Καλησπέρα παιδιά σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Τώρα όσο αφορά την Ίσαλο επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Αν και με προβλημάτισε λίγο και μένα κάποιοι λόγοι μου έκαναν ξεκάθαρο ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτό το πάχος
1. Οι οδηγιες σε word που όποιος ζητήσει του στέλνει ο κ.Σαγιαδινος και ο κ.Σαρτζής λένε χαρακτηριστικά για 2mm

(πιο κάτω θα σας πω γιατί τις θεωρώ σωστές).
2.Δεν μπορώ να βασιστώ σε φωτό πλοίων κυρίως αν δεν είναι φρεσκοβαμμένα. Μιας και η διάβρωση που προκαλείται στην Ίσαλο από την στρειδωνα και άλλες συνθήκες δεν δίνουν καθαρή εικόνα. Όπως επίσης ρόλο παίζουν και οι ορέξεις του εκάστοτε «βαφεα» χαρακτηριστικές εικόνες από πλοία:
2006

2008

2016

Χαρακτηριστικό παράδειγμα διάβρωσης της Ισάλου και της Μοράβιας που δεν μπορείς να τις διαχωρίσεις αποτελεί η κάτωθι εικονα

3. Συνεχίζοντας πρέπει να πω αν κάποιος τελικά αποφασίσει να κάνει τόσο μεγάλη Ίσαλο θα αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα. Ο «καθρέφτης» του πλοίου στην πρύμνη θα καλυφθεί σχεδόν ολόκληρος με μαύρο και δεν θα έχει παρά ελάχιστο φαιό χρωμα. Κάνοντας αδύνατο να μπουν τα decals στην σωστή θέση τους πάνω στο φαιό, όπως φαίνεται στην εξής φωτό.

4. Τέλος και το σημαντικότερο είναι ότι κατάφερα και βρήκα τα ναυπηγικα σχέδια στην 1/100 μιας και έχω κάποια πρόσβαση σε αυτά.Με τους υπολογισμούς που εκανα οι σωστές επιλογές για ισαλο θεωρώ ότι είναι 2mm ή 3mm. Με ιδανικότερα τα 2mm κατά την γνώμη μου, όπως προτείνουν και οι οδηγιες του κ.Σαγιαδινου και του κ.Σαρτζή.
Συγγνώμη αν σας κούρασα λίγο