσω να τα προσαρμόσω σε αυτό. Λίγες και εύκολα διαχειρίσιμες οι αλλαγές που χρειάζονται εξάλλου ;-)

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 15, 2020, 11:36:07 πμ »
Όχι και τόσο "φορεμένο" το θέμα εδώ στην Ελλάδα και γι' αυτόν τον λόγο με έξτρα ενδιαφέρον :wink:

Καλή αρχή Χρήστο :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 15, 2020, 11:43:08 πμ »
Μπράβο Χρήστο ωραίο βαπόρι καλή αρχή!  ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 15, 2020, 01:10:16 μμ »
Μάνο και Συμεών σας ευχαριστώ ::salut:: ::salut::.
Τώρα όσον αφορά το σετ της eduard (που είναι για το πλοίο του 1940) οι διαφορές που έχω εντοπίσει μέχρι στιγμής και λείπουν από το σετ:
1.Δεν έχει τα τρίδυμα αντιαεροπορικά των 25mm (γι αυτό θα χρησιμοποιηθεί το σετ της veteran).
2. Δεν έχει τις βόμβες βυθού με τις ράγες τους που έπεφταν πρίμα του πλοίου (θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτό  8) )
3. Δεν έχει το ραντάρ στον πρίμα ιστό. Αυτό που κύκλωσα στην φωτό.

Σκέφτομαι :? :roll: να το σκρατσάρω αλλά ακόμα δεν το έχω αποφασίσει....

Την λίστα αυτή θα την ανανεώνω με τις διαφορές-αλλαγές, που χρειάζονται για να χρησιμοποιηθεί αυτό το σετ της eduard.

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 15, 2020, 04:20:59 μμ »
Καλή αρχή και από εμένα.  Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον μιας και τα πλοία είναι παντελώς άγνωστο αντικείμενο  για εμένα  !!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 16, 2020, 11:19:26 μμ »
Παρακολουθώ κι εγώ!
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 16, 2020, 11:57:31 μμ »
Παρακολουθώ κι εγώ!
::salut:: ::salut::

Και για να δείχνουμε λίγη δουλίτσα. Μπήκαν τα φωτοετς της eduard στους  τορπιλοσωλήνες.Έγινε και μια προσθήκη από τα περισσεύματα (οι σκάλες στα πλαϊνά).

Παράλληλα έχω αρχίσει να αφαιρώ κομμάτια πλαστικού που θα αντικατασταθούν από φωτοετς, και  κλείνω κάποια κενά από κομμάτια που δεν θα χρησιμοποιηθούν....

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 20, 2020, 03:44:40 μμ »
Ένα μεγάλο θέμα συζήτησης που παρατηρώ ότι υπάρχει σε κάποια forum είναι τα χρώματα που χρησιμοποίησε το Ιαπωνικό Αυτοκρατορικό Ναυτικό(IJN). Ύστερα από ψάξιμο στο Ίντερνετ βρήκα κάποιες εταιρείες που έχουν τα επίμαχα χρώματα και τα ονομάζουν με τις τότε Ιαπωνικές ονομασίες. Επίσης βρήκα και αντιστοιχίες σε κάποιες που δεν έχουν συγκεκριμένα χρώματα, για το IJN.
Παραθέτω και τα αντίστοιχα link κάτω από τις εικόνες.
Σε Humbrol θα τα αντιστοιχήσω και θα τα αναρτήσω με βάση τα Vallejo.

-White ensign:

http://www.steelnavy.com/wem_colourcoats.htm

-Lifecolor:

-Vallejo:

http://www.ipmsswamp.com/files/VallejoWWIINavalColorEquivalents.pdf
Της Vallejo είναι μια αντιστοίχιση σύμφωνα με το link που έβαλα. Τσεκάροντας τις αποχρώσεις φαίνονται αρκετά σωστά  :wink:

-Humbrol:
W.I.P..... :lol:

Οποίος έχει  παραπάνω στοιχεία για τα χρώματα είναι ευπρόσδεκτα.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 20, 2020, 03:50:26 μμ »
το pdf το έχω κι εγώ, η αλήθεια είναι ότι είναι ευκολία

Αν κάποιος είναι πιο hands-on και γουστάρει πειραματισμό υπάρχει κι αυτό από τον Chris Flodberg

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 20, 2020, 04:08:00 μμ »
το pdf το έχω κι εγώ, η αλήθεια είναι ότι είναι ευκολία

Αν κάποιος είναι πιο hands-on και γουστάρει πειραματισμό υπάρχει κι αυτό από τον Chris Flodberg

Θα τα ψάξω να δω και σε Humbrol ποια θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω.... αν και πιστεύω της white ensign είναι τα καλύτερα και η πιο ασφαλή και σωστή επιλογή.

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 26, 2020, 09:10:27 πμ »
Οι προπέλες του πλοίου ήταν βαμμένες,περασμένες; Δεν ξέρω ακριβώς να πω με ένα χρυσάφι χρώμα. Πέρα από το ότι ήταν ψιλοχαλια όταν τις έκοβες από το πλαίσιο φαινόταν το πλαστικό από κάτω. Όποτε πηρα την απόφαση να τις καθαρίσω. Αρχικά μπήκαν σε φορνετ για κανα μισάωρο όπου απέκτησαν ασημένια όψη όπως θα δείτε και στις φωτο. Στην συνέχεια με την λεπίδα του κόφτη αφαιρέθηκε αυτή η ασημί φλιδα πολύ εύκολα χωρίς σχεδόν πίεση. Στην Τρίτη φωτό έχω μια καθαρισμένη και μια στο ξεκίνημα για να φαίνεται η διαφορά.

Και λίγη δουλίτσα στο σκάφος.

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 06, 2020, 07:25:59 μμ »
Ιστοί:
Προσπαθησα με λιγη δουλιτσα, φύλλο πλαστικού και brass rod να φτιάξω κάπως τον πρ ιστό και να προσαρμοσω τα φωτοετσια από την έκδοση του 1940 στο κιτ που φτιάχνω. Σαν οδηγούς πηρα φωτογραφίες του αληθινού και τις οδηγιες για το σετ της Infini model για το αντίστοιχο κιτ της Tamiya του Yukikaze 1945.

Αποσυνδεδεμένος Faethonas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens/Greece
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 31, 2020, 02:51:55 μμ »
Έχω πάρει εδώ και χρόνια το ίδιο πλοίο από την Tamiya, χωρίς να γνωρίζω και πολλά, στην πορεία διαπίστωσα πως δεν εχει βγει ολοκληρωμένο βελτιωτικό κιτ από καμία γνωστή εταιρία, δεν ξέρω αν αυτό για την Hasegawa θα ταίριαζε....θα παρακολουθήσω το παρόν και ίσως καταλάβω.

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 01, 2020, 06:54:13 μμ »
Έχω πάρει εδώ και χρόνια το ίδιο πλοίο από την Tamiya, χωρίς να γνωρίζω και πολλά, στην πορεία διαπίστωσα πως δεν εχει βγει ολοκληρωμένο βελτιωτικό κιτ από καμία γνωστή εταιρία, δεν ξέρω αν αυτό για την Hasegawa θα ταίριαζε....θα παρακολουθήσω το παρόν και ίσως καταλάβω.
Καλησπέρα @Faethonas από την Tamiya αν εννοείς αυτό:

Τοτε ύστερα από έρευνα είδα ότι υπάρχουν κάποια βελτιωτικά που αλλα προτείνονται,αλλά ταιριάζουν και αλλά φτιάχτηκαν γι αυτό το κιτ:

https://www.scalemates.com/kits/tamiya-78020-japanese-navy-destroyer-yukikaze--171069

Αυτα τα δυο είναι αρκετά ακριβά και περίπλοκα νομίζω:

Δεν ξέρω κατά ποσο κάποιο από τα βελτιωτικά για τα κιτ της Hasegawa η της Fujimi θα ταίριαζε στο κιτ της Tamiya,που είναι και  πιο φτηνά σχετικά. :(

Ίσως αρκετά καλό για τα λεφτά του είναι της white Ensign Models που λέει ότι κάνει για Tamiya/Hasegawa

https://www.scalemates.com/kits/white-ensign-models-pe-35096-kagero-class-destroyer-tamiya-hasegawa-yukikaze-kit--961409

Αποσυνδεδεμένος Faethonas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens/Greece
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 03, 2020, 11:43:31 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, δεν γνώριζα το μαγαζί αυτό και δείχνει πολύ  χρήσιμο..... ::hi::

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 01, 2021, 10:40:20 μμ »
Μην νομίζετε ότι το παράτησα...
Το παλεύω σιγά σιγά, μάζεψα και τα έξτρα που χρειαζόμουν και συνεχίζουμε

Τα αντιαεροπορικά της veteran που βλέπετε στην φωτό έχουν κατασκευαστεί και είναι απίστευτα λεμε!!!
Απλά για να τα φτιαξει κάποιος του βγαίνουν τα μάτια... :( :(
Τώρα έχει ασταρωθεί το μοντέλο και τα...τσιτσιμπλικια του έν αναμονή βαψίματος. Υποσχομαι σύντομα φωτό από το ασταρωμενο!!!

Tags: