Αγαπητοί φίλοι

Κατ αρχάς κάτι που ξέχασα από απόψεως διπλωματίας και δεν μου επιτρέπεται είναι να σας διαβεβαιώσω ότο τι θέμα που ξεκίνησα δεν έχει σε καμία περίπτωση τη θέση να σας κάνει να νιώσετε άβολα επειδή εγώ μπόρεσα να αγοράσω ενα εκτυπωτή που σε πολλούς μπορεί να παραμείνει όνειρο. Τυχαίνει να έχω τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή αν και νομίζω ότι δεν θα την έχω στο μέλλον αλλά οψόμεθα. Οπότε δεν θα ήθελα με τίποτα να παρεξηγηθεί κανείς. Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά.
Β. ΕκτυπωτέςΕδώ τα θέματα είναι απλά. Ο ακριβότερος είναι και ο καλύτερος (καλύτερη ρύθμιση παραμέτρων ή καλύτερα αυτόματη, μικρό ακροφύσιο κάτω από τα 0.4 mm των φθηνών που δεν επιτρέπουν λεπτομέρεια πχ. κεφάλι 1:32-1:35 / όποτε προσπάθησα βγήκε το τέρας του Λοχνέσε και όχι εργάτης). Από τιμές ξεκινάμε τα κιτ περί τα 300-400 EUR και ανεβαίνουμε σταδιακά ίσαμε κανά σπίτι στην Κυψέλη!!! Δεν μιλάω για εκτυπωτές με περισσότερα από 1 ακροφύσια για να εναλλάσουν χρώματα αφού στο τέλος τα στοκάρουμε και τα βάθουμε (δεν ξύνουμε σε κάποια υλικά!!!! Λιώνει).
Η βασική μου εμπειρία με τον Wanhao i3 Duplicator (εκτύπωση 180χ180χ180 mm) που έχω είναι
(α) ότι ακόμα και μετά από μήνες η ρύθμιση του με βγάζει από τα ρούχα μου με κύριο πρόβλημα την προσκόλλησή του αντικειμένου στη βάση. Μπορεί προς το τέλος της εκτύπωσης να ξεκολλήσει και αντιός αμίγκος. Διορθώθηκε σημαντικά με μηχανουργική παρέμβαση και τοποθέτηση τζαμιού αντί της στανταρντ επιφάνειας. Όπερ σημαίνει, να ξέρουμε και λίγα μηχανολογικά (για τα ηλεκτρονικά δεν σκαμπάζω - arduino - οπότε δεν λέω)
(β) για να βγεί μια καλή εκτύπωση απαιτείται χρόνος (πολλές φορές άνω των 10-15 ωρών, μην νομίζετε για 1/2 ώρα κλπ.!!! εκτός από τα μικρά κομμάτια). Οπότε αν δεν συμβεί τίποτα στον ρημαδιασμένο εκτυπωτή (αποκόλληση, ρε που φτάσαμε να έχουμε ορολογία γυναικολόγου) θα σας την φέρει η ΔΕΗ με κανένα τσάφ από τα γνωστά. Οπότε φτου και από την αρχή
Για να πάρετε μια εικόνα μιας κατασκευής ΧΙΛΙΑΔΩΝ ωρών εκτύπωσης, ιδέτε στο (άμα τα ψάχνεις μετά δεν τα βρίσκεις και ακόμα δεν εδέησα να τα βάλω σε βάση δεδομένων):
http://www.thingiverse.com/thing:911891. ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ και σύμφωνα με τον σχεδιαστή 2000 ώρες εκτύπωσης. Σύμφωνα πάλι με τον μάγκα, η εκτύπωση έγινε σε 2 rep (φτηνιάρικα κιτ εκτυπωτών) και έναν Ζ18 (δεν τον ξέρω αλλά μπορεί να είναι ο καλός για τη λεπτομέρεια). ʼλλα στοιχεία κλίμακα 1/60, ύψος 6 πόδια = 3 m περίπου περί τα 4 m η κόκκινη βάση. Αν σας έβγαλε το μάτι μην πτοείστε, είναι τελικά εύκολο (σε άλλη απάντηση περί εκτυπώσεων) αρκεί να έχετε 2000 ώρες και 3-4 εκτυπωτές να ρίχνουν ταυτόχρονα αλλιώς θα τυπώνετε μέχρι σύνταξη. Το καλό είναι ότι μπορείτε να μεταβάλετε τα σχέδια που δίνει δωρεάν την κλίμακα και να το κάνετε λογικά μικρότερο.
Παρεπιπτόντως αν δεν απαντήσω σε κάποια ερώτηση ή απαντήσω ανεπαρκώς, στείλτε μήνυμα γιατί ρωτάτε και πολλά!!!
Καλό σας βράδυ, προς ώρας