Αποστολέας Θέμα: Paasche Talon: Ευαίσθητα μπεκ;  (Αναγνώστηκε 1581 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cpt_cornflakes

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Paasche Talon: Ευαίσθητα μπεκ;
« στις: Απριλίου 10, 2019, 11:43:50 πμ »
Χαίρετε,

Έχω ένα Paasche Talon, με σετ βελόνας & μπεκ #3 (0.66mm). Πρόσφατα άλλαξα μπεκ γιατί είχε ανοίξει η οπή του μπεκ με αποτέλεσμα να βγάινει πολύ μπροστά η βελόνα. Ως συνέπεια δεν είχε καλό atomization ο αερογράφος. Υπέθεσα ότι προκάλεσα εγώ το άνοιγμα του παλιού μπέκ, ίσως κατά το καθάρισμα του.

Μετά από 1 μήνα περίπου με το νέο μπεκ, παρατηρώ ότι πάλι η βελόνα έχει αρχίσει και βγαίνει μπροστά, περίπου κατά 1mm. Είμαι σίγουρος ότι δεν το έχω προκαλέσει με καθάρισμα ή άλλο τρόπο.

Όσοι έχετε Paasche Talon, σας συμβαίνει το ίδιο;

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
Απ: Paasche Talon: Ευαίσθητα μπεκ;
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 10, 2019, 04:14:59 μμ »
Καλησπέρα
Κάνε μια ερώτηση στο GE Hobbies που τους φέρνει.
http://www.gehobbies.gr/el/-paasche/25132-talon-airbrush.html#

Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας που χρησιμοποιούν Paasche. Τουλάχιστον από κουβέντες που έχω με αρκετούς φίλους, συνήθως ακούω για Badger, Iwata, Harder and Steenbeck και για τους όποιους φτηνότερους που βρίσκεις στα μαγαζιά στα 30-60 ευρώ.

Αν έχεις Facebook κάνε μια ερώτηση και στο γκρουπ ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ, αλλά φιλτράρισε τις απαντήσεις που θα πάρεις.
https://www.facebook.com/groups/scalemodelling/

::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 10, 2019, 04:55:12 μμ »
Τα μπεκ του Talon είναι όντως ευαίσθητα, λόγω υλικού κατασκευής (αλουμίνιο). Καλό θα ήταν να αποφεύγεις να περνάς σκληρά υλικά από το μπεκ κατά το καθάρισμα.

Θέλει αρκετή προσοχή κατά το καθάρισμα αλλά και να μην πιέζεις πολύ μπροστά την βελόνα. Δεν θέλει καθόλου πίεση για να τοποθετηθεί σωστά η βελόνα, δεν χρειάζεται να βάλεις δύναμη.

Έχω τον Talon 5-6 χρόνια, άλλαξα μια φορά μπεκ γιατί την πάτησα σπρώχνοντας πολύ μπροστά την βελόνα κι έσκισα την άκρη του μπεκ.

Αποσυνδεδεμένος cpt_cornflakes

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 10, 2019, 05:04:24 μμ »

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Το περίεργο είναι πως μετά την τελευταία αλλαγή μπεκ προσέχω πολύ να αποφύγω αυτά που αναφέρεις, ήτοι: δεν έχω περάσει κανένα βουρτσάκι, ή άλλο εργαλείο, μέσα από το μπεκ, και πάντα τοποθετώ την βελόνα με προσοχή μην ασκώντας δύναμη. Αλλά και πάλι μου άνοιξε το μπεκ.
Ίσως να το προκάλεσα κατά το καθάρισμα με διαλυτικό που τραβώ την σκανδάλη μπρος/πίσω ώστε να έχω διακοπτόμενη ροή διαλυτικου (σαν on/off) ώστε να καθαρίσει καλύτερα. Μάλλον το μπεκ δεν αντέχει το συνεχόμενο μπρος/πίσω της βελόνας και ανοίγει. Δεν ξέρω τι άλλο να το προκάλεσε.

Tags: paasche