Αποστολέας Θέμα: Τριχρωμη κλασικη Ελληνικη παραλλαγη στρατου  (Αναγνώστηκε 4396 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

padelos

• Επισκέπτης
Τριχρωμη κλασικη Ελληνικη παραλλαγη στρατου
« στις: Δεκεμβρίου 18, 2006, 04:14:32 μμ »
επειδη θέλω να φτιαξω ελληνες φανταρους στην 1/35 μπορει κανεις να μου πει πιο χρωματα να χρησιμοποιησω για την παραλλαγη ειναι διο πρασινα (το ενα ειναι μουσταρδι) και το καφε, το  ζορικο ειναι ποσ θα φτιαξω το μουσταρδι ,δουλευω με χρωματα σμαλτου
ευχαριστω καινουριος στη παρεα και εχω ανοιξει αρκετα τοπικ ελπιζω να μην κουραζω κανεναν

Αποσυνδεδεμένος sirhogr

• Για τους φιλους Γιωργος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • To create something you must be something.
Απ: τριχρωμη κλασικη ελληνικη παραλλαγη στρατου
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 18, 2006, 05:05:37 μμ »
Φιλε καλωσωρησες! Αν μιλας για τη κλασικη παραλλαγη, τα χρωματα  που παιζαν (το καιρο που ημουν εγω φανταρος τουλαχιστον), σε κωδικους Humbrol  ηταν 116 για πρασινο το 83 για αυτο πρασινωπο και καποιο κοκινο καφε (δε θυμαμαι κωδικο για αυτο εγω ειχα χρησ/σει χρωμα λαδιου το οποιο εκει που ετεμνε το πρασινο σκουρενε και διμιουργουσε το εφε που ειχε και η στολη). Αλλα θα  πρεπει να ξερεις οτι με το καιρο ξεθωριαζουν τα χρωματα στις στολες οποτε θα πρεπει να υπολογισεις και συ να "ανοιξεις" τα χρωματα σου αναλογα με το εφε που θες να αποδωσεις. Παραδειγμα το 83 γινεται 93(Humbrol ).  Α' μη ξεχασεις οτι και τα χρωματα πρεπει να "ανοιγουν" και λογω κλιμακας (νομιζω οτι στην 1/35 ειναι 10% απο την αποχρωση που εχουν στην 1/1) για να αποδιδεται καλυτερα το εφε. Βεβαια εγω δεν ειμαι και "ο καλυτερος" στο συγκεκριμενο θεμα και διοτι το συγκεκριμενο θεμα το εχω εγκαταλειψει καιρο, και πιστευω οτι αλλα παιδια στο κλαμπ μπορουν να σε βοηθησουν περισσοτερο, παντως για μενα παντωσ ειχε δουλεψει. Βεβαια υπαρχει παντα η θεωρια αν στο ματι σου παει καλα σωστο ειναι.
When we accept tough jobs as a challenge and wade into them, miracles can happen!

padelos

• Επισκέπτης
Απ: Τριχρωμη κλασικη Ελληνικη παραλλαγη στρατου
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 18, 2006, 10:32:11 μμ »
ευχαριστω με βοήθησες πολύ  8)

Αποσυνδεδεμένος sirhogr

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 19, 2006, 12:29:51 μμ »
Χαιρομαι που βοηθησα. Στη διαθεση σου.
When we accept tough jobs as a challenge and wade into them, miracles can happen!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 19, 2006, 02:21:17 μμ »
Δες φίλε μου μια παλιά προσπάθεια...

Απλά στο Sand θα πρέπει να προσθέσεις λίγο πράσινο,μιας και οι πραγματικές στολές έχουν μια πράσινη χροιά!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

padelos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 01:23:11 πμ »
hmmm ayto to hroma to prasinopo mou hei vgalei ti panagia sorry kiolas sto sand ama valo prasino to ho  dokimasei kai de vgainei ayto pou thelo ,to hroma pou mou eipe o filos pio pano to 83 de to ho dokimasei molis to do tha sou po pantos to prasinopo ayto einai kati apo prasino kai sand alla ta eho anamiksi me arketes analogies de mou vgainei to epithimito apotelesma ,giayto anoiksa vasika to topic ta alla dio hromata ta petihaineis ayto to prasino omos mou hei spasei ta nevra makari na einai to 83

pantos ayti i elliniki parallagi pou eheis kanei sti foto iparhei kai etsi me to sand, prasino kai kafe  apla den einai poli diadedomeni (tis erimou)
opoios ehei asholithei me ellines fantarous as mou pei kai aytos  tin apopsi tou gia ta hromata(kai se noumero humbrol to kafe ama kseri an kai entaksi den einai kai poli simantiko ayto apla kaigomai na mathomai opoiadipote leptomeria apo pepiramena atoma) kai an kapios thelei as postarei fotos me sihrona themata apo 1/35 eite ellines eite oxi apla gia na do to epipedo mou mia pou eimai kainourios
eyharisto kai pali me voithate ipervolika

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 07:21:46 πμ »
Mάλιστα!
Κοίτα να δεις που δεν το ξερα!
Όταν έβαψα την συγκεκριμένη ήμουν φαντάρος,καταδρομέας για την ακρίβεια και στην πύλη ΑΜίτης, και ήταν εποχή που φορούσαμε φαιοπράσινες.Μόνο οι ΑΜίτες οι Αξιωματικοί και σε παρελάσεις φορούσαμε τέτοιες...
Το χρώμα το είχα βγάλει με μίξη του 94 θυμάμαι...και είχα βάψει κατευθείαν στην στολή για να δω την απόχρωση!
Αφού βρήκα την σωστή,ξάνοιξα λίγο το χρώμα και έβαψα!
Λίγα χρόνια αργότερα μου είπαν ότι δεν ταιριάζει το χρώμα με της στολής,και όταν το τσέκαρα με πραγματική στολή που έκανε τρομερή εντύπωση ότι είχε μεγάλη διαφορά και πως την έβγαλα τόσο λάθος...

Το καφεκόκκινο ήταν μίξη του 180 ενώ το πράσινο από 116
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος sirhogr

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 10:05:15 πμ »
Αχ! Τι μου θυμησες! Εμεις στη Ροδο ουτε στη πυλη φοραγαμε παραλαγη, και μπερε καθε Παρασκευη στην αναφορα μοιρας. Τωρα οσο για το χρωμα, δε εχεις πεσει εξω. Εγω θυμαμαι επαιζε κι αυτη η αποχρωση.

padelos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 22, 2006, 06:52:05 μμ »

pantos to 83 (ohra) toulahiston sto diko mou mati de mou politairiazei isos ama to vapso pano sti figoura kai otan tha to do me ta alla hromata na allakso gnomi eidomen
mporei na hriazetai kamia anamiksi ksero go

Αποσυνδεδεμένος RHO.Steel

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΡΟΔΟΣ
  • Αντώνης
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 22, 2006, 11:42:21 μμ »
.... Εμεις στη Ροδο .....

Επανέλαβε το αληθές

Πότε ήρθες στο Τσαμπικιστάν ?

Αποσυνδεδεμένος sirhogr

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 24, 2006, 05:10:47 μμ »
.... Εμεις στη Ροδο .....

Επανέλαβε το αληθές

Πότε ήρθες στο Τσαμπικιστάν ?

Εγω βρισκομουν εκει πριν αιωνες νομιζω...το 87-88 για κανα χρονο.Θυμαμαι που εκανα την ανοησια και εβαλα μεσον για μεταθεση στην Αθηνα...Το σκυλομετανιωσα. Περνουσα υπεροχα στη Ροδο, Λινδο, Φαληρακι, Ιαλισσος...Αταβιρος, σκηνακια, πορεια βολη, ανταρτοπολεμος...
καλα Χριστουγεννα

Tags: