Αποστολέας Θέμα: Τι σιχαίνεστε - τι λατρεύετε ;;;  (Αναγνώστηκε 8929 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Τι σιχαίνεστε - τι λατρεύετε ;;;
« στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 12:31:06 μμ »
Ποιες διαδικασίες σιχαίνεστε στον μοντελισμό ;;; Ποιες λατρεύετε ;;;;

Λοιπόν κύριοι τις απόψεις σας περί του ποια δουλειά - διαδικασία σιχαίνεστε (σαν το διάολο το λιβάνι όμως  :evil:) στα πλαίσια του μοντελαρίσματος αλλά και ποια είναι η αγαπημένη σας.

Κάνω την αρχή καταθέτοντας την δική μου άποψη.
Παρότι πιστεύω ότι έχω αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία και από μελέτη αλλά και από όλα τα παιδιά εδώ μέσα στο forum που έχουν καταθέσει τις πολύτιμες γνώσεις τους, εγώ προσωπικά :

-Δεν αντέχω με τίποτα το να ανακατευτώ με τα διάφορα χημικά, δηλαδή πολυεστέρες, ρητίνες κλπ. για την αναπαράσταση του υγρού στοιχείου ή για φτιάξιμο καλουπιών και αντιγράφων. Παρότι τα έχω χρειαστεί (και θα τα χρειαστώ) όλα αυτά άπειρες φορές δεν μπορώ και δεν αντέχω με τίποτα να μπλεχτώ ΚΑΙ με αυτά. 

Επίσης δεν ξέρω γιατί αλλά έχω στραβώσει και με τη διαδικασία εκτύπωσης homemade χαλκομανιών (κυρίως ελληνικών αρματικών που χρειάζομαι) και όταν έρθει εκείνη η ώρα;;;; δεν ξέρω τι θα κάνω.

Αντιθέτως τρελαίνομαι  - πέρα από το στάδιο συναρμολόγησης - για την κατασκευή εκ του μηδενός scratch building (ελληνιστί), με το βάψιμο και κυρίως weathering  αλλά και την κατασκευή διοραμάτων.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Τι σιχαίνεστε - τι λατρεύετε ;;;
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 12:36:54 μμ »
Σιχαίνομαι το στοκάρισμα... Μου τη σπάει αφάνταστα και με καθυστερεί αφόρητα...

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 12:40:25 μμ »
Σιχαίνομαι το στοκάρισμα... Μου τη σπάει αφάνταστα και με καθυστερεί αφόρητα...

Και το τρίψιμο που πρέπει να ακολουθήσει είναι ακόμη χειρότερο :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος psilos

• Προσπαθώ...
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 12:40:41 μμ »
Πάντα με πιάνει άγχος με την όλη διαδικασία του βαψίματος... Απο το αραίωμα του χρώματος μέχρι τον καθαρισμό του αερογράφου. Βέβαια είμαι και άπειρος σχετικά για αυτό και με αγχώνει... Ισως με την πάροδο του χρόνου... (αν και με τον ρυθμό που μοντελάρω... θα χρειαστεί πολυυυυς χρόνος...). Απο την άλλη πολύ γουστάρω την συναρμολόγηση. Πολύ γουστάρω να παιρνω τα κοματακια του πλαστικού, και κολώντας-στοκάροντας-τρίβοντας, να αρχίσουν σιγά σιγά να παίρνουν μορφή.... (γιατρέ να το κοιτάξω;;; είναι σοβαρό;;;  :? :? :roll:)
Ολα είναι δρόμος

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 12:48:27 μμ »
Ανοιξες μεγάλο θέμα...Νίνο

Σιχαίνομαι να ξεκινάω ένα κιτ με σκοπό μια "απλή" κατασκευή και αυτό είναι κάτω των προσδοκιών  :evil:
Καταλήγω - "προσπαθώ" να του δώσω "ζωντάνια"...
Σιχαίνομαι το μασκαρισμα και κόλλημα καλυπτρών...

Αντιθέτως τρελαίνομαι  - πέρα από το στάδιο συναρμολόγησης - για την κατασκευή εκ του μηδενός scratch building (ελληνιστί), με το βάψιμο και κυρίως weathering  αλλά και την κατασκευή διοραμάτων.

Αν και στο βάψιμο είμαι λίγο επιφυλακτικότατος  τα υπόλοιπα τα "πάω" με χίλια... :twisted:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 12:58:52 μμ »
Πάντα με πιάνει άγχος με την όλη διαδικασία του βαψίματος... Απο το αραίωμα του χρώματος μέχρι τον καθαρισμό του αερογράφου.Απο την άλλη ΠΟΛΥ γουστάρω την συναρμολόγηση. Πολύ γουστάρω να παιρνω τα κοματακια του πλαστικού, και κολώντας-στοκάροντας-τρίβοντας, να αρχίσουν σιγά σιγά να παίρνουν μορφή.... (γιατρέ να το κοιτάξω;;; είναι σοβαρό;;;  :? :? :roll:)

1.Με καλυψες με οτι ειπες ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!!! :wink:
2.Επισης μου τσακιζει τα νευρα το flash στα κομματια!!!!!Υπαρχουν ιδιως εταιρειες που με την ποσοτητα του φλας τους φτιαχνεις ενα ακομα κιτ!!
Μονο που βλεπω ερπυστριες κομματι κομματι που θελουν καθαρισμα γυρω γυρω  :shock: :shock: :shock: ΕΛΕΟΣ δηλαδη!!!Στο δινουν κομματια για περισσοτερη λεπτομερεια και στο τελος τα πετας και αγοραζεις aftermarket :evil: :evil:
3.Ejection marks και κρατηρες σε μεγεθος φακης και βαλε!!!!
4.Οι φιγουρες της Tamiya και της Italeri!!Φλας στα χειροτερα σημεια(πχ σ'ολο το πλαινο του κεφαλιου με αποτελεσμα το αυτι να ειναι αχταρμας!!)
Και οι διαφορες στην κλιμακα αυτων με φιγουρες απο αλλες εταιρειες!!!!!!Νανισμος της μιας εταιρειας η γιγαντισμος της αλλης?Ιδου η απορια :roll:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 01:02:27 μμ »

Δεν το σχολιαζω nino..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 01:28:47 μμ »
3.Ejection marks και κρατηρες σε μεγεθος φακης και βαλε!!!!

Αχ αυτά τα pin marks!!!!!!

Κατά σειρά προτεραιότητας:

1) Ejection pin marks :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
2) Αναμονή για στέγνωμα πάσης φύσεως (από ρητίνες μέχρι wash) :evil:
3) Κόψιμο ρητινένιων κομματιών από τα block τους  :evil: :evil: :evil:
(Ακόμα και με τα καταλληλότερα εργαλεία όπως μια μικρή σέγα χειρός η δουλειά είναι τρελά κουραστική και αν βάλεις και τα τριψίματα για το τριμάρισμα μετά άστα να πάνε! Άσε που γεμίζεις ένα φορτηγό με την κωλόσκονη)

Λατρεύω:

1) Μετασκευές και scratch building  :D :D :D :D
2) Έρευνα για references (Ιστορικό υπόβαθρο) :D :D :D :D
3) Αντιγραφή με ρητίνες και καλούπια :D
4) Βάψιμο :D :D :D
5) Weathering  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 02:03:37 μμ »
Παράθεση
από Nikos Tsitsos
Αχ αυτά τα pin marks!!!!!!

Κατά σειρά προτεραιότητας:

1) Ejection pin marks
2) Αναμονή για στέγνωμα πάσης φύσεως (από ρητίνες μέχρι wash)
3) Κόψιμο ρητινένιων κομματιών από τα block τους 
(Ακόμα και με τα καταλληλότερα εργαλεία όπως μια μικρή σέγα χειρός η δουλειά είναι τρελά κουραστική και αν βάλεις και τα τριψίματα για το τριμάρισμα μετά άστα να πάνε! ʼσε που γεμίζεις ένα φορτηγό με την κωλόσκονη)

Λατρεύω:

1) Μετασκευές και scratch building 
2) Έρευνα για references (Ιστορικό υπόβαθρο)
3) Αντιγραφή με ρητίνες και καλούπια
4) Βάψιμο Very
5) Weathering

Ο Νίκος με κάλυψε απόλυτα... :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 02:41:30 μμ »
ειμαι μεσ στη τρελη χαρα όσο φτιάχνω το μοντελο  :D :D
.... μολις φτασω στο σημειο να πιασω πινελα, αερογραφους και χρώματα.... λες και κανω αγγαρεία...   :(
σκεφτομαι το βαψιμο και τα λοιπα να τα δίνω εξω....  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 03:38:06 μμ »
Στοκαρισμα-τριψιμο και μασκαρισμα καλυπτρας ειναι ο εφιαλτης μου! :evil:
Χαλκομανιες και wash η τρελα μου η μεγαλη! :P

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 09:09:29 μμ »
Κι εγώ τρελαίνομαι για την συναρμολόγηση, έρευνα, μετασκευές, scratch building, προσθήκη λεπτομέρειας αλλά βαριέμαι πολύ :mrgreen: το βάψιμο και weathering :!: :oops: :oops:
(Γι' αυτό και τα περισσότερα μοντέλα μου παραμένουν ημιτελή στα κουτιά τους αντί για την βιτρίνα... :evil:)

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 09:17:56 μμ »
      Σιχαίνομαι    Τα Τέλεια μοντέλα :shock: :shock:

Λατρεύω     Τα Τέλεια μοντέλα :shock: :shock:

Λέτε να το κοιτάξω :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 09:55:10 μμ »
Σιχαινομαι: Τιποτα...

Λατρευω: Καθε στιγμη της κατασκευης...
Με το στοκαρισμα μην ξεχνατε οτι διαμορφωνετε και δινετε ρεαλιστικοτητα στο μοντελο σας...Και καμμια φορα τον χρησιμοποιειτε για να κανετε προεκτασεις κτλ.Αρα ειναι μερος της κατασκευης...Ακομα και το τριψιμο ειναι μεσα στην διαδικασια...

Ελπιζω να τεκμηριωσα την αποψη μου...
 8)

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 09:56:23 μμ »
      Σιχαίνομαι    Τα Τέλεια μοντέλα :shock: :shock:

Λατρεύω     Τα Τέλεια μοντέλα :shock: :shock:

Λέτε να το κοιτάξω :D :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Κυριοι,εχουμε εναν Τελειομανη-Τσαπατσουλη αναμεσα μας :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Υ.Γ.Τελικα δεν ειμαι ο μονος που "φρεναρει" οταν ερχεται η ωρα του βαψιματος :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 10:10:35 μμ »
Και εγώ φρενάρω στο βάψιμο...και μετά το βάψιμο φρενάρω στο weathering... :mrgreen:

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 11:31:16 μμ »
:lol: :lol: :lol: :lol:
Κυριοι,εχουμε εναν Τελειομανη-Τσαπατσουλη αναμεσα μας :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Υ.Γ.Τελικα δεν ειμαι ο μονος που "φρεναρει" οταν ερχεται η ωρα του βαψιματος :roll: :roll:

Και εγώ φρενάρω στο βάψιμο...και μετά το βάψιμο φρενάρω στο weathering... :mrgreen:

Τασούλη και Παναγιώτη χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος υπάρχει λύση στο "πρόβλημα" σας.
Η λύση ακούει στο όνομα φτιάχνουμε μοντέλα για πάρτη μας!
Τα λέω όλα αυτά γιατί και εγώ μέχρι πριν 3-4 χρόνια σιχαινόμουνα το βάψιμο.... και εξηγούμε:

Είχα (πριν 3-4 χρόνια) ένα μικρό στοκ 10 το πολύ μοντέλων τα οποία δεν ήταν και από τα πιο ακριβά..... Αποφάσισα να τα φτιάξω μόνο και μόνο για να προσπαθήσω να χαρώ το βάψιμο που ήταν το σιχτίρι μου.... Τα έφτιαξα κυριολεκτικά όπως όπως χωρίς πραγματικά ούτε μια βελτίωση... Εννοείτε ότι δεν κάλυψα pin marks, δεν στόκαρα πάρα μόνο σε υπερβολικά κενά, δεν έκανα αναπαράσταση στο χυτό χάλυβα, δεν άλλαξα της χειρολαβές, δεν χρησιμοποίησα after market και τέλος πάντων Δεν Δεν Δεν!!!!
Στο βάψιμο έγινε το έλα να δεις.
Εννοείτε ότι ποτέ δεν σκέφτηκα να κατεβάσω σε έκθεση τα κιτ αυτά και εννοείτε ότι μετά την πάροδο κάποιων χρόνων τα χρησιμοποιούσα για scrap.
Δυστυχώς από τα κιτ αυτά δεν υπάρχει πια ούτε μια ρόδα αλλά υπάρχει το υπόβαθρο και η βοήθεια που μου έδωσαν στο να αγαπάω και το βάψιμο!

Τώρα πια έχοντας πάνω από 70 κιτ στοκ αν ποτέ μου επιστρέψει η απέχθεια για το βάψιμο η λύση είναι μπροστά μου. Παίρνω ένα από τα μοντέλα μου (το πιο φτηνό) το φτιάχνω στα γρήγορα και πλακώνομαι στο βάψιμο. Έχω και πρόσφατο παράδειγμα τη Γερμανική Matilda που παρουσίασα πριν λίγο καιρό. Το μοντέλο έχει 5 ευρώ φτιάχτηκε στα γρήγορα για να γίνει cdl αλλά άλλαξα γνώμη όταν απέκτησα την Matilda της Italeri. Το κιτάκι περίμενε αρκετά και έτσι εξαπέλυσα επίθεση με τον αερογράφο. Το αποτέλεσμα με ικανοποίησε (σας άρεσε και εσάς απ' ότι μου είπατε) και έτσι άλλο ένα λιθαράκι στην εμπειρία μου στο βάψιμο προστέθηκε!

Τάσο και Παναγιώτη για πιάστε εκείνο το ξεχασμένο κιτ από το στοκ και πλακώστε το μέχρι τέλους και θα με θυμηθείτε!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 11:57:23 μμ »
Το κυριότερο που σιχαίνομαι είναι όταν στα μέσα της κατασκευής ενός μοντέλου, αγοράζω κάποιο καινούργιο και θέλω να ξεκινήσω αυτό... Γί' αυτό και τη τελευταία δεκαετία μονο το Spitfire Vc έχω αξιωθεί να τελειώσω... :oops:
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 16, 2006, 12:37:43 πμ »
Το κυριότερο που σιχαίνομαι είναι όταν στα μέσα της κατασκευής ενός μοντέλου, αγοράζω κάποιο καινούργιο και θέλω να ξεκινήσω αυτό... Γί' αυτό και τη τελευταία δεκαετία μονο το Spitfire Vc έχω αξιωθεί να τελειώσω... :oops:

ʼσε....άλλο κόλημα και αυτό...
Νίκο έτσι και πιάσω αερογράφο τότε ξεχνάω την δυστροπία μου και
δεν τον αφήνω αν δεν το κάνω όπως θέλω η έστω όπως μπορώ!

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 16, 2006, 02:52:48 πμ »
Τι σιχαίνομαι ?
α) Το στοκάρισμα
β) το τρίψιμο
γ) τα δύο προηγούμενα όταν αφορούν καλύπτρες
δ) το καθάρισμα του αερογράφου
ε) Τα Junkers (άκου τώρα!) με την κυματιστή λαμαρίνα. Προσπαθείστε να στοκάρετε, να τρίψετε, να βάλετε χαλκομανίες και μετά τα λέμε....
στ) Να ανακιαλύπτω την τελευταία στιγμή ότι δεν έχω πχ τη σωστή γραμματοσειρά για τα S/N των Fouga Magister της Αεροπορίας του Τόγκο ενω χτίκιασα να βρω / φτιάξω όλα τα υπόλοιπα σήματ και διακριτικά
στ) Ολους αυτούς που σνομπάρουν ένα μοντέλο επειδή δεν είναι ..... Tamigawa αλλά Airfix / Heller / Matchbox και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του τουλάχιστον δύο σετ βελτιωτικών (ένα μέσα, ένα έξω) 

Τι λατρεύω?
Την έρευνα, ιδίως όταν πρόκειται για ασυνήθιστα μοντέλα και εθνόσημα μικρών χωρών...
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 16, 2006, 07:54:28 πμ »
λοιπον τι σιχαινομαι
ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ γιαυτο και ειμαι ειδικος στο ξεβαμα απο ακριλικα μεχρι εναμελ
λατρευω την κατασκευη τη μετασκευη το ψαξιμο για μοντελα και κιτ μετατροπης και βελτιωσης και ιστορικο ξεψαχνισμα
λατρευω επισης και το Μ113
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 16, 2006, 09:11:47 πμ »
Μου αρέσουν τα "κουφά" και σπάνια αεροπορικά θέματα.
Μου αρέσει η συναρμολόγηση και πάρα πολύ το βάψιμο.
Μου αρέσουν τα μοντέλα των Airfix, Heller, Matchbox και γενικά ότι δεν πέφτει στην κατηγορία των supermodels.

Σιχαίνομαι την αναμονή για το στέγνωμα του στόκου. Τι διάβολο, τόσα χρόνια κανείς δεν ανακάλυψε κάτι πιο γρήγορο; Αν και έχου δει κάπου ένα στόκο της Tamiya που στεγνώνει σα βράχος σε λίγα λεπτά κάτω από μία λάμπα υπεριωδών!
Σιχαίνομαι τα σήματα που είναι σα λαμαρίνα και απαιτούν υδροχλωρικό οξύ για να κάτσουν μόνο και μόνο για να ανακαλύψεις την επομένη οτι παντού έχεις πρόβλημα silvering.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 16, 2006, 09:58:52 πμ »
λοιπον τι σιχαινομαι
ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ γιαυτο και ειμαι ειδικος στο ξεβαμα απο ακριλικα μεχρι εναμελ
λατρευω την κατασκευη τη μετασκευη το ψαξιμο για μοντελα και κιτ μετατροπης και βελτιωσης και ιστορικο ξεψαχνισμα
λατρευω επισης και το Μ113

ΣΩΣΤΟΣ :!: :!: :!:
 :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 16, 2006, 10:43:57 πμ »
Αυτά που σιχαίνομαι περισσότερο είναι η προετοιμασία για βάψιμο καθώς και το το καθάρισμα του αερογράφου. Γι αυτό και όταν δεν έχω να κάνω κανένα κρίσιμο για το μοντέλο βάψιμο ο αερογράφος παραμένει ακαθάριστος για μέρες - εβδομάδες - μήνες...

Αποσυνδεδεμένος 5leptos

• readiness και... γουστα να γινονται!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αλιμος
  • we keep 'em flying day 'n night
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 16, 2006, 01:27:39 μμ »
1.μου τη δινει να βλεπω οτι μαζευονται αφτιαχτα κιτ.τσαντιζομαι απιστευτα οταν βλεπω κουτια σε στοιβες με αφτιαχτα να περιμενουν.αγχωνομαι...
2.τα παιρνω στα ματια οταν βλεπω κιτ με χοντρα προβληματα εφαρμογης.με τον στοκο που και που παιζουμε και 2-3 φαπες!
3.οταν ερθει η ωρα του βαψιματος ειναι σαν να με  @#$%@ ! το βαριεμαι σου λεω!
4.πολλες εταιριες απαιτουν στο φυλλαδιο οδηγιων μαντικες ικανοτητες.HELLOOOOOOOOOOOOO με λενε γιωργο οχι τειρεσια,δεν μου αρεσει να μαντευω!
5.δεν μου αρεσουν τα αμερικανικα εθνοσημα! μα sherman ειναι,θα γινει εβραιος,μα mustang ειναι,θα γινει βρετανος.αμερικανος ΠΟΤΕ!

στην αντιπερα οχθη,

1.λατρευω να παιρνω στα χερια μου το κλειστο κουτι που εχει μεσα το αντικειμενο που θα με ''βασανισει'' ειτε ειναι πετουμενο,ειτε ειναι ερπετο.ιδιαιτερα η πρωτη εντυπωση απ τα καλουπια και η μυρωδια του πλαστκου ειναι ιερη στιγμη!
2.λατρευω την διαδικασια της συναρμολογισης.ιδιαιτερα οταν συνοδευεται και απο καλη εφαρμογη και οδηγιες,ανοιγω και μπουκαλι!
3.λατρευω την φθορα!γουσταρω απιστευτα να ριμαζω ενα μοντελο.για αυτο τον λογο φτιαχνω και μηχανες που πολεμησαν και οχι εκθεσιακα θεματα.θα μου πεις βεβαια ''ρε κολλητε τι μου μοστραρεις ενα καταταλαιπωρημενο FW-190 ξεκουδουνο στο ραφι χωρις και λιγο διαδρομο και κανα βαρελακι?'' ε,που θα παει,θα μαθω να φτιαχνω και απο δαυτα!
4.μου αρεσουν τα παραξενα θεματα.
5.μου αρεσει το ψαξιμο για να ξεκινησω μια κατασκευη.που φτιαχτηκε,που πολεμησε,ποτε,πως.μοντελισμος δεν ειναι μονο κολλα και βαψιμο,ετσι δεν ειναι?

και θελω να λεγομαι και μοντελιστης... :oops:
advrider.com

Tags: