ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία

Fregata La Renommee

<< < (2/60) > >>

Kostis Pap:
Πολύ ενδιαφέρον πλοίο και σε χορταστική κλίμακα! Καλή επιτυχία.

pacos:
Ωραίο θέμα και μεγάλη κλίμακα, θα έχει ενδιαφέρον, μπράβο!!!  ::thumbleft::

Chemist:
Βαγγέλη καλησπέρα
Η κατασκευή ιστιοφόρων αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, την πλέον ενδιαφέρουσα περίπτωση για έναν μοντελιστή το δε τελικό αποτέλεσμα χαίρεσε να το βλέπεις (φυσικά αναφέρομαι σε σωστή κατασκευή χωρίς ατέλειες ή κακοτεχνίες). Προσωπικά ευρίσκομαι στην κατασκευή του τρίτου ιστιοφόρου μου, πράγμα που επαληθεύει την προτίμηση μου για το είδος αυτού του μοντελισμού.
Διάβασα προσεκτικά τις καταχωρήσεις σου και ενημερώθηκα μέσω διαδικτύου για την φρεγάτα La Renommee. Ωραίο σκαρί χωρίς εξεζητημένα ή ποlύπλοκα διακοσμητικά στην υπερκατασκευή πράγμα που θα έκανε μάλλον αδύνατη την κατασκευή χωρίς υποστήρηξη από kit. Το λέω αυτό έχοντας υπ' όψιν μου το ιστιοφόρο που δουλεύω εδώ και 1,5 χρόνια , το Le Soleil Royal , το οποίο έχει έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό ορειχάλκινων χυτών διακοσμητικών, τα οποία δεν είναι δυνατόν να γίνουν χωρίς το kit που ανέφερα..
Φαίνεται λοιπόν ότι το La Renommee είναι δυνατόν να κατασκευασθεί χωρίς kit και σε συγχαίρω για το κουράγιο σου.
Θα παρακολουθώ συστηματικά την πρόοδο της δουλειάς σου και θα σου στέλνω τα σχόλια μου.
Λύσε μου αν θέλεις μερικές απορίες.
α) τι είναι το ναύαρθρον ?
β) πως κατασκευάζεις τους νομείς ? Κάνεις ηλεκτρονικό σχεδιασμό τον οποίο δίνεις σε εξειδικευμένες εταιρείες για κοπή με Laser?
γ) το ανάγλυφο διακοσμητικό της πρύμνης πως θα το κατασκευάσεις ?
ΜΦΧ
Chemist

KWSTAS:

--- Παράθεση από: Chemist στις Φεβρουαρίου 06, 2017, 11:20:43 μμ ---α) τι είναι το ναύαρθρον ?

--- Τέλος παράθεσης ---

Πρέπει να εννοεί ένα τμήμα ξύλου, κούφιο στο κέντρο
του, στο σχήμα που σχηματίζει η προέκταση των νομέων.
Επάνω εκεί κολλάς τους νομείς για σταθερότητα στην
όλη κατασκευή ( το πάνω μέρος τους εννοείται ) και
μετά το πέτσωμα, τους κόβεις στο επιθυμητό ύψος.
Προτείνω το βιβλίο του  Harold M. Hahn "Ships of the
American revolution and their models" που εξηγεί πλήρως
την όλη τεχνική, ιδίως στο HMS Alfred.

Ανάγλυφα διακοσμητικά μπορείς να φτιάξεις και με
εποξικό στόκο 2 σοιχείων, κατάλληλα βαμμένο, εάν
δεν σκαλίσεις ξύλο.

Thanasis:
Χαιρετώ.
Βαγγέλη δεν ξέρω τι τύπο Ελληνικού σκάφους έψαχνες-εις αλλά την επόμενη φορά ...pm me.

Επιτρέψτε μου την παρέμβαση σε απάντηση στο τι είναι «ναύαθρο» (βάθρο πλοίου), που εκ των υστέρων θα μπορούσε να είναι και «νεώβαθρο» (αντ. Νεώσοικος).
Ο όρος δημιουργήθηκε από εμένα σε ένα «σχολείο» που έγινε στον naftotopos.gr.
Παρόλο που όπως κάποιος γνώστης της Ελ. γραμματικής μου επεσήμανε τότε πως είναι λάθος (η συνένωση των λέξεων ναυς και βάθρο δεν μπορούν να δώσουν αυτό το αποτέλεσμα...), αποφάσισα να τον κρατήσω γιατί τον θεώρησα ως τον καλύτερο σε Ελληνοποίηση των αντίστοιχων «Construction jig»-« framing jig» ή και «assembling  jig».
Thx

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση