Αποστολέας Θέμα: Ακρυλικά χρώματα HATAKA Red Line  (Αναγνώστηκε 2169 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
Ακρυλικά χρώματα HATAKA Red Line
« στις: Ιουλίου 23, 2018, 09:09:25 πμ »
Ανοίγω το θέμα για να μοιραστούμε εμπειρίες με τα ακρυλικά χρώματα Hataka red line, τα οποία είναι φτιαγμένα για χρήση με αερογράφο.

Χτες είπα να κάτσω να τα δοκιμάσω παίζοντας με διάφορες αραιώσεις και πιέσεις αέρα.
Χρησιμοποίησα αερογράφο Iwata Revolution CR με 0,5 μπεκ, χρώμα Α037 Light Ghost Gray και το δικό τους διαλυτικό.
Οι αναλογίες που δοκίμασα ήταν 50/50 και 40/60  (χρώμα/διαλυτικό). Από πιέσεις έπαιξα μεταξύ 10 και 20 psi.
Το αποτέλεσμα;
Μπόρεσα να έχω σχετικά λεπτή δέσμη για λίγα δευτερόλεπτα.
Κατόπιν άρχισε το μπούκωμα και για να ψεκαστεί το χρώμα, τράβαγα παραπάνω την σκανδάλη απομακρυνόμενος από το δοκιμαστικό μου.
Το μπούκωμα συνεχίστηκε ακόμα και με την 60/40 αναλογία. Έπρεπε σε πολύ τακτά διαστήματα να καθαρίσω τη βελόνα με χαρτί κουζίνας βρεγμένο με το διαλυτικό της εταιρείας.
Σαν συμπεριφορά χειρότερη από Vallejo AIr, ελαφρώς καλύτερη από τα απλά Vallejo.
Τα αγαπητά σε εμένα Life Color ψεκάζονται πολύ ευκολότερα, παρουσιάζοντας βέβαια παρόμοια προβλήματα με μπουκώματα.

Πάντως η ποιότητα στην επιφάνεια του μοντέλου ήταν πολύ καλή.

Στο καθάρισμα λοιπόν.
Δεν άφησα να τελειώσει το χρώμα στο κυπελλάκι του αερογράφου, και άρχισα το καθάρισμα αραιώνοντας αρχικά το εναπομένον χρώμα με περισσότερο διαλυτικό.
Κατόπιν με βρεγμένο χαρτί κουζίνας αποπειράθηκα να καθαρίσω το κυπελλάκι. Ως αναμενόμενο και όχι απαραίτητα αρνητικό χαρακτηριστικό, παρέμεινε κολλημένη μια κρούστα χρώματος που δεν καθάριζε με τίποτα με το διαλυτικό της εταιρείας.
Έβαλα λοιπόν lacquer thinner tamiya και το έλιωσε κυριολεκτικά σχηματίζοντας ένα ομοιογενές διάλυμα χρώματος. Έτσι καθάρισε πολύ καλά ο αερογράφος.

Σαν δεύτερη δοκιμή και βλέποντας πως το απλό lacquer thinner διέλυσε πολύ καλά το χρώμα, έβαλα το levelling thinner πρώτα στο κυπελλάκι και μετά έριξα τρεις σταγόνες χρώματος.
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ....
Με το που άρχισαν να το ανακατεύω με ένα πινέλο, το μείγμα έγινε σαν πηχτή κρέμα και δεν έλεγε να καθαρίσει εύκολα ούτε με το lacquer thinner.
Έλυσα αερογράφο και έκανα καλό καθάρισμα με αρκετή ποσότητα lacquer thinner και τέλος καλό.

Προσωπικά δε θέλω να τα σταυρώσω ακόμα και θα κάνω δοκιμές με άζαξ, απιονισμένο νερό και με lacquer thinner για ψέκασμα. Αν δε συνέλθουν θα τα αποφύγω, διότι δεν υπάρχει που δεν υπάρχει χρόνος για μοντελάρισμα, δε λέει να τον χάνεις με συνεχείς καθαρισμούς μέχρι να τελειώσεις το βάψιμο.

Λέω να δοκιμάσω και από τη σειρά lacquer που βγάζουν, για την οποία έχω ακούσει καλά λόγια.

Γράψτε λοιπόν τη δική σας εμπειρία με τα χρώματα αυτά.

Καλή συνέχεια σε όλους

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
Απ: Hataka Red Line
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 23, 2018, 09:39:02 πμ »
Σήμερα είδα πως το διαλυτικό έχει αυτό το πρόβλημα:

Μπορεί αυτό το κατακάθι να είναι κάποιο συστατικό του διαλυτικού που να έπαιξε ρόλο στη μη σωστή διάλυση του χρώματος που έκανα δοκιμή.
Δεν το είχα παρατηρήσει όταν το έβαλα και το κακό είναι πως με αυτό το διαλυτικό μπορείς να ρίξεις απευθείας στον αερογράφο αντι να τραβήξεις με πιπέτα.
Μπορεί να πέρασαν αυτά τα σωματίδια στο μείγμα και για αυτό να μου έκανε και τα μπουκώματα

Αποσυνδεδεμένος GeorgeS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 16, 2025, 01:18:50 μμ »
Επαναφέρω και αυτό το θέμα με τα χρώματα, για να αρχίσω σιγά σιγά να βγάζω ασφαλή συμπεράσματα.
Έχω τη σειρά με τα Ελληνικά χρώματα από τη Red Line. Προσπάθησα εχθές λοιπόν, για ακόμα μια φορά, να ψεκάσω με 0,2 μπεκ, αραιώνοντας με το δικό τους διαλυτικό...
Έχοντας την ίδια ακριβώς εμπειρία με τον @B737Mech, αραίωσα λίγο παραπάνω μπας και μπορέσω να ψεκάσω. Λογικό να μη στεκόταν το χρώμα, αν και ψέκασα πάνω σε ασταρωμένη επιφάνεια. Όταν η αραίωση πήγε στο 50-50, με οποιαδήποτε πίεση και να χρησιμοποιούσα, το μπούκωμα ήταν άμεσο.
Θα ήθελα να το δω σήμερα και με 0,4 μπεκ, αλλά υποψιάζομαι ότι θα το κάνω τζάμπα.
Έχει καταφέρει κάποιος να ψεκάσει σωστά με τέτοια μπεκ? Είναι κρίμα, γιατί όσο κατάφερε να ψεκάσει, το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό.
Να αναφέρω επίσης, ότι το χρώμα έπεφτε στο κύπελλο του αερογράφου, φιλτραρισμένο.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 16, 2025, 07:19:11 μμ »
Δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου χρώματα hataka, αλλά γιατί να ψεκάσεις με 0,2 μπεκ; Είναι υπερβολικά μικρό. Επιπλέον, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάποιο flow improver για ακρυλικά όπως συνιστά και η ίδια η εταιρεία. Με την επιπλέον αραίωση θα πρέπει να χαμηλώσεις αρκετά την πίεση για να στέκεται το χρώμα στην επιφάνεια. Το φιλτράρισμα που έκανες είναι πολύ σωστή κίνηση.

Αποσυνδεδεμένος GeorgeS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 16, 2025, 07:58:16 μμ »
Η προσπάθεια που έκανα ήταν με χρήση flow improver της vallejo. Ψέκαζα πριν με MRP (χωρίς κανένα ίχνος προβλήματος) και δεν άλλαξα μπεκ, γι' αυτό και το ψέκασμα με 0.2. Δεν μπόρεσα να δοκιμάσω σήμερα με 0,4. Θα το δοκιμάσω στο άμεσο μέλλον όμως

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 16, 2025, 09:49:13 μμ »
Πολύ διαφορετική η σύσταση των λάκερς με τα βινυλικά ακρυλικά.
Τα 2α μπορεί και να σχηματίσουν πέτσα χωρίς flow improver. Γιατί
παιδεύεστε, πάρτε Gunze και Tamiya και απολαύστε το μοντελισμό,
δεν χρειαζόμαστε άγχος και στο χόμπυ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GeorgeS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 17, 2025, 02:13:38 μμ »
Δεν είναι θέμα άγχους, είναι θέμα αναζήτησης. Αν δεν υπήρχε η αναζήτηση, δεν θα υπήρχαν και τα forums και οι ομαδικές κτλ.
Απλά επειδή τυγχάνει και έχω κάποια χρώματα, τα οποία αν μη τι άλλο είναι μοντελιστικά και όχι τυχαία, άρα δε πάω να βρω πατέντα για να δουλέψουν, ψάχνω να βρω τη καλύτερη λύση για τη χρησιμοποίηση τους για να μη τα πετάξω. Προφανώς αν δεν μπορέσω να το κάνω δε θα κάτσω να σκάσω κιόλας  :lol: Ας είναι καλά τα MRP που είναι πλέον ο καινούριος μου έρωτας στο χόμπι. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 17, 2025, 04:56:29 μμ »
Εννοώ άγχος εάν θα πετύχει το βάψιμο, αν θα πιάσει το χρώμα
κλπ. Οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάζουμε για να καταλήγουμε
στο πιο βολικό για εμάς και για το αποτέλεσμα που ευχόμαστε.
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 17, 2025, 05:44:19 μμ »
Αγαπητοί μου φίλοι βρήκα κάτι που κυκλοφορεί μήνες στο FB από άτομο που αναγκάστηκε για λόγους υγείας να σταματήσει την χρήση λάκερ και πάλευε να βρει τρόπο να ψεκάσει βυνιλικά ακρυλικά (νερού δηλαδή) χωρίς να μπουκώνει ο αερογράφος.

Βρήκε αυτήν τη λύση που βλέπετε στο βίντεο, κάτι που δοκίμασα και εγώ και πράγματι δουλεύει.

Δεν πιάνουν την απόδoση που θα έχεις με πχ MRP, Gunze, Tamiya & AK real colors, αλλά κάνει το ψέκασμα με τα Vallejo πολύ πιο εύκολο από ότι πριν.
Δοκίμασα το μείγμα και σε AK 3rd Gen, αλλά μερικά χρώματα από αυτά δεν έλεγαν να συνεργαστούν.
Υποστηρίζει πως το μείγμα του δουλεύει σε οτιδήποτε μοιάζει με Vallejo Air, οπότε παίζει και να δουλέψει με τα Hataka Red line.

Το γκρουπ που έχει φτιάξει στο FB είναι αυτό:
https://www.facebook.com/groups/1607625683380451

Σε αυτό και στο παραπάνω κανάλι του στο Youtube θα δείτε δουλειές που έχει κάνει χρησιμοποιώντας το "μαγικό" μείγμα του.
Με έβαλε σε σοβαρές σκέψεις να αλλάξω δόγμα, αλλά είμαι σεταρισμένος με πολύ καλό spray booth, μάσκες και δεκάδες λακεροειδή χρώματα.

Είναι μεγάλη η κουβέντα για τα χρώματα και πραγματικά είναι υποκειμενικές οι θέσεις μας για το ποια είναι καλύτερα.
Οι μάρκες και οι σειρές της καθεμίας είναι πολλές και πολλές φορές πέφτουμε θύματα του marketing.

@GeorgeS αν είσαι Αθήνα μπορώ να σου δώσω ένα μπουκαλάκι με το μείγμα του Vallejo Flow improver, retarder & thinner που έφτιαξα να δοκιμάσεις αυτό που δείχνει το βίντεο

Αποσυνδεδεμένος GeorgeS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 17, 2025, 07:06:36 μμ »
Χαίρομαι που βλέπω μια δοκιμασμένη λύση για τα ακρυλικά. Σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες και για το βίντεο. Δυστυχώς δεν είμαι Αθήνα, αν και βρίσκομαι εκεί ανα τακτά χρονικά διαστήματα.
Παρόλα αυτά, σήμερα δοκίμασα με 0,4 βελόνα και Hataka Red Line.... τζίφος. Δεν είχε την ίδια συμπεριφορά όπως με το 0,2, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε συνέπεια στο βάψιμο, το οποία ήταν και πολύ σύντομο. Ευτυχώς που το χρώμα ήταν μόνο για εξωτερικά φορτία και όχι κάτι άμεσο.
Δεν τα απορρίπτω, γιατί μπορεί εγώ να μη τους συμπεριφέρομαι όπως πρέπει, αλλά πήγε στράφι πάνω από μια ώρα.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 17, 2025, 09:25:44 μμ »
Για την ιστορία τα χρώματα και το διαλυτικό τους τα δώρισα σε έναν φίλο στο Βόλο ή Λάρισα  :roll: με την παράκληση να μη με μισήσει...
Δεν είμαστε για πολλά πειράματα και όπως είπε ένας άλλος φίλος και πολύ καλός μοντελιστής, καλύτερα να βρούμε κάτι που δουλεύει για εμάς και να παραμείνουμε σε αυτό.
Μην ακολουθώντας την παραπάνω συμβουλή, είδα σε άλλο βίντεο τον Phil Flory να λέει να δοκιμάσουμε το διαλυτικό των ΑΚ 3rd Gen με τα Gunzotamiya...
Έπαθα πλάκα. Εγώ προσωπικά τα αραίωνα με το AK real color thinner, που ναι μεν δε μυρίζει όπως ένα lacquer thinner, αφήνει όμως και αυτό μια περίεργη μυρωδιά.
Με το 3rd Gen δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα και τέτοια υφή στο χρώμα.
Δοκίμασα το Η301 που είναι semigloss. Αυτό το τραγικό που με το δικό τους διαλυτικό αλλού γυαλίζει αλλού ματάρει. Με το 3rd gen έγινε βελούδο με μια ομοιόμορφη ελαφρά γυαλάδα.
@GeorgeS κάτι σαν να έχεις περάσει μετά ένα βερνίκι MRP semi matt.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 18, 2025, 01:08:05 πμ »
Εγώ προσωπικά τα αραίωνα με το AK real color thinner, που ναι μεν δε μυρίζει όπως ένα lacquer thinner, αφήνει όμως και αυτό μια περίεργη μυρωδιά.

Είναι light λάκερ.

Αποσυνδεδεμένος GeorgeS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 18, 2025, 09:08:05 μμ »
Η αλήθεια είναι, ότι εχθές προσπαθώντας για άλλη μια φορά με τα Red Lines, ίσως κατάλαβα τι ήθελε να πει ο @KWSTAS, απλά δε το μεταφράζω ως άγχος, αλλά ως έλλειψη ικανοποίησης, το οποίο για ένα χόμπι θα πρέπει να είναι αυτό που επιζητούμε. Χάνοντας για άλλη μία φορά με τα συγκεκριμένα χρώματα κανα δίωρο, μετά ήμουν στραβωμένος.
Παρόλα αυτά, ΟΚ ίσως δεχτώ ότι δε κάνουν για εμένα αλλά να είναι πολύ καλά για κάποιον άλλον "συνάδελφο", οι πληροφορίες που έχετε δώσει σε αυτό το θέμα θα προσπαθήσω να δοκιμαστούν όλες.
@B737Mech πέραν της απίστευτης ευκολίας στον ψεκασμό των MRP, το αποτέλεσμα στην υφή είναι αυτό που με ικανοποίησε πάρα πολύ.
Εντωμεταξύ, επειδή τα εκθειάζω τόσο πολύ, να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω σχέση ούτε με τη προώθηση-εμπόριο τους, αλλά ούτε με τον-τους  αντιπροσώπους τους στην Ελλάδα  :lol:

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 18, 2025, 10:39:41 μμ »

Εντωμεταξύ, επειδή τα εκθειάζω τόσο πολύ, να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω σχέση ούτε με τη προώθηση-εμπόριο τους, αλλά ούτε με τον-τους  αντιπροσώπους τους στην Ελλάδα  :lol:

Μην ανησυχείς  :D
Όταν "συγκρίνουμε" λάκερ με water based ακρυλικά στο ψέκασμα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην καταλαβαίνει τους λόγους πίσω από τα διθυραμβικά σου σχόλια  :lol: :lol:.

Ο μόνος που έχω δει να βάφει συστηματικά με water based ακρυλικά με εξαιρετικά αποτελέσματα είναι ο @Bad_Omen ο οποίος στο τελευταίο του προτζεκτ....δούλεψε με λάκερ

Αν εξαιρέσεις τα αυστηρά μέτρα προστασίας που απαιτούν τα λάκερ, πραγματικά δεν έχουν αντίπαλο.
Ίσως τα Gunze Aqueous, Tamiya σειράς X/XF και ΑΚ Real με ισοπροπυλική να είναι ένας πιο ισορροπημένος συνδυασμός μεταξύ τοξικότητας και ευκολίας κατά το ψέκασμα.

Καλά βαψίματα ::salut:: ::salut::

Πάντα με μάσκα!
Πάντα σε καλά αεριζόμενο χώρο!
Πάντα μακριά από παιδιά, κατοικίδια κτλ!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 19, 2025, 09:39:38 πμ »
Πολύ διαφορετική η σύσταση των λάκερς με τα βινυλικά ακρυλικά.
Τα 2α μπορεί και να σχηματίσουν πέτσα χωρίς flow improver. Γιατί
παιδεύεστε, πάρτε Gunze και Tamiya και απολαύστε το μοντελισμό,
δεν χρειαζόμαστε άγχος και στο χόμπυ. ::salut::

Μην ανησυχείς  :D
Όταν "συγκρίνουμε" λάκερ με water based ακρυλικά στο ψέκασμα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην καταλαβαίνει τους λόγους πίσω από τα διθυραμβικά σου σχόλια  :lol: :lol:.

Ο μόνος που έχω δει να βάφει συστηματικά με water based ακρυλικά με εξαιρετικά αποτελέσματα είναι ο @Bad_Omen ο οποίος στο τελευταίο του προτζεκτ....δούλεψε με λάκερ

Αν εξαιρέσεις τα αυστηρά μέτρα προστασίας που απαιτούν τα λάκερ, πραγματικά δεν έχουν αντίπαλο.
Ίσως τα Gunze Aqueous, Tamiya σειράς X/XF και ΑΚ Real με ισοπροπυλική να είναι ένας πιο ισορροπημένος συνδυασμός μεταξύ τοξικότητας και ευκολίας κατά το ψέκασμα.

Καλά βαψίματα ::salut:: ::salut::

Πάντα με μάσκα!
Πάντα σε καλά αεριζόμενο χώρο!
Πάντα μακριά από παιδιά, κατοικίδια κτλ!

@GeorgeS οι δύο εξαίρετοι συνάδελφοι τα είπαν όλα :!:

Η εμπειρία που έχω αποκομήσει τα τελευταία 15-20 χρόνια και έχοντας την τύχη να συναναστραφώ μοντελιστικά με 4-5 από τους αντικειμενικά καλύτερους μοντελιστές της Ελλάδας (με ότι κέρδος σε γνώσεις μπορεί να σημαίνει αυτό), είναι ότι τα βινυλικής βάσης ακρυλικά, δυστυχώς πέρα από το πλεονέκτημα τους να μην μυρίζουν, δεν έχουν κανένα άλλο πλεονέκτημα, όταν μιλάμε για χρήση αερογράφου. Τα μόνα τα οποία μου έχουν κάνει λιγάκι παραπάνω το χατήρι να συνεργαστούν ήταν τα Vallejo Air και τα AK 3rd Gen. Αλλά και πάλι με αρκετές σκουντούφλες και με αυτά.

Επίσης μια συγκεκριμένη... φυλή που μου έχει δημιουργήσει κατά καιρούς σποραδικά προβλήματα, παρότι είναι στην λογική των ιαπωνικών ακρυλικών έναμελ (Tamiya, Gunze Aqueous), είναι τα AK Real. Τουλάχιστον 3 φορές μου έχουν κάνει κάποια παλαβά. Να μην στεγνώνει (ποτέ όμως) το χρώμα, από μπουκαλάκι σε μπουκαλάκι να είναι η απόχρωση αλλού για αλλού, το βερνίκι σε σπρέυ της ΑΚ να μου ξετινάζει το από κάτω καλά στεγνωμένο AK Real κλπ.

Οπότε μετά από όλα αυτά έχω καταλήξει στον εξής απλό κανόνα: Βαφές μόνο με έναμελ (κι αυτά δυαλυμένα με laquer thinner), laquer colors (ανεξαρτήτως μάρκας) και Tamiya-Gunze acrylic enamels δυαλυμένα με το οποιοδήποτε διαλυτικό (isopropyl ή laquer based).
Επίσης στο μέτρο του δυνατού αποφεύγω γενικότερα την χρήση Ισπανικών μοντελιστικών προϊόντων, καθώς δυστυχώς έχουν αποδειχτεί πολύ πιο κάτω των προσδοκιών μου, αλλά και πολύ υποδεέστερα των αντίστοιχων Ιαπωνικών. Τα οποία Ιαπωνικά μπορώ να πώ δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ!

My two cents...

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος GeorgeS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 19, 2025, 02:11:51 μμ »
Πραγματικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Στην πρώτη μου επαφή με το χόμπι, χρησιμοποιούσα μόνο enamel, μετά είχαν την τιμητική τους τα Gunze και λιγότερο τα Tamiya, στην τρίτη μου προσπάθεια είχα αρχίσει πειραματισμούς με Vallejo και με άλλα ακρυλικά που εκεί είπα ότι είχα ξεχάσει να βάφω.
Η πρώτη μου επαφή με laqcuer ήταν πριν 2 εβδομάδες.
Ευχαριστώ όμως κυρίως, γιατί κατάλαβα ότι δεν ευθύνομαι τόσο εγώ για το αποτέλεσμα, αλλά τα προϊόντα κυρίως...
Είναι επίσης σίγουρο, ότι το ελληνικό F-16 που φτιάχνω αυτή τη περίοδο, ΔΕΝ θα βαφόταν με ΤΙΠΟΤΑ, με το σετ της Hataka Red Line που είχα προμηθευτεί για αυτόν τον λόγο.

Tags: Hataka