Αποστολέας Θέμα: Τamiya F-15E 1/32  (Αναγνώστηκε 2518 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
Τamiya F-15E 1/32
« στις: Σεπτεμβρίου 13, 2016, 06:46:03 μμ »
Πέρασαν σχεδόν 2,5 χρόνια από τότε που το ξεκίνησα για να το παρατήσω για λόγους υγείας σχεδόν αμέσως. Έμεινε στο ράφι μέχρι λίγο πρίν το Πάσχα, λίγη δουλειά έγινε όμως. Το πάσχα, η μοίρα ήθελε να βοηθήσω στην άνοδο του δείκτη της ανεργίας. Πολλές δουλειές σπίτι που εκκρεμούσαν έπρεπε να τελειώσουν, οπότε ξανά στο ράφι. Και το έπιασα για τρίτη και τελευταία φορά πριν από σχεδόν 2 μήνες. Οι αναποδιές πολλές, η όρεξη έτσι κι έτσι, τα λάθη ήρθαν, τα νεύρα έτοιμα για σπάσιμο με την γενική αναποδιά που επικρατούσε στα πάντα (δουλειά, βλάβες στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, υγεία κλπ). Και όλα τελείωσαν μετά από πολύ υπομονή και προσπάθεια την Τρίτη 6/9 μετά τα μεσάνυχτα. Για να αναφέρω μερικές από τις αναποδιές, χάλασε το κομπρεσέρ, έσπασε η καλύπτρα, αντικατάστασή της προβλέπεται.... όταν..., το βερνίκι μου βγήκε κόλλα 2 φορές και ξέβαφα ηλεκτρονικά, έσπασε το μαμίσο HUD και άλλα πολλά.

Τελικά τελείωσε, όπως τελείωσε. Φωτογραφίες* έχετε δεί και καλύτερες, μην πάρετε με τις πέτρες. Δεκτές όμως όλες οι παρατηρήσεις και υποδείξεις λαθών και βέβαια συμβουλές.

Ηλεκτρονικά. Ανοίχτηκαν τρείς θυρίδες, αντικαταστάθηκε και το εσωτερικό της ανοιχτής που έδινε η Tamiya.

Κόκπιτ.

Ραντάρ και κώνος. Μπήκαν κάποια καλωδιάκια, προειδοποιητικά σήματα, PE και ξηλώθηκε όλος ο μηχανισμός που έδινε η Tamiya για να ανοιγοκλείνει ο κώνος, στον οποίο προστέθηκε δαχτυλίδι από πλαστικό που περάστηκε με τρυπανάκι για τα πριτσίνια.

Σκέλη προσγέιωσης. Μπήκαν σωληνώσεις, καλωδιώσεις κι ότι άλλο έβλεπαν τα μάτια μου και μπορούσαν να φτιάξουν τα καδρόνια που έχω για δάχτυλα.

Εξαγωγές. Ξηλώθηκε η λεπτομέρεια της Tamiya και μπήκαν PE. Βάψιμο με ALCLAD. Οι δυο flameholders είναι καμμένο μέταλλο και τα χρώματα είναι τα φυσικά του.

Το μοντέλο πήρε μέρος στην 17η Έκθεση-Διαγωνισμό του Όμιλου Στατικού Μοντελισμού Χανίων με αυτήν την μορφή

Spoiler (hover to show)

* Επιφυλάσσομαι για καλύτερες φωτό, όταν μπορέσω.
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Τamiya F-15E 1/32
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2016, 08:05:50 μμ »
Μήπως έχεις καλύπτρα από ένα άλλο F-15 Tamiya που έχεις μισοτελειωμένο;  :wink:

Το κουράγιο σου για να βάλεις τα τσιγκάκια στις εξατμίσεις τεράστιο, εγώ δεν το έκανα.  :mrgreen:

Το πιλοτήριο μου αρέσει πολύ, αν και γενικά δεν υπάρχει κάτι να μην μου αρέσει σε ένα F-15E.

::thumbleft:: ::thumbleft:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie::

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2016, 08:15:48 μμ »
Απίστευτο μοντέλο, μπράβο, χαρά στο κουράγιο σου! ::salut::
 Στα μαξιλαράκια των καθισμάτων τι χρώμα χρησιμοποίησες;

Αποσυνδεδεμένος Gilan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αλμωπία
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2016, 09:34:08 μμ »
Το αεροπλάνο είναι σούπερ, συγχαρητήρια ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2016, 10:22:24 μμ »
Πάρα πολύ όμορφο μοντέλο Παναγιώτη από όλες τις απόψεις παρά τις όλες αναποδιές!! Πραγματικά δεν το έβαλες καθόλου κάτω και βγήκε μανάρι!! Τα ηλεκτρονικά τα σπάνε!! To καμένο μέταλλο στις εξαγωγές δεν θα μπορούσε να είναι πιο ρεαλιστικό!! Εξαιρετικό!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2016, 11:10:12 μμ »
Παναγιώτη τι να πω, απλά υπέροχο! Μεγάλος όγκος δουλειάς και καλοδουλεμένο σε όλα του τα σημεία. Τα σέβη μου!  :o :o

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2016, 08:38:03 πμ »
παρά τις αναποδιές , έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά.σου εύχομαι να περάσουν όλα και καλή συνέχεια με τη μοντελάρα που φτιάχνεις ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2016, 08:49:55 πμ »
Μπράβο φιλαράκι,έδωσες ρεσιτάλ υψηλής κοπτοραπτικής !!!!

ʼπαιχτο... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2016, 05:37:39 μμ »
τι να πω πρέπει να εχεις μεγάλη υπομονή για να φτιάξεις όλα αυτά και τόσα καλά
μπράβο λοιπόν εξαιρετικο και τεράστιο

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2016, 11:19:04 πμ »
Μήπως έχεις καλύπτρα από ένα άλλο F-15 Tamiya που έχεις μισοτελειωμένο;  :wink:
Το κουράγιο σου για να βάλεις τα τσιγκάκια στις εξατμίσεις τεράστιο, εγώ δεν το έκανα.  :mrgreen:
Το πιλοτήριο μου αρέσει πολύ, αν και γενικά δεν υπάρχει κάτι να μην μου αρέσει σε ένα F-15E.
 ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie::
Νικόλα ευχαριστώ. Όχι, το Ταμίγια που λές δεν ήταν Ε και δεν είχε καλύπτρα. Την "βρήκα" κανιβαλίζοντας το Ε της Ρέβελ, αφού έκοψα με το Dremel τον σκελετό της (ήταν ένα καλύπτρα-σκελετός) και αφού την κόντυνα περίπου 3 χιλιοστά στο μήκος. Το κακό ήταν ότι δεν ταίριαζε και το μπροστινό κομμάτι με τους καθρέφτες και τα χερούλια της Ταμίγια, οπότε φτιάχτηκε νέο.

Απίστευτο μοντέλο, μπράβο, χαρά στο κουράγιο σου! ::salut::
 Στα μαξιλαράκια των καθισμάτων τι χρώμα χρησιμοποίησες;
Δημήτρη σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Το χρώμα των μαξιλαριών, ήταν μια μίξη Hu105 & Hu 117, αναλογία μην με ρωτήσεις, δεν θυμάμαι. Θυμάμαι πάντως ότι μετά το Wash με μαύρο-καφέ, ακολούθησε στεγνό με το 105.

Το αεροπλάνο είναι σούπερ, συγχαρητήρια ::thumbleft::
Ευχαριστώ πολύ.

Πάρα πολύ όμορφο μοντέλο Παναγιώτη από όλες τις απόψεις παρά τις όλες αναποδιές!! Πραγματικά δεν το έβαλες καθόλου κάτω και βγήκε μανάρι!! Τα ηλεκτρονικά τα σπάνε!! To καμένο μέταλλο στις εξαγωγές δεν θα μπορούσε να είναι πιο ρεαλιστικό!! Εξαιρετικό!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντα, σε ευχαριστώ πολύ. Δεν το παράτησα για δύο λόγους. Λυπόμουν τις ώρες που είχα ξοδέψει σε αυτό, και εγώ κρατούσα το κοπίδι (όπως λέει συνάδελφος εδώ)-αν τα παρατούσα θα ήταν μια ήττα και ψυχολογικό πέσιμο που δεν θα αργούσε να επεκταθεί.

Παναγιώτη τι να πω, απλά υπέροχο! Μεγάλος όγκος δουλειάς και καλοδουλεμένο σε όλα του τα σημεία. Τα σέβη μου!  :o :o
Λάμπρο, ευχαριστώ πολύ!

παρά τις αναποδιές , έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά.σου εύχομαι να περάσουν όλα και καλή συνέχεια με τη μοντελάρα που φτιάχνεις ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Σε ευχαριστώ πολύ, κυρίως για τις μή μοντελιστικές ευχές. Το μοντέλο έχει τελειώσει, στο τσακ πρόλαβε την έκθεση στα Χανιά.

Μπράβο φιλαράκι,έδωσες ρεσιτάλ υψηλής κοπτοραπτικής !!!!
Απαιχτο... ::salut:: ::salut::
Δάσκαλε, σε ευχαριστώ. Προσπάθησα να μην πάει στράφι το μοντέλο για να μην φωνάζεις.  :mrgreen:

τι να πω πρέπει να εχεις μεγάλη υπομονή για να φτιάξεις όλα αυτά και τόσα καλά
μπράβο λοιπόν εξαιρετικο και τεράστιο
Τάκη, μην νομίζεις, πρίν την είχα μικρότερη (την υπομονή). Τώρα που το βλέπω με ηρεμία, ήταν ασκήσεις θάρρους σαν του Λαζόπουλου... "ʼει χάσου μυρμηγκάκι"
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2016, 12:36:36 μμ »
Παναγιωτη καλημερα

Για το μοντελο σου δεν εχω να πω πολλα η ποιοτητα κατασκευης του τα λεει ολα!

Για την υγεια σου θελω να ευχηθω τα καλυτερα μιας και εγω τα τελευταια χρονια δεν μοντελαρω για λογους υγειας, στερωντας μου το μονο πραγμα που με χαλαρωνε.

Καλη συνεχεια!!!
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2016, 11:12:06 μμ »
Όπως είπαν και κάποιοι πιο πάνω, σου εύχομαι να περάσουν όλα.

Για το μοντέλο δεν έχω να πω, η δουλειά σου είναι καταπληκτική.

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2016, 09:49:23 πμ »
Παναγιωτη καλημερα
Για το μοντελο σου δεν εχω να πω πολλα η ποιοτητα κατασκευης του τα λεει ολα!
Για την υγεια σου θελω να ευχηθω τα καλυτερα μιας και εγω τα τελευταια χρονια δεν μοντελαρω για λογους υγειας, στερωντας μου το μονο πραγμα που με χαλαρωνε.
Καλη συνεχεια!!!
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Ειλικρινά, περαστικά σου αντεύχομαι ' εύχομαι να μπορέσεις σύντομα να ασχοληθείς ξανά με το αγαπημένο μας χόμπυ.

Όπως είπαν και κάποιοι πιο πάνω, σου εύχομαι να περάσουν όλα.
Για το μοντέλο δεν έχω να πω, η δουλειά σου είναι καταπληκτική.
Μαθιός

Μαθιέ, σε ευχαριστώ. Η υγεία μου μετά από 2 χειρουργεία έχει πλέον σχεδόν αποκατασταθεί, κάτι μικροπροβληματάκια εμφανίζονται από καιρό σε καιρό αλλά τίποτα σημαντικό, αναμενόμενο. Τα δύσκολα πέρασαν, μέχρι να έρθουν τα επόμενα δύσκολα  :mrgreen:
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2016, 02:57:12 μμ »
Το ιδιο κιτ εχω κ εγω στην βιτρινα μου,αλλα το δικο σου ειναι πολυ καλυτερο.Μπραβο σου. ::salut::
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 07, 2016, 07:49:23 πμ »
Το ιδιο κιτ εχω κ εγω στην βιτρινα μου,αλλα το δικο σου ειναι πολυ καλυτερο.Μπραβο σου. ::salut::
Βασίλη, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ωστόσο αν η ώρα σου πέρασε ευχάριστα κατά την διάρκεια της κατασκευής σου και αν διασκέδασες όσο εγώ, είναι το ίδιο καλό. Και αν διασκέδασες περισσότερο, τότε είναι καλύτερο το δικό σου!
Παναγιώτης

Tags: F-15E Tamiya