Αποστολέας Θέμα: Αερογράφος + κομπρεσερ!!!!  (Αναγνώστηκε 5095 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Oslo
  • Δημήτρης
Αερογράφος + κομπρεσερ!!!!
« στις: Ιανουαρίου 05, 2007, 08:25:16 μμ »
Αν και πρώτος αερογράφος πήρα τον badger universal 360 δεν έχω καμία εμπειρία απο αερογράφο
και φαντάζομαι θα με ζορίσει βάψιμο και συντήριση :( θα ήθελα να μου πείτε λίγο την άποψή σας?
για τον συγκεκριμένο :?

και 2ον επιδή δεν έβγαινα να αγοράσω κομπρεσσέρ είπα να κάνω πατέντα :!:
μου έδωσαν αυτόν:

α)απο θόρυβο είναι πολύ καλός τουλάχιστον για μένα δεν κάνει καθόλου
β) το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι η πίεση  του μου φαίνεται σαν φύσιμα :!: αντάπτορα έχω αλλά δεν έχω κάνει συνδεσμολογία ακόμα για να δω:
τι πρέπει να προσέξω και αν είναι κάτι που μπορώ άλλο να κάνω
βοήθειααα :( please
"Today we say that Greeks fight like heroes, from now on we will say that heroes fight like Greeks." Winston Churchill

Αποσυνδεδεμένος psilos

• Προσπαθώ...
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Αερογράφος + κομπρεσερ!!!!
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 05, 2007, 09:13:45 μμ »
Χμμμ... λοιπόν... αυτό νομίζω οτι είναι μοτεράκι ψυγείου. Ετσι δεν είναι; Επειδή και εγώ λόγω οικονομικής στενότητας πέρασα τα ίδια με το κομπρεσέρ, τελικά το έφτιαξα και ησύχασα. Το δουλεύω εδώ και αρκετούς μήνες και ομολογώ οτι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Πάντως αν ξεκινήσεις την κατασκευή κοίτα αυτο http://homepages.pathfinder.gr/aeromodelismos/old/2_05/construction_techniques.htm και ψάξε και μέσα στο Forum κυκλοφορεί και άλλο ένα σχεδιάγραμμα και οδηγίες. Οτιδήποτε άλλο χρειαστείς, ρώτα!  :D
Ολα είναι δρόμος

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 05, 2007, 10:25:43 μμ »
To κομπρεσερ είναι απο καράβι!!! χρησιμοποιείται για να ψύχει κάποια αντλία :?:
τον σύνδεσα με τον αερογράφο απευθείας και έβγαζε δέσμη (white spirit) κανονικά
όχι με χρώμα. απλά μου κάνει εντύπωση ότι είναι πολύ χαμηλή η πίεση βέβαια δεν έχω δει απο κοντά κομπρεσσέρ μοντελισμού
να συγκρίνω θα δοκιμάσω και με χρώμα αύριο και θα δω.
Ευχαριστώ για το link θα το κάνω όπως στο σχέδιο αλλά δεν ξέρω αν αξίζει γιατί αν δεν είναι ικανοποιητική η πίεση τσάμπα
θα πάνε όλα :?
Πως μπορώ να ξέρω αν είναι η πίεση είναι αυτό που χρειάζετα :?:
Ευχαριστώ.ι

"Today we say that Greeks fight like heroes, from now on we will say that heroes fight like Greeks." Winston Churchill

Αποσυνδεδεμένος psilos

• Προσπαθώ...
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 06, 2007, 11:22:01 μμ »
Να σου πω πως το κανα εγώ για να το καταλάβεις. Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε οτι για να βάψεις με τον αερογράφο δεν χρειάζεσαι τρελές πιέσεις. 10 έως 20 psi πάνω κάτω σου κάνουν. Το μοτεράκι αυτό κάπου πρέπει να το γράφει, πρέπει να βγάζει καμια δεκαριά. Δυστυχώ η ανάλυση της φωτο είναι χαμηλή και δεν βλέπω τι λέει το ταμπελάκι. Τέσπα, αυτό που σε ενδιαφέρει εσένα είναι να έχεις μια συνεχόμενη ροή αέρα, στις πιέσεις που αναφέραμε, ρυθμιζόμενη, χωρίς παλμούς και χωρίς υγρασία. λογικά το μοτεράκι σου, πρέπει να έχει ένα σωληνάκι (συνήθως χάλκινο) που παίρνει αέρα, και άλλο ένα που βγάζει το αέρα. Σε αυτό που βγάζει τον αέρα συνδέεις έναν σωλήνα υψηλής πίεσης και απο κει και μετά αρχίζεις την συναρμολόγηση. Τα λέω εν τάχει.. Συνδέουμε τον σωλήνα στον πιεσοστάτη και σε έναν άδειο και καθαρό πυροσβεστήρα (αν πας σε κάποιο μαγαζί που αναγομόνουνε θα σου χαρίσουν όσους θες...). Στην άλλη έξοδο του πιεσοστάτη συνδέουμε ρυθμιστή πίεσης και υδατοπαγίδα. Αυτό ήταν! αγοράζουμε και το σωληνάκι που συνδέει την υδατοπαγίδα με τον αερογράφο και είμαστε έτοιμοι. Ετσι λοιπόν, το μοτεράκι γεμίζει τον πυροσβεστήρα με αέρα και τον διατηρεί στην πίεση που θέλουμε και μας τον δίνει χωρίς παλμούς, με το ρυθμιστή της πίεσης ρυθμίζουμε την πίεση, και η υδατοπαγίδα φροντίζει να μας απαλάξει απο υγρασίες. Για να μην παιδεύεσαι και σπας το κεφάλι σου κάνε οτι έκανα και εγώ. Πάρε το μοτεράκι και τον άδειο πυροσβεστήρα και τράβα στην Σπύρου Πάτση στον Ακριτίδη. Εκεί ο ένας πωλητής είναι ενήμερος για το Modelclub και για τις ανάγκες μας  :mrgreen: και πέστου... "Δώσε μου τα εξαρτήματα να συνδέσω αυτό σε αυτό!" Θα στα εξηγήσει όλα και θα σου δώσει όλα τα υλικά που θα χρειαστείς. WARNING! Εχε υπόψιν οτι παίζεις με ένα σύστημα υπο πίεση! Πρόσεχε! αν δεν είσαι σίγουρο του τι κάνεις μην βιαστείς! Βρες κάποιον που να σκαμπάζει κάτι παραπάνω και κάντε το μαζί! Ακόμα και στο κατάστημα κανένας δεν αναλαμβάνει την συναρμολόγηση του!  Για οτιδήποτε άλλο θέλεις ξαναρώτα...    έχεις pm!
Ολα είναι δρόμος

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 07, 2007, 09:49:24 πμ »
Ευχαριστώ :)

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 07, 2007, 10:04:27 πμ »
αυτο ειναι το δικο μου ιδιοκατασκευη
απο μοτερψυγειου πυροσβεστηρα πρεσοστατη κ.λ.π. οτι βοηθεια θες σε τροπο κατασκευης υλικα κ.λ.π. ευχαριστως να βοηθησω
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 07, 2007, 10:15:07 πμ »
Κι αυτό το δικό μου, επίσης ιδιοκατασκευή:

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 07, 2007, 11:14:19 μμ »
εκτός απο το κομπρεσσέρ θέλω να κάνω μία ερώτηση για τιον αερογράφο.
έβαλα των αερογράφο απευθείας επάνω στο κομπρεσσέρ να δω πως δουλεύει αλλά μου κάνει εντύπωση
ότι αφήνει πολύ κόκο (ίχνος λέρωμα η όπως λέγεται τεσπα) γύρο απο την δέσμη π.χ αν είναι 0,50cm η δέσμη άλλο τόσο θα είναι ο κόκος που αφήνει γύρω απο την δέσμη :shock:
τι μπορεί να φταίει είναι λίγη η πίεση του κομπρεσσέρ η θέλει κάποια ρύθμιση ο αερογράφος(δεν του έχω κάνει τίποτα όπως τον πήρα των δούλεψα)
μόνο αν γυρήσω σε 90 μοίρες των αερογράφο δεν αφήνει κόκο γύρω απο την δέσμη που δεν είναι σωστό έτσι!
sorry αν λέω βλακείες αλλά ήταν το πρώτο test και δεν ξέρω. :roll:

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 07, 2007, 11:34:53 μμ »
Δοκίμασε να αραιώσεις περισσότερο το χρώμα. Σαν υπόδειξη, να έχεις υπόψη σου πως η σωστή ρευστότητα που πρέπει να έχει το χρώμα είναι σαν αυτή του γάλακτος. Έαν και πάλι δεν διορθώνεται δοκίμασε να αυξήσεις την πίεση που δίνει το κομπρεσέρ..
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 08, 2007, 12:05:34 πμ »
...............
sorry αν λέω βλακείες αλλά ήταν το πρώτο test και δεν ξέρω. :roll:

Αυτό να μην το ξαναπείς. Ο καλύτερος μοντελιστής είναι αυτός που ρωτάει για να μάθει περισσότερα και έτσι να βελτίωθεί. Απο το τίποτα ή απο μια ΄΄χαζή΄΄ ερώτησει μπορείς να μάθεις πολλά.

εκτός απο το κομπρεσσέρ θέλω να κάνω μία ερώτηση για τιον αερογράφο.
έβαλα των αερογράφο απευθείας επάνω στο κομπρεσσέρ να δω πως δουλεύει αλλά μου κάνει εντύπωση
ότι αφήνει πολύ κόκο (ίχνος λέρωμα η όπως λέγεται τεσπα) γύρο απο την δέσμη π.χ αν είναι 0,50cm η δέσμη άλλο τόσο θα είναι ο κόκος που αφήνει γύρω απο την δέσμη :shock:
τι μπορεί να φταίει είναι λίγη η πίεση του κομπρεσσέρ η θέλει κάποια ρύθμιση ο αερογράφος(δεν του έχω κάνει τίποτα όπως τον πήρα των δούλεψα)
μόνο αν γυρήσω σε 90 μοίρες των αερογράφο δεν αφήνει κόκο γύρω απο την δέσμη που δεν είναι σωστό έτσι!
.......................

Κατ' αρχήν όλα είναι θέμα εμπειρίας. Με πολλές δοκιμές (και πολύ περισσότερες ερωτήσεις) σιγά σιγά θα αποκτήσεις την απαιτούμενη εμπειρία, που θα γίνει ικανότητα κάπιοα στιγκμή, για ένα σωστό βάψιμο.
Αυτό που αναφέρεις λέγεται over spray. Είναι συχνό φαινόμενο και αναπόφευκτο μερικές φορές. Παίζει ρόλο η αραίωση του χρώματος, η πίεςση του κομπρεσέρ και η δέσμη του αερογράφου κατά το βάψιμο.
Καλό θα είναι το χρώμα να είναι καλά αραιωμένο (η αραίωση εξαρτάται από τι χρώματα χρησιμοποιείς, αρκυλικά ή σμάλτα). Το χρώμα θα πρέπαι να κυλάει όπως το ΄΄γάλα΄΄ , αν βάφεις με σμάλτα η αραίωση θα πρέπει να είναι 1 μέρος χρώμα και 2+ διαλυτικό, αν βάφεις με ακρυλικά η αραέωση να είναι 1 προς 1+. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες εταιρείες που δίνουν έτοιμα, αλλά αυτά τα βρίσκεις πολύ δύσκολα.
Η πίεση του κομπρεσές θα πρέπει να είναι το πολύ 1 bar για σμάλτα και λίγο λιγότερο για ακρυλικά. Αλλά και εδώ παίζει ρόλο και τί κομπρεσέρ έχεις, αν έχει ρυθμιστή πίεσης κλπ.
Όσο για την δέσμη του αερογράφου εξαρτάται αν έχει ρυθμιστή για να δίνει πάντα την ίδια δέσμή, αν όχι τότε η δέσμη εξαρτάται από το πόσο πίσω τραβάς την σκανδάλη. Επίσης παίζει ρόλο και το πάχος της βελόνας του αερογράφου. Αν π.χ. είναι 2mm  μπορείς να κάνεις πολύ ψιλή δέσμη αν είναι 3mm η δέσμη με το ίδιο τράβηγμα της σκανδάλης γίνεται λιγότερο ψιλή.
Πειραματίσου λοιπόν δοκιμάζοντας κάθε φορά διαφορετικά πράγματα και σιγά σιγά θα αποκτήσεις την ανάλογη εμπειρία σητν χρήση το αερογράφου. Καλό θα είναι στην αρχή να βάφεις μονόχρωμα μοντέλα και όταν αποκτήσει κάποια ευχέρια δοκίμασε και παραλλαγές.

Πάντως επαναλαμβάνω ο καλύτερος μοντελιστής είναι αυτός που ρωτάει. Ρώτα λοιπόν ότι θες, εδώ είμαστε για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο και του δίνουμε οποιες πληροφορίες θέλει. Κάποια στιγμή θα χρειαστούμε και εμείς την δική σου βοήθεια.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 08, 2007, 04:05:50 μμ »
Τελικά πρέπει να είναι θέμα κομπρεσσέρ το πήγα και μου είπαν ότι είναι 1/4 του ίππου οπότε είναι πολύ μικρό για να βγάλει καλή πίεση οπότε μάλον
πάμε για κάτι έτοιμο η κάνα κομπρεσσέρ απο practiker ή αυτά που δείνουν στα μοντελάδικα με 200EUR :cry: συνεχούς ροής τώρα τι είναι καλύτερο... :?:

Αποσυνδεδεμένος psilos

• Προσπαθώ...
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 08, 2007, 04:11:00 μμ »
Κοίτα, δεν έχει τόση σημασία το πόσα άλογα θα έχει το κομπρεσσέρ, διότι με τον αέρα που θα βγάλει θα γεμίσει μια φιάλη απο την οποία εσύ θα παίρνεις τον αέρα με την πίεση που θες. Απλά ένα ποιο μικρό κομπρεσσέρ θα το γεμίζει ποιο αργά. Το οποίο επίσης δεν σε απασχολεί γιατί οι πιστολιές που θα ρίχνεις με τον αερογράφο διαρκούνε λίγα δεύτερα. Δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβεις να αδειάσεις την δεξαμενή πριν αυτή γεμίσει.. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει καλά την αρχή λειτουργίας του κομπρεσσέρ... Δες και τις προδιαγραφές του Sil Air να καταλάβεις και εδώ είμαστε πάλι. Επίσης ψάξε και λίγο το forum. Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές και θα βρεις πολλές πληροφορίες...

http://www.werthercompressors.com/inizio/prodotti/silair/silair15
Ολα είναι δρόμος

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 08, 2007, 04:21:55 μμ »
πήγα εκεί που μου πρότεινες αλλά μου είπαν οτι δεν θα επαρκεί η δύναμη του μοτερ να "φουσκώσει" την μπουκάλα :!:
τι να πώ δεν ξέρω :roll:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 09, 2007, 01:49:19 πμ »
Είχα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα με ένα μικρό (οδοντιατρικό) κομπρεσεράκι που έχω... Όταν γεμίζει τη μπουκάλα, η (ελάχιστη) πίεση που δημιουργείται ζορίζει/σταματάει το μοτέρ... Νομίζω υπάρχει κάποια βαλβίδα μή επιστροφής (ή κάπως έτσι :oops:) για να μήν επιστρέφει ο αέρας στο μοτέρ, αλλά και πάλι δέν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει. Καλύτερα ψάξε να βρείς μοτεράκι απο ψυγείο, σάν αυτό που έβαλαν τα παιδιά ( Lampakias & Double Ugly) :wink:

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 09, 2007, 05:34:22 μμ »
Ναι όντως το μοτεράκι είναι πολύ αδύναμο μολις το ταπώσεις με το δάκτυλο σταματάει να βγάζει αέρα :!:
Θα βρώ μοτερ απο ψυγείο και μία μπουκάλα και όλα οκ τα υπόλοιπα τα πήρα
ανυπομωνώ να τελειώσω με το κομρεσσέρ να τεστάρω των αερογράφο...

Ευχαριστώ :!:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 09, 2007, 06:50:24 μμ »
      Φίλε spartan.

Δεν θα σε μπερδέψω άλλο με τεχνικά θέματα.Αλλά επειδή όλοι στην αρχή της γνωριμίας μας μ΄αυτό το κ$%$μηχάνημα τα ζήσαμε αυτά τα μπερδέματα ένα θα σου πω.ΞΕΑΓΧΩΣΟΥ KAI ΧΑΛΑΡΩΣΕ.
  Όσο καλό κι αν είναι το μηχάνημά σου είναι εντελώς αδύνατο να κάνεις αυτά που βλέπεις στις φωτογραφίες,τις πρώτες φορές που θα βάψεις.Κάνε τις δοκιμές σου και χαλάρωσε και θα γίνουν κι αυτά που θέλεις.
  Και όταν θα κάνεις αυτά που σήμερα σου φαντάζουν αδύνατα,θα αναζητάς καλλύτερο αερογράφο με περισσότερες δυνατότητες.
  Είμαστε τρελλοί τελικά :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 09, 2007, 08:20:07 μμ »
προσοχη
να βαλεις οπωσδηποτε πρεσοστατη να κλεινη το μοτερ μολις σηκωσει πιεση
για να μην δουλευει συνεχεια αν δουλευει συνεχεια μολις ζεσταθει θα βγαζει λαδια στην παροχη αερα και δεν πιανει η μπογια
επισης αν βαλεις καινουργιο μοτερ θελει και ενα πυκνωτη για να μπορει να ξαναξεκιναει μετα απο καθε σταματημα του πρεσοστατη
αν βαλεις παλιο μοτερ απο παλιο ψυγειο δεν χρειαζεται
αυτα τα εμαθα μονος μου αφου ξεβαψα καμια 30αρια φορες μεχρι που εγινα προφεσορας στο ξεβαμα
και αλλαξα τρια μοτερ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

Tags: