ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία

Fregata La Renommee

<< < (3/60) > >>

KWSTAS:
Μπράβο. Το jig είναι το πιο ταιριαστό σαν όρος.

vagelischantziaras:
Γεια σας
Σας ευχαριστώ για τις αναρτήσεις .
Θανάση    όπως γνωρίζεις,  χρησιμοποιώ  , γιατί  αυτή γνωρίζω  , Ιταλική  ναυτική ορολογία .
 Ο όρος  ναυαθρο  είναι δικός σου , τον έχω  χρησιμοποιήσει  και σε προηγούμενη  ανάρτηση  γιατί 
πίστευα  ότι θα είμαι  κατανοητός  και ότι είναι σωστός  ο όρος .
Τα υπόλοιπα  που αναφέρεις  μου είναι άγνωστα , αν είναι λάθος η όχι δεν με πειράζει .
Μ' αρέσει και τον κρατώ .
Για  Chemist .
Η επιλογή  του τύπου,   πιστεύω ,  ότι  είναι   προσωπική  υπόθεση  του καθένα και  δεν επιδέχεται  κριτικής .
Εκείνο  που επιδέχεται   κριτική  είναι  το κατασκευαστικό  κομμάτι .
Θα  διαφωνήσω  μαζί  σου όσον  αφορά  αυτό που ονομάζεις ''  υποστήριξη  από κιτ '' .
Το κιτ έχει  ανάγκη  από μένα ( και  εννοώ  τον καθένα ) και όχι  εγώ  από το κιτ.
  Ο μοντελισμός    (d' arsenale )  η  ( d' ammiragliato )  συνοψίζεται  βασικά  σε τρία πράγματα  .
Συνολική  προσέγγιση  και  ολική  αυτο-κατασκευή .
Κατασκευή  σε κλίμακα  όλων  των αντικειμένων ορατών και μη .
Χρήση  ποιοτικών  υλικών   για την  καλύτερη  αξιολόγηση της κατασκευής .
Ένα  κιτ σου προσφέρει μια γενική  εξωτερική  προσέγγιση  της κατασκευής , με αντικείμενα εκτος κλίμακας ,αλλά
  η κατασκευή  έχει  ένα τεράστιο   αριθμό  εξαρτημάτων  στο εσωτερικό  της και όχι μόνο , που  το κιτ  αγνοεί  τελείως
 τον τρόπο  λειτουργίας  και την χρήση τους .
Το κιτ σου  προσφέρει  πολύ ωραία  χυτά  εξαρτήματα ,αλλά μην ξεχνάς ...... ότι λάμπει δεν είναι χρυσός  , περιττό  να σου πω ότι  και αυτά  γίνονται.......
Θα μπορούσα να γράφω σελίδες  Γι'' αυτό το θέμα ,αλλά  πιστέψαμε  θα γίνω  κουραστικός .
Τι είναι ναυαθρο . 
Είναι αυτό που βλέπεις  στην φωτογραφία . Λίγο  πολύπλοκο  να το περιγράψω  με λόγια . 
Μπορεί  και λύνεται  ανά  πάσα  στιγμή  και ξαναδένεται  πάλι , δεν είναι στατικό .
Σίγουρα θα καταλάβεις  την χρήση  του σε  επόμενες   αναρτήσεις .
Αν χρειαστεί  κάνω  σχεδιασμό  και όλα κόβονται  στο χέρι  ένα ένα και λειαίνονται .
Σε πληροφορώ  ότι οι νομείς  για να προετοιμαστούν  μου πήρε  ένα επτάμηνο .
Τα  πάντα  θα γίνουν  από κατάλληλο για την χρήση  ξύλο σκαλισμένο στο χέρι . 
Το αν τα καταφέρω  είναι το θέμα . Εξάλλου  αυτό είναι το στοίχημα  για μένα .
 Για KWSTAS
Το βιβλίο που αναφέρεις δεν το γνωρίζω ,  αυτό που αναφέρεις  για το ναυαθρο είναι..... σωστό  .....
Βαγγελης

KWSTAS:
Το βιβλίο είναι αυτό και το είχα πάρει πριν από 20+ χρόνια
από τον Καλφάκη. Εξαιρετικό από κάθε άποψη, απλά επικεντρώνεται
στα συγκεκριμμένα θέματα της Αμερικ. Επανάστασης.

https://www.amazon.com/Ships-American-Revolution-Their-Models/dp/0870216538

vagelischantziaras:
Κώστα  σ ευχαριστώ  μόλις  το κατέβασα , από μια ματιά  φαίνεται  καλό , το κακό  είναι ότι είναι στα  Αγγλικά  και με παιδεύει  σου είμαι  υπόχρεος  πάντως . 
Βαγγελης

vagelischantziaras:
Την  καλημέρα  μου σ' όλους .

Η  διαμόρφωση  των  νομέων  είναι μια  επίπονη, μονότονη   και χρονοβόρα  διαδικασία , αλλά   απαραίτητη .
Όπως  έχω αναφέρει αυτή η διαδικασία  διήρκησε  επτά  μήνες .
Πρέπει  να αφαιρεθεί   μια μεγάλη  ποσότητα  ξύλου,  ακολουθώντας την αρχική σχεδίαση , με  διάφορες  κλήσεις   σε κάθε νομέα .
Τελικά  γίνεται  διαμόρφωση  και έλεγχος  στο  ναυαθρο .
Φωτογραφίες  από τους  διαμορφωμένους  νομείς .
Βαγγελης. 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση