Αν αντί για ακρυλικό βερνίκι, περάσεις ένα enamel βερνίκι, δεν θα έχεις να φοβηθείς τίποτα!
Ψάχνοντας ακόμα το ιδανικό βερνίκι σμάλτου, έκανα το εξής σε ένα τεστ μοντέλο μου.
Προσκίαση, βαψιμο πάλι με τα water based hobby colors, καλό στέγνωμα 3-4 μέρες , και μετα ψέκασα το βερνίκι της Model master αραιωμενο 1/1 με το δυαλυτικό της ιδιας εταιρείας.. Μετα από κανα μισάωρο, συνέβη το εξής :
Καταρχάς γυάλισε ελάχιστα, κατά δεύτερο και χερότερο , το μοντέλο σαν να ξεβάφτηκε το βασικό του χρώμα, και η προσκίαση βγήκε στην επιφάνεια αρκετά εντονα, μιας και το βασικό είχε ξεθωριάσει..
Εντωμετξύ καπου είχα διαβάσει οτι το συγκεκριμενο βερνίκι, "σπάει" το βασικό χρώμα αν αυτό ειναι ακρυλικό, αλλά δεν γνωρίζω τι ενοεί ο φίλος με τη λέξη "σπάει".. Αυτό που συνέβη και σε μένα ;;
Εpίσης δεν ξέρω αν αυτός ειναι βασικός κανόνας ή απλά έτυχε στο φίλο που το έγραψε.. (Χιλιάδες τα παραδείγματα στο χομπυ μας: να συμβεί κάτι σε κάποιον, το οποίο δεν συνέβη ποτέ σε εκατοντάδες άλλους)
Εγω απλά το αναφέρω προς ενημέρωση των συνχομπιστών..
Οπότε θα κρατησω το βερνίκι αυτό για να το περνάω οταν το βασικό μου είναι σμάλτο, και θα ήθελα τη γνώμη σας για ενα καλό βερνίκι σμάλτου που θα περνάω πάνω από hobby colors ακρυλικά..
Ευχαριστώ..