Αποστολέας Θέμα: Στάζει ο αερογράφος από τη μύτη (Graphotech BD-183Κ)  (Αναγνώστηκε 1594 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Hunter1978

• http://nik-rc-aeromodelling.blogspot.gr/
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ολυμπιακός, Μοντελισμός και Heavy Metal
    • Aces High
Στάζει ο αερογράφος από τη μύτη (Graphotech BD-183Κ)
« στις: Μαρτίου 22, 2019, 11:44:35 πμ »
Καλημέρα και καλό τριήμερο σε όλους,.

Είμαι άπειρος στους αερογράφους και πειραματίζομαι αυτό το καιρό με τον Graphotek BD183Κ. Καλό εργαλείο για πρωτάρη σε συνδυασμό με κομπρεσέρ με αεροφυλάκιο. (είμαι ευχαριστημένος με το σετάκι).

Δοκίμασα με χρώματα GUNZE με εξαιρετικά αποτελέσματα και καθάρισμα του αερογράφου με ΑΖΑΧ και διαλυτικό (ψεκάσμα και καθάρισμα βελόνας και λοιπων εσωτερικών μερών)

Σήμερα πήγα να ψεκάσω HUMBROL GLOSS CLEAR κατευθείαν από το μπουκάλι . Βάζω λίγο στο δοχείο και ξαφνικά έσταξε όλη η ποσότητα από τη μύτη του αερογράφου. Με λίγα λόγια διέφυγε όλο το υλικό.  :(

Γιατί συνέβη αυτό;;; Λίγο το χαρχάλεψα (λύσιμο καθάρισμα) και έστρωσε. Μετά διαπίστωσα ότι ψεκαζε βερνίκι μόνο με το πάτημα της σκανδάλης χωρίς να κάνω τη κίνηση προς τα πίσω (διπλής λειτουργίας ο αερογράφος). Πάλι λίγο το χαρχάλεψα και πάλι έστρωσε. Αλλά νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια αυτό το πράγμα

Μπορείτε να βοηθήσετε;;; 

Αποσυνδεδεμένος lycos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: gr
  • modelclub.gr
Απ: Στάζει ο αερογράφος από τη μύτη
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 22, 2019, 12:09:15 μμ »
Κάνε καλό καθάρισμα του αερογράφου (λύσε τον όλον), ιδίως του μπεκ. Μάλλον έχει κολλήσει το βερνίκι και δεν πατάει καλά η βελόνα. Το βερνίκι καλό είναι να το αραιώνεις πριν ψεκάσεις.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 22, 2019, 12:12:32 μμ »
Πιθανόν πάνω στα λύσε δέσε, έχεις βιδώσει τη βελόνα πιο πίσω από την τέρμα μπροστά θέση. Ξεβίδωσε τη βίδα που σταθεροποιεί τη βελόνα και δοκίμασε να την πιέσεις (πολύ μαλακά) από πίσω προς τα μπροστά να δείς αν πηγαίνει να τερματίσει μέσα στο μπέκ. Αν κουνηθεί και τερματίσει μέσα στο μπέκ, μάλλον έλυσες το πρόβλημα σου. Αν είναι ήδη τερματισμένη, πιθανώς θέλει καλό καθάρισμα το μπέκ :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Hunter1978

• http://nik-rc-aeromodelling.blogspot.gr/
  • Scale 1/144
  • *
  • Ολυμπιακός, Μοντελισμός και Heavy Metal
    • Aces High
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 22, 2019, 12:45:46 μμ »

ΑΑΑΑ μάλιστα.

Νομίζω εδώ είμαστε. Ήθελα να ρωτήσω, η βελόνα εκεί που τερματίζει στο πίσω μέρος του αερογράφου, κουμπώνει;;; Έχω την εντύπωση ότι εκέι έκανα το λάθος, την άφησα λάσκα απλά να κουμπάει στο τέρμα.

Επίσης η βελόνα πρέπει να τερματίζει μπροστά-μπροστά στο μπεκ;;;

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 22, 2019, 06:51:02 μμ »
Σπρώχνεις τη βελόνα πολύ ελαφρά προς τα εμπρός. Να τερματίσει αλλά να μην κάνεις ζημιά στο μπεκ. Και φυσικά πρέπει να σφίξεις τη βίδα  ώστε η βελόνα να κινείται με τη σκανδάλη, δεν πρέπει να είναι χαλαρή (αν κατάλαβα τι εννοείς).

Tags: graphotech