Αποστολέας Θέμα: Model Master Ακρυλικό βερνίκι πάνω από Ακρυλικά  (Αναγνώστηκε 2474 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Model Master Ακρυλικό βερνίκι πάνω από Ακρυλικά
« στις: Ιανουαρίου 12, 2018, 02:42:23 μμ »
Πάντα έβαφα με πινέλο και πάντα με σμάλτα , οπότε η διαδικασία ήταν η εξής :
Βάψιμο με σμάλτα, παρκετίνη, σήματα, φθορές με λάδια , ματ βερνίκι και τέλος..

Από τότε πέρασαν χρόνια, πήρα αερογράφο (δεν έχω τελειώσει μοντέλο έκτοτε) και τωρα που είμαι σε ένα καλό σημείο να  τελειώσω κιτ
Spoiler (hover to show)
έχω την εξής απορία:

Έχω βάψει με τα water based ακρυλικα Hοbby color , και θέλω:

1) να περάσω από πάνω το Model master ακρυλικό βερνίκι και
2) από πάνω να κάνω wash με τα υγρά του Φλόρυ !!

Βλέπετε κάποια ασυμβατότητα , μιας και όλα τα υποστρώματα / στρώματα (θα) είναι ακρυλικά ;

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
Απ: Model master ακρυλικό βερνίκι πάνω από ακρυλικά
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 12, 2018, 03:10:16 μμ »
Τυπικά δεν έχεις ασυμβατότητα, δεδομένου ότι ακριβώς επειδή είναι όλα ακρυλικά (ή έστω «ακρυλικά»), δεν θα επιτεθεί το ένα το άλλο.

Ο κίνδυνος έγκειται στο εξής: Το νερό που θα χρησιμοποιήσεις για να απομακρύνεις την περίσσια των wash του Flory, να «περάσει» κάτω από το ακρυλικό βερνίκι και να σηκώσει τα water based ακρυλικά!

Αν αντί για ακρυλικό βερνίκι, περάσεις ένα enamel βερνίκι, δεν θα έχεις να φοβηθείς τίποτα!

Στα σμάλτα που έβαφες παλιά σε «έσωζε» (αν και με πάρα πολύ μεγάλη τύχη), η παρκετίνη που όντας «ακρυλικό», δεν επηρεάζονταν από το white spirit ή το νέφτι που χρησιμοποιούσες για να δουλέψεις τα λάδια. Εκεί που ρίσκαρες, ήταν ότι την παρκετίνη την περνάμε (και ο υποφαινόμενος) σε ένα λεπτό στρώμα, που μπορεί να την διαπεράσει οτιδήποτε άλλο, συν το γεγονός ότι πολύ απλά η παρκετίνη, δεν είναι για αυτή την δουλειά...     

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 12, 2018, 03:37:45 μμ »
Ετσι είναι όπως τα λες.. Μου επιβεβαίωσες το φόβο...

Γιατί αυτό ακριβώς εννοούσα ασυμβατότητα, μήπως σηκωθεί κάποιο υπόστρωμα, όταν θα  σκουπίζω τον Flory και έτσι να φτάσω μέχρι το βασικό χρώμα και να σηκωθεί και αυτό......

Νομίζω ότι θα πάω στη λύση που λες για βερνίκι σμάλτου, για να είμαστε καλυμένοι...

Κάλλιο γαϊδουρόδενε...

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 12, 2018, 04:07:20 μμ »

Εγώ παλί έχω την εντύπωση οτι τα υγρά του flory είναι enamel based. Αν δεν κάνω λάθος τότε θες ακρυλικό βερνίκι.
Αν πάλι κάνω λάθος τότε θες enamel βερνίκι...

Πάντος μην αγχώνεσαι τα Hobby color δεν είναι υδατοδιάλυτα.

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 12, 2018, 05:04:03 μμ »
Εγώ παλί έχω την εντύπωση οτι τα υγρά του flory είναι enamel based. Αν δεν κάνω λάθος τότε θες ακρυλικό βερνίκι.

Ο ίδιος ο Flory διαφημίζει τα wash του ως ακρυλικά!
Τα καθαρίζει μάλιστα στα σχετικά βίντεο με μια χαρτοπετσέτα κυριολεκτικά... σαλιωμενη!!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 12, 2018, 07:02:01 μμ »
Μπορείς επίσης να αλλάξεις την παρκετίνη με ένα ακρυλικό γυαλιστερό βερνίκι της προκοπής (πχ. Tamiya) και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Απλά θα πρέπει να δώσεις στο βερνίκι τουλάχιστον μια μέρα καιρό να τραβήξει καλά πριν πάς σε wash. Επίσης μετά τις χαλκομανίες, καλό θα ήταν να ρίξεις ένα δεύτερο xέρι βερνίκι για να τις σφραγίσεις και να μην κινδυνέψουν από την ταλαιπωρία του wash.

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 12, 2018, 09:11:05 μμ »

Την εχω αλλάξει την παρκετινη με τπ ακρυλικο βερνικι της model master , απλά δεν το εχω δοκιμάσει ποτέ με τα ζουμια του Φλόρυ ..

και ναι, υπάρχει αλλο ενα χέρι βερνίκι μετα  τις χαλ/νίες για να σφραγισθούν πριν το γουος

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 13, 2018, 02:41:40 πμ »
To ακρυλικό βερνίκι της Model Master, αν λέμε αυτό που ειναι άσπρο σαν γαλατάκι σε γυάλινο μπουκαλάκι, λίγο μεγαλυτέρου απο τα κλασικά τους enamel, δεν ψεκάζεται 2η φορά  στον εαυτό του. Πρόσεξε το.
Δεν πιανει, κάνοντας φυσαλίδες στην επιφάνεια του μοντέλου όπου έπειτα αυτές ξηραίνονται και γίνονται ρωγμές!
Τα έναμελ βερνίκια μπορεί να σου κιτρινίσουν με τα χρόνια.

Οπότε θα σου πρότεινα ενα βερνίκι ακρυλικό ή ακόμη και λακερ γιατι γίνετε πέτρα μετα πχ Alclad ALC-600 ή το αντιστιχο απο τα καινούργια που κυκλοφορούν rebranded και wash με λαδάκι μετα. Καθάρισμα του wash με τουρπετίνη που δεν είναι τόσο επιθετική όσο το white spirit και όλα μια χαρά!

https://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20120204041341AApKTM4

Καλός και ο Florry αλλά με τα λάδια βγάζεις ότι απόχρωση χρειάζεσαι και τα βρίσκεις ποιο εύκολα. Αλήθεια γιατί πολύ προτιμούν αυτό το wash? Στεγνώνει γρήγορα; Εκεί είναι όλο το deal?

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 13, 2018, 10:51:06 πμ »
To ακρυλικό βερνίκι της Model Master, αν λέμε αυτό που ειναι άσπρο σαν γαλατάκι σε γυάλινο μπουκαλάκι, λίγο μεγαλυτέρου απο τα κλασικά τους enamel, δεν ψεκάζεται 2η φορά  στον εαυτό του. Πρόσεξε το

Καλός και ο Florry αλλά με τα λάδια βγάζεις ότι απόχρωση χρειάζεσαι και τα βρίσκεις ποιο εύκολα. Αλήθεια γιατί πολύ προτιμούν αυτό το wash? Στεγνώνει γρήγορα; Εκεί είναι όλο το deal?

Ναι αυτό ειναι το βερνίκι .
ʼρα λες να μην το ψεκασω  μετα τις χαλκμανιες ξανα..
Μάλιστα..δεν το γνώριζα.. ευχαριστώ..

Όσο για το φλορυ τα επέλεξα λόγω ευκολίας και προσπάθειας μείωσης υλικών όπως λαδια που χρειάζονται    "τοξικα" υλικά, όπως νεφτι ,τουρπετινη  για να διαλυθούν.
Τα φλορυ δεν στεγνώνουν εύκολα θα έλεγα.. τα σκουπίζεις και μέρες μετά και αυτό με βολεύει εμένα γιατι διορθώνω εύκολα τα λάθη..

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 13, 2018, 11:32:45 πμ »
Ναι αυτό ειναι το βερνίκι .
ʼρα λες να μην το ψεκασω  μετα τις χαλκμανιες ξανα..
Μάλιστα..δεν το γνώριζα.. ευχαριστώ..
Ναι αυτο λέω. την εχω

Παράθεση
Όσο για το φλορυ τα επέλεξα λόγω ευκολίας και προσπάθειας μείωσης υλικών όπως λαδια που χρειάζονται    "τοξικα" υλικά, όπως νεφτι ,τουρπετινη  για να διαλυθούν.
Τα φλορυ δεν στεγνώνουν εύκολα θα έλεγα.. τα σκουπίζεις και μέρες μετά και αυτό με βολεύει εμένα γιατι διορθώνω εύκολα τα λάθη..

Χμμ καλό point. Τα Flory ξανοίγωντε οι αποχρώσεις τους; Έχουν άσπρο ώστε να τα αναμείξεις πχ με το dark wash;

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 13, 2018, 11:36:17 πμ »
Ο ίδιος ο Flory διαφημίζει τα wash του ως ακρυλικά!
Τα καθαρίζει μάλιστα στα σχετικά βίντεο με μια χαρτοπετσέτα κυριολεκτικά... σαλιωμενη!!
Προφανώς κάνω λάθος λοιπόν :)
Τα μπέρδεψα με του mig...

Λαθάκια και πάλι λαθάκια!!! Αν και του Φλορι φαίνεται ευκολότερο στην εφαρμογή!!!

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 13, 2018, 12:00:32 μμ »

Χμμ καλό point. Τα Flory ξανοίγωντε οι αποχρώσεις τους; Έχουν άσπρο ώστε να τα αναμείξεις πχ με το dark wash;

Ναι..Ο,τι μίξη θες κανείς.. το έλεγε στο site του ο λουλουδης

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 26, 2018, 12:21:12 μμ »

Αν αντί για ακρυλικό βερνίκι, περάσεις ένα enamel βερνίκι, δεν θα έχεις να φοβηθείς τίποτα!

Ψάχνοντας ακόμα το ιδανικό βερνίκι σμάλτου,  έκανα το εξής σε ένα τεστ μοντέλο μου.

Προσκίαση, βαψιμο πάλι με τα water based hobby colors, καλό στέγνωμα 3-4 μέρες , και μετα ψέκασα το βερνίκι της Model master αραιωμενο 1/1 με το δυαλυτικό της ιδιας εταιρείας.. Μετα από κανα μισάωρο, συνέβη το εξής :

Καταρχάς γυάλισε ελάχιστα, κατά δεύτερο και χερότερο ,  το μοντέλο  σαν να ξεβάφτηκε το βασικό του χρώμα, και η προσκίαση βγήκε στην επιφάνεια αρκετά εντονα, μιας και το βασικό είχε ξεθωριάσει..

Εντωμετξύ καπου είχα διαβάσει οτι το συγκεκριμενο βερνίκι, "σπάει" το βασικό χρώμα αν αυτό ειναι ακρυλικό, αλλά δεν γνωρίζω  τι ενοεί ο φίλος με τη λέξη "σπάει".. Αυτό που συνέβη και σε μένα ;; 

Εpίσης δεν ξέρω αν αυτός ειναι βασικός κανόνας ή απλά έτυχε στο φίλο που το έγραψε.. (Χιλιάδες τα παραδείγματα στο χομπυ μας:  να συμβεί κάτι σε κάποιον,  το οποίο δεν συνέβη ποτέ σε εκατοντάδες άλλους)

Εγω απλά το αναφέρω προς ενημέρωση των συνχομπιστών..

Οπότε θα κρατησω το βερνίκι αυτό για να το περνάω οταν το βασικό μου είναι σμάλτο,  και θα ήθελα τη γνώμη σας για ενα καλό βερνίκι σμάλτου που θα περνάω πάνω από hobby colors ακρυλικά..

Ευχαριστώ..
 ::salut:: ::salut::

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 26, 2018, 01:13:16 μμ »
Εγώ αν και βάφω με ακρυλικά (ή τέλος πάντων με «ακρυλικά») και παλαιώνω με λάδια και enamel, χρησιμοποιώ ακρυλικό βερνίκι )(Windsor and Newton ή τα βερνίκια της Gunze...)
Αν χρειάζεται να περάσω enamel, τότε βγάζω από το συρτάρι το Matt Cote της Humbrol στο μεγάλο γυάλινο μπουκαλάκι... Αρχαίο, αλλά αθάνατο και αξιόπιστο... 
Μάλλον, κάποιος με περισσότερη πείρα στα σμάλτα, να σε βοηθήσει...

Tags: