Αποστολέας Θέμα: Iwata Custom Micron ...Τα σχόλια σας  (Αναγνώστηκε 1551 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DellGattoGrande

• Scale 1/144
  • *
  • www.rcjet.gr
    • www.rcjet.gr
Iwata Custom Micron ...Τα σχόλια σας
« στις: Φεβρουαρίου 28, 2020, 08:40:29 μμ »
Μόλις έβγαλα απο το κουτί του τον "Iwata Custom Micron CM-C Plus 2"...απλή μετάφραση κάπου στα 500ευρά
Τα σχόλια των εμπειρότερων για την φωτό παρακαλώ ::ketten_006::

Τραβώντας η βελόνα δεν παραμένει κέντρο... περιμένω πολλά απο τον Γιαπωνέζο ? ..είναι φυσιολογικό ?

.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Iwata Custom Micron ...Τα σχόλια σας
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 28, 2020, 09:33:27 μμ »
Και στον HP-B μου (0.2mm) έτσι γίνεται όταν τραβάς πίσω και ο αερογράφος κεντάει. Για τον Custom Micron (0,18mm) δεν έχω ιδία άποψη, αλλά θεωρώ ότι δε θα έχεις θέμα :wink:
Καλά βαψίματα :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/144
  • *
  • www.rcjet.gr
    • www.rcjet.gr
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 28, 2020, 10:08:21 μμ »
Ευχαριστώ ..ο  Micron CM-C Plus v2 που έχω, είναι 0.23mm   :roll: ο CM-B είναι στα 0.18mm .

.άρα φυσιολογικό :oops:
.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 02, 2020, 04:56:02 μμ »
Μόλις έβγαλα απο το κουτί του τον "Iwata Custom Micron CM-C Plus 2"...απλή μετάφραση κάπου στα 500ευρά
Τα σχόλια των εμπειρότερων για την φωτό παρακαλώ ::ketten_006::

Τραβώντας η βελόνα δεν παραμένει κέντρο... περιμένω πολλά απο τον Γιαπωνέζο ? ..είναι φυσιολογικό ?
.
(Image removed from quote.)

παρόμοιο προβληματισμό είχα και γω όταν αγόρασα καινούργιο αερογράφο από τους θεωρούμενους καλούς και πριν καν τον χρησιμοποιήσω είχα διαπιστώσει παρόμοιο "πρόβλημα". Τότε είχα ψάξει στο διαδίκτυο για "airbrush needle offcenter" και από αυτά που είχα διαβάσει θεωρείται κάτι "φυσιολογικό" ή τουλάχιστον αποδεκτό ακόμη και σε πολύ ακριβούς αερογράφους όπως ο δικός σου (αλήθεια αξίζει τέτοια τιμή ή πληρώνεις όνομα; ). Προσωπικά θα περίμενα να μην υπάρχει τέτοιο θέμα σε ολοκαίνουργια ακριβά τέτοια εργαλεία.
   Πάντως μου φαίνεται παράδοξο που τέτοιου είδους μετατόπιση της βελόνας από το κέντρο δεν επηρεάζει το βάψιμο. Επίσης αν περιστρέψεις τη βελόνα το έκκεντρο παραμένει σταθερά στην ίδια πλευρά; σε μένα πχ. είναι κάτω και δεξιά

• Scale 1/144
  • *
  • www.rcjet.gr
    • www.rcjet.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 02, 2020, 11:42:09 μμ »
...Επίσης αν περιστρέψεις τη βελόνα το έκκεντρο παραμένει σταθερά στην ίδια πλευρά; ....

ναι αν και παραμένει ....είμαι εντυπωσιασμένος με τις επιδόσεις του !  ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 14, 2021, 02:01:14 πμ »
Έτσι φαίνεται και ο CM+C ΙΙ.Δεν νομίζω ότι παίζει καμία σημασία, παρά μόνο στην κλίση με την οποία βγαίνει το χρώμα. Και αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται μετά από μερικά βαψίματα.Νομίζω ότι μετά από τόσους μήνες, θα έχεις πλέον καταλάβει το πόσο σπουδαίο εργαλείο είναι αυτός ο Iwata.Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι εξαιρετικά αερογράφοι διαφορετικών κατασκευαστών. Στο συγκεκριμένο εργαλείο, ότι πληρώσεις, παίρνεις!
Φιλικά,
Διονύσης

Tags: Iwata