Αποστολέας Θέμα: ΜRP Paints  (Αναγνώστηκε 2194 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αλεξης.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηπειρος
  • modelclub.gr
ΜRP Paints
« στις: Απριλίου 23, 2019, 07:15:37 μμ »
Για ότι αφορά τα εν λόγω χρώματα.
Γνώμες,  κωδικούς, πιέσεις ψεκασματος και ότι άλλο προκύψει...

Αποσυνδεδεμένος Αλεξης.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηπειρος
  • modelclub.gr
Απ: ΜRP Paints
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 23, 2019, 07:19:46 μμ »
Ας κάνω εγώ την αρχή.
MRP-174
MRP-234
MRP-349
Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πειτε ποιον κωδικό θεωρείται πιο κατάλληλο για Willys WWII;

Αποσυνδεδεμένος GeorgeS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 11, 2025, 09:54:16 πμ »
Δυστυχώς επαναφέρω το θέμα χωρίς να έχω απάντηση για την ερώτηση, όμως θα ήθελα να εκφράσω τη γνώμη μου για τα συγκεκριμένα χρώματα, αφού ξεκίνησα να τα χρησιμοποιώ τη τελευταία εβδομάδα.

Δεν τα γνώριζα καθόλου (μιας που είχα αφήσει το χόμπι για πολλά χρόνια) και στην αναζήτηση για λεπτόκοκκα χρώματα, διάβασα για αυτά. Έχω να πω ότι για την ώρα έχω εντυπωσιαστεί. Εχθές, κάνοντας τη Black-basing τεχνική, πάνω από μαύρο αστάρι της ίδιας εταιρείας, έβαφα για πάνω από μιάμιση ώρα με αερογράφο 0,2 και ήταν τόσο ελεγχόμενο και τόσο ξεκάθαρο το αποτέλεσμα που ήταν σοκαριστικό για εμένα. Επίσης να αναφέρω ότι σε καμία περίπτωση ο αερογράφος δεν μπούκωσε, δεν "έφτυσε" ή οτιδήποτε τέτοιο αρνητικό. Το μόνο που χρησιμοποίησα έξτρα, ήταν ελάχιστες σταγόνες slow dry της ίδιας πάλι εταιρείας.

Δεν γνωρίζω αν είστε πολλοί που δε τα έχετε χρησιμοποιήσει ή είμαι ο μοναδικός Νεάντερταλ του μοντελισμού εδώ  :lol: αλλά θεωρώ πως μια δοκιμή είναι απαραίτητη για τον κάθε μοντελιστή που δε θέλει να παιδεύεται με τα χρώματα.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 11, 2025, 10:17:01 πμ »
Από που τα προμηθευτηκες;
Γιατί στο παρελθόν που είχα κάνει μια μικρή έρευνα για αυτά ο εδώ αντιπρόσωπος τους φέρνει μονο κάποιους λίγους κωδικούς.

Αποσυνδεδεμένος GeorgeS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 11, 2025, 10:34:00 πμ »
Ο αντιπρόσωπος των χρωμάτων στην Ελλάδα είναι πολύ ευγενικός και προσφέρθηκε να με βοηθήσει άμεσα. Μιλήσαμε τηλεφωνικά και μόλις ήρθαν οι κωδικοί που ήθελα μου έστειλε και email να με ενημερώσει. Απλά επειδή ήμουν ήδη σε διαδικασία βαφής και τα βιαζόμουν, τα παράγγειλα από Πολωνία. (δε ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω καταστήματα)

Την επόμενη φορά που θα έχω προγραμματισμένους τους κωδικούς, εννοείται θα τα παραγγείλω από Ελλάδα.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 11, 2025, 10:50:42 πμ »
Δεν γνωρίζω αν είστε πολλοί που δε τα έχετε χρησιμοποιήσει ή είμαι ο μοναδικός Νεάντερταλ του μοντελισμού εδώ  :lol: αλλά θεωρώ πως μια δοκιμή είναι απαραίτητη για τον κάθε μοντελιστή που δε θέλει να παιδεύεται με τα χρώματα.

Κι εγώ Νεάντερταλ αφού μεταχειρίζομαι Ταμίγες, λάδια και εννίοτε σμάλτα.
Λάκερ μόνο σε σπρέυ ασταριού. Πολύ σπάνια ακρυλικά νερού.
Εννοείται ότι εάν ψεκάσεις τα Γιαπωνέζικα με λέβελιν, τα ίδια αποτελέσματα έχεις
με τα MRP.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GeorgeS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 11, 2025, 11:06:11 πμ »
Είναι κάτι που επίσης είδα τώρα τελευταία και θέλω να δοκιμάσω, μιας και ήμουν του δόγματος ότι κάθε χρώμα το αραιώνεις με το αντίστοιχο thinner του. Όμως είδα πολλούς που χρησιμοποιούν lacquer thinner σε όλα τα χρώματα με πολύ καλά αποτελέσματα.
Το θέμα όμως με τα MRP είναι ότι από το μπουκάλι τους έχουν ένα - κατα τη γνώμη μου - πολύ καλό αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 12, 2025, 09:56:51 πμ »
Εννοείται ότι εάν ψεκάσεις τα Γιαπωνέζικα με λέβελιν, τα ίδια αποτελέσματα έχεις

Κώστα καλημέρα, εννοεις το Τ-108?

Πάντως απο αποχρώσεις τα MRP είναι πολύ δυνατά, ειδικά σε aegean & vietnam για τα δικά μας αεροπορικά είναι άψογα.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 12, 2025, 11:12:19 πμ »
Ναι αυτό. Δεν μπουκώνουν κι έχουν μια ελαφριά σατινέ υφή.
Είναι διαλυτικό πολυουρεθάνης με πρόσθετα για self leveling.
Θα έπαιρνα απλό διαλυτικό πολυουρεθ. και θα του πρόσθετα
retarder για λάκερς.
https://www.super-hobby.gr/products/Paint-Retarder-Lacquer.html

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 12, 2025, 12:18:49 μμ »
Σ'ευχαριστώ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 12, 2025, 08:08:39 μμ »
Κι εγώ Νεάντερταλ αφού μεταχειρίζομαι Ταμίγες, λάδια και εννίοτε σμάλτα.
Λάκερ μόνο σε σπρέυ ασταριού. Πολύ σπάνια ακρυλικά νερού.
Κώστα αν λέγοντας γιαπωνέζικα εννοείς τα ΟΧΙ λάκερ ταμιγιογκούνζε, τα pure laquer (MRP, Akan, Tamiya, Gunze, Alclad) ψεκάζονται ακόμα καλύτερα από τα απλά, που έχουν αραιωθεί με Levelling thinner. Ιδίως σε απειροελάχιστες δέσμες και 0,2 και κάτω μπέκ.

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 13, 2025, 12:53:52 πμ »
Δεν το γνώριζα αυτό Κε Μάνο μας, νόμιζα ότι ήταν τα ίδια, απλά
αραιωμένα εξ αρχής με διαφορετικό διαλύτη. Ναι, τα non-laquer
δουλεύω με IPA και retarder. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GeorgeS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 13, 2025, 02:19:31 μμ »
Εγώ για την ώρα θα προτιμούσα να αποφύγω τις έξτρα αναμείξεις. Όμως είναι κάτι που ενδεχομένως να δοκιμάσω στο μέλλον, λόγω τις μεγάλης ποικιλίας σε ακρυλικά χρώματα που έχω.
Η μικρή μου εμπειρία πάντως με τα laqcuer (MRP), αν εξαιρέσεις την έντονη μυρωδιά και ότι θα πρέπει ο χώρος να αεριστεί για πολλές ώρες μετά τη βαφή, είναι άριστη. Πραγματικά ο αερογράφος μου είναι σαν να με ευχαριστεί για την αλλαγή  :lol: και τα αποτελέσματα που παίρνω είναι εξαιρετικά.
Μπορεί να κάνω πολλά λάθη στην χρήση των ακρυλικών και να μη παίρνω παρόμοια αποτελέσματα, αλλά αν είναι να παίρνω τέτοια αποτελέσματα χωρίς καμία προσπάθεια, τότε θα σκεφτώ σοβαρά τη προμήθεια περισσότερων laqcuer.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 13, 2025, 07:46:54 μμ »
...
λόγω τις μεγάλης ποικιλίας σε ακρυλικά χρώματα που έχω.
...
Όταν λές ακρυλικά, τι εννοείς? Για ανέφερε μάρκες. Παίζει τεράστιο ρόλο, καθώς υπάρχουν δύο μεγάλες υποκατηγορίες ακρυλικών.

...
Μπορεί να κάνω πολλά λάθη στην χρήση των ακρυλικών και να μη παίρνω παρόμοια αποτελέσματα, αλλά αν είναι να παίρνω τέτοια αποτελέσματα χωρίς καμία προσπάθεια, τότε θα σκεφτώ σοβαρά τη προμήθεια περισσότερων laqcuer.
Όλοι κάναμε (και κάνουμε ::glossa:: :mrgreen:) λάθη στο ξεκίνημα με κάποια άγνωστα υλικά, αλλά επειδή υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία σε πολλά μέλη του MC, ρώτα πριν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς κάποιο καινούριο υλικό :wink:

Όσο αφορά τα χρώματα, θα σου σύστηνα να ξεκινήσεις τις δοκιμές παρακολουθώντας την παρακάτω εξαιρετική σειρά βίντεο, που έχουν γυρίσει παλιότερα δύο μέλη του forum. Επίσης όλα τα βίντεο του καναλιού είναι πολύ καλά :!:

https://www.youtube.com/watch?v=CpwSkMm9JuA&t=446s&ab_channel=MODELCLUBGR

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος GeorgeS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 14, 2025, 12:50:35 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ για την υπενθύμιση των βίντεο. Μακάρι να υπήρχαν σε λίγο καλύτερη ποιότητα και πιο σύγχρονα, αλλά και αυτά είναι πολύ βοηθητικά. Είχα ξεκινήσει να τα παρακολουθώ, αλλά τα είχα αφήσει στη μέση.

Tags: