0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομιζω με καλο κοπιδι,κοβεις τον γαντζο στην βαση του προσεκτικα,μετα ενα τριψιματακι στον πυργο και θα σαι ενταξει...Τουλαχιστον εγω αυτο θα προσπαθουσα!Καλη συνεχεια στην ενδιαφερουσα κατασκευη!!
Το πρόβλημα με την τοποθέτηση της χαλκομανιας το είχα καταλάβει με την πρώτη , απλά για να μην ψάχνω ήθελα να μου επιβεβαιώσεις ότι δεν υπήρχαν αποκλίσεις στην τοποθέτηση των γαντζων
Πολύ σημαντικές πληροφορίες αν και με αυτά και αυτά με προκαλείς να ανοίξω το κιτ της Heller στην σωστή κλίμακα να δω τι έχει μέσα...
Πέρα από την πλάκα μέχρι να το τελειώσεις θα ξέρουμε τα πάντα για το άρμα. Ευχαριστούμε πολύ !!!!
Φίλε Ernst barkman επανέρχομαι στο θέμα των ήλων. Μετά από μελέτη των φωτογραφιών πιστεύω ότι οι 8 ήλοι στους οποίους αναφέρεσαι δεν ήταν για την Ένωση των τεσσαρων τμήματων του σκάφους μεταξύ τους αλλά για κάποιο άλλο σκοπό. Από μηχανολογικη άποψη το λέω καθώς οι ήλοι είναι κάθετα τοποθετημένοι ως προς το σκάφος και έτσι δύσκολα θα εξυπηρετούσαν την Ένωση κομματιών . Μια δύο φωτογραφίες του εσωτερικού θα έλυνε το μυστήριο!!!
Ίσως αυτές οι φωτο να σας βοηθήσουν.
Το Somua S 35 απετελείτο από 3 χυτά κομμάτια. 1 κάτω και 2 επάνω. Το μπροστινό κομμάτι σταματούσε λίγο πίσω από τον πύργο. Μετά ακολουθούσε το πίσω κομμάτι. Τα 2 επάνω κομμάτια δεν ήταν ενωμένα μεταξύ τους, αλλά μόνο με το κάτω. Η ένωση αυτή γινόταν με μεγάλες βίδες και παξιμάδια. Σε αναμνήσεις Γάλλων αρματιστών αναφέρεται ότι οι βίδες λασκάριζαν, μετά από πολλά χτυπήματα από γερμανικά Α/Τ και το άρμα "βροντούσε" όλο ( δεν είχαν ανακαλύψει οι Γάλλοι τα παξιμάδια ασφαλείας ; ). Οι ήλοι στο κέντρο μάλλον υπάρχουν για αναρτήσεις στο εσωτερικό ( ; ).
σαν να φαίνεται δύσκολη υπόθεση η διόρθωση. πιο εύκολο το βλέπω να το "ξυρίσεις" και να φτιάξεις εξ αρχής
Και εγώ το ίδιο με τον arcadio θα έκανα!!!! Ξύρισμα και τοποθέτηση ενός νέου κομματιού φτιαγμένο από την αρχή!! Βέβαια εσύ κρατάς τον κόφτη δική σου και η απόφαση!!!!
Για δες και εδω μηπως και το χρειαστεις https://www.blast-models.eu/en/world-war-ii/221-bl35225k-update-set-somua-s35-tam-rtl-12-15.html