Αποστολέας Θέμα: My 4x8 ΗΟ layout and my start with trains  (Αναγνώστηκε 2945 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
My 4x8 ΗΟ layout and my start with trains
« στις: Φεβρουαρίου 19, 2017, 10:43:29 μμ »
Γεια σας φίλοι μοντελιστές.

Από τον Δεκέμβριο αποφάσισα να ασχοληθώ με το κομμάτι του μοντελισμού που αφορά τα τραίνα.
Ξεκίνησα με ένα πολύ απλό αναλογικό μοντέλο της Piko και μια αναλογική diesel μηχανή.
Πολύ σύντομα αγόρασα το Smart Control της Piko με 2 ψηφιακά τραίνα στο πακέτο και έκανα μετατροπή σε ψηφιακό και τα άλλα δυο.
http://www.piko-shop.de/index.php?vw_type=artikel&vw_id=19160

Στη συνέχεια αγόρασα διάφορες ράγες, μια αμερικάνικη ατμομηχανή της Bachmann 2-8-4 Berkshire "Pere Marquette" η οποία ήταν η μηχανή όπου εμπνεύστηκε ο συγραφέας του Polar Express καθώς και μια Athearn Genesis SD70ACe Demonstrator στα χρώματα της Caterpillar με Tsunami sound.

Επόμενη αγορά η SD80MAC Norfolk Southern 7216 της Kato με μερικά double-stack cars της Kato και κάμποσα containers της Walthers Scenemaster.

Προς το παρόν απλά μαζεύω τα μοντέλα που μου αρέσουν. Αργότερα θα ξεκινήσω την κατασκευή της μακέτας. Θέμα θα είναι Αμερική.

Δυο video:

&t=5s

&t=13s

Παρακάτω είναι μερικές φωτό από την μέχρι τώρα πορεία μου.

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αγία Παρασκευή
  • modelclub.gr
Απ: My 4x8 ΗΟ layout and my start with trains
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 20, 2017, 09:17:49 πμ »
Καλώς ήρθες στο χώρο των τραίνων!
Απ' ότι βλέπω ξεκίνησες με φόρα, εύχομαι καλή συνέχεια και καλό τρέξιμο.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 20, 2017, 09:29:02 πμ »
Καλή αρχή και απο εμένα (Αμερικάνικα και εγώ  :mrgreen:).

Πολύ ωραία συλλογή!

Το χειριστήριο μοιάζει πολύ με αυτό της ESU (δηλαδή πανομοιοτυπο μου φαινεται, μήπως το φτιάχνει η ίδια;) Πολύ καλή επιλογή. Με τι το συνδέεις; (νομίζω της ESU θέλει και το 50200 για να συνδεθεί...ίσως και να κάνω λάθος...)
Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μου πείς τις εντυπώσεις σου από την Berkshire της Bachmann, (θόρυβος, ποιότητα κύλησης σε χαμηλές ταχύτητες) σε σχέση με την Κato (έχω μερικές Kato και είναι ίσως οι καλύτερες μηχανές μου σε κύληση και θόρυβο).

Σε ευχαριστώ και πάλι για το ποστάρισμα!

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 20, 2017, 10:09:06 πμ »
Σας ευχαριστώ.

Με την Bachmann απογοητεύτικα λίγο. Από άποψη λεπτομέριας και κίνησης είναι φοβερή. Αλλά συνεχώς το μπροστινό μέρος στα κλειδιά έχει την τάση να εκτροχιάζεται και ο decoder που έχει είναι πολύ περιορισμένος σε επιλογές, CVs.

O DCC Controller είναι της ESU απλά με sticker της Piko.
Αυτά είχε το πακέτο μέσα για τον controller:
http://www.piko-shop.de/index.php?vw_type=artikel&vw_id=19156

Συν τα δυο τρένα και ένα σορό ράγες. Great value of money για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει με DCC.
Έχω να πω πάντος ότι τα τρένα της Piko είναι φοβερά σε λεπτομέρια και δυνατότητες για την τιμή τους σε σχέση με τις μεγάλες μάκρες.

Η πιο αγαπημένη μου όμως είναι η SD70ACe.

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 20, 2017, 08:11:02 μμ »
Σχετικά με τους εκτροχιασμούς στις αμερικάνικες, το έπαθα κι εγώ. Φαίνεται ότι επειδή το νύχι των τροχών τους είναι χαμηλό και το κλειδί της piko ψηλό στο πλαστικό της καρδιάς με αποτέλεσμα να εκτροχιάζει πάντα τους μπροστινούς τροχούς ειδικά αν είναι σε καμιά ψηλοανηφόρα.

Αν μπορείς, πες μας τα βασικές λειτουργίες του smart control (έχει προσπέκτους στα αγγλικά;) πιο πολύ τις πρώτες κινήσεις που κάνεις όταν τα βάζεις μπροστά. Έχουν βγει κάτι βίντεο στο youtube αλλά ή τα λένε γρήγορα ή από μακριά και δε φαίνεται καλά.

Σε ό,τι αφορά την piko, καμιά μηχανή απ` όσες έχω δεν μου έχει παρουσιάσει θέμα τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστο σε θέμα μοτέρ είτε αυτές είναι classic, είτε expert είτε hobby όπως οι δικές σου. Τα classic φτιάχνονται στη γερμανία ενώ τα expert και hooby στην κίνα. Τα τρωτά της είναι στα κλειδιά με τις πλαστικές καρδιές, τις μαγνητικές τους κλειδαριές και ο προγραμματισμός των ψηφιακών decoder που κινούν αυτές (55030  2Xmagnetic article decoder-υπάρχει ελλιπής ενημέρωση και στο προσπέκτους και τη γλώσσα(γερμανικά).

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 20, 2017, 09:41:25 μμ »
Όντως ESU είναι.

Με τους εκτροχιασμούς όπως είπε και ο συνφορουμίτης είναι θέμα τροχών RP25 και ίσως και του κατα πόσο απότομο είναι το κλείδι. Κάποιο τροχαίο υλικό απαιτεί κλειδιά από ένα νούμερο και πάνω και επίσης στροφές/καμπύλες από ένα νούμερο (ακτίνα) και πάνω.

Μιας και θα ασχοληθείς με αμερικάνικα δεν θα ήταν κακή ιδέα να δείς και αμερικάνικου στύλ γραμμές (αν βέβαια σε ενδιαφέρει/απασχολεί η πιστότητα/αληθοφάνεια σε σχέση με το πρωτότυπο αναφορικά με τις γραμμές φυσικά).

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 21, 2017, 09:32:55 μμ »
Θα ήθελα να δοκιμάσω άλλες μάρκες καλύτερες ποιοτικά από την Piko αλλά δεν έχω βρει κάποια που να είναι DCC ready. Έχετε κάποια να μου προτείνετε;

Για το smart control ανοίγω το ρεύμα, ανοίγω και το remote, (είναι wifi) φορτώνει το Android και με τα ανοίγω την εφαρμογή της Piko. Από εκεί και πέρα ανάλογα τη μηχανή έχεις τις ανάλογες λειτουργίες. Είανι πάρα πού απλό στη χρήση.

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 22, 2017, 09:03:16 πμ »
Σε τι αναφέρεσαι όταν λες να "είναι DCC ready" ?

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 22, 2017, 09:17:32 πμ »
Σε τι αναφέρεσαι όταν λες να "είναι DCC ready" ?

Πολλές εταιρίες έχουν ράγες κατασκευασμένες από την εποχή του αναλογικού, δεν είναι DCC friendly και προκαλούν βραχυκύκλωμα στα frog. Για να δουλέψουν σωστά πρέπει να γίνουν μετατροπές.

Αποσυνδεδεμένος Tifonous

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νέα Σμύρνη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 22, 2017, 07:19:52 μμ »
To bigboy πρέπει να ανεβάσεις!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 22, 2017, 08:22:11 μμ »
Α οκ, νόμιζα ότι μιλάς για μηχανές γιατί συνήθως όταν ακούω dcc ready το μυαλό μου πάει σε μηχανές.

Για γραμμές έχω peco code 83 και insulfrog και electrofrog που είναι μια χαρά σε dcc χωρίς μετατροπές κτλ. Είναι εξαιρετικές γραμμές κατά την γνώμη μου.

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 01, 2017, 08:06:07 πμ »
Θα ήθελα να δοκιμάσω άλλες μάρκες καλύτερες ποιοτικά από την Piko αλλά δεν έχω βρει κάποια που να είναι DCC ready. Έχετε κάποια να μου προτείνετε;

Για το smart control ανοίγω το ρεύμα, ανοίγω και το remote, (είναι wifi) φορτώνει το Android και με τα ανοίγω την εφαρμογή της Piko. Από εκεί και πέρα ανάλογα τη μηχανή έχεις τις ανάλογες λειτουργίες. Είανι πάρα πού απλό στη χρήση.

Δεν υπαρχουν DCC ready γραμμες. Ολες κανουν. Η διακριση τους ειναι αν εχουν Live frog η οχι. Σε αυτη την περιπτωση απλα εχουν διαφορετικη συνδεσμολογια, αλλα καμια δεν εχει προβλημα. H peco ειναι μια χαρα γραμμες και τις βρισκεις Ελλαδα.

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 22, 2017, 10:05:48 μμ »
Καλησπέρα σας.

Μερικές φωτό απο τα τελευταία μοντέλα που προστέθηκαν στη μακέτα μου.
Μια μηχανή Norfolk Southern ES44AC της Broadway Limited με καπνό μαζί με 6 βαγόνια κάρβουνο πάλι της Broadway.
Ένα set well cars της Kato για την SD70ACe και μερικά containers της Walthers.

Έχω να πώ ότι η μηχανή της Broadway είναι τέλεια, πέρα από κάθε φαντασία.

Πως σας φαίνονται;

Αποσυνδεδεμένος GEORGE DAMASKOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ALIMOS
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 23, 2017, 07:46:17 μμ »
.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Πανεμορφες  οι Αμερικανες... :lol: :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 13, 2017, 11:28:19 μμ »
Καλησπέρα,

μερικές φωτό από την μακέτα μου και ένα βιντεάκι με την ES44AC.

&t=47s

Tags: