Ανοίγω αυτό το θέμα για τα Χάμερ που πρόκειται να φτιάξω.
Ξεκινάω με το κλασικό πρώτο της Academy που έδωσε ικανοποιητική εσωτερική λεπτομέρεια σε σχέση με τα κίτ της Essi και της Italeri

Το κίτ αγοράστηκε πρίν από μια εικοσαετία (παλιά έκδοση δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι τώρα) και ήταν το πρώτο που έδωσε ανοιχτή την πόρτα του πίσω μέρους του Χάμερ. Ευχάριστη έκπληξη γιατί εκείνο τον καιρό είχα κόψει την πίσω πόρτα από το κιτ της Ιταλέρι και προσπαθούσα να προσθέσω λεπτομέρεια σύμφωνα με το βιβλίο του Βερλίντεν

Το άλλο ευχάριστο ήταν πως έδωσε την θυρίδα του Χάμερ με την σωστή θέση για τα όπλα και το άνοιγμα για τον χειριστή των όπλων. Της Ιταλέρι (και νομίζω και της Esci) τον έδιναν κατοπτρικό κάτι που με ανάγκασε να κρατήσω μόνο το δαχτυλίδι της Θυρίδας της Ιταλέρι και να φτιάξω των υπόλοιπο πύργο από φύλλο πλαστικού (παλιά έπιαναν καλύτερα τα χέρια μου

)

Όπως βλέπετε το κιτ της Ιταλέρι θα γίνει με την έκδοση του TOW (την αρχική του US κσι όχι τις μεταγενέστερες) ενώ της ACADEMY θα γίνει στην έκδοση με το 0,50" των Ελληνικών ειδικών δυνάμεων. Επειδή όμως το πενηντάρι της ACADEMY ήταν απαράδεκτο αντικαταστάθηκε με ένα από ένα παλιό σετ οπλισμού της ITALERI το οποίο αν και δεν ήταν το ιδανικό έδινε καλύτερες αναλογίες κατά την γνώμη μου

Οι τροχοί του κίτ αν και για την εποχή τους ήταν πολύ καλοί πλέον δεν θεωρούνται ανεκτοί και θα αντικατασταθούν με τους αντίστοιχους της Left Productions.
Για τα κίτ της Ιταλέρι που είχα φτιάξει ή που είχα ξεκινήσει να φτιάχνω (θα παρουσιαστεί εδώ η επισκευή τους γιατί είχαμε σε κάποια φάση το ατύχημα της "μητέρας που ξεσκονίζει" είχα αγοράσει το σέτ του Verlinden. Κορυφαίο για την εποχή του αλλά δυσεύρετο πλέον (και ακριβό) οπότε αναγκάστηκα κάποια μεταλλικά κομμάτια του να τα αντιγράψω σε φύλλο αλουμινίου και σε φύλλο χαλκού για να προσθέσω λίγη λεπτομέρεια. Τώρα μπήκε στο πρόγραμμα και η αντιγραφή του ταμπλό του οδηγού με blue stuff και green stuff αντίστοιχα γιατί αυτά που δίνουν τα κίτ είναι εξαιρετικά "απλοποιημένα"
Η κατασκευή ξεκίνησε με το σασί το οποίο δεν είχε πρόβλημα εφαρμογής αλλά πολλά pin marks. Αποφάσισα να μην το κολλήσω κατευθείαν στην καρότσα για να έχω πιο σίγουρο πιάσιμο κατά την προσθήκη λεπτομέρειας που θέλω να κάνω (και μάλλον βγήκα σωστός)

Η κάθετη μπάρα στο σασί θα κολληθεί αργότερα γιατί με εμπόδιζε με την εξάτμιση (είμαι και λίγο "ευαίσθητος" στα δάχτυλα

)
Κατόπιν προχώρησα στην κατασκευή της καρότσας όπου αντιμετώπισα κάποια προβληματάκια που δεν τα είχα διαπιστώσει πιο παλιά. Το παρμπρίζ κολλήθηκε κάθετο όπως ξέρω ότι το έχουν τα Χάμερ αλλά έτσι η θωρακισμένη οροφή έβγαινε πιο κοντή για 2,5 χιλιοστά σε σχέση με τις φώτο από το βιβλίο ή της φώτο που βρήκα στο ίντερνετ. Αν είχα δώσει μια ελαφριά κλίση πρός τα πίσω το θέμα θα είχε λυθεί αλλά δεν ήθελα να το κάνω έτσι. Οπότε το αποτέλεσμα ήταν να πάρω την απόφαση να μακρύνω λίγο την οροφή (για την περίπτωση που η δουλειά πήγαινε κατά διαόλου είχα στο spare box την οροφή από το κίτ της Italeri που ταίριαζε αρκετά καλά αλλά είπαμε αυτό τον καιρό θέλω να δοκιμάσω της ικανότητες μου και αυτό το κίτ ήταν κατάλληλο)

Το αποτέλεσμα δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο (χρειάζομαι τελικά καλύτερα γυαλιά

). Η οροφή μακρινέ κατά τρία χιλιοστά αλλά νομίζω ότι μπορώ να το συμμαζέψω.
Το επόμενο πρόβλημα που προέκυψε ήταν με τις πόρτες. Οι μπροστινές άφηναν κενό με την καμπίνα επειδή το παρμπρίζ ήταν κάθετο. Στην αρχή σκέφτηκα να το κλείσω με φύλλο πλαστικού αλλά μετά αποφάσισα να κολλήσω ανοιχτές τις πόρτες και να δημιουργήσω την εσωτερική λεπτομέρεια στα πλαινά που κάθονται οι πόρτες με φύλλο πλαστικού (τελικά χρησιμοποίησα φύλλο χαλκού)
Ο λόγος που αποφάσισα να μπούν ανοιχτές οι πόρτες ήταν για να φανεί η εσωτερική λεπτομέρεια που θα έβαζα. Μπορεί το μπροστινό σημείο της καμπίνας όπου βρίσκεται το καπάκι της μηχανής να είναι εντελώς λάθος, το κάλυψα όμως αρκετά βάζοντας το ράφι για τον ασύρματο το οποίο αντέγραψα από το σέτ του Verlinden σε αλουμινόφυλλο από καφέ.

Επίσης αντιγράφτηκε και το καλοριφέρ για το παρμπρίζ σε φύλλο αλουμινίου από κουτάκι μπύρας αλλά δεν θα το ξαναδοκιμάσω γιατί ήταν αρκετά σκληρό. Πρόσθεσα και λεπτομέρεια (αντιγραφή πάντα σε αλουμινόφυλλο από καφέ) και στην πίσω πόρτα της καρότσας αν και δεν νομίζω πώς θα φαίνεται στο τέλος

Αφαιρέθηκε και το πλαστικό πόδι που είχε το κάθισμα του οδηγού και μπήκε η αντιγραφή από το σέτ του Verlinden (αυτή την φορά χρησιμοποίησα φύλλο μετάλλου από σωληνάριο κρέμας

)
Αυτά για σήμερα, η συνέχεια αύριο παρατηρήσεις σχόλια ευπρόσδεκτα