Αποστολέας Θέμα: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ 3D ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ?  (Αναγνώστηκε 17905 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ 3D ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ?
« Απάντηση #50 στις: Δεκεμβρίου 31, 2016, 10:56:15 πμ »
Ευχαριστώ για τις αναλυτικές εξηγήσεις. Το τοπίο γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #51 στις: Δεκεμβρίου 31, 2016, 01:52:29 μμ »
ΕΚΦΡʼΖΩ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ, ΚΑΘΈΤΩΣ, ΔΙΑΓΩΝΙΩΣ, ΕΓΚʼΡΣΙΑ ΚΑΙ...ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ :roll: ΤΗΝ ΑΝΤΊΘΕΣΗ ΜΟΥ για τα όσα έχω διαβάσει σε αυτό το νήμα.. Η δημιουργικότητα του χόμπι μας πού πάει? ΑΠΑΡʼΔΕΚΤΑ ΠΡʼΓΜΑΤΑ! :roll: :evil: Είμαι κατηγορηματικός πάνω σε αυτό! Κύριε Κονίδη αυτό στο οποίο αναφέρεστε ΔΕΝ είναι μοντελισμός. Κάτι άλλο είναι.... ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #52 στις: Δεκεμβρίου 31, 2016, 06:06:59 μμ »
ΕΚΦΡʼΖΩ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ, ΚΑΘΈΤΩΣ, ΔΙΑΓΩΝΙΩΣ, ΕΓΚʼΡΣΙΑ ΚΑΙ...ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ :roll: τα όσα έχω διαβάσει σε αυτό το νήμα.. Η δημιουργικότητα του χόμπι μας πού πάει? ΑΠΑΡʼΔΕΚΤΑ ΠΡʼΓΜΑΤΑ! :roll: :evil: Είμαι κατηγορηματικός πάνω σε αυτό! Κύριε Κονίδη αυτό στο οποίο αναφέρεστε ΔΕΝ είναι μοντελισμός. Κάτι άλλο είναι.... ::salut::

Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα και δεν χρειάζεται να παρασυρόμαστε σε χαρακτηρισμούς για απαράδεκτα η μη.

στο τοπικ αυτο γίνεται με παρουσίαση λειτουργίας ενός 3d εκτυπωτή που παρομοιο του δεν εχω συναντήσει κάπου αλλού χάρη στην προσφορά του κ. Κονίδη. Το αν είναι μοντελισμός ή οχι είναι άλλο θέμα που χωράει πολυ συζήτηση. Η εξάπλωση της τεχνολογίας  ειναι τέτοια που εχει ή θα αλλάξει πολύ τις αντιλήψεις για κάποιους ορισμούς (πχ ειναι μουσικός κάποιος που δημιουργεί μέσα απο εαν πρόγραμμα και δεν ξερει να παίζει ουτε ενα όργανο ).

Η πληροφόρηση για το κάθε τι καινούργιο ειναι καλοδεχούμενη πάντα. Τα υπόλοιπα ειναι καθαρά προσωπικές απόψεις που ο καθένας δικαιούται να εχει και να υποστηρίζει.

Αποσυνδεδεμένος Αλέξιος Κονίδης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΡΑΦΗΝΑ
    • My Scale Models
« Απάντηση #53 στις: Δεκεμβρίου 31, 2016, 08:30:22 μμ »
Αγαπητοί φίλοι, ειρήνη λόγω των ημερών.

Είναι προφανές ότι εκεί έξω υπάρχουν πάμπολλοι που συμφωνούν με τον Tokkotai αλλά και άλλοι (θέλω να πιστεύω) με άλλες απόψεις. Δεν προτίθεμαι να αντιπαρατεθώ στο θέμα με κανένα - και είναι καλό να δημιουργηθεί ένα thread με ψηφοφορία και σχόλια που να δώσουν τη δυναμική των 3d εκτυπώσεων σε άλλο σημείο -. Ωστόσο θα ήθελα να δώσω τροφή για σκέψη αναφορικά με τον όρο 'δημιουργικότητα' που αναφέρθηκε με ένταση μέσω ερωτήσεων: είναι δημιουργικότητα να φτιάξω σε 3d εκτυπωτή την πρόσοψη ενός κτιρίου όπως τη θέλω αντί να την αγοράσω έτοιμη από τη MiniArt? ένα βαρέλι/jerry can αντί το πακέτο της Italeri? ένα καλώδιο με 3dpen αντί με κόλληση ή καλώδιο ή κάτι άλλο? μια λαβή για x-acto ξυραφάκι ή μια λαβίδα αντί να το αγοράσω κάποια αρκετά ευρώ από την Xacto η την Tamiya? Μήπως η δημιουργικότητα έρχεται μετά στο βάψιμο ή στο weathering ή σε άλλο σημείο της κατασκευής?

Εκτός και αν συμφωνήσουμε ότι 'δημιουργικότητα' και 'μοντελισμός' είναι να φτιάχνεις τα πάντα - τουλάχιστον όσα δεν υπάρχουν στο εμπόριο - από σκράτς. Νομίζω ότι ήρθε η εποχή να δώσουμε ως κοινότητα με σαφήνεια τον όρο μοντελισμός όπως γίνεται σε κάθε οργανωμένη επιστημονική κοινότητα.

Δεν ξέρω αλλά προτείνω τη δημιουργία ενός thread περί αυτού. :D
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #54 στις: Δεκεμβρίου 31, 2016, 08:58:15 μμ »
Δεν θα προσθέσω τίποτα άλλο,  ότι είναι να πω το είπα, απλά είμαι απόλυτα ήρεμος  :D  και έτοιμος να ξαναπιασω τον κόφτη μου, το κομμάτι πλαστικού και την αγαπημένη υγρή κόλλα μου κ να κάτσω στον πάγκο μου.. Πείτε με παλαιάς κοπής, πείτε με όπως θέλετε, no offence! Καλή Χρονιά σε όλο το φόρουμ μας! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Ιανουαρίου 01, 2017, 01:04:22 μμ »
γ
Αγαπητοί φίλοι, ειρήνη λόγω των ημερών.
Είναι προφανές ότι εκεί έξω υπάρχουν πάμπολλοι που συμφωνούν με τον Tokkotai αλλά και άλλοι (θέλω να πιστεύω) με άλλες απόψεις. Δεν προτίθεμαι να αντιπαρατεθώ στο θέμα με κανένα - και είναι καλό να δημιουργηθεί ένα thread με ψηφοφορία και σχόλια που να δώσουν τη δυναμική των 3d εκτυπώσεων σε άλλο σημείο -. Ωστόσο θα ήθελα να δώσω τροφή για σκέψη αναφορικά με τον όρο 'δημιουργικότητα' που αναφέρθηκε με ένταση μέσω ερωτήσεων: είναι δημιουργικότητα να φτιάξω σε 3d εκτυπωτή την πρόσοψη ενός κτιρίου όπως τη θέλω αντί να την αγοράσω έτοιμη από τη MiniArt? ένα βαρέλι/jerry can αντί το πακέτο της Italeri? ένα καλώδιο με 3dpen αντί με κόλληση ή καλώδιο ή κάτι άλλο? μια λαβή για x-acto ξυραφάκι ή μια λαβίδα αντί να το αγοράσω κάποια αρκετά ευρώ από την Xacto η την Tamiya? Μήπως η δημιουργικότητα έρχεται μετά στο βάψιμο ή στο weathering ή σε άλλο σημείο της κατασκευής?
Εκτός και αν συμφωνήσουμε ότι 'δημιουργικότητα' και 'μοντελισμός' είναι να φτιάχνεις τα πάντα - τουλάχιστον όσα δεν υπάρχουν στο εμπόριο - από σκράτς. Νομίζω ότι ήρθε η εποχή να δώσουμε ως κοινότητα με σαφήνεια τον όρο μοντελισμός όπως γίνεται σε κάθε οργανωμένη επιστημονική κοινότητα.
Δεν ξέρω αλλά προτείνω τη δημιουργία ενός thread περί αυτού. :D
Κύριε Κονίδη, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι πάλι να συζητάνε καποιοι τα χαρακτηριστικά σύνορα που καθορίζουν το χόμπυ μας.. Έχουν συζητηθεί πολλές φορές και εδώ και σε άλλες διαδικτυακές κοινότητες και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.... Είναι προφανές ότι αν και νεοφερμένος, δεν ενδιαφερθήκατε να μάθετε τι έχει γραφεί παλιότερα σε αυτήν την κοινότητα και για τον μοντελισμό και για τα βελτιωτικά και για τους 3d εκτυπωτές. Να σας συνοψίσω  τι πιστεύει αυτή η κοινότητα της οποίας εθελοντικά γίνατε μέλος : Τα βελτιωτικά είναι μία εξέλιξη στο χόμπυ μας και τα 3D παράγωγα είναι εξέλιξη στα βελτιωτικά...Το εάν θέλει κάποιος να βελτιώνει το μοντέλο του προσθέτοντας έτοιμα βελτιωτικά ή δημιουργώντας δικά του επίσης εχει αναλυθεί/συζητηθεί και είναι αμφότερα αποδεκτά. Σε αυτό το forum όμως πρωτεύον θέμα είναι τα μοντέλα μας και δευτερεύον τα εργαλεία που χρειαζόμαστε γιαυτά. Οι 3d εκτυπωτές είναι δευτερεύων θέμα σε αυτό το forum και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Καθώς στο παρόν θέμα έχετε αναλύσει επαρκώς όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε και περαιτέρω ανάλυση καταντά βαρετή. Και μην νομίζετε ότι είμαι εναντίον των 3d υπολογιστών. Αντιθέτως έχω  ταχθεί ανοικτά υπέρ της χρησιμότητας αυτών στο χόμπυ μας (ανατρέξτε σε παλιότερες σχετικές συζητήσεις μας εάν δεν με πιστεύετε).

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #56 στις: Ιανουαρίου 01, 2017, 01:11:08 μμ »
Κύριε Κονίδη, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι πάλι να συζητάνε καποιοι τα χαρακτηριστικά σύνορα που καθορίζουν το χόμπυ μας.. Έχουν συζητηθεί πολλές φορές και εδώ και σε άλλες διαδικτυακές κοινότητες και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση....Τα βελτιωτικά είναι μία εξέλιξη στο χόμπυ μας και τα 3D παράγωγα είναι εξέλιξη στα βελτιωτικά...Το εάν θέλει κάποιος να βελτιώνει το μοντέλο του προσθέτοντας έτοιμα βελτιωτικά ή δημιουργώντας δικά του επίσης εχει αναλυθεί/συζητηθεί και είναι αμφότερα αποδεκτά. Σε αυτό το forum όμως πρωτεύον θέμα είναι τα μοντέλα μας και δευτερεύον τα εργαλεία που χρειαζόμαστε γιαυτά. Οι 3d εκτυπωτές είναι δευτερεύων θέμα σε αυτό το forum και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Καθώς στο παρόν θέμα έχετε αναλύσει επαρκώς όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε και περαιτέρω ανάλυση καταντά βαρετή. Και μην νομίζετε ότι είμαι εναντίον των 3d υπολογιστών. Αντιθέτως έχω  ταχθεί ανοικτά υπέρ της χρησιμότητας αυτών στο χόμπυ μας (ανατρέξτε σε παλιότερες σχετικές συζητήσεις μας εάν δεν με πιστεύετε).
Συμφωνώ μέχρι κεραίας!  ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #57 στις: Ιανουαρίου 01, 2017, 01:47:54 μμ »
Καλή χρονιά σε όλους και καλές δημιουργίες.

Πράγματι ο ρόλος των 3d εκτυπωτών έχει συζητηθεί σε άλλο thread με ενδιαφέροντα επιχειρήματα από όλες τις πλευρές. Μπορεί να συνεχίσει να συζητείται εκεί καθώς τα πράγματα εξελίσσονται.

Όμως όσον αφορά το παρόν thread δεν νομίζω ότι έχει εξαντληθεί η συζήτηση. Το αντίθετο! Κανένα θέμα δεν εξαντλείται, υπάρχουν συνέχεια απορίες, εξελίξεις, νέες τεχνικές στη χρήση ενός παλιού εργαλείου κλπ. (π.χ. έχει εξαντληθεί το θέμα "αερογράφος"; έχει εξαντληθεί το θέμα "λάσπωμα"; )

Για εμένα που ενδιαφέρομαι σοβαρά για τις 3d εκτυπώσεις, η συζήτηση μόλις άρχισε, μόλις ξεκίνησα να βάζω σε τάξη κάποια πράγματα και η ενημέρωση από τον Αλέξη Κονίδη είναι πολύτιμη. Και για αυτόν τον παρακαλώ να συνεχίσει να απαντά στις απορίες μας καθώς και να μας δείξει κατασκευές του για να εμπνεόμαστε. Όπως εμπνεόμαστε από τις δουλειές του Tokkotai και όλων των συναδέλφων.

Όποιος δεν ενδιαφέρεται δεν είναι υποχρεωμένος να διαβάσει! ʼλλωστε για όλους μας υπάρχουν τομείς του φόρουμ που δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου αυτή τη στιγμή και άλλες που δεν μας φτάνει να χορτάσουμε (και μεθαύριο τα ενδιαφέροντά μας αλλάζουν - κάποιον μπορεί να τον ενδιαφέρουν οι προπέλες και όχι τα διοράματα σήμερα και άρα δεν διαβάζει καθόλου τα σχετικά thread, αύριο μπορεί να βαρεθεί τις προπέλες και να το γυρίσει στα διοράματα).
Save

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #58 στις: Ιανουαρίου 01, 2017, 02:20:07 μμ »
Καλή χρονιά σε θεματοφύλακες του μοντελισμού και μη!!!
Για να ηρεμήσουμε λιγάκι όλοι και να μην καταφεύγουμε σε διακηρύξεις, μανιφέστα, γενικεύσεις και αφορισμούς, γιατί πιστέψτε με, όλοι μπορούμε να γενικεύουμε και να αφορίζουμε, με πάρα πολύ μεγάλη ευκολία!!!
Και φυσικά το αν θα συνεχιστεί η συζήτηση, φυσικά δεν εναπόκειται ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΗ ΑΡΜΟΔΙΟ
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #59 στις: Ιανουαρίου 01, 2017, 04:44:36 μμ »
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους
 Προσωπική μου άποψη πάντα, είναι πώς οι 3d εκτυπωτές είναι το καινούργιο σύνορο στον μοντελισμό. Η εξέλιξη του αν προτιμάται. Κάποτε τα μοντέλα φτιαχνόντουσαν από ξύλο. Μερικά φτιάχνονται ακόμα. Σίγουρα κάποιοι τότε δεν καλοείδαν την εισβολή του πλαστικού στον χώρο τον μοντελισμού αλλά η εξέλιξη προχώρησε.
 Κάποιοι είναι καλοί με τα κοπίδια και άλλοι με το πληκτρολόγιο. Δημιουργία όμως έχουν και οι δύο. Προσπάθησα να φτιάξω κατασκευή από πλαστικό (σκράτσ) και απέτυχα. Προσπάθησα να την φτιάξω σε ηλεκτρονικό αρχείο και απέτυχα. Πέτυχα μόνο να φτιάξω κιβώτια και σκοπιά από ξύλινα γλωσοπίεστρα. Γιατί κάποιος που σχεδιάζει μια φιγούρα ή ένα βελτιωτικό ή το όχημα των ονείρων του σε ηλεκτρονική μορφή είναι λιγότερο μοντελιστής από εμένα ή κάποιον άλλον (πχ Tokkotai). Δεν μπορώ να κόψω ίσια φύλο πλαστικού και κάποιοι φτιάχνουν λουκέτα στην 1/35. Μήπως δεν πρέπει να λέγομαι μοντελιστής επειδή δεν μπορώ να το φτιάξω και το αγοράζω έτοιμο?
Ας ηρεμήσουμε και ας μην βιαζόμαστε να αφορίσουμε οτιδήποτε καινούργιο

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #60 στις: Ιανουαρίου 01, 2017, 07:11:30 μμ »
Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε!
Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα ....Η εξάπλωση της τεχνολογίας  ειναι τέτοια που εχει ή θα αλλάξει πολύ τις αντιλήψεις για κάποιους ορισμούς (πχ ειναι μουσικός κάποιος που δημιουργεί μέσα απο εαν πρόγραμμα και δεν ξερει να παίζει ουτε ενα όργανο ).
Αρκάδιε με όλον το σεβασμό...για να μη τα μπερδεύουμε όπως είπες....αυτός που ανέφερες παραπάνω ΔΕΝ είναι ΜΟΥΣΙΚΟΣ....DJ είναι...διοτι αν ηξερε καποιο οργανο και κατεπεκταση νοτες ΝΑΙ θα ηταν,απλα θα χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικο ηχο...τον να παιρνει καποια samples και να τα ρεμιξαρει φτιαχνοντας ή διασκευάζοντας καποια μπιτ...ειναι djλίκι. Το αποτέλεσμα θα μου πεις...μουσική και τα δυο σωστά; Ρώτα τη γνωμη κάποιου μουσικου
 καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #61 στις: Ιανουαρίου 01, 2017, 07:21:27 μμ »
Ενδιαφέρετε κανείς από εδώ να αγοράσει 3D εκτυπωτή?Ψάχνομαι ώστε να αγοράσω έναν το πιθανότερο μέσα στον
Ιανουάριο.Αν ενδιαφέρεστε μπορούμε να δούμε μήπως αγοράζοντας 2-3-4 μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη τιμή.
Όποιος ψάχνεται ας στείλει ένα πμ.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #62 στις: Ιανουαρίου 01, 2017, 07:42:29 μμ »
Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε!Αρκάδιε με όλον το σεβασμό...για να μη τα μπερδεύουμε όπως είπες....αυτός που ανέφερες παραπάνω ΔΕΝ είναι ΜΟΥΣΙΚΟΣ....DJ είναι...διοτι αν ηξερε καποιο οργανο και κατεπεκταση νοτες ΝΑΙ θα ηταν,απλα θα χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικο ηχο...τον να παιρνει καποια samples και να τα ρεμιξαρει φτιαχνοντας ή διασκευάζοντας καποια μπιτ...ειναι djλίκι. Το αποτέλεσμα θα μου πεις...μουσική και τα δυο σωστά; Ρώτα τη γνωμη κάποιου μουσικου
 καλύτερα.

Νομίζω οτι στα 40 μου ξέρω να ξεχωρίσω τον DJ  :wink: και δεν νομίζω οτι είχα τον απλό DJ στο μυαλό μου όταν έγραψα αυτό που έγραψα, ήθελα απλά να δείξω το πόσο πολύ η τεχνολογία εχει ενσωματωθεί στις τέχνες.  ::salut::
Spoiler (hover to show)

@ramfighter  Γιάννο, με ολο το σεβασμό, νομίζω οτι δεν σου έδωσε κανένας σε αυτη την κοινότητα το δικαίωμα να μιλήσεις στο όνομα τους και να υποδεικνύεις σε άλλους τι πιστεύουμε η οχι για κάποια πράγματα, ουτε να ορίσεις την θεματολογία και το βάρος ή την σειρά προτεραιότητας που πρέπει να έχουν τα θέματα. Εαν κάποιο θέμα το βρίσκεις βαρετό μπορεί απλά να μην το παρακολουθεις και οχι να τραμπουκίζεις (γιατι αυτο που γίνεται τωρα τραμπουκισμος ειναι) το οποίο μέλος θέλει να μοιραστεί με άλλους, με τοσο αναλυτικό τρόπο μια νεα τεχνολογία.

Το φόρουμ ειναι ανοιχτό σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με το μοντελισμό. Το 3D printing έχει μπει για τα καλα στο Hobby μας (δεν νομίζω οτι πιστεύει κάποιος οτι τα βελτιωτικά που τόσο πολύ λαχταρούμε κάποιες φορές δεν βγαίνουν πρώτα σε 3d και μετα με άλλους πιο παραδοσιακούς τρόπους μαζικής παραγωγής.)

Θα παρακαλέσω το κ. Κονίδη να συνεχίσει με το ιδιο ενθουσιασμό να παρουσιάζει το πολύ ενδιαφέρων αυτό θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #63 στις: Ιανουαρίου 01, 2017, 07:56:20 μμ »
Σαφώς και το ξέρεις και σκοπός μου δεν ήταν να σου κάνω υποδείξεις :wink:  απλά μου θύμισες ένα φανταστικό πόστ σου,που έψαχνα να βρώ πριν για να παραθέσω,θέλωντας απλά να κάνω έναν διαχωρισμό σε κάποιες έννοιες...

Παράθεση από: OANNHSEA στις Οκτώβριος 12, 2013, 06:40:51 μμ

Με λίγα λόγια:
    Υπάρχουν αυτοί που ξυπνάνε από τις 3:00 το πρωί για να τρέξουν στα βουνά σαν τρελοί ώστε να σκοτώσουν ένα αγριογούρουνο - και υπάρχουν και αυτοί που θέλουν απλώς να τρώνε το αγριογούρουνο δίπλα στο τζάκι χωρίς να έχουν κοπιάσει...

Οι πρώτοι έχουν το δικαίωμα να ισχυριστουν ότι είναι κυνηγοί ... Οι άλλοι είναι απλα καταναλωτές ...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #64 στις: Ιανουαρίου 02, 2017, 07:57:04 πμ »
Ενδιαφέρετε κανείς από εδώ να αγοράσει 3D εκτυπωτή?Ψάχνομαι ώστε να αγοράσω έναν το πιθανότερο μέσα στον
Ιανουάριο.Αν ενδιαφέρεστε μπορούμε να δούμε μήπως αγοράζοντας 2-3-4 μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη τιμή.
Όποιος ψάχνεται ας στείλει ένα πμ.

Περίμενε λίγο...
Με τις εξελίξεις που έρχονται τα πράγματα θα είναι πολύ πιο απλά για αυτούς που δεν ξέρουν και πολλά από 3D σχεδίαση.
Π.χ. οι εκτυπωτές θα δέχονται αρχεία σε .step. Οπότε όποιο 3D πρόγραμμα και εάν ξέρεις θα το δημιουργείς στην 1:1, θα το επεξεργάζεσαι (π.χ. στην κλίμακα) και μετά θα το στέλνεις σε .step στο πρόγραμμα του εκτυπωτή για να το βάλεις πάνω στο τραπέζι προς εκτύπωση.
Εκτός εάν πάρεις και τον σαρωτή και το engraver μαζί με το εκτυπωτικό - εκεί αλλάζει το παιχνίδι...  :twisted:
Π.χ. το engraver χρησιμοποιημένο σοφά και με προσοχή, μπορεί να σου δώσει κομμάτια fotoetched!!!

.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #65 στις: Ιανουαρίου 02, 2017, 12:15:12 μμ »
Περίμενε λίγο...
Με τις εξελίξεις που έρχονται τα πράγματα θα είναι πολύ πιο απλά για αυτούς που δεν ξέρουν και πολλά από 3D σχεδίαση.
Π.χ. οι εκτυπωτές θα δέχονται αρχεία σε .step. Οπότε όποιο 3D πρόγραμμα και εάν ξέρεις θα το δημιουργείς στην 1:1, θα το επεξεργάζεσαι (π.χ. στην κλίμακα) και μετά θα το στέλνεις σε .step στο πρόγραμμα του εκτυπωτή για να το βάλεις πάνω στο τραπέζι προς εκτύπωση.
Εκτός εάν πάρεις και τον σαρωτή και το engraver μαζί με το εκτυπωτικό - εκεί αλλάζει το παιχνίδι...  :twisted:
Π.χ. το engraver χρησιμοποιημένο σοφά και με προσοχή, μπορεί να σου δώσει κομμάτια fotoetched!!!

.

Προς το παρόν δεν βιάζομαι και πολύ αλλά μόλις παραλάβω τα σχέδια που θέλω (μάλλον μέσα στις επόμενες 2 βδομάδες)
θα τρέχω.Από 3D ξέρω τουλάχιστον τα βασικά οπότε δεν θα δυσκολευτώ ιδιαίτερα να σχεδιάσω.

Για το engraver που λες...
Έχω δει κόσμο να βάζει κεφαλές laser σε 3D εκτυπωτές και να "τυπώνει" photoetched.Προσοχή, δεν χαράζει απλά σχεδιάζει
το αρνητικό πάνω στο μέταλο και μετά ακολουθείς την κλάσσική διαδικασία.

Παναγιώτης Ελ Σισι

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #66 στις: Ιανουαρίου 02, 2017, 01:02:32 μμ »
Αγαπητοί φίλοι, ειρήνη εκ νέου,

οι εξελίξεις ατο παρόν νήμα εμπίπτουν πλέον στο επίπεδο πολιτισμού και δεν υπάρχει κανείς λόγος. Θεώρησα ότι το θέμα είναι ενδιαφέρον, το ξεκίνησα και είμαι πάντα σε αναμονή από τον moderator να το σταματήσω ή να το συνεχίσω, αν δεν εντάσσεται στο forum ή για άλλο λόγο όπως και όλοι σας που δημιουργείτε ένα νήμα. Και για μένα είναι βαρετά τα sci fi και τα τραίνα, αλλά δεν μπήκα στο αντίστοιχο νήμα να απαιτήσω να τα κλείσουν με το έτσι θέλω. Εκείνο δε που μου κάνει εντύπωση στις ηλικίες μας είναι ότι ορισμένοι θεωρούμε ότι επειδή ορισμένα θέματα έχουν συζητηθεί στην εποχή τους - κατά μια άποψη διεξοδικά - δεν πρέπει να αναμοχλεύονται. Δηλαδή στο 2017 υπάρχει η άποψη ότι επειδή κάποιοι πριν το 1900 έλεγαν ότι οτιδήποτε βαρύτερο του αέρος δεν πετάει, σήμερα απαγορεύεται στον οποιονδήποτε να φτιάξει αεροπλάνο? Και επειδή το forum κατέληξε (αν λάβουμε υπόψη μας το σχετικό σχόλιο) σε συγκεκριμένη αντιμετώπιση για το θέμα, αυτό γράφτηκε σαν την Παλαιά Διαθήκη σε πέτρα? Δεν αλλάζει γνώμη το forum με τις εξελίξεις?

Δεν θα μπω σε αντιπαράθεση με κανένα αλλά τουλάχιστον θα ήθελα να σεβαστώ αυτούς που έχουν επισκεφτεί τη σελίδα και άφησαν ή όχι το σχόλιο τους και τους 10-15 που μπήκαν στον κόπο και μου έκαναν την τιμή να συζητήσουν μαζί μου το θέμα και έκαναν το νήμα τουλάχιστον υποσχόμενο και δυναμικό. Ειδικά δε αυτούς που ζήτησαν να συνεχίσει το νήμα γιατί τους ενδιαφέρει για τους δικούς τους λόγους.

Στο μεταξύ ας ακολουθήσουμε τις οδηγίες των διαχειριστών.

Καλή Δημιουργική Χρονιά και Χρόνια Πολλά σε όλους.
Με εκτίμηση
Αλέξης

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #67 στις: Ιανουαρίου 02, 2017, 01:39:06 μμ »
Προς το παρόν δεν βιάζομαι και πολύ αλλά μόλις παραλάβω τα σχέδια που θέλω (μάλλον μέσα στις επόμενες 2 βδομάδες)
θα τρέχω.

Αγαπητέ mirrage, αν κατάλαβα καλά, αναμένεις σχέδια εκτυπωτή για να τον φτιάξεις μόνος σου, οπότε προσοχή στη γεωμετρία/καθετότητα/σταθερότητα του τελικού κατασκευάσματος γιατί παίζει ρόλο στις εκτυπώσεις.
Αν κατάλαβα λάθος, γράψε λάθος και αγνόησε το σχόλιο.

Επίσης ελπίζω να είδες το σχόλιο για την κατανάλωση που έγραψα παραπάνω στην 1η σελίδα του νήματος (180 W μέσο όρο σε πλήρη λειτουργία εκτύπωσης).

Καλή τύχη στις αναζητήσεις σου
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #68 στις: Ιανουαρίου 02, 2017, 01:55:28 μμ »
Και αφού σβήσαμε τις πυρές για τον κο Κονίδη που τολμά να εισαγάγει καινά δαιμόνια στον μοντελισμό, τον οποίο ορίσαμε, ετοιμολογήσαμε και έπειτα περιφράξαμε και περιχαρακώσαμε, βάζοντας και σκοπιές, ας συνεχίσουμε την συζήτηση....  :roll: :roll: :roll: :roll: :evil: :evil: :evil:

Πόσο χρόνο χρειάζεται να επενδύσει κάποιος για να καταφέρει να έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα για να μάθει να σχεδιάζει το κομμάτι που θέλει; Γιατί αν χρειάζομαι πολύ παραπάνω χρόνο στον υπολογιστή από όσο χρειάζομαι για να φτιάξω το κομμάτι που θέλω τότε δεν κερδίζω κάτι.
Ένας έμπειρος χειριστής του εκάστοτε σχεδιαστικού προγράμματος πόση ώρα χρειάζεται για να φτάσει σε ένα καλό αποτέλεσμα, που θα αποδίδει την λεπτομέρεια που θέλουμε;

Ξέρω για παράδειγμα, ότι μεγάλη επιτυχία έχουν οι 3D εκτυπωμένες αλυσίδες με κλειδιά τύπου Θ για πλοία, μιας και δεν υπήρχαν στην αγορά.

Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, το shapeways έχει αρκετά μεγάλη επιτυχία σε πωλήσεις, αλλά οι τιμές του είναι λίγο τσιμπημένες.  Πόσο εύκολο είναι να περιορίσουμε το κόστος τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα;

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #69 στις: Ιανουαρίου 02, 2017, 02:15:52 μμ »
Αγαπητέ mirrage, αν κατάλαβα καλά, αναμένεις σχέδια εκτυπωτή για να τον φτιάξεις μόνος σου, οπότε προσοχή στη γεωμετρία/καθετότητα/σταθερότητα του τελικού κατασκευάσματος γιατί παίζει ρόλο στις εκτυπώσεις.
Αν κατάλαβα λάθος, γράψε λάθος και αγνόησε το σχόλιο.

Επίσης ελπίζω να είδες το σχόλιο για την κατανάλωση που έγραψα παραπάνω στην 1η σελίδα του νήματος (180 W μέσο όρο σε πλήρη λειτουργία εκτύπωσης).

Καλή τύχη στις αναζητήσεις σου

Λάθος κατάλαβες...
Τα σχέδια δεν αφορούν την κατασκευή εκτυπωτή.
Ο εκτυπωτής θα βοηθήσει στην υλοποίηση των σχεδίων.
 :wink:

Δεν ειχα προσέξει πως έβαλες την καταχώρηση.
Ευχαριστώ για την επισήμανση!

Και αφού σβήσαμε τις πυρές για τον κο Κονίδη που τολμά να εισαγάγει καινά δαιμόνια στον μοντελισμό, τον οποίο ορίσαμε, ετοιμολογήσαμε και έπειτα περιφράξαμε και περιχαρακώσαμε, βάζοντας και σκοπιές, ας συνεχίσουμε την συζήτηση....  :roll: :roll: :roll: :roll: :evil: :evil: :evil:

Πόσο χρόνο χρειάζεται να επενδύσει κάποιος για να καταφέρει να έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα για να μάθει να σχεδιάζει το κομμάτι που θέλει; Γιατί αν χρειάζομαι πολύ παραπάνω χρόνο στον υπολογιστή από όσο χρειάζομαι για να φτιάξω το κομμάτι που θέλω τότε δεν κερδίζω κάτι.
Ένας έμπειρος χειριστής του εκάστοτε σχεδιαστικού προγράμματος πόση ώρα χρειάζεται για να φτάσει σε ένα καλό αποτέλεσμα, που θα αποδίδει την λεπτομέρεια που θέλουμε;

Ξέρω για παράδειγμα, ότι μεγάλη επιτυχία έχουν οι 3D εκτυπωμένες αλυσίδες με κλειδιά τύπου Θ για πλοία, μιας και δεν υπήρχαν στην αγορά.

Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, το shapeways έχει αρκετά μεγάλη επιτυχία σε πωλήσεις, αλλά οι τιμές του είναι λίγο τσιμπημένες.  Πόσο εύκολο είναι να περιορίσουμε το κόστος τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα;

Πραγματικά εξαρτάται από το τι θες να φτιάξεις.
Ένα κουτί που θα βάλεις μέση ένα arduino είναι πολύ ευκολότερο από
τους νομείς ενός πλοίου, μια προπέλα για ελικόπτερο RC, έναν κινητήρα οχήματος.
Το πόσο εύκολο είναι να το μάθεις εξαρτάται από το αν "πιάνουν" τα χέρια σου, έχεις
ασχοληθεί παλιότερα και πόσο χρόνο και διάθεση έχεις για ψάξιμο.
Εγώ πχ κάποτε είχα φτιάξει κομμάτια για σκάκι και την καρίνα ενός πλοίου.Τα πιόνια ήταν
πολύ ευκολότερα από τους ίππους πχ και η καρίνα (επειδή είχε λεπτομέρειες) πολύ δυσκολότερη
από τους ίππους.
Αν δεν ασχολήθηκες ποτέ με κάποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα θα σε ταλιπωρήσει αν πάλι έχεις μια
ιδέα θα είναι ευκολότερο.

Παναγιώτης Ελ Σισι

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #70 στις: Ιανουαρίου 02, 2017, 02:32:36 μμ »
Αγαπητέ gtdeath13, οι ερωτήσεις σου έχουν δύσκολες απαντήσεις γιατί εξαρτώνται από τον άνθρωπο και λιγότερο από τα μηχανήματα. Και εξηγώ: ο χρόνος επένδυσης στο μηχάνημα εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι κανείς στα μηχανολογικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά (περισσότερο στο πρώτο). Επειδή εγχειρίδια τύπου Mig δεν υπάρχουν, πολλές δημιουργίες γίνονται με τη βάση της δοκιμής/λάθους αναφορικά με τις ρυθμίσεις ταχύτητας, θερμοκρασίας τράπεζας και nozzle, λεπτομέρειας αρχείου και λεπτομέρειας λογισμικού κλπ. Όσον αφορά το λογισμικό, ο χρόνος επένδυσης εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι κανείς σε προγράμματα σχεδιασμού. Για παράδειγμα ένας που μπορεί να λειτουργήσει τα Autocad, 3dmax, Maya κλπ. έστω και για βασικά πράγματα δεν αναμένω να έχει μεγάλο χρόνο εκμάθησης. Επίσης εξαρτάται από το πόσο πολύπλοκο είναι αυτό που θέλει να σχεδιάσει κανείς. Για αυτό όπως έχω γράψει και παραπάνω μεγάλη ευκολία είναι τα έτοιμα μοντέλα που είναι ελεύθερα προς χρήση στο δίκτυο και τα οποία μπορεί κανείς απλά να αλλάξει αντί να 'εφεύρει τον τροχό' από την αρχή (να πάρει τμήματα τους ή ακόμα και να παρέμβει προσθέτοντας πράγματα).

Αναφορικά με το αποτέλεσμα, όσο πιό έμπειρος είναι κανείς τόσο το καλύτερο και γρηγορότερο. Απλά αμφιβάλλω αν είναι απαραίτητο κανείς να μπεί τόσο βαθιά σε ένα λογισμικό για να κάνει εκτυπώσεις σαν να ήταν για παράδειγμα, γραφίστας του Lucas στο Star Wars. Οπωσδήποτε βέβαια είναι θέμα το καθενός το πόσο βαθιά θέλει να μπεί στο αντικείμενο και αν κρίνουμε από ταινίες τύπου Star Wars που χρησιμοποιούνται 3d γραφικά κατά κόρον, υπάρχει μάλλον άπειρο βάθος να ασχοληθεί κανείς. Η απόδοση της λεπτομέρειας τώρα δεν εξαρτάται τόσο από το λογισμικό καθώς εκεί μπορεί κανείς να την ρυθμίσει (low poly high poly κλπ.) αλλά στον εκτυπωτή που πρέπει να μπορεί να παίξει σε υψηλές αναλύσεις. Για παράδειγμα ο δικός μου Wanhao δεν παίζει καλά κάτω από 0.15 mm ενώ ένας μετρίου αναστήματος (περί τα 2500 EUR) μπορεί να παίξει στα 0.06 mm ή και κάτω από αυτό που κάνει σημαντική διαφορά. Επομένως για παράδειγμα αν θέλω αν φτιάξω ένα πρόσωπο/κεφάλι στην 1/35 η Shapeways  είναι μονόδρομος αν και είναι φθηνότερο και ευκολότερο να αγοράσω εγχωρίως κεφάλια resin και να ξεμπερδέψω.

Όσον αφορά τον περιορισμό του κόστους σε χρόνο και χρήμα είναι καθαρά θέμα 'μοντελιστικού μαζοχισμού'. Και εξηγούμαι: το χρήμα εξαρτάται τι θέλουμε να κάνουμε με τον 3d εκτυπωτή. Αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε πλήρως τα αξεσουάρ διοραμάτων κλπ. πάμε σε ακριβό μηχάνημα για να έχουμε λεπτομέρεια. Αν θέλουμε απλά να έχουμε τη δυνατότητα να φτιάχνουμε μαζικά αξεσουάρ (βαρέλια κλπ.), με ένα λογικά φτηνό, βολευόμαστε μια χαρά. Αναφορικά με το χρόνο και αυτό εξαρτάται από τόσο πολύ καλοί είμαστε στον σχεδιασμό σε 3d. Προσωπικά, απλά κατασκευάσματα όπως ένα σπίτι, μια πρόσοψη κτιρίου στην 1/35, έναν καρυοθραύστη/εργαλεία κλπ. μέχρι σήμερα δεν έχω ξοδέψει πάνω από μια ώρα, 1.5 το πολύ έως το εκτυπώσιμο αρχείο (αρχίζοντας από το 0).

Θα ήθελα εδώ να κάνω μια επισήμανση γενικής φύσεως: μην βλέπετε τον 3d εκτυπωτή μέσα από το πρίσμα ενός εργαλείου μοντελισμού. Να το βλέπετε ως μια επένδυση σε ένα εργαλείο άπειρων εφαρμογών (σε επόμενα σχόλια θα παραθέσω κάποιες κατασκευές για να έχετε καλύτερη εικόνα) που ξεκινούν από τον μοντελισμό - να αναφέρω ότι μόλις ξεκίνησα την κατασκευή τηλεκατευθυνόμενου σε 3d εκτυπωτή καθώς οι αεροτομές τις πτέρυγας από πλαστικό έχουν την ίδια αντοχή με μπάλσα και ίδιο βάρος άρα γιατί όχι) - έως εργαλεία (πχ. στηρίγματα για τους αερογράφους και κατσαβίδια), κουμπιά για το παλτό σας αν τα χάσατε, παιχνίδια για τα παιδιά συναρμολογούμενα, θήκες για κινητό για δώρα, γρανάζια/ρολόγια τοίχου κλπ. και επομένως η προστιθέμενη αξία του στον πάγκο ενός, είναι μεγαλύτερη τοσο από απόψεως χρησιμότητας όσο και από απόψεως ψυχικής υγείας. ʼλλωστε το χόμπι μας δεν το κάνουμε για να κονομήσουμε αλλά πρωτίστως για να ηρεμεί η ψυχάρα μας στις μέρες που ζούμε. Πρώτος εγώ σας ανέφερα ότι αν επενδύσει κανείς σε εκτυπωτή για να φτιάχνει αξεσουάρ για διοράματα, τότε θα έχει αποσβέσει την αξία του μετά από καμία 100η κατασκευές τουλάχιστον. Για αυτό παν μέτρον άριστον... και να έχουμε το μυαλό μας ανοικτό 360 μοίρες.

Ελπίζω να έδωσα κατάλληλες απαντήσεις... αν όχι, εδώ είμαστε
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #71 στις: Ιανουαρίου 02, 2017, 02:42:40 μμ »
Όπως τα λέει ο Αλέξιος είναι...
Εγώ ανάμεσα στα διάφορα που θέλω να φτιάξω είναι ένα stand για το macbook,
stands για τον αερογράφο, τα μοντέλα, ειδικά εργαλεία για στοκάρισμα και τρίψιμο
σε δύσκολα σημεία και αυτά είναι μόνο τα δευτερεύοντα...

Σημαντικό....Το υλικό εκτύπωσης κοστίζει...Δεν είναι χαρτί...Να το έχετε κατά νου
όσοι ενδιαφέρεστε! 1kg PLA κάνει κάνα 25-30αρι ευρώ.

Αλέξιε εγώ θέλω να πάρω αυτόν...
https://beeverycreative.com/hellobeeprusa-3d-printer/
Μεγάλη επιφάνεια εκτύπωσης, μεγάλη ανάλυση μέχρι 20nm αντί των 50 και 100 που
παίζουν συνήθως, έχει 2 κεφαλές (άρα τυπώνει ταυτόχρονα και υλικό υποστήριξης) και
είναι σχετικά φθηνός.
Επίσης φαίνεται πως έχει καλό support γιατί επικοινώνησα με την εταιρεία που το βγάζει
μέσω fb για να ρωτήσω αν μπορεί να πάρει μια αναβάθμιση και ενώ θα μπορούσαν να
πουν πως το πουλάνε as is έκατσαν και ψάχτηκαν ώστε να μου δώσουν απάντηση.

Παναγιώτης Ελ Σισι

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #72 στις: Ιανουαρίου 02, 2017, 02:42:48 μμ »
Ξέχασα να επισημάνω επίσης ότι το κόστος/χρήμα εξαρτάται από το τι θέλουμε να φτιάχνουμε από απόψεως και της αντοχής. Υπάρχουν νήματα εκτύπωσης στην αγορά που έχουν μέχρι και κεβλαρ μέσα ώστε το κατασκεύασμα να είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και σκληρό. Ο δικός μου παίζει ΜΟΝΟ με απλά μαλακά πλαστικά PLA και ABS που εύκολα αλλοιώνονται στην υψηλή θερμοκρασία. Για παράδειγμα επειδή ο αδελφός μου στο αυτοκίνητο μου έσπασε τα πλαστικά γαντζάκια που πιάνουν τα σκίαστρα του οδηγού/συνοδηγού, έφτιαξα καινούρια με PLA και λόγω της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται μέσα στο αυτοκίνητο (δεν πρέπει να είναι πάνω από 60-80 βαθμοί) από τον ήλιο, ψιλοστράβωσαν !!!! ʼρα και εκεί πρέπει να δώσετε προσοχή ώστε ο εκτυπωτής που θα αγοράσετε να μπορεί να παίξει με υλικά που θέλετε άρα προσεκτικές ερωτήσεις στον προμηθευτή σας προτού αποφασίσετε. Όλοι οι εκτυπωτές ΔΕΝ είναι ίδιοι και το κόστος έχει σημασία...
Με εκτίμηση
Αλέξης

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #73 στις: Ιανουαρίου 02, 2017, 02:53:54 μμ »
Όπως τα λέει ο Αλέξιος είναι...
Εγώ ανάμεσα στα διάφορα που θέλω να φτιάξω είναι ένα stand για το macbook, stands για τον αερογράφο, τα μοντέλα, ειδικά εργαλεία για στοκάρισμα και τρίψιμο
σε δύσκολα σημεία και αυτά είναι μόνο τα δευτερεύοντα... Σημαντικό....Το υλικό εκτύπωσης κοστίζει...Δεν είναι χαρτί...Να το έχετε κατά νου
όσοι ενδιαφέρεστε! 1kg PLA κάνει κάνα 25-30αρι ευρώ.
παίζουν συνήθως, έχει 2 κεφαλές (άρα τυπώνει ταυτόχρονα και υλικό υποστήριξης) και
είναι σχετικά φθηνός.
Επίσης φαίνεται πως έχει καλό support γιατί επικοινώνησα με την εταιρεία που το βγάζει
μέσω fb για να ρωτήσω αν μπορεί να πάρει μια αναβάθμιση και ενώ θα μπορούσαν να
πουν πως το πουλάνε as is έκατσαν και ψάχτηκαν ώστε να μου δώσουν απάντηση.
Αγαπητέ mirrage, ο εκτυπωτή είναι ενδιαφέρων για τα δεδομένα μας. Με όση εμπειρία έχω είναι ένας reprap σε κιτ με στανταρντ firmware prusa που έχει καλές κριτικές σε μικρομεσαία μοντέλα και εντυπωσιακή τιμή για double extruder καθώς και τύπους υλικών που μπορεί να διαχειρστεί. Οι μόνοι προβληματισμοί μου είναι (α) η μέγιστη θερμοκρασία των 300 βαθμών δεν με ικανοποιεί σε σχέση με κάποια υλικά (ειδικά τα composits) αλλά θέλω να ελπίζω ότι είναι ΟΚ. Θα την ηθελα 350 βαθμούς τουλάχιστον για τέτοια υλικά, (β) το θέμα των ανταλλακτικών αλλά άν έχεις συγγενολόι στην Αμέρικα κανένα πρόβλημα και (γ) το θέμα της συναρμολόγησης ενός κιτ ξέροντας ήδη πόση σημασία έχει η ορθογώνηση του κατασευάσματος.

Πάντως από τιμή είναι εξαίρετος. Σου εύχομαι να είναι όπως τον θέλεις και να μας στείλεις σύντομα εντυπώσεις.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: επειδή υπάρχουν μερικοί που το σκέφτονται να αγοράσουν εκτυπωτή όπως και εσύ, οργανωθείτε μερικοί να πάρετε bulk μερικούς με καλύτερη τιμή και φροντίστε ώστε ένας τουλάχιστον στην ομάδα σας να έχει συγγενή στην Αμερική ώστε μέσω αυτού να μπορείτε να προμηθεύεστε ανταλλακτικά αν χρειαστεί (να πληρώνετε το όβολο βέβαια προκαταβολικά, όχι φέσιον!!!!!!!!!!) γιατί μπορεί να είναι αντικείμενα που μετά την 11η Σεπ δεν μπαίνουν σε ταχυδρομείο ή κούριερ από εταιρείες (από ιδιώτες εντόπιους δεν υπάρχει πρόβλημα).
Με εκτίμηση
Αλέξης

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #74 στις: Ιανουαρίου 02, 2017, 03:21:46 μμ »
είναι σχετικά φθηνός.
Το μέγεθος των 20χ20χ20 mm είναι σύνηθες σε αυτό το επίπεδο εκτυπωτών. Τα δύο extruder είναι χρήσιμα κυρίως για να έχουμε 2 χρώματα διαφορετικά στο σύστημα για δίχρωμες εκτυπώσεις. Υποστήριξη στα 'κρεμασμένα' τμήματα κάνει και το μονό σε όλους τους εκτυπωτές. Προσωπικά θα πήγαινα σε μονό για λόγους ευκολίας. Και εξηγούμαι: αφού πήρα σαν την καλή χαρά τον Wanhao κοιτώντας μόνο την τιμή και κάποια δείγματα στο κατάστημα (που είναι prusa και αυτός σαν αυτόν που θέλεις) διαπίστωσα ότι αν για κάποιο λόγο στουμπώσει το extruder (και στουμπώνει πιστέψτε με) πρέπει να λύσεις όλη την κεφαλή δηλαδή έξω βηματικό μοτέρ και ανεμιστήρες και ίσως και αισθητήρας θερμοκρασίας. ʼναμα του εκτυπωτή στους 270 βαθμούς και πίεση του στουμπωμένου μέσα στον extruder από πάνω με σιδεράκι διαμέτρου 2 mm ώστε να λιώσει ότι υπάρχει μέσα και να βγεί από το στόμιο. Μετά το ανάποδον για να ξαναξεκινήσει η συναρμολόγηση (τα παραπάνω με βάση video της εταιρείας μου περι ξεστουμπώματος δηλαδή official διαδικασία). Για αυτό το λόγο σας έχω επισημάνει μετα επιτάσεως ότι ένας που αγοράζει τέτοιο μικρομεσαίο εκτυπωτή πρέπει να κουλαντρίζει μηχανολογικά και ολίγα ηλεκτρονικα/ηλεκτρικά. Αλλιώς αυτά που λέγαμε παραπάνω περί ικανοποίησης της ψυχάρας μας, δεν ισχύουν αλλά το αντίθετο!!!

ʼρα ένα γενικό σχόλιο ακόμα που βγήκε από τον κο mirrage μας, χωρίς να το θέλει: ρίξετε μια ματιά στο manual χειρισμού πριν την απόφασή σας. Συνήθως είναι διαθέσιμο για κατέβασμα αλλιώς ζητήστε το. Κύρια σημεία εκεί είναι το ξεστούμπωμα και η αλλαγή του extruder. Ο εκτυπωτής και ειδικά ο φθηνός δεν βασίζεται στο δόγμα 'πατάω ένα κουμπί και βγαίνει μια....' τα άλλα τα ξέρετε. Καλό είναι να ξέρετε από πριν τις απαιτήσεις του κατασκευάσματος.

Χαίρομαι όμως γιατί με τη συζήτηση και τις ερωτήσεις βγαίνουν θεμάτάκια που δεν τα έχω πιάσει επαρκώς και αυτό είναι ευχάριστο. Για αυτό απευθύνεται τις ερωτήσεις στο νήμα όσο 'χαζές' και να τις θεωρείτε. ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΌΤΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΥΡΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.
Με εκτίμηση
Αλέξης

Tags: