Αποστολέας Θέμα: Προβληματισμοί απο την Κοπή πίτας 2017 Modelclub  (Αναγνώστηκε 4416 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Προβληματισμοί απο την Κοπή πίτας 2017 Modelclub
« στις: Φεβρουαρίου 05, 2017, 04:28:38 μμ »
Μερικά πραγματάκια που θα ήθελα να πω...

Αν και πέρασε απαρατήρητο, το 2016 και το 2015 δεν είχαμε κόψει πίτα, όπως επίσης το 2016 και 2017 δεν βγήκε ημερολόγιο Modelclub.

Η διοργάνωση ήταν πρωτοβουλία του Αρκάδιου, ο οποίος και έτρεξε και την προετοιμασία (αν βοήθησε και κάποιος άλλος, συγνώμη δεν το γνωρίζω).

Μαζευτήκαμε περίπου 35 άτομα, ίσως τα λιγότερα από κάθε προηγούμενη κοπή πίτας, πολλά περισσότερα όμως από τα υπόλοιπα Σάββατα που μαζευόμαστε στον καφενέ.

Ήρθε και ένα μέλος που πρώτη φορά γνώριζα, ο GiorgosV78, χάρηκα που γνωριστήκαμε. Ήταν η πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό που ήρθε κάποιο μέλος που δεν είχαμε γνωριστεί.

Δεν ξέρω αν σας λένε κάτι τα παραπάνω, εμένα με προβληματίζουν πολύ.... Αυτά.  :( :( :(  ::helpsos:: ::helpsos:: ::helpsos::

Υ.Γ. και δεν θα μπω καν στο κόπο να γράψω για το πόσο συχνά και ποιοι γράφουμε στο φόρουμ...

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Απ: Απ: Κοπή πίτας 2017 Modelclub - Μοντελοσυναντηση Σάββατο 4/2/2017
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 05, 2017, 04:52:29 μμ »

Αν και πέρασε απαρατήρητο, το 2016 και το 2015 δεν είχαμε κόψει πίτα, όπως επίσης το 2016 και 2017 δεν βγήκε ημερολόγιο Modelclub.

Η διοργάνωση ήταν πρωτοβουλία του Αρκάδιου, ο οποίος και έτρεξε και την προετοιμασία (αν βοήθησε και κάποιος άλλος, συγνώμη δεν το γνωρίζω).

Μαζευτήκαμε περίπου 35 άτομα, ίσως τα λιγότερα από κάθε προηγούμενη κοπή πίτας, πολλά περισσότερα όμως από τα υπόλοιπα Σάββατα που μαζευόμαστε στον καφενέ.

Ήρθε και ένα μέλος που πρώτη φορά γνώριζα, ο GiorgosV78, χάρηκα που γνωριστήκαμε. Ήταν η πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό που ήρθε κάποιο μέλος που δεν είχαμε γνωριστεί.

Δεν ξέρω αν σας λένε κάτι τα παραπάνω, εμένα με προβληματίζουν πολύ.... Αυτά.  :( :( :(  ::helpsos:: ::helpsos:: ::helpsos::

Υ.Γ. και δεν θα μπω καν στο κόπο να γράψω για το πόσο συχνά και ποιοι γράφουμε στο φόρουμ...
+1

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 05, 2017, 05:26:54 μμ »

Νίκο η γενική κατάσταση επηρεάζει και τα χόμπυ. Κακώς μεν για μένα
αφού είναι κάποια διέξοδος, αλλά είναι γεγονός. Επίσης ίσως θα έπρεπε
ν΄αναθεωρήσουμε και τον μοντελιστικό μας προσανατολισμό, όπως το
έχω επισημάνει τόσες φορές. Όχι τα ίδια και τα ίδια, νέες ιδέες, πρωτότυπα
θέματα, όχι μόνο πάνζερ, f-16 κλπ, καταλαβαίνεις το νόημα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 05, 2017, 09:59:04 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Giorgosv78

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 05, 2017, 11:46:55 μμ »
Νίκο χάρηκα, επίσης!Ωραία ήταν, να ευχαριστήσω και το MC σαν ένας απ τους τυχερούς που κέρδισαν δώρο.Και του χρόνου περισσότεροι, παιδιά!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 12:53:11 πμ »
Κώστα δεν λέω γιατί δεν φτιάχνουμε μοντέλα. Μιλάω ότι η κίνηση στο φόρουμ έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ασχέτως θεματολογίας (αν δεις τα πιο πρόσφατα θέματα ούτε F-16, ούτε panzer είναι). Με προβληματίζει γιατί κάποιοι δεν έρχονται πια στο καφέ, δεν γράφουν, δεν συζητάνε. Δεν είναι ανάγκη να φτιάχνουν μοντέλα, μπορούν όμως να μιλάνε για τα μοντέλα των άλλων. Και δεν θέλω ούτε για μια στιγμή να σκεφτώ ότι «φοβούνται» να κάνουν εποικοδομητική κριτική.

Προσωπικά τα θεωρώ όλα αλληλένδετα.
Μάλλον το ξεσκίσαμε το τόπικ.  :lol:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 01:58:36 πμ »
Θα συμφωνήσω με τον Κώστα στην τελευταία του τοποθέτηση, ότι είναι συνδυασμός αρκετών παραγόντων, η πτώση της "κίνησης" στο MC. Είναι η κατίφλα που βαραίνει τους περισσότερους από εμάς, λόγω γενικότερης κατάστασης. Είναι τα οικονομικά προβλήματα. Eίναι ίσως τα προσωπικά προβλήματα του καθενός. Eίναι πιθανώς κόντρες διαφόρων μελών μεταξύ τους αλλά και μεταξύ ατόμων με ενώσεις, λέσχες και άλλα θεσμικά όργανα ανά την Ελλάδα. Eίναι ακόμα ακόμα κάποιες όχι και τόσο... ορθές συμπεριφορές μελών ή και ατόμων του crew του MC παλιότερα προς άλλα μέλη. Όπως και νά 'χει και μιλώντας προσωπικά, αλλά έχοντας μιλήσει με πολλούς φίλους/συμφορουμίτες με την ίδια άποψη, το MC το αγαπάω γιατί με/μας ωρίμασε μοντελιστικά, μου/μας χάρισε αρκετούς καινούριους καλούς φίλους και γενικότερα πιστεύω ότι έφερε στο μοντελιστικό τοπίο της χώρας μια δεύτερη... άνοιξη (μετά από την πρώτη - αυτή του Μοντέλου/Modelling). Γι' αυτό και με ενοχλεί πολύ το ότι το MC έχει χάσει τον παλιό παρεϊστικο χαρακτήρα του, τα παλιότερα ιδίως μέλη... βαριούνται να γράψουν (ανά περιόδους, βάζω και τον εαυτό μου μέσα) και αφήνουμε το φόρουμ να μαραζώνει, ενώ αυτό μας πρόσφερε/προσφέραμε τόσα πολλά στο παρελθόν :(

Αρκά, ίσως θα ήταν καλό, τα post του παρόντος thread που αφορούν το θέμα που έθιξε ο Νίκος να μεταφερθούν σε ένα νέο θέμα, για να μπορεί ο καθένας να γράψει την άποψη του. Κάτι σαν think tank, από το οποίο μπορεί να βγούν χρήσιμα συμπεράσματα :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 06:34:06 πμ »
Με κάλυψες σε πολλά που προτίμησα να μην αναφέρω.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 07:50:37 πμ »
Νομίζω ότι τα όσα κρύβουν τα τελευταία spoilers, αξίζουν πράγματι την δική τους ενότητα, γιατί αποτελούν ένα πολύ σοβαρό προβληματισμό.
Βρίσκομαι πολλά πολλά χιλιόμετρα μακρυά από το αγαπημένο μας φόρουμ, δεν περνάει όμως σχεδόν ούτε ημέρα που να μην το επισκεφτώ...
Δεν θέλω να το δω να σβήνει, αφού εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους ελάχιστους δεσμούς που διατηρώ με την Ελλάδα. Βασικά, αυτό είναι, και τα χρέη μου!
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 09:10:30 πμ »
Στο φόρουμ γράφτηκα το Σεπτέμβριο του 2005.
Γνώρισα κόσμο, γέλασα, συγκινήθηκα και έμαθα πολλά και χρήσιμα πράγματα!!!
Δυστυχώς, και εγώ τα τελευταία χρόνια απέχω.
Με 2 παιδιά, με επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις δε μένει σχεδόν καθόλου χρόνος ούτε και για μοντελάρισμα.
Στεναχωριέμαι για την παρούσα κατάσταση και θεωρώ ότι εμείς τα "παλαιότερα" μέλη πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό.
Δε ξέρω πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να "ξαναζωντανέψουμε" το φόρουμ, ξέρω όμως ότι πρέπει και απαιτείται.
Εύχομαι να μπορέσω να τηρήσω την παραπάνω υπόσχεση.
Να είμαστε όλοι καλά!!!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 09:32:24 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 11:03:01 πμ »

αφου θέλουμε να αλλαξει κάτι ας το αλλαξουμε και ας αποβαλουμε οτι μας χαλαει.

προσωπικα εχω επισημανει πολλες φορες οτι καποιοι πρεπει να απομακρυνθουν λογο συμπεριφορας.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 03:29:12 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 03:31:42 μμ »
Α και χρονια πολλλα με υγεια και πανω απο ολα χαμογελο.Καλη μοντελιστικη χρονια,να χουμε  :mrgreen: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 03:56:01 μμ »
Ο αγαπητός κος Τέτσιος είπε μεγάλες κουβέντες :!: :!: :!:
Και δυστυχώς είναι 100% σωστός!!!
Ειλικρινά, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του, με κάλυψε πλήρως.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 04:44:53 μμ »
ωραία η κουβέντα που ανοίξε και πολύ σωστά αυτά που λέγονται.

θα σταθώ στο ποστ του Γιώργου που είναι και λίγο πιο συγκεκριμένο. Σωστά αρκετά από τα σημεία που αναφέρει.
Θα μπορούσα να πω οτι σε ολα αυτά που αναφέρει, το κοινό χαρακτηριστικο είναι οτι η αντίδραση που δημιούργησαν είχε σαν αφορμή το γεγονός οτι "τα τερματίσαμε".

Τερματίσαμε το ποστ με τα ανέκδοτα, τερματίσαμε την ενότητα με τους συλλόγους, τερματίσαμε το παλαμάκια , τερματίσαμε τα διάφορα θέματα, τερματίσαμε την ενότητα με τις αγγελίες κλπ κλπ. εκεί που δεν το τερματίσαμε ήταν στις κατασκευές

"παν μέτρον άριστον" λένε, εε αυτό το μέτρο δεν μπορούμε με τίποτα να το βάλουμε στο εαυτό μας, . η θα το πάμε τέρμα από εδώ ή τέρμα από εκεί και δεν θα συμμετέχουμε καθόλου.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 06:06:51 μμ »
Αρκαδιε προς θεου δεν ριχνω καμμια μομφη στη διαχειριση.Θελω να το αποσαφηνισω αυτο.Σε ολες τις περιπτωσεις μιλαω στον πρωτο πληθυντικο και το εννοω.Ολοι μαζι ζητωντας ειτε ευθεως,ειτε πλαγιως με τον τροπο μας, οπλιζαμε καθε φορα το χερι που παταγε το enter για να γινει η οποιαδηποτε αλλαγη.

My 2 cents...:
Μετεφερε ολα αυτα που γραφτηκαν σε καποιο αλλο τοπικ.Ζητα απο τον κοσμο να γραψει την αποψη του η την ιδεα του.Ζητα το επισης και απο φιλους που πλεον γραφουν μια φορα στο τοσο η και καθολου.Μαζεψτε τα ολα μαζι,αφουγκραστειτε τα και βαλτε πλωρη για το που θελει η διαχειριστικη ομαδα να τραβηξει το Mc.Τιποτα δεν γινεται σε μια μερα.Καντε αλλαγες σιγα σιγα και θα γινει κατανοητο σε ολους.Και ολα θα φτιαξουν.Κι αν καποιοι και παλι θελουν να κανουν του κεφαλιου τους,στειλτους να πανε να το κανουν αλλου.Η ποιοτητα ηταν που εφερε και την ποσοτητα στο φορουμ και οχι το αντιθετο οπως αποδειχτηκε τελικα.Κι εμεις θα περιφρουρησουμε τη νεα προσπαθεια βαζοντας στο περιθωριο αυτους που πρεπει, και οχι σιωπωντας για μια ακομη φορα.
Κι απο μενα αν χρειαστειτε βοηθεια θα την εχετε στο επακρο.Ας κανουμε κατι.Μου λειπει το Model Club.Ειλικρινα...

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 06:19:11 μμ »
Πάντως άν είναι να ξαναμπούν τα παλαμάκια,εγώ τα θέλω έτσι:

Click to see the original size.

:D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 06:50:12 μμ »
Μόλις πριν λίγες μέρες κατάφερα και έκλεισα ένα χρόνο που δεν πήγα σε κάποια επείγοντα νοσοκομείου, και δυστυχώς όχι για εμένα... οπότε η διάθεση είναι στο ναδίρ... Πάντως συμφωνώ και με τα όσα έγραψε ο εκ Καρδίτσας ορμώμενος φίλος Γιώργος. Παρασοβαρέψαμε.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 07:06:06 μμ »
ʼντε και του χρόνου παιδιά.
Πολλές αλήθειες γράφτηκαν και θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την δική μου άποψη.
  Βασικά ένοχος σχεδόν για όλα. Εντάξει είμαι μακριά και είναι δύσκολο οικονομικά να κατέβω, η κρίση έχει τσακίσει κόκαλα, αλλά δεν πηγαίνω (ειδικά φέτος) ούτε μέχρι Θεσσαλονίκη.
  Με έχει επηρεάσει εν μέρει η οικονομική κατάσταση, αλλά σε σχέση με τότε που πρωτοξεκίνησα να γράφω ή να κάνω τις πρώτες μου κατασκευές η οικογενειακή κατάσταση έχει γίνει πιο δύσκολη. Πέρυσι τέτοια μέρα έχανα την μητέρα μου μετά από μακροχρόνια ασθένεια (ίδια ημέρα με τον Γιώργο) και χτες είχαμε το μνημόσυνο τα προβλήματα υγείας με την αδερφή μου και την γυναίκα μου συνεχίζονται και το πράγμα πάει λέγοντας. 
  Η πλάκα είναι ότι τότε πρώτο μπήκα και σε grupbild και όλο το grup πήγε κατά διαόλου.
  Τελικά αν δεν έχω κάποιον δίπλα μου να με παροτρύνει, τεμπελιάζω. Βάλε και την ενασχόληση με facebook  και  WoT και μένει λίγος χρόνος. έχουμε και την οικογένεια που θέλει και αυτή λίγη περισσότερη προσοχή σε σχέση με παλιότερα.
  Πίστευα ότι είχα την παλιότερη ευχέρεια στις κατασκευές, αλλά ο μοντελισμός δεν είναι σαν το ποδήλατο τελικά. Δεν έχω τελειώσει καμία κατασκευή πέρα από το Μ113 στην ομαδική. Ξεχνιέμαι με την διαδικασία τρίψιμο, κόλλημα αλλά τα πάω χάλια σε βάψιμο και ακόμα χειρότερα σε φθορές με αποτέλεσμα να απογοητεύομαι και να τα παρατάω. Δεν με πειράζει η κριτική, είναι καλοδεχούμενη απλώς καταλήγω να δουλεύω στα μοντέλα λιγότερο από όσο θα ήθελα.
  Ιδέες πάρα πολλές αλλά λίγες ικανότητες για να τις πραγματοποιήσω. Πραγματικά ζηλεύω κάποιους εδώ μέσα που κάνουν παπάδες ακόμα και με απλό πλαστικό ή που φτιάχνουν ένα μοντέλο ακόμα και με λάθη αλλά το τελειώνουν αδιαφορώντας για την πιστότητα ως προς το πραγματικό. Έχουν κατά την γνώμη μου βρεί την ουσία του μοντελισμού που εγώ κάπου την έχασα. Δεν μιλάω για αυτούς που κάνουν ακριβή αντίγραφα των πραγματικών, εκεί υποκλίνομαι. Και σε κάτι τέτοιες κατασκευές τι να γράψεις όταν δεν έχεις να προτείνεις κάτι. Νομίζω ότι είναι βαρετό και λίγο κοροϊδία να λέω συνέχεια "όμορφη κατασκευή" και για αυτό τον λόγο το βουλώνω.
  Προσωπικά δεν θα άλλαζα κάτι στο φόρουμ γιατί τουλάχιστον για εμένα φταίω μόνο εγώ και η μορφή που έχει μου αρέσει. Βασικά μου αρέσουν τα άτομα που μπαίνουν και γράφουν και ποστάρουν και μετά η εικόνα που έχει το φόρουμ (η οποία είναι πολύ καλύτερη από κάποια άλλα φόρουμ που μπαίνω. Όχι απαραίτητα μοντελιστικά)
  Συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου αλλά τελικά ήθελα να τα πω κάπου που να ξέρουν τι εστί μοντελισμός  και όχι " α ναι τα συναρμολογούμενα για παιδάκια". Συνεχίστε έτσι, τουλάχιστον εγώ θα είμαι εδώ να σας διαβάζω

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 07:28:34 μμ »
Αρκαδιε προς θεου δεν ριχνω καμμια μομφη στη διαχειριση.Θελω να το αποσαφηνισω αυτο.Σε ολες τις περιπτωσεις μιλαω στον πρωτο πληθυντικο και το εννοω.Ολοι μαζι ζητωντας ειτε ευθεως,ειτε πλαγιως με τον τροπο μας, οπλιζαμε καθε φορα το χερι που παταγε το enter για να γινει η οποιαδηποτε αλλαγη.

My 2 cents...:
Μετεφερε ολα αυτα που γραφτηκαν σε καποιο αλλο τοπικ.Ζητα απο τον κοσμο να γραψει την αποψη του η την ιδεα του.Ζητα το επισης και απο φιλους που πλεον γραφουν μια φορα στο τοσο η και καθολου.Μαζεψτε τα ολα μαζι,αφουγκραστειτε τα και βαλτε πλωρη για το που θελει η διαχειριστικη ομαδα να τραβηξει το Mc.Τιποτα δεν γινεται σε μια μερα.Καντε αλλαγες σιγα σιγα και θα γινει κατανοητο σε ολους.Και ολα θα φτιαξουν.Κι αν καποιοι και παλι θελουν να κανουν του κεφαλιου τους,στειλτους να πανε να το κανουν αλλου.Η ποιοτητα ηταν που εφερε και την ποσοτητα στο φορουμ και οχι το αντιθετο οπως αποδειχτηκε τελικα.Κι εμεις θα περιφρουρησουμε τη νεα προσπαθεια βαζοντας στο περιθωριο αυτους που πρεπει, και οχι σιωπωντας για μια ακομη φορα.
Κι απο μενα αν χρειαστειτε βοηθεια θα την εχετε στο επακρο.Ας κανουμε κατι.Μου λειπει το Model Club.Ειλικρινα...

Δεν είναι το θέμα ούτε για μομφές ούτε για να ρίξουμε κάπου ευθύνες. κουβέντα κανουμε και είναι κάλο που γίνεται  (έστω και σε "άσχετο" τοπικ   :mrgreen:)  (τα ειδικά τοπικ παραείναι σοβαρά

το φόρουμ μεγάλωσε απότομα σε κάποια φάση και αυτο ειχε σαν συνέπεια να γίνει μια ανατάραξη στο κλίμα που επικρατούσε. Η αντιδράσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνουν και λάθη.
Το περίεργο της υπόθεσης για μένα ήταν το γεγονός οτι παρατηρήθηκε το φαινόμενο οτι αποστασιοποιήθηκαν και οι μεν, και οι δε.
Spoiler (hover to show)

τεσπα, πιστεύω οτι το φόρουμ εδώ και αρκετό διάστημα έχει ηρεμήσει. Η κατεύθυνση δεν μπορεί να είναι πάρα μια, Χώρος συνάντησης, κουβέντας και συζητήσεων για το hobby μας και όχι μόνο

Όποιος θέλει να κάνει μια κουβέντα, να παρουσιάσει μια κατασκευή ας το κάνει, εάν διστάζει ας το τολμήσει. Μόνο κερδισμένος θα βγει.

Όποιος θέλει να σχολιάσει, να ρωτήσει, να προβληματιστεί, θα έχει το βήμα του. 

Οι περίφημοι παλιοί δεν είμαστε άλλοι παρά εμείς οι ίδιοι.

Εμείς κάναμε τις κόντρες μεταξύ μας, εμείς χαλαστήκαμε, στραβώσαμε και αποτραβηχτηκαμε , ας μάθουμε από τα λάθη μας και να μην περιμένουμε να μας πάρουν από το χέρι.
Το δρόμο το ξέρουμε, ήδη το έχουμε κάνει.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 09:01:55 μμ »
Πρώτα απ όλα να τα λέμε και αυτά..
Γιάννο μας πήρες και τα ΣΩΒΡΑΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Συγχαρητήρια στον μεγάλο νικητή και να είμαστε καλά πάνω απ όλα παιδιά!! Με υγεία και καλές κατασκευές!

Τώρα στο δεύτερο θέμα που άνοιξε ο Νίκος και έχει δίκιο και πολύ καλά έκανε που το έφερε στην επιφάνεια.
Ειναι αλήθεια οτι έχει πέσει η δραστηριότητα πολύ και θεωρώ ότι όλα λίγο πολύ έχουν μερίδιο στην κατάσταση,είτε αυτό λέγεται Οικονομία είτε οικεγένεια,είτε υγεία είτε λίγο η βαρεμάρα.
Το 2010 μπήκα στο φόρουμ απο τότε άλλαξαν πάρα πολλά, αλλα΄το βασικότερο ειναι οτι έκανα πολύ καλούς φίλους και γνώρισα ανθρώπους.

Ίσως ο Γιώργος να περιέγραψε την κατάσταση όπως ακριβώς έπρεπε, όλοι μας κατηγορήσαμε ανθρώπους σαν παλαμάκιδες ή ακόμα και σαν ιντριγκαδώρους.
Αποτραβήχτηκαν πολλοί που η γνωμη τους καθώς και οι βοήθειες τους θα ήταν εξαιρετικές προς τους νεότερους και οι κατασκευές τους θα ήταν ακόμη πιο καλό σχολείο.

Υπάρχουν πολλοί ομως που ακόμα συνεχίζουν και προσπαθούν, ας βοηθήσουμε λοιπόν αυτούς και θα έρθει και σιγά σιγά η διάθεση.

Και κάτι τελευταίο, το νέο καφέ είναι πολύ καλό μέρος για να συνεχίζουμε τις κλασσικές Σαββατιάτικες κουβέντες, ελάτε να το δείτε δεν θα χάσετε..
Εχει και ωραίο κόσμο!!! (Εκτός απο εμάς!!!!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 10:20:58 μμ »
Ναι Γιώργο βοηθάει και το καφέ, ιδίως σε αυτούς που
μένουν κοντά αλλά η ημέρα ιδίως για εμάς που δουλεύ-
ουμε δεν επιτρέπει να παραστούμε. Ίσως μια Κυριακή να
ήταν καλύτερα ακόμη και με κλειστά τα μοντελομάγαζα.
Μπορείς να ψωνίσεις τις υπόλοιπες ημέρες εάν χρειάζεσαι
κάτι. Επίσης για να προλάβω κάποιους, αυτός που δεν
δουλεύει Σάββατο μπορεί ν' αφιερώσει αυτή την ημέρα
στην οικογένεια αντί της Κυριακής( γι αυτές τις ώρες δηλ.).

Κάτι άλλο να προτείνω: Όσοι έχετε-έχουμε μοντέλα-υλικά
αναλώσιμα-εργαλεία που δεν πρόκειται να φτιάξουμε ή δεν
χρειαζόμαστε να τα δώσουμε σε όποιον θέλει αλλά δεν
έχει την οικονομική δυνατότητα. Δεν χρειάζεται να βγαίνει
το όνομά του φόρα παρτίδα αρκεί να τον γνωρίζει η
διαχείριση.

Αυτά από εμένα και βλέπουμε.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 11:33:45 μμ »

Αυτό που κατ' αρχήν παρατήρησα, και φυσικά έχει να κάνει με τις δικές μου δημοσιεύσεις, είναι ότι ο κόσμος σταμάτησε να γράφει. Είναι πρακτικά αδύνατο κάτι που ανεβαίνει να μην δημιουργεί απολύτως κανένα συναίσθημα, αρνητικό ή θετικό.
 ʼρα ο εύλογος προβληματισμός είναι τι οδήγησε τον κόσμο στο να μην γράφει.
Προφανώς ο καθένας έχει τα προβλήματα του και τελικά όλοι μαζί ίσως έχουμε γίνει πολύ πιο εσωστρεφείς. Και μαζί ίσως και πιο αδιάφοροι, εστιάζοντας περισσότερο στα δικά μας. Σαν τον συζητητή που σκέφτεται τι θα πει ενώ ο άλλος ακόμα απαντάει.

Να κλείσω λέγοντας ότι ακόμα και η πιο θερμή σχέση και φιλία θέλουν προσπάθεια και συνέπεια για να συντηρηθούν.
Αυτά (βαρετός, το ξέρω...)
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 11:45:00 μμ »
Eμενα με χαλασαν κατα το παρελθον καποιες ειρωνικες απαντησεις μελων, ιδιως σε αιτηματα βοηθειας, η διαπιστωση οτι υπηρχαν κλικες, οι αυτοκλητοι υπερασπιστες και η μη τηρηση των κανονων λειτουργιας (κατα την αποψη μου) απο καποιους. Δε θα δωσω ομως λεπτομερειες. Ετσι εμαθα να προσεχω πολυ τι λεω, μεχρι σιγασεως, να ειμαι φειδωλος στις παρατηρησεις μου, να ανεβαζω φωτο οταν δεν προβλεπω κραξιμο και εν γενει να κοιταω τη δουλεια μου. Ομως καθημερινα θα επισκεφθω το MC.

Tags: