Λοιπόν,
Πλαστικό κουτί για καλούπι. Γύψος καλλιτεχνίας (2,5 ευρώ τα πέντε κιλά από Praktiker, Leroy Merlin κλπ.) Σε μερικές ώρες είναι έτοιμο να βγει από το καλούπι. Γενικά είναι καλό να μην ρίξεις πολύ νερό στο γύψο. Πρέπει να έχει μια υψή αρκετά πηκτή.
Στη συνέχεια, καλύτερα την επόμενη ημέρα όταν έχει στεγνώσει καλά, περνάς ένα χέρι Gesso (προφέρεται τζέσο). Το βρίσκεις στο Πλαίσιο και γενικότερα τα μαγαζιά με είδη ζωγραφικής. Είναι ένα είδος ασταριού ζωγραφικής (για καμβάδες κλπ) και οι τιμές παίζουν πολύ, αλλά για τη δουλειά μας αρκεί το πιο φτηνό. Αυτό αποδείχτηκε απαραίτητο γιατί δεν κολλούσε με τίποτα η ξεραμένη λάσπη αλλά ούτε και τα ακρυλικά της Vallejo (ούτε καν τα αστάρια της). Μου έκανε εντύπωση γιατί θεωρούσα ότι ο γύψος είναι καλό υπόστρωμα επειδή είναι πορώδης και γενικά κρατάει τα χρώματα καλά.
Στη συνέχεια έβαψα με ακρυλικά την περιοχή της άμμου και την περιοχή της θάλασσας με τα αντίστοιχα χρώματα ώστε να μην κάνει κανά περίεργο χρώμα κάτω από τα υλικά που θα έμπαιναν μετά.
Επόμενο βήμα ήταν οι πάστες της AK Interactive. Χρησιμοποίησα τρεις: την άσφαλτο (AK8013), το Desert Sand (AK8020) και το Light and Dry Crackle Effects (AK8033). Επέλεξα αυτά γιατί προτιμούσα τα χρώματα (το Beach Sand μου ήταν πολύ κίτρινο, το Sandy Desert πολύ κόκκινο, το Dark and Dry Crackle Effects πολύ καφέ). Ανακάτεψα την άσφαλτο με την άμμο για να πάρω το χρώμα και την υφή που πέτυχα και είναι ακριβώς αυτό που ήθελα.
Τέλος μπήκαν οι λεπτομέρειες στην άμμο. Δύο ξύλα, λίγη άμμος και χόρτα που στερεώθηκαν με το ειδικό fixer. Ξανά πάστες για να δέσουν τα ξύλα με το έδαφος και old wood για να παλιώσουν.
Τις πάστες μπορεί να τις φτιάξει κανείς και μόνος του αν έχει υπομονή και φαντασία. Βασικά χρειάζεται ένα ακρυλικό μέσο όπως είναι η ξυλόκολλα (υπάρχουν και άλλα στα μαγαζιά με είδη ζωγραφικής) και σκόνες αγιογραφίας, ψιλή άμμο κλπ.
Και η φωτογραφία από το πλάι:
