ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία
Atlantic Ocean
Chemist:
Καλησπέρα σε όλους
Η κατασκευή της Santa Rafaela συνεχίζεται
ΜΦΧ
Γιώργος
Chemist:
Καλησπέρα σε όλους
Συνεχίζεται η κατασκευή της Santa Rafaela. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει προβλήματα μη σύμτωσης των διαφόρων μερών. Αυτό το φοβόμουν λόγω των μεγενθύσεων των αρχικών non scale σχεδίων. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα πάει καλά
ΜΦΧ
Γιώργος
Chemist:
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του Model club
Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται η κατασκευή της Santa Rafaela είναι σε εξέλιξη.
Το σκάφος έχει πάρει τη μορφή του και έχουν ολοκληρωθεί τα κομμάτια που δημιουργήθηκαν από εμένα με ξυλουργική εργασία. Η πιθανότητα της μη σύμπτωσης των μερών αυτών δεν υφίσταται πλέον. Τα καταστρώματα είναι στις σωστές θέσεις με τα μήκη και τα σχετικά υψομετρικά σωστά τοποθετημένα.
Έδωσα μια προτεραιότητα στο σανίδωμα των καταστρωμάτων θεωρώντας ότι αυτό ήταν το επικίνδυνο κομμάτι για λάθη.
Τα καταστρώματα έχουν ακόμα αρκετή δουλειά και αφού ολοκληρωθεί θα συνεχίσω το σανίδωμα στο υπόλοιπο μέρος του σκάφους.
Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πρώτη αυτή κατασκευή χωρίς kit .
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να στείλω τις ευχές μου για τις γιορτές που έρχονται σε εσάς και τις οικογένειες σας
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιώργος
Γρηγόρης Ευταξιάδης:
Γιώργο καλημέρα και Χρόνια πολλά
Απο τις φωτογραφίες σου φαίνεται οτι όλα βαίνουν καλώς και πιστεύω οτι και το πέτσωμα θα πάει καλά. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω απο τις φωτό είναι το μέγεθος της κατασκευής (ολικό μήκος 60cm με 70cm ; ) και το πως (και σε ποιό στάδιο της κατασκευής ) θα κάνεις τα ανοίγματα για τα παράθυρα και τις θύρες των κανονιών . Αναρωτιέμαι αν το μέγεθος του πλοίου που φτιάχνεις σου επιτρέπει να φτιάξεις εσύ τα παράθυρα (πλαίσια κλπ), θα ήταν πολύ ωραίο το αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση καλή και απολαυστική συνέχεια σου εύχομαι .
Γρηγόρης Ευταξιάδης
Chemist:
Γρηγόρη καλημέρα και χρόνια πολλά.
Το πλοίο στηρίζεται στα σχέδια του San Felipe οπότε το συνολικό μήκος θα είναι 105 εκ. και το ύψος περίπου 80 εκ. Δηλαδή πρόκειται για μεγάλο σκάφος.
Αρχικά σκέφθηκα (την ιδέα την πήρα από εσένα) να κάνω μια απλή κατασκευή τύπου εμπορικού πλοίου με μόνο λίγα κανόνια στο κατάστρωμα. Τελικά όμως μου άνοιξε η όρεξη και θα το εξελίξω βάζοντας εκτός από τα κανόνια του καταστρώματος και μία σειρά κανονιών περίπου στο χαμηλό επίπεδο κάτω από το κυρίως κατάστρωμα. Στην απόφαση μου αυτή συνέβαλε το ότι το πλοίο γίνεται ωραίο και το ότι βρήκα στον κ. Λαλαγιάννη διάφορα στοιχεία όπως κανόνια, φανούς, σημαίες, παράθυρα με καπάκι για τα κανόνια κλπ τα οποία και θα χρησιμοποιήσω. Η στήρηξη των κάτω κανονιών θα γίνει πιο μετά αφού όμως τώρα θα προστεθούν τάκοι στήριξης των κανονιών σε κατάλληλα και συμμετρικά σημεία.
Επειδή είναι η πρώτη μου δουλειά χωρίς kit οι παρατηρήσεις και τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και πολύ χρήσιμα για εμένα
ΜΦΧ - Γιώργος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση