Αποστολέας Θέμα: Νεος στις φιγουρες και στο forum  (Αναγνώστηκε 940 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thoikos

• Scale 1/144
  • *
Νεος στις φιγουρες και στο forum
« στις: Δεκεμβρίου 22, 2006, 04:50:11 μμ »
καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα!!!!!!!!
ειμαι νεος στο forum και νεος στις φιγουρες, δεν εχω ασχοληθει ποτε.
οποτε θα ηθελα εαν μπορειτε να μου δωσετε τα φωτα σας...
θελω να φτιαξω μερικες αναπαραστασεις απο παλιες μαχες των ενδοξων Ελληνων οπως την μαχη στις Θερμοπυλλες, Πλαταιες, Γραννικος κ.λ.π.
κατ΄αρχας θα ηθελα να μου πειτε ρε παιδια πως μπορω να φτιαξω το εδαφος, βουνα, ποταμια κλπ απο που μπορω να προμηθευτω ολα εκεινα τα στοιχεια που συνθετουν το τοπιο μιας μαχης...
φιγουρες βρηκα ενα μαγαζι στην ιπποκρατους και απο οτι ειδα στα θεματα το εχετε συμπεριλαβει σαν μαγαζι αποκλειστικα για φιγουρες..
ευχαριστω και μολις φτιαξω το σκηνικο θα αρχισω τις ερωτησεις για τις φιγουρες..

Αποσυνδεδεμένος Kisifer

• Scale 1/72
  • *
Απ: Νεος στις φιγουρες και στο forum
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 23, 2006, 09:37:31 πμ »
Καλώς ήρθες στην όμορφη παρεούλα μας φιλαράκο. Είναι πραγματικά όμορφο να βλέπεις καινούργιο αίμα στο υπέροχο αυτό hobby.
Λοιπόν ας αρχίσουμε με μερικές χρήσιμες συμβουλές για αρχή.
Προσωπικά πιστεύω οτι ξεκινάς πολύ λανθανσμένα. Δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με φιγούρες και άμεσα θέλεις να φτιάξεις σκηνικά με πολλές φιγούρες, βουνά ποτάμια κτλ κτλ. Πίστεψέ το αποτέλεσμα δεν θα σε ευχαριστεί καθόλου. Δεν θέλω να σε αποκαρδιώσω αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
Δεύτερον, θέλεις πρώτα να μάθεις να φτιάχνεις το σκηνικό και μετά την φιγούρα. Ανάποδα δηλαδή.
Για να μην μακρυγορώ και αν θέλεις να ξεκινήσεις σωστά και να βελτιώνεσαι συνεχώς, πάρε μία απλή φιγουρίτσα (αν ρωτήσεις το μαγαζί στην Ιπποκράτους, θα σε κατατοπίσει), πάρε και τα χρώματα που θα χρειαστείς (αν δεν έχεις), και μία βάση ξύλινη, και ξεκίνα ομαλά, και εδώ είμαστε εμείς. Υπάρχουν άρθρα για αρχάριους όπου και θα σου υποδείξουμε. βεβαίως και από ερωτήσεις εδώ είμαστε και πάλι.
Τέλος αν πραγματικά ενδιαφέρεσε γι'αυτό το καταπληκτικό χόμπυ υπάρχει στην Αθήνα το Star Club, όπου μπορείς να γραφτείς και να αποκομίσεις τεράστιες εμπειρίες από τα υπόλοιπα μέλη του.
Ελπίζω να μην σε απογοήτευσα, αλλά είναι αναγκαίο να θέσεις τις σωστές βάσεις για μια καλή αρχή, αλλά και συνέχεια και εξέλιξη.

Ξενοφών

Αποσυνδεδεμένος thoikos

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 23, 2006, 09:36:42 μμ »
κατ΄αρχας να σε ευχαριστησω πολυ Ξενοφων για τις χρησιμες συμβουλες σου.
ΣΑν παλαιοτερος μαλλον εχεις δικιο. εγω σκεφτομουν οτι το σκηνικο θα ειναι πιο ευκολο και ελεγα μετα να κατσω να φτιαξω μαι μαι τις φιγουρες.
οποτε θα το κανω με τον τροπο που μου υποδειξες.
θα ηθελα να μου πεις ομως την διευθηνση του club για να γινω μελος.
ευχαριστω πολυ

Αποσυνδεδεμένος sirhogr

• Για τους φιλους Γιωργος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • To create something you must be something.
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 24, 2006, 05:29:49 μμ »
Καλώς ήρθες στην ομαδα φιλε, αλλα...το σκεφτηκες καλα τι πας να κανεις?  :mrgreen:
Προφανως εχεις καταλαβει οτι σου κανω πλακα. Τωρα οσο γι'αυτα που ρωτας συμφωνω με το Ξενοφων σχετικα με τη σειρα κατασκευης και εδω ειμαστε για οτι βοηθεια χρειαστεις, αλλος λιγοτερο (ισως εγω), και αλλος περισσοτερο (σιγουρα οχι εγω :D). Βεβαια υπαρχουν, βιβλια και ιστοσελιδες που θα μπορουσες ισως να αντλησεις πληροφοριες.
Για αλλη μια φορα καλώς ήρθες στην παρεα  και καλες γιορτες :lol: :lol: :lol:
When we accept tough jobs as a challenge and wade into them, miracles can happen!

Tags: