Αποστολέας Θέμα: HUMMER MANIA  (Αναγνώστηκε 6467 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
HUMMER MANIA
« στις: Σεπτεμβρίου 20, 2018, 02:44:48 πμ »
Ανοίγω αυτό το θέμα για τα Χάμερ που πρόκειται να φτιάξω.
Ξεκινάω με το κλασικό πρώτο της Academy που έδωσε ικανοποιητική εσωτερική λεπτομέρεια σε σχέση με τα κίτ της  Essi και της  Italeri

Το κίτ αγοράστηκε πρίν από μια εικοσαετία (παλιά έκδοση δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι τώρα) και ήταν το πρώτο που έδωσε ανοιχτή την πόρτα του πίσω μέρους του Χάμερ. Ευχάριστη έκπληξη γιατί εκείνο τον καιρό είχα κόψει την πίσω πόρτα από το κιτ της Ιταλέρι και προσπαθούσα να προσθέσω λεπτομέρεια σύμφωνα με το βιβλίο του Βερλίντεν

Το άλλο ευχάριστο ήταν πως έδωσε την θυρίδα του Χάμερ με την σωστή θέση  για τα όπλα και το άνοιγμα για τον χειριστή των όπλων. Της Ιταλέρι (και νομίζω και της Esci) τον έδιναν κατοπτρικό κάτι που με ανάγκασε να κρατήσω μόνο το δαχτυλίδι της Θυρίδας της Ιταλέρι και να φτιάξω των υπόλοιπο πύργο από φύλλο πλαστικού (παλιά έπιαναν καλύτερα τα χέρια μου :roll:)

Όπως βλέπετε το κιτ της Ιταλέρι θα γίνει με την έκδοση του TOW (την αρχική του US κσι όχι τις μεταγενέστερες) ενώ της ACADEMY θα γίνει στην έκδοση με το 0,50" των Ελληνικών ειδικών δυνάμεων. Επειδή όμως το πενηντάρι της ACADEMY ήταν απαράδεκτο αντικαταστάθηκε με ένα από ένα παλιό σετ οπλισμού της ITALERI το οποίο αν και δεν ήταν το ιδανικό έδινε καλύτερες αναλογίες κατά την γνώμη μου

Οι τροχοί του κίτ αν και για την εποχή τους ήταν πολύ καλοί πλέον δεν θεωρούνται ανεκτοί και θα αντικατασταθούν με τους αντίστοιχους της Left Productions.
Για τα κίτ της Ιταλέρι που είχα φτιάξει ή που είχα ξεκινήσει να φτιάχνω (θα παρουσιαστεί εδώ η επισκευή τους γιατί είχαμε σε κάποια φάση το ατύχημα της "μητέρας που ξεσκονίζει" είχα αγοράσει το σέτ του Verlinden. Κορυφαίο για την εποχή του αλλά δυσεύρετο πλέον (και ακριβό) οπότε αναγκάστηκα κάποια μεταλλικά κομμάτια του να τα αντιγράψω σε φύλλο αλουμινίου και σε φύλλο χαλκού για να προσθέσω λίγη λεπτομέρεια. Τώρα μπήκε στο πρόγραμμα και η αντιγραφή του ταμπλό του οδηγού με blue stuff και green stuff αντίστοιχα γιατί αυτά που δίνουν τα κίτ είναι εξαιρετικά "απλοποιημένα"
   Η κατασκευή ξεκίνησε με το σασί το οποίο δεν είχε πρόβλημα εφαρμογής αλλά πολλά pin marks. Αποφάσισα να μην το κολλήσω κατευθείαν στην καρότσα για να έχω πιο σίγουρο πιάσιμο κατά την προσθήκη λεπτομέρειας που θέλω να κάνω (και μάλλον βγήκα σωστός)

Η κάθετη μπάρα στο σασί θα κολληθεί αργότερα γιατί με εμπόδιζε με την εξάτμιση (είμαι και λίγο "ευαίσθητος" στα δάχτυλα  :mrgreen:)
 Κατόπιν προχώρησα στην κατασκευή της καρότσας όπου αντιμετώπισα κάποια προβληματάκια που δεν τα είχα διαπιστώσει πιο παλιά. Το παρμπρίζ κολλήθηκε κάθετο όπως ξέρω ότι το έχουν τα Χάμερ αλλά έτσι η θωρακισμένη οροφή έβγαινε πιο κοντή για 2,5 χιλιοστά σε σχέση με τις φώτο από το βιβλίο ή της φώτο που βρήκα στο ίντερνετ. Αν είχα δώσει μια ελαφριά κλίση πρός τα πίσω το θέμα θα είχε λυθεί αλλά δεν ήθελα να το κάνω έτσι. Οπότε το αποτέλεσμα ήταν να πάρω την απόφαση να μακρύνω λίγο την οροφή (για την περίπτωση που η δουλειά πήγαινε κατά διαόλου είχα στο spare box την οροφή από το κίτ της Italeri που ταίριαζε αρκετά καλά αλλά είπαμε αυτό τον καιρό θέλω να δοκιμάσω της ικανότητες μου και αυτό το κίτ ήταν κατάλληλο)

Το αποτέλεσμα δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο (χρειάζομαι τελικά καλύτερα γυαλιά  :lol:). Η οροφή μακρινέ κατά τρία χιλιοστά αλλά νομίζω ότι μπορώ να το συμμαζέψω.
Το επόμενο πρόβλημα που προέκυψε ήταν με τις πόρτες. Οι μπροστινές άφηναν κενό με την καμπίνα επειδή το παρμπρίζ ήταν κάθετο. Στην αρχή σκέφτηκα να το κλείσω με φύλλο πλαστικού αλλά μετά αποφάσισα να κολλήσω ανοιχτές τις πόρτες και να δημιουργήσω την εσωτερική λεπτομέρεια στα πλαινά που κάθονται οι πόρτες με φύλλο πλαστικού (τελικά χρησιμοποίησα φύλλο χαλκού)
 Ο λόγος που αποφάσισα να μπούν ανοιχτές οι πόρτες ήταν για να φανεί η εσωτερική λεπτομέρεια που θα έβαζα. Μπορεί το μπροστινό σημείο της καμπίνας  όπου βρίσκεται το καπάκι της μηχανής να είναι εντελώς λάθος, το κάλυψα όμως αρκετά βάζοντας το ράφι για τον ασύρματο το οποίο αντέγραψα από το σέτ του Verlinden σε αλουμινόφυλλο από καφέ.

Επίσης αντιγράφτηκε και το καλοριφέρ για το παρμπρίζ σε φύλλο αλουμινίου από κουτάκι μπύρας αλλά δεν θα το ξαναδοκιμάσω γιατί ήταν αρκετά σκληρό. Πρόσθεσα και λεπτομέρεια (αντιγραφή πάντα σε αλουμινόφυλλο από καφέ) και στην πίσω πόρτα της καρότσας αν και δεν νομίζω πώς θα φαίνεται στο τέλος

Αφαιρέθηκε και το πλαστικό πόδι που είχε το κάθισμα του οδηγού και μπήκε η αντιγραφή από το σέτ του Verlinden (αυτή την φορά χρησιμοποίησα φύλλο μετάλλου από σωληνάριο κρέμας  :mrgreen:)

Αυτά για σήμερα, η συνέχεια αύριο παρατηρήσεις σχόλια ευπρόσδεκτα

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: HUMMER MANIA
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2018, 01:00:49 μμ »
ωραιο θεμα ανοιξες!!
Εχω κι εγω στο μυαλο μου να ασχοληθω με μερικα χαμερ στο μελλον..
θα σε παρακολουθω με προσοχη!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2018, 02:08:46 μμ »
Ευχαριστώ sluff. Εγώ είχα και ξεκινημένα και τελειωμένα θέματα αλλά πλέον χρήζουν επισκευής μετά από κάποια ατυχήματα. Για παράδειγμα αυτό το κίτ της Ιταλέρι με το σέτ του Verlinden για την έκδοση soft top ή με τον σκελετό μόνο. Όπως βλέπεις ανοίγω συνεργείο επισκευών  :mrgreen:

Έχω και το πρώτο Avenger που είχε κυκλοφορήσει (η Esci νομίζω?) και το οποίο φυσικά είχε αρκετά λάθη γιατί πρέπει να αναφερόταν σε όχημα δοκιμών (κάτι σαν το Απάτσι της Airfix πολύ πίσω στον χρόνο :lol:) και το οποίο θέλει τα μερεμέτια του και ίσως να τροποποιηθεί θα το σκεφτώ

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2018, 02:39:16 μμ »
Σε συνέχεια του μοντέλου που ξεκίνησα εδώ η φωτογραφία από το κάθισμα του οδηγού που ξέχασα να ποστάρω

Έγιναν κάποια dry fit για τον σκελετό που θα κολληθούν οι πόρτες. Το αρχικό σχέδιο ήταν σε χαρτί πρόχειρη αντιγραφή από το κίτ του Verlinden (το παραπάνω) και μετά από μετρήσεις και διορθώσεις μεταφέρθηκε σε φύλλο πλαστικού προτού μεταφερθεί σε φύλλο χαλκού

Τώρα όσον αφορά τις πόρτες νομίζω πως η εσωτερική λεπτομέρεια είναι αρκετά καλή (αφού καλύφτηκαν τα άφθονα pin marks) και ίσως το ψάξω λίγο παραπάνω αν θα μπορέσω να προσθέσω την παράξενη χειρολαβή που έχει ο μηχανισμός που ανεβοκατεβάζει το παράθυρο

Και μερικές παραλειπόμενες φωτογραφίες όπως οι ρόδες της Left productions

Και φυσικά το ράφι του ασυρμάτου μαζί με τον ασύρματο (ευγενική χορηγία της TAMIYA μιας και στα επόμενα θα μπούν ασύρματοι Verlinden)

Τα φύλλα μετάλλου είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για τις αντιγραφές
Γενικά νομίζω πως πάμε καλά και το παιχνίδι θα κριθεί στο βάψιμο (ελπίζω να μην τα κάνω θάλασσα όπως συνηθίζω) και στα φορτώματα.
Παρατηρήσεις σχόλια ευπρόσδεκτα

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2018, 08:59:48 μμ »
τα φυλλα μεταλου απο που τα βρισκεις??

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2018, 09:23:35 μμ »
Καλα τα πας Δημητρη,μελετημενη κατασκευη. ::keep_mod::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2018, 09:27:56 μμ »
ευχαριστώ Τάσο, τα φύλλα μετάλλου είναι από σωληνάρια αλοιφών (κυρίως θερμαντικών) και φύλλο χαλκού από το εμπόριο

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2018, 08:05:51 μμ »
Αρχίζουν οι σκέψεις για το πώς να μπούν τα φορτώματα. Αλήθεια εμείς έχουμε Χάμερ με 0,50" πολυβόλο ή μόνο MILAN και KORNET?

Έγινε και μια προσπάθεια να αντιγράψω από το σέτ του Verlinden την λεπτομέρεια για τα πλαϊνά της καρότσας

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2018, 09:21:17 μμ »
Ναι εχουμε Δημητρη .

Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2018, 09:22:35 μμ »
Καμιά καλύτερη φώτο υπάρχει ? Θα το έκανα Αμερικάνικο αλλά αρχίζω να ψήνομαι για ελληνικό

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 12:46:51 πμ »
Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που μπόρεσα να βρώ πρέπει να βάλω εργάτη και bull bar. Κάτι θα γίνει. Επίσης μια παράξενη ενίσχυση στην θυρίδα του πολυβόλου που ενώνεται με τον έστορα. Αν έχει κάποιος Ελληνικό χάμερ με πολυβόλο 0,50" χωρίς εργάτη παρακαλώ να την ανεβάσει

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 09:43:21 πμ »
Καλημερα Δημητρη.
Νομιζω οτι ολα τα δικα μας εχουν εργατη.Εκτος και εχουν παραλαβη καινουρια παρτιδα χωρις.Εδω πιστευω θα μας βοηθηση ο Φανης(leopard).
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 10:33:01 πμ »
Καλημερα Δημητρη.
Νομιζω οτι ολα τα δικα μας εχουν εργατη.Εκτος και εχουν παραλαβη καινουρια παρτιδα χωρις.Εδω πιστευω θα μας βοηθηση ο Φανης(leopard).

Ευχαριστώ Τάσο

Αποσυνδεδεμένος hellenicopter

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Τί Λωζάννη, τί Κοζάνη...
  • A.S.A.P.: As Scale As Possible
    • Hellenicopter
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 11:01:36 πμ »
Καλημέρα,

Μερικά δεν έχουν βαρούλκο, δες βίντεο εδώ:
δες στο 6:13
δες στο 0:50
Δεν έχω βρει όμως ακόμη χωρίς και με το 50άρι πάνω.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 12:44:39 μμ »
Όλα έχουν εμπρόσθιο εργάτη.

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 01:32:56 μμ »
Danke mein Freund
 ::thumbleft:: ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 08:58:00 μμ »
Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια. Ξεκίνησα προσπάθεια να φτιάξω τον εργάτη

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 09:00:03 μμ »
Αυτή η έκδοση με roll bar μόνο φαίνεται ενδιαφέρουσα κάποια στιγμή θα την ψάξω

Αποσυνδεδεμένος hellenicopter

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Τί Λωζάννη, τί Κοζάνη...
  • A.S.A.P.: As Scale As Possible
    • Hellenicopter
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 10:02:07 μμ »
Μερικές φωτό που βρήκα από τα οχήματα της ΕΛΒΟ (λιγότερο σχετικό για το δικό σου αλλά ίσως για άλλο πρότζεκτ):
http://www.redstar.gr/Foto_red/Eng/Exibition/Hummer_2008.html

Καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 10:07:58 μμ »
Μερικές φωτό που βρήκα από τα οχήματα της ΕΛΒΟ (λιγότερο σχετικό για το δικό σου αλλά ίσως για άλλο πρότζεκτ):
http://www.redstar.gr/Foto_red/Eng/Exibition/Hummer_2008.html

Καλή συνέχεια

Πολύ καλό ευχαριστώ, αν και η συγκεκριμένη έκδοση με την Ισραηλινή θωράκιση δεν έχω δει να κυκλοφορεί σε μοντέλο

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 10:13:38 μμ »
Δημητρη στο κιτ τις Akademy M998 I.E.D Gun Truck εχει πλαισιο για εργατη,Απλος θελει συμπληρομα οι οδηγοι για το συρμα.Πιστευο να κανει.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 11:01:39 μμ »
Δημητρη στο κιτ τις Akademy M998 I.E.D Gun Truck εχει πλαισιο για εργατη,Απλος θελει συμπληρομα οι οδηγοι για το συρμα.Πιστευο να κανει.

Ενδιαφέρον. Ευχαριστώ Τάσο

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2018, 12:40:16 μμ »
φωτο απο το t.m.
δεν ξερω αν σε βοηθαει

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2018, 01:28:38 μμ »
φωτο απο το t.m.
δεν ξερω αν σε βοηθαει

Βοηθάει ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2018, 01:27:40 μμ »
Έγιναν κάποιες προσπάθειες για κατασκευή του εργάτη από φύλλο χαλκού.

Ο αριστερός είναι από αντιγραφή του Verlinden. Σε σχέση με τον εργάτη που έχουν τα Χάμερ στις φωτογραφίες έμοιαζε μικρός. Στην συνέχεια βρήκα σε ένα Χάμερ που περιμένει επισκευή εναν εργάτη (Ιταλέρι) και τον χρησιμοποίησα για μέτρο (μέση) αλλά μου έμοιαζε πάλι λίγο μικρότερος και σε σχέση με το αμάξι για κάποιο λόγο (αν τα μέτρησα σωστά) μου βγήκε δύο χιλιοστά πιο στενός οπότε έφτιαξα άλλον λίγο μεγαλύτερο (δεξιά) αλλά νομίζω πως το άνοιγμα για το συρματόσχοινο μου βγήκε κάπως πιο αριστερά από ότι πρέπει και ίσως να χρειαστεί να τον ξαναφτιάξω. Θα δούμε. Για το βαρούλκκο το οποίο στην ουσία κρύβεται σκέφτομαι να αντιγράψω αυτό του Verlinden αν και ελάχιστο θα φαίνεται
 Επίσης αντέγραψα και το ταμπλό των οργάνων γιατί σε όλα τα Χάμερ που έχω είναι λάθος και δεν υπάρχουν αρκετά σέτ του Verlinden για να τοποθετήσω το σωστό. Το αποτέλεσμα είναι αυτό και νομίζω πως είναι καλύτερο ακόμα και έτσι από το ταμπλό που δίνει το κίτ

Τελικά όλες αυτές οι μετατροπές είναι πιο δύσκολες από ότι νόμιζα (συν μια κουλαμάρα που έχω στο να μην μπορώ να κόβω ίσια) αλλά νομίζω αξίζουν τον κόπο ακόμα και αν ελάχιστα θα φαίνονται στο τέλος. Έτσι και αλλιώς για βραβείο δεν πάμε αλλά το μικρόβιο της σκρατσιάς το κόλλησα από το πρώτο περιοδικό μοντελισμού που διάβασα. Να δω τα αποτελέσματα όταν θα έρθει η ώρα για το bullbar. Είχα φτιάξει και παλιότερα ένα από χοντρό καλάι και φύλλο πλαστικού. Το αποτέλεσμα δεν ήταν και τόσο άσχημο αν και έμοιαζε σαν ο οδηγός να το είχε κοπανήσει λίγο κάπου.
Η συνέχεια θα δείξει, παρατηρήσεις σχόλια ευπρόσδεκτα

Tags: HUMMER MANIA