Αποστολέας Θέμα: Προβληματισμοί απο την Κοπή πίτας 2017 Modelclub  (Αναγνώστηκε 4422 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
Απ: Απ: Κοπή πίτας 2017 Modelclub - Μοντελοσυναντηση Σάββατο 4/2/2017
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 07, 2017, 01:12:09 πμ »
Καλησπέρα κι απο εμενα!!!
Για την πίτα εχω να πω οτι το MC εχει παει σε ευρωπαϊκά πρότυπα... ουτε ένα τέταρτο δεν μπορεί να αργήσει κάνεις πλέον :p! Η κοπή έγινε στην ωρα της και εννοείτε οτι δεν την πρόλαβα... :)
Καλα ήταν παντος, μαζεύτηκε κόσμος είχε το χαβαλέ του...
άντε και του χρόνου λοιπον και στην ωρα μας :p

Η αληθεια ειναι οτι πλέον πιο συχνά κατεβαίνω στην υπόκρατους παρά γράφω κατι εδω. Τωρα ειπα να γράψω για 2 λόγους:
1. Καλή φάση ήταν η πίτα ως αφορμή να μαζευτεί κόσμος, και τα καλα αξίζει να τα αναφέρουμε
2. Μου φαίνεται ειλικρινής η κουβέντα που γίνετε αναφορικά με την συμμετοχή, ίσως αξίζει να γίνει.

Δεν θελω να αναφέρω την άποψη μου γιατι δεν γράφει ο κόσμος ετσι κι αλλιώς μαλλον τα περισσότερα αναφέρθηκαν. Μπορώ να σας πω γιατι δεν γράφω εγω.
Αρχίζοντας να πω οτι απο το MC βοηθήθηκα πολυ! Διαβάζοντας έμαθα. Ποστάροντας βρέθηκαν άνθρωποι να κάνουν σκληρή αλλα ειλικρινή κριτική και με βοήθησαν να μάθω. Μου απάντησαν σε απορροές/ερωτήματα σε διάφορα θεματα, τεχνικές, ποιότητα μοντέλων, reference, εξοπλισμό.
Γιατι λοιπον να σταματήσει κανείς; Μερικούς απο τους λόγους που σταματούν εμενα τουλαχιστον:
Κάποια στιγμή σταμάτησε η πραγματική και εποικοδομητική κριτική. Είτε θα υπήρχε αδιαφορία είτε απλά σχολια του τύπου "γαματο", προφανως για μοντέλα που δεν ήταν γαματα. Και τα 2 δεν προσέφεραν κατι ουτε σ εμενα προσωπικά ουτε σε οποιονδήποτε θα διάβαζε τα thread μελλοντικά. Σκέψη μου ήταν αφενός να βελτιωθώ εγω και αφετέρου με step by step αναρτήσεις απο μέρους μου και φυσικά διορθώσεις απο τους έμπειρους να υπάρχει reference για μελλοντικούς αρχάριους. Η σκέψη αυτή βεβαια δεν λειτουργεί αν δεν υπάρχει συμμετοχή αφού δεν εχω την δυνατότητα να μεταφέρω γνώση παρά κυρίως λάθη που θα μπορούσε να αποφύγει ο μελλοντικός αρχάριος.

Για εμενα αυτο ειναι το σημαντικότερο... Σαφώς και υπαρχουν κι άλλοι περιφερειακοί λόγοι... και συμπεριφορές που απο εμενα εκλαμβάνονται ως λανθασμένες κλπ. Προφανως ομως αυτο ειναι μέρος της κάθε συνηυπαρξης όπου και θα υπαρχουν λάθος συμπεριφορές αλλα και οι δικές μας θα μπορούσαν να εκληφθουν ως λανθασμένες απο άλλους. Σε κάθε περιπτωση τα λιγότερο σημαντικά ειναι και ευκολότερο να διευθετηθούν.

Μπορούμε να μάθουμε απο τα λάθη μας; Ίσως ναι αρκεί αρχικώς να τα αναγνωρίσουμε.
Μπορούμε ομως επίσης να δούμε και τι λειτουργεί σωστα... μια ευχάριστη έκπληξη τελευταία στο MC ειναι η ενότητα των πλοίων. Οι μοντελιστες που ασχολούνται ειναι λίγοι αριθμητικά αλλα προσωπικά παρατηρώ μεγαλη κινητικότητα τελευταία εκει. Γιατι; μήπως κατι παει καλα;

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 07, 2017, 01:18:08 πμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Πρέπει να επεξεργαστούμε λίγο και τι θέλουμε σαν κοινότητα όταν αναφερόμαστε στο πρόβλημα:

Περισσότερες κατασκευές; Εμείς οι ίδιοι τι κάνουμε για αυτό; Έχουμε την όρεξη ή τον χρόνο ή τις συνθήκες εκείνες που πλέον θα μας ωθήσουνε με ευχαρίστηση στο μοντελισμό σε συχνή βάση; Γιατί κατασκευές εμφανίζονται με μειωμένο ρυθμό και όχι τόσο από τα παλαιότερα μέλη αλλα εμφανίζονται. Μήπως δεν μας ενδιαφέρει η θεματολογία η οποία ανακυκλώνεται; Πάλι είναι στο χέρι του καθενός να την εμπλουτίσει με κάτι νέο αν θέλει και μπορεί. Δεν μπορεί να απαιτήσει το forum το τι θα κατασκευαστεί από τον καθένα. Αν έχω πχ σκοπό να φτιάξω F-16 και άλλα βασικά μαχητικά της ΠΑ τότε θα περάσω τα επόμενα χρόνια φτιάχνοντας αυτά για την συλλογή μου οπότε δύσκολα θα δει κάποιος άμεσα από μένα διπλάνο του '20 που βγήκε σε 5 μονάδες. Ενδέχεται και το ενδιαφέρον μου και οι γνώσεις μου μέχρι εκεί να φτάνουν αυτή τη στιγμή. Σε αυτές τις περιπτώσεις θέλουμε να την επεκτείνουμε αυτή την γνώση; Η βάση μας είναι μικρή - εξαιτίας και του γεγονότος ότι το MC είναι τοπικό και όχι διεθνές - οπότε και τα περίεργα θέματα είναι λίγα.

Επιπλέον τα πράγματα που έχουμε δει και εφαρμόσει οι περισσότεροι (κατασκευαστικά, τεχνικές και προιόντα) είναι πολύ περισσότερα από αυτά που γνωρίζαμε το 2005-06-07 που πρωτοξεκινούσε το MC. Έχουμε δει και ίσως κάνει και οι ίδιοι πράγματα που πλέον θα μας κάνουν δυσκολότερα να πούμε "Ουάου τι κατασκευαστικό είναι αυτό!" ή θα μας κινήσουν το ενδιαφέρον ή θα μας ωθήσουν σε κάποια ερώτηση του στυλ "πως το έκανες αυτό;". Οι επαφή μας με το Facebook, ξένα forum και ηλεκτρονικές αγορές έχουν αλλάξει αν όχι τα πάντα τότε τουλάχιστον πάρα πολλά.

Θέλουμε περισσότερα σχόλια; Και τι είδους σχόλια; Τύπου "Ωραίος προχώρα!" "Πολύ ωραία κατασκευή!" που είναι όχι μόνο αναπόφευκτα σε κάποιες φάσεις αλλά και λογικά και ευπρόσδεκτα ώστε να προχωρήσει κάποιος παρακάτω; Δεν είναι επίσης λογικό επακόλουθο σε περιπτώσεις όπου πλέον έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο (μέσω ξένων forum, Facebook, Youtube κλπ) και δεν έχουμε να προσθέσουμε/ρωτήσουμε κάτι παραπάνω; Αυτός που θα τα κάνει με μεγαλύτερη συχνότητα θα χαρακτηριστεί ως "παλαμάκιας"; (Εννοώ πάντα περιπτώσεις όπου όντως δεν υπάρχουν κατασκευαστικά/μοντελιστικά λάθη και μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι ως ωραίο)
Θέλουμε περισσότερα σχόλια που επικεντρώνονται στην ορθότητα του θέματος; Έχουμε την γνώση να τα κάνουμε και αν όχι θέλουμε/έχουμε την διάθεση να το ψάξουμε, να την αποκτήσουμε και να τη μοιραστούμε με τους άλλους; Αυτός που θα τα κάνει θα χαρακτηριστεί ως "ψείρας" και "έλα μωρέ κάντο όπως θες, μοντέλο είναι, μην τον ακούς τον μαλάκα";

Η παρουσίαση που γίνεται προκαλεί το ενδιαφέρον ή ποστάρονται 1-2 φωτογραφίες χωρίς ή με λιτή περιγραφή και αναμένεται ανταπόκριση, λανθασμένα; Αν ένα κατασκευαστικό σε κάποιο σημείο περιλαμβάνει κόλληση και στοκάρισμα ποιος ακριβώς σχολιασμός μπορεί να ακολουθήσει πέραν του "Καλή συνέχεια!" αν δεν υπάρχει κάποιο μοντελιστικό/κατασκευαστικό λάθος;

Επίσης μήπως πρέπει να δωθεί περισσότερο βάρος στο Facebook με το οποίο μπορεί να προσελκύσουμε περισσότερα νέα μέλη και να μην είμαστε πλέον οι 30-40 γνωστοί; Πόσοι νέοι (εννοώ εκτός MC) θα προτιμήσουν το MC από την αμεσότητα του FB; Κάποιοι θα πουν το FB δεν ειναι αμιγώς μοντελιστικό. Και ναι και όχι. Είναι στο χέρι μας τι θα το κάνουμε. Δεν λέω να γίνει πλήρης μεταφορά δραστηριοτήτων στο Facebook μιας και δεν έχουν όλοι πρόσβαση εκεί ( ή δεν θέλουν) αλλά θα πρέπει να το εκμεταλευτούμε. Όσοι έχουμε την δυνατότητα ας το κανονίσουμε με τους διαχειριστές και ας ποστάρουμε κατασκευαστικά στη σελίδα του MC στο Facebook. Ίσως κάποια κατασκευαστικά (αν υπάρχει και διάθεση από τον κατασκευαστή) να μεταφράζονταν και να έμπαιναν στο FB ώστε να προσελκύσουμε και ξένους όχι με ink όπως γίνεται τώρα αλλά απευθείας στο Facebook, φωτογραφίες με σχόλια στα Αγγλικά.

Τέλος και οι παρέες στο χέρι μας είναι να παραμείνουν ως έχουν και να μην διαλυθούν γιατί όλοι γνωρίσαμε άτομα με τα οποία περνάμε καλά και πέραν μοντελισμού. Δυστυχώς δεν χωράνε όμως όλοι στην ίδια ευρύτερη παρέα κάτω από τον μανδύα του μοντελισμού και θα υπάρχουν προστριβές λόγω και άλλων θεμάτων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το MC πρέπει να καταστραφεί κιόλας.

Οι παλιές εποχές δυστυχώς δεν επανέρχονται, όμως μπορούμε να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε τις νέες κατά τον τρόπο που εμείς θέλουμε, αρκεί να γνωρίζουμε τι θέλουμε.

::salut:: ::salut::

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 07, 2017, 03:46:09 πμ »
Το κακό με το Fb, και αυτό εκ σχεδιασμού, είναι η προσωρινότητα όλων των δημοσιεύσεων. Δεν υπάρχει καμία συνέχεια. Δεν υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα να ψάξεις κάτι και να το αναγνώσεις από την αρχή έως το τέλος.
Είναι όμως σημαντικά καλύτερο σαν τρόπος άμεσης επικοινωνίας, σημαντικά καλύτερος από το chat που χρησιμοποιούσαμε πιο παλιά...
Δεν πιστεύω ότι το fb μπορεί να αντικαταστήσει τα όσα πολλά μπορεί να παρέχει ένα forum...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 07, 2017, 06:27:03 πμ »
Το κακό με το Fb, και αυτό εκ σχεδιασμού, είναι η προσωρινότητα όλων των δημοσιεύσεων. Δεν υπάρχει καμία συνέχεια. Δεν υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα να ψάξεις κάτι και να το αναγνώσεις από την αρχή έως το τέλος.
Είναι όμως σημαντικά καλύτερο σαν τρόπος άμεσης επικοινωνίας, σημαντικά καλύτερος από το chat που χρησιμοποιούσαμε πιο παλιά...
Δεν πιστεύω ότι το fb μπορεί να αντικαταστήσει τα όσα πολλά μπορεί να παρέχει ένα forum...

+1 . Τα φόρουμ είναι πάντα ανώτερα σε τέτοια εξειδικευμένα χόμπυ.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 07, 2017, 11:29:41 πμ »
μελλος απο το 2007 απο το Φορουμ του MC εχω δει πολλα  εχω ζησει απειρες στιγμες ομορφες ...αποκτωντας πολυτιμες γνωσεις.
με τους περισσοτερους ειμαστε φιλοι ή γνωστοι  (δεν μπορουμε να ταιργιαξουμε με ολους) καθως και εκτιμησα ενα μικρο γκρουπ ανθρωπων τους οποιους τους σεβομαι ως ανθρωπους.
Γιατι περαν απο μοντελιστες ειμαστε ανθρωποι πανω απο ολα και δεν πρεπει να το ξεχναμε αυτο.

η δική μου απομακρυνση απο το φορουμ επηλθε για τους κατωθι λογους
1. δεχτηκα τραμπουκισμο οτι δεν ειμαι σοβαρος μοντελιστης λογο οτι εγγραφα ανεκδοτα ή ασχολιωμουν με το Διαφορα θεματα παρα με σοβαρα θεματα μοντελισμου
    μηπως αυτο που δεν εχετε καταλαβει ειναι οτι εδω ειμαστε για να κανουμε το χομπυ μας και να περασουμε καλα????? μηπως χασατε τον δρομο σας και τωρα επικαλειστε οτι σοβαρεψατε????
2. οταν δεχτηκα προσωπική επιθεση και προσβλητικους χαρακτηρισμους απο μελος δεν προστατευτηκα απο την διαχειρηση (κωστα και αρκαδιε δεν εχω κατι μαζι σας σασ εκτιμω και αγαπω ως συανδελφους και φιλους και το εχετε διαπιστωσει) το μελλος εμεινε στο απυροβλητο διοτι μοντελιστης υψηλου επιπεδου και σοβαρος.
3. σε απειρα θεματα διαβαζα αναλυσεις επι αναλυσεων απο που κλανει το μπαρμπουνι και ποσα μπιμπικια ειχε ο κωλος του γερμανου στην βουδαπεστη στην περιοδο 1943-1945, που στο τελος τελειωναν σε φαγωμαρα ..τσακωμους μεχρι και απειλες για την σωματικη ακεραιοττητα των εμπλεκωμενων. Αλλο ποπ-κορν αυτο.....
4. ολοι δεν ειμαστε μοντελισταραδες... το πρωτο μοντελο θα ειναι χαρχαλο....το δευτερο λιγο καλυτερο.....το τριτο εεε βλεπεται.... το τεταρτο .... μπορεις να πεις οτι ειναι μοντελο .... και ουτο καθεξης.
    ποσοι συναδελφοι πιεζαν να φτιαξει αυτο η το αλλο απο την στιγμη που δεν ειχαν γνωσεις επι αυτου. Παραδιεγμα o VOSTOK1 πυραυλικος φορεας μου ο οποιος με ειχαν πιασει αρκετοι να κανω wash και pin wash γιατι το επεβαλε η μοδα χωρις κανεις να αναρωτηθει οτι παγος που δημιουργειται απο τα καυσιμα δημιουγειται πριν ενα 3ωρο το πολυ και ειναι αποστειρωμενος ωστε να προλαβει να αναπτυξει βρωμα. αρα ολοι ειδικοι χωρις να γνωριζουν ουτε καν το αντικειμενο. Δεν ειχα θεμα.... αλλα οταν καποιος εχει ασχοληθει ακουστε τον. Δεν εχω θεμα ομως το μοντελο μου αρεσε απειρα και το καταευχαριστηθηκα
5. χασαμε την ευχαριστηση του μοντελισμου προσπαθωντας να μοιασουμε σε καποιον και η αυτη η παρορμητικοτητα εφτιαχνε στρατιεσ ανθρωπων που δημιουργουσε κλικες και κακεσ συμπεριφορες (για να μην αναφερω ποσο κουτσομπολιο και ιγκριντες ειχαν πεσει απο το 2011 και μετα)

ολα αυτα τα παραπανω δεν εκδιωξαν μονο εμενα αλλα και αλλους.
καποια στιγμη καποιος μου ανεφερε οτι  'μιλας εσυ που δεν μοντελαρεις και οτε εχεισ ποσταρει τιποτα".... παιδες οποιος εχει ερθει σπιτι μου γνωριζει απειρως καλα αν μοντελαρω ή οχι.
απλα εγω χαιρομαι τον μοντελισμο οπως τον γνωρισα ...μονος μου.
πιστεψτε με καποιοι απομακρυνθηκαν γιατι πολυ απλα βαρεθηκαν να ακουνε κακεντρεχιες και να ανεχονται τον κομπλεξισμο του καθενος.

Αν θελετε το παρειτσικο κλιμα πισω.... διωχτε τα καρκινωματα που ολοι σας θεωρω εχετε εντοπισει.

αν η ευθυτητα μου και ο γραπτος ανορθωγραφος λογος μου ενοχλει τοτε δεν ειστε διαθετιμενοι να επιστρεψετε στο παρειτστικο κλιμα....γιατι οι φιλοι και η παρεα δεν παρεξηγει τις αληθειες οπως και να ειπωθουν αυτες.
 Φιλικα Δημητρης

may the force be with you.... θα την χρειαστειτε. ::salut::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΖΩΓΡΑΦΟΥ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 07, 2017, 12:06:34 μμ »
μελλος απο το 2007 απο το Φορουμ του MC εχω δει πολλα  εχω ζησει απειρες στιγμες ομορφες ...αποκτωντας πολυτιμες γνωσεις.
με τους περισσοτερους ειμαστε φιλοι ή γνωστοι  (δεν μπορουμε να ταιργιαξουμε με ολους) καθως και εκτιμησα ενα μικρο γκρουπ ανθρωπων τους οποιους τους σεβομαι ως ανθρωπους.
Γιατι περαν απο μοντελιστες ειμαστε ανθρωποι πανω απο ολα και δεν πρεπει να το ξεχναμε αυτο.

η δική μου απομακρυνση απο το φορουμ επηλθε για τους κατωθι λογους
1. δεχτηκα τραμπουκισμο οτι δεν ειμαι σοβαρος μοντελιστης λογο οτι εγγραφα ανεκδοτα ή ασχολιωμουν με το Διαφορα θεματα παρα με σοβαρα θεματα μοντελισμου
    μηπως αυτο που δεν εχετε καταλαβει ειναι οτι εδω ειμαστε για να κανουμε το χομπυ μας και να περασουμε καλα????? μηπως χασατε τον δρομο σας και τωρα επικαλειστε οτι σοβαρεψατε????
2. οταν δεχτηκα προσωπική επιθεση και προσβλητικους χαρακτηρισμους απο μελος δεν προστατευτηκα απο την διαχειρηση (κωστα και αρκαδιε δεν εχω κατι μαζι σας σασ εκτιμω και αγαπω ως συανδελφους και φιλους και το εχετε διαπιστωσει) το μελλος εμεινε στο απυροβλητο διοτι μοντελιστης υψηλου επιπεδου και σοβαρος.
3. σε απειρα θεματα διαβαζα αναλυσεις επι αναλυσεων απο που κλανει το μπαρμπουνι και ποσα μπιμπικια ειχε ο κωλος του γερμανου στην βουδαπεστη στην περιοδο 1943-1945, που στο τελος τελειωναν σε φαγωμαρα ..τσακωμους μεχρι και απειλες για την σωματικη ακεραιοττητα των εμπλεκωμενων. Αλλο ποπ-κορν αυτο.....
4. ολοι δεν ειμαστε μοντελισταραδες... το πρωτο μοντελο θα ειναι χαρχαλο....το δευτερο λιγο καλυτερο.....το τριτο εεε βλεπεται.... το τεταρτο .... μπορεις να πεις οτι ειναι μοντελο .... και ουτο καθεξης.
    ποσοι συναδελφοι πιεζαν να φτιαξει αυτο η το αλλο απο την στιγμη που δεν ειχα γνωσεις επι αυτου. Παραδιεγμα o VOSTOK1 πυραυλικος φορεας μου ο οποιος με ειχαν πιασει αρκετοι να κανω wash και pin wash γιατι το επεβαλε η μοδα χωρις κανεις να αναρωτηθει οτι παγος που δημιουργειται απο τα καυσιμα δημιουγειται πριν ενα 3ωρο το πολυ και ειναι αποστειρωμενος ωστε να προλαβει να αναπτυξει βρωμα. αρα ολοι ειδικοι χωρις να γνωριζουν ουτε καν το αντικειμενο. Δεν ειχα θεμα.... αλλα οταν καποιος εχει ασχοληθει ακουστε τον. Δεν εχω θεμα ομως το μοντελο μου αρεσε απειρα και το καταευχαριστηθηκα
5. χασαμε την ευχαριστηση του μοντελισμου προσπαθωντας να μοιασουμε σε καποιον και η αυτη η παρορμητικοτητα εφτιαχνε στρατιεσ ανθρωπων που δημιουργουσε κλικες και κακεσ συμπεριφορες (για να μην αναφερω ποσο κουτσομπολιο και ιγκριντες ειχαν πεσει απο το 2011 και μετα)

ολα αυτα τα παραπανω δεν εκδιωξαν μονο εμενα αλλα και αλλους.
καποια στιγμη καποιος μου ανεφερε οτι  'μιλας εσυ που δεν μοντελαρεις και οτε εχεισ ποσταρει τιποτα".... παιδες οποιος εχει ερθει σπιτι μου γνωριζει απειρως καλα αν μοντελαρω ή οχι.
απλα εγω χαιρομαι τον μοντελισμο οπως τον γνωρισα ...μονος μου.
πιστεψτε με καποιοι απομακρυνθηκαν γιατι πολυ απλα βαρεθηκαν να ακουνε κακεντρεχιες και να ανεχονται τον κομπλεξισμο του καθενος.

Αν θελετε το παρειτσικο κλιμα πισω.... διωχτε τα καρκινωματα που ολοι σας θεωρω εχετε εντοπισει.

αν η ευθυτητα μου και ο γραπτος ανορθωγραφος λογος μου ενοχλει τοτε δεν ειστε διαθετιμενοι να επιστρεψετε στο παρειτστικο κλιμα....γιατι οι φιλοι και η παρεα δεν παρεξηγει τις αληθειες οπως και να ειπωθουν αυτες.
 Φιλικα Δημητρης

may the force be with you.... θα την χρειαστειτε. ::salut::

Τα ειπες ολα συνφωνω απολυτα .Την μονη φορα που εκανα μια ερωτηση για την λειτουργια του model club χαρακτηριστηκα μικροπρεπης  χωρις αντιδραση απο μερους των μελων του site μαλλον γιαι αυτος που εκανε τον χαρακτηρισμο ειναι απο τους γνωστους .Και κατι αλλο δηλωνω συναρμολογητης και τριτοκλασατος μπογιατζης  και το ευχαριστιεμαι οσο το ευχαριστιωνται αυτοι που φτιαχνουν τα αριστουργηματα που βλεπουμε εδω μεσα ισως και πιο πολυ γιτι δεν εχω αγχος αν θα μου γινει καλο η οχι το μοντελο

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 07, 2017, 12:47:32 μμ »
Μαζί με όλους ας πω και εγώ την βλακεία μου. :D :D :D

Όταν μπήκα στο φόρουμ το 2010 ήταν καθαρά από τύχη αλλά πραγματικά ένιωσα τυχερός με τον κόσμο που γνώρισα και με βοήθησε να αγαπήσω και πάλι αυτό το υπέροχο χόμπι.

Όσοι με ξέρουν θα πουν ότι δεν ήμουν παραγωγικός και θα έχουν δίκιο. Όμως με όλα αυτά που έβλεπα στο φόρουμ και με την βοήθεια πολλών παιδιών εδώ μέσα κατάφερα να γίνω καλύτερος και να έχω ένα αποδεκτό επίπεδο για τα δικά μου μάτια (γιατί πραγματικά μόνο τα δικά μου με ενδιαφέρουν) σε σχετικά γρήγορο χρόνο πάντα σε σχέση με τα μοντέλα που έχω φτιάξει.

Τα πρώτα 5 χρόνια ποιο πολύ έγραφα και διάβαζα στο φόρουμ και λιγότερο μοντελάριζα. Πήγαινα στο καφέ και έβλεπα φίλους και τα λέγαμε. Κάθε χρόνο όμως στο καφέ ο κόσμος μειωνόταν και γενικά υπήρχε μαρασμός και στο φόρουμ αλλά και πολύ φαγομάρα. Θυμάμαι ακόμα τον χαβαλέ με το Harier του Μιχάλη και τις πλάκες που όμως τώρα δεν υπάρχουν.

Για εμένα προσωπικά ο μοντελισμός είναι η ψυχανάλυση μου για την πολύ πιεστική δουλειά που κάνω. Αυτόν τον καιρό γενικά μοντελάρω πολύ περισσότερο και δεν παρουσιάζω σχεδόν τίποτα για τον λόγο όχι γιατί σνομπάρω το φόρουμ αλλά γιατί δεν ξέρω αν θα μου προσφέρει κάτι πλέον το ποστάρισμα. Γενικά όταν παλιά ποστάριζα ποιο πολύ ήθελα να μου λένε τα λάθη μου για να βελτιώνομαι και λιγότερο να ακούω μπράβο.

Πέρσι στην έκθεση της Χαλκίδας είχα μια κουβέντα με τον Αρκάδιο για το πόσο πολύ είχε μειωθεί η κινητικότητα του φόρουμ. Δυστυχώς το fb έχει παίξει και αυτόν τον ρόλο του αλλά για μένα δεν παίζει ρόλο πόσα Likes θα πάρει η κατασκευή μου αλλά πως θα μάθω. Στην έκθεση της Καρδίτσας και της IPMS ένιωσα πραγματικά ωραίο που άκουσα γνώμες πραγματικές και με βοήθησαν να καταλάβω τα λάθη μου.

Η παλιά ατμόσφαιρα του mc δύσκολα θα επιστρέψει αλλά αν δεν το προσπαθήσουμε το δύσκολο θα γίνει αδύνατο...

Τα λέμε το Σάββατο στο καφέ :wink: :wink: :wink:   

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 07, 2017, 03:11:36 μμ »
...για μένα ο Γιώργος (gtets) τα είπε όπως ακριβώς είναι και όπως τ΄ αντιλαμβάνομαι και εγώ.Κόψε τόνα-κόψε τάλλο...κοπήκαμε...

Εγώ προσωπικά βελτιώθηκα μοντελιστικά την εποχή που επικρατούσε ο χαβαλές, η πλάκα και τα παλαμάκια και γενικά ότι κατέβαινε στην κούτρα του καθενός και ανυπομονούσα κάθε πρωί που πήγαινα στο γραφείο με τον καφέ μου ν΄ανοίξω το M.C.  :lol:
Θεωρώ λοιπόν ότι ο καθένας, όταν θέλει μπορεί να φιλτράρει ότι θα τον βελτιώσει...και ν΄ αφήνει πίσω του ότι δεν του κάνει!
Δεν έδωσα δικαίωμα σε κανέναν να τσακωθεί/θω μαζί μου/του...δεν έχασα Σαββατιάτικη συνάντηση... έχασα όμως την όρεξη που είχα να γράφω στο M.C. γιατί απέκτησε ένα στειρωμένο ύφος, επιβληθέν κυρίως από τους επικριτές της πλάκας, του χαβαλέ και του μπράβο - λες και είμαστε επιστημονική κοινότητα...(τ΄έχω ξανά χιλιογράψει...)
Εξακολουθώ να δημοσιεύω τα περισσότερα μοντέλα μου και απαντώ σε τυχόν ερωτήσεις και αυτό είναι!
Βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρον να διαβάζω τα τότε τόπικ, να θυμάμαι τις πλάκες και να γελάω με τις απίθανες ατάκες...διότι αυτές ήταν που έφτιαξαν φιλίες...
Αυτά και μη χειρότερα...
Η παρέα μου και οι φιλίες μου μέσα από το M.C. είναι κυρίως όλοι οι "απατεώνες" της τότε εποχής...

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 07, 2017, 08:00:43 μμ »
Eμενα με χαλασαν κατα το παρελθον καποιες ειρωνικες απαντησεις μελων, ιδιως σε αιτηματα βοηθειας, η διαπιστωση οτι υπηρχαν κλικες, οι αυτοκλητοι υπερασπιστες και η μη τηρηση των κανονων λειτουργιας (κατα την αποψη μου) απο καποιους. Δε θα δωσω ομως λεπτομερειες. Ετσι εμαθα να προσεχω πολυ τι λεω, μεχρι σιγασεως, να ειμαι φειδωλος στις παρατηρησεις μου, να ανεβαζω φωτο οταν δεν προβλεπω κραξιμο και εν γενει να κοιταω τη δουλεια μου. Ομως καθημερινα θα επισκεφθω το MC.
Συνυπογράφω, κάπως έτσι είναι και η δική μου εμπειρία και στάση.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 07, 2017, 08:24:35 μμ »
Αφού λοιπόν εντοπίσαμε τα κύρια προβλήματα ας βάλουμε όλοι το χεράκι μας για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Πολλές φορές μία άσχημη κατάσταση δεν βελτιώνεται γιατί δεν προσπαθούμε καν :)

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 08, 2017, 04:22:50 μμ »
Χαίρομαι που επιτέλους γράφτηκαν κάποια πράγματα, έστω και τώρα.

Στο χέρι όλων μας είναι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, αλλά και εκ μέρους της διαχείρισης.

Επίσης, εκτός από το στοκ του Σορωτου, παρακαλουνται οι νέοι μπαμπάδες του φορουμ να αναρτησουν excel με το στοκ τους να διαλεξουμε @Arkadios, @them , @Lman κλπ. ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 09, 2017, 11:47:22 μμ »
Έτσι πρέπει δηλ να γίνει από εδώ και στο εξής το φόρουμ για να επιστρέψει ο κόσμος? Ρε παιδιά μέτρο δεν έχουμε καθόλου?

Κι εγώ αναρωτιέμαι:
α)η "πλάκα" που έλειψε απο το M.C. είναι το ομαδικό "πέσιμο" στον Μιχάλη;Η "πλάκα" εννοείται σαν κάτι ανάλογο με τα αλήστου μνήμης show της Αννίτας;
β)πόσοι από αυτούς που νοσταλγούν την "πλάκα",την έχουν ανεχθεί στο παρελθόν;Έχω πολλά παραδείγματα υπόψιν μου...
γ)Ποιοί με αφορμή αυτά τα ερωτήματα έβγαλαν χωλή και φαρμάκι για άλλα μέλη του forum;
δ)Αλήθεια όταν εξιδανικεύετε άλλες εποχές,τι ακριβώς νοσταλγείτε;Τους ατέρμονους καβγάδες 10 σελίδων και βάλε;Τις αγγελίες για νεκροκρέββατα κλπ;Το "δείξτε μας τις γυναίκες σας" ή "τι αμάξι έχετε";Τα μέλη που έμπαιναν κι έβριζαν με 2 ή 3 προφίλ;

Θα ανέφερα πολλά ακόμα αλλά οι περισσότεροι από τους παλιούς,τα ξέρετε...Κι όσοι έχουν εντοπίσει πρόβλημα,ας το πούν με τ'όνομά του αντί να επικαλούνται άλλα αντί άλλων.Αυτά τα λίγα με πολλή αγάπη για το M.C.  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 12:38:04 πμ »
Δεν μπορείς ν' αφήσεις ένα φόρουμ με αρκετές χιλιάδες μέλη που ο καθένας
έχει και διαφορετική νοοτροπία-χαρακτήρα-αντίληψη των πραγμάτων να
εκφράζεται και να λέει ότι του κατέβει, καθώς έτσι θα επέλθει το μπάχαλο
με διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε. Το μέτρο πρέπει
να το θέτει ο καθένας στον εαυτό του. Επίσης ένα ατυχές συμβάν σ' εμένα,
στο Νίκο, στο Γιώργο κλπ. , μια διαφωνία ή διαφορά ή κάποια κακή συγκυρία
με κάποιο μέλος, δεν πιστεύω να έφερε το φόρουμ εκεί που είναι τώρα. Ίσως
θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε πιο αληθινοί και ειλικρινείς ως προς τους
υπόλοιπους και να μην τους αντιμετωπίζουμε με ειρωνεία ή σαν παντογνώστες.
Καθαρές κουβέντες λοιπόν, είμαστε δεν είμαστε γνωστοί-φίλοι.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: Προβληματισμοί απο την Κοπή πίτας 2017 Modelclub
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 12:45:47 πμ »
 KWSTAS δεν σε ξέρω προσωπικά φίλε μου αλλά κατά τη γνώμη μου,ο μόνος που έγραψε αλήθειες σ'αυτό το post είναι ο ΜΦΧ aka Blitz-X.'Ολοι οι άλλοι ή δεν έχουν γενική και διαχρονική θεώρηση των πραγμάτων ή έβγαλαν τη φόρτιση της στιγμής ή τα απωθημένα τους.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 08:17:29 πμ »
Κι εγώ αναρωτιέμαι:
α)η "πλάκα" που έλειψε απο το M.C. είναι το ομαδικό "πέσιμο" στον Μιχάλη;Η "πλάκα" εννοείται σαν κάτι ανάλογο με τα αλήστου μνήμης show της Αννίτας;
β)πόσοι από αυτούς που νοσταλγούν την "πλάκα",την έχουν ανεχθεί στο παρελθόν;Έχω πολλά παραδείγματα υπόψιν μου...
γ)Ποιοί με αφορμή αυτά τα ερωτήματα έβγαλαν χωλή και φαρμάκι για άλλα μέλη του forum;
δ)Αλήθεια όταν εξιδανικεύετε άλλες εποχές,τι ακριβώς νοσταλγείτε;Τους ατέρμονους καβγάδες 10 σελίδων και βάλε;Τις αγγελίες για νεκροκρέββατα κλπ;Το "δείξτε μας τις γυναίκες σας" ή "τι αμάξι έχετε";Τα μέλη που έμπαιναν κι έβριζαν με 2 ή 3 προφίλ;

Θα ανέφερα πολλά ακόμα αλλά οι περισσότεροι από τους παλιούς,τα ξέρετε...Κι όσοι έχουν εντοπίσει πρόβλημα,ας το πούν με τ'όνομά του αντί να επικαλούνται άλλα αντί άλλων.Αυτά τα λίγα με πολλή αγάπη για το M.C.  :wink: ::salut::
ΟΚ, ας σοβαρέψουμε και άλλο, μας παίρνει. Και το λέω εγώ που δεν ανέχομαι πλάκα ούτε για πλάκα. Πάμε, πιο σοβαρά, πιο σφιγμένα, πιο αυστηρά. Μπορούμε.

ΥΓ
Λοιπόν, εγώ αυτές τις εποχές που περιγράφεις αναπολώ. Δεν εξιδανικεύω, απλά αναπολώ. Αλλά τι να λέμε τώρα, μία κατίνα είμαι και εγώ που της άρεσαν τα Διάφορά θέματα και τα Ανέκδοτα, σωστά;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 11:47:22 πμ »
Νομίζω οτι ψάχνοντας το δέντρο χάνουμε το δάσος.

Ο αρχικός προβληματισμός του Νίκου, αλλά και όλων μας, και ας το εκφράζουμε διαφορετικά είναι η Συμμετοχή ,

Η Συμμετοχή δλδ, αυτή η περίφημη συμμετοχή δημιούργησε το φαινόμενο MC, αυτό το φαινόμενο που μπορεί κάποιο τώρα να το σνομπάρουν ) αλλά μην ξεχνάμε οτι :

- τις παρέες που κάναμε τις οφείλουμε στην συμμετοχή μας εδώ
- το σύλλογο που φτιάξαμε ή ξανα-ενεργοποιησαμε ή αναγεννήσαμε στην κάθε πόλη μας το οφείλουμε στην συμμετοχή μας εδώ
- και γενικά έδωσε όλους εμάς την δυνατότητα να γίνουμε καλύτεροι μοντελιστες, να γνωρίσουμε υπέροχους ανθρώπους και να κανουμε φιλίες
- έδωσε βάση για επαγγελματικές ευκαιρίες

Φυσικά δημιούργησε και κόντρες, ευτράπελα και αλλά τέτοια ωραία, κάποια έγιναν και επίτηδες, κάποια επειδή είμαστε αυτοί που είμαστε.
Έγιναν και λάθη σε θέματα διαχείρισης, πάντα μαθαίνουμε και προσπαθούμε την επόμενη φορά να είμαστε λίγο καλύτεροι
Είμαστε μια μικρογραφία της κοινωνίας, υπάρχει και ο τρελός, και ο πονηρός, και ο κακός, και ο βλάκας  κλπ κλπ , το θέμα είναι να μην αφήνουμε να μας επηρεάσουν σε αυτό που κανουμε.

Το ταμείο από ολα αυτά πιστεύω οτι είναι θετικό. Εαν κάποιος το βλέπει μείον, να σε συγχωρέσει αλλά έχει πολύ εγωιστικά κριτήρια.

Συμμετοχή όμως με όρους δεν γίνεται. Εαν κάποιος έχει λίστα με προαπαιτούμενα, δυστυχώς κάπου έχει χάσει το τη σημαίνει φόρουμ. 
το να πω οτι δεν μπαίνω επειδή μπαίνει και ο Μάκης, Τάκης ή ο Αρκάδιος που δεν τους χωνεύω, οκ, πιστεύω οτι υπάρχουν επαγγελματίες με τους οποίους πρέπει να το δω.
Είμαστε μια ζωντανή κοινότητα που δεν μπορεί να μπει σε καλούπια και σε όρια.
Τα όρια τα βάζουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας,  στο μέχρι που θα πάμε την πλάκα, στο μέχρι που θα επιμένουμε σε κάτι απλά επειδή αρέσει σε μας,

Ειλικρινά πιστεύω οτι εάν τα δούμε λίγο πιο απλά τα πράγματα και όχι με τόση βαρύτητα και φόρτιση θα βρούμε την διάθεση να συμμετέχουμε εκεί που νομίζουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε με τις γνώσεις και την εμπειρία μας αλλά και να αποκομίσουμε  νέες ιδέες και γνώσεις.   

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 12:31:12 μμ »
Ένα μοντέλο της γενικής κοινωνίας είμαστε και μεις εδώ. Ό,τι βλέπεις έξω θα δεις και στο forum.

Spoiler (hover to show)

Κρατάμε τα καλά και προχωράμε. Στην καθημερινότητά μας, στο σπιτικό μας, στην εργασία μας, στο χόμπυ μας. Δεν είναι αυτοσκοπός ούτε το φόρουμ, ούτε το χόμπυ. Όμως το χόμπυ αποφορτίζει την καθημερινότητά μας και το φόρουμ βοηθάει το χόμπυ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 07:56:01 μμ »
Δηλαδη για να κάνουμε έναν απολογισμο...Μικρό έστω.
Η μείωση κίνησης του φόρουμ οφείλεται ΜΟΝΟ στο γεγονός ότι υπήρξαν θέματα  με άλλα μέλη ? και στην κατάσταση των καιρών ?

Γιατί βλέποντας το άμεσο FB εντοπίζω οτι η πλειονότητα των μελών εδω συνεχίζει να κατασκευάζει κανονικά απλά δεν τα ποστάρει εδώ για τον Χ-Ψ λόγο που ο καθένας θεωρεί.

Ο βασικός προβληματισμός είναι οτι έχει πέσει η συμμετοχή εδώ και πάρα πολύ καιρό έστω και στα βασικά.Ακόμα και όταν κάποιος ζητήσει βοήθεια δεν ανταποκρινόταν κανένας μα απολύτως κανένας,
Τα κατασκευαστικά έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και όσοι έχουν απομείνει είναι ελάχιστοι.

Και εμένα με προβλημάτίζει αυτό αλλα παρατήρησα οτι απο τον Οκτώβρη και μετά ειχαμε μια σχετική αύξηση το θέμα ειναι να συνεχίσουμε αυτήν την κινητικότητα.
Και σαφώς δεν γίνεται να είμαστε όλοι με όλους καλά (αυτό δεν συμβαίνει πουθενά).

Δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο ακραίο σημείο και δεν χρειάζεται και η αποχή και τα 2 ασχημα ειναι.

Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 09:17:25 μμ »
Καλησπέρα-καλησπέρα  ::salut::

Με την ελπίδα ότι ο διάλογος για το μέλλον του Forum θα αποδειχθεί γόνιμος, ομολογώ ότι μού άσκησε μια, τρόπον τι-να, επιρροή  :wink:

Και για το λόγου το αληθές, διαθέτω και τα σχετικά ντοκουμέντα... ::eusa_whistle::
The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 09:46:02 μμ »
Δηλαδη για να κάνουμε έναν απολογισμο...Μικρό έστω.5
Η μείωση κίνησης του φόρουμ οφείλεται ΜΟΝΟ στο γεγονός ότι υπήρξαν θέματα  με άλλα μέλη ? και στην κατάσταση των καιρών ?

Γιατί βλέποντας το άμεσο FB εντοπίζω οτι η πλειονότητα των μελών εδω συνεχίζει να κατασκευάζει κανονικά απλά δεν τα ποστάρει εδώ για τον Χ-Ψ λόγο που ο καθένας θεωρεί.

Ο βασικός προβληματισμός είναι οτι έχει πέσει η συμμετοχή εδώ και πάρα πολύ καιρό έστω και στα βασικά.

τωρα βασικα σκεφτομαι γιατι γραφω για να γινω κακος? Ειμαι μαγαζι ομως και σε μιση ωρα κλεινω οποτε να περασει και η ωρα...

Καταρχας συμφωνω με τον φιλο τον Γιωργο Τετσιο αλλα προσωπικα για μενα η τοποθετηση του ανωτερω φιλου ειναι αυτη που με εκφραζει ....εγω γιατι να συνεχιζω να ποσταρω σε ενα φορουμ που οι διαχειριστες λενε "εμας στα αρ@@#ια μας ειμαστε αρματαδες,αεροπλαναδες δε ξερω ακριβως (μπορει να ειναι και χρυσα παιδια δε τους γνωριζω)...αλλα απο τη μια δε μας ενδιαφερει η φιγουρα απο την αλλη οριστηκε διαχειριστης καποιος που εχει να μπει απο τοτε! (μιλαω για την ενοτητα φιγουρες) , να ποσταρω για τους 2-3 φιλους μου? Οχι φυσικα αυτοι τα βλεπουν λαιβ η στο fb που κανουν λαικ - πριν πειτε για λαικ εγω το θεωρω πολυ θετικο γιατι βλεπω ποιοι κοιτανε τις δουλειες μου-.....οπως εγω δε θα ποσταρω σε αεροπλανα αλλα θα δωσω κανα λαικ αν μου αρεσει ετσι και δεν εχω την απαιτηση (ουτε θελω πολλες φορες) να γραψει καποιος που ειναι ανιδεος με φιγουρα.

Αυτα για φιγουρα, τωρα για αυτα που ανεφερε ο Γιωργος θεωρω μεγαλο φαουλ τη καταργηση του θεματος " Συναντησεις Θεσσαλονικης" με το ετσι θελω οπως και τα αναλογα θεματσ των συλλογων (και μιλαει καποιος που ποτε δε γραφηκε σε συλλογο) τωρα αν σκεφτει καποιος "μα υπηρχαν μαλωματα" μη θυμηθω τα μαλλιοτραβηγματα 10+ σελιδων για τα μεταλλια! ποστ που δεν υπαρχει πλεον.

Για μενα τα φορουμ πεθαναν για αυτο και μπαινω μια φορα το 3μηνο απο καθημερινα που εμπαινα το 2009, Οκ ισως εγινα κακος σε καποιους αλλα δε θα το συνεχισω σε οποιαδηποτε απαντηση , καλο βραδυ σε ολους
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 11, 2017, 12:04:22 πμ »
Ο βασικός προβληματισμός είναι οτι έχει πέσει η συμμετοχή εδώ και πάρα πολύ καιρό έστω και στα βασικά.Ακόμα και όταν κάποιος ζητήσει βοήθεια δεν ανταποκρινόταν κανένας μα απολύτως κανένας,
Τα κατασκευαστικά έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και όσοι έχουν απομείνει είναι ελάχιστοι.

....εγω γιατι να συνεχιζω να ποσταρω σε ενα φορουμ που οι διαχειριστες λενε "εμας στα αρ@@#ια μας ειμαστε αρματαδες,αεροπλαναδες δε ξερω ακριβως (μπορει να ειναι και χρυσα παιδια δε τους γνωριζω)...αλλα απο τη μια δε μας ενδιαφερει η φιγουρα απο την αλλη οριστηκε διαχειριστης καποιος που εχει να μπει απο τοτε! (μιλαω για την ενοτητα φιγουρες) , να ποσταρω για τους 2-3 φιλους μου? Οχι φυσικα αυτοι τα βλεπουν λαιβ η στο fb που κανουν λαικ - πριν πειτε για λαικ εγω το θεωρω πολυ θετικο γιατι βλεπω ποιοι κοιτανε τις δουλειες μου-.....οπως εγω δε θα ποσταρω σε αεροπλανα αλλα θα δωσω κανα λαικ αν μου αρεσει ετσι και δεν εχω την απαιτηση (ουτε θελω πολλες φορες) να γραψει καποιος που ειναι ανιδεος με φιγουρα.

Well said.

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 11, 2017, 12:15:17 πμ »
Spoiler (hover to show)

ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tags: