Αποστολέας Θέμα: Panther Ausf D 1/35 (Dragon 6299)  (Αναγνώστηκε 1201 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος flecktarn

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αργυρουπολη
  • modelclub.gr
Panther Ausf D 1/35 (Dragon 6299)
« στις: Φεβρουαρίου 09, 2016, 02:59:38 μμ »
καλημερα στην παρεα

θα ήθελα την γνώμη/εμπειρία/παρατηρήσεις για ένα θέμα σχετικά με το συγκεκριμένο κιτ της Dragon (6299 panther ausf D) η' με κάποια αντίστοιχη περίπτωση...
πριν λίγες μέρες ''ζαχάρωνα'' από το site του plastimodellismo το παραπάνω κιτ... όταν λοιπόν ''γκουγκλαρισα'' τον κωδικό του κιτ για να δω review/photos είδα ότι είναι επανέκδοση με bonus photo-etched μεταλικη κανη/μεταλικα tow shakles/windth indicator/smoke grenades rack/συρματοσκοινα(review/photos απο dragon/perthmilitarymodelling/armorama/modelmaking)... οποτε την αλλη μερα το πρωι λογω οτι ειχα και αδεια απο την δουλεια ετρεξα και εγω στο τριγωνο για να το προλαβω μιας και το ηθελα για ενα project που ειχα στο μυαλο...
μαζι με αυτο πηρα και τηs hobbyboss το panther ausf D flak bergepanther και αφου πηγα σπιτι και πηρα το καφεδακι μου... ανοιξα στον παγκο μου τα κιτ για ελεγχο/χαζεμα... και μολις ανοιγω της dragon το κουτι παθαινω ενα μικρο κοκομπλοκο!!! :o :o
εκτος απο  το πλαισιο με τα φωτοχαραγμενα ολα τα υπολοιπα ελαμπαν δια της απουσιας τους... αφου ξεπερναω το αρχικο σοκ κοιταζω καλα το φυλλαδιο οδηγιων και βλεπω οτι ουτε εκει αναφερονται τα συγκεκριμενα κομματια... δηλαδη πηρα το κιτ 6299 (premium edition) αλλα φαινεται πως στα κιτ για την Ελληνικη αγορα εχουν υποστει ''κουρεμα'' εξοπλισμου
η αγορα εγινε την Παρασκευη 05/02 και την επομενη μερα παιρνω το κιτ και ανεβαινω στο τριγωνο και στο plastimodellismo και εκει τους λεω τι συμβαινει και εχω τυπωσει και απο το site της Dragon το συγκεκριμενο κιτ τι θα επρεπε να περιεχει και τι ειχε μεσα αυτο που αγορασα... φυσικα και εξηγησα στον Κο Λαροζα που ηταν παρων οτι δεν ειναι δικο του σφαλμα
η δικια του προτροπη ηταν να στειλω ενα email στην Dragon( να το κοινοποιήσω και στον ιδιο για να στειλει και αυτος με την σειρα του ενα email που να λεει οτι οντως το αγορασα απο εκει και οτι εχει αυτο το προβλημα) και να τους εξηγησω τι ειχε συμβει...
αν θυμαμαι καλα απο καποιο παλιο ποσταρισμα εδω μεσα το να στειλεις ενα mail στην Dragon και να περιμενεις απαντηση ειναι σαν να περιμενεις ποτε θα πιασεις το τζοκερ... δηλαδη χ@σ@ ψηλα και αγναντευε που λενε και στο χωριο μου
εχει τυχει σε καποιον αλλο κατι τετοιο και αν ναι τι ποια ηταν τελικα η καταληξη ???
ετοιμαζομαι να κανω το claim στην dragon αλλα μαλλον δεν φαινεται να εχω και πολλη τυχη???
οι αποψεις σας θα ηταν χρησιμες
ευχαριστω εκ των προτερων

Γιωργος ::salut:: ::salut:: ::salut::
εισαι στο μυαλοooooo..κατι μαγικοooooo

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
Απ: Panther ausf D 1/35 (Dragon 6299)
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 09, 2016, 03:19:20 μμ »
Είναι μήπως και με μονοκόμματες ερπύστριες τις DS TRACKS αντί τις κομμάτι-κομμάτι; Την έχω πατήσει και γω με κιτ τη DRAGON έτσι, αλλά ήταν αγορά μέσω eBAY και από τα πρώτα κιτ που είχε επανακυκλοφορήσει οπότε δε μπορούσα να το ξέρω..Αυτό το καλό έχει όταν μπορείς να πιάσεις ένα κιτ στα χέρια σου σε κατάστημα και να το κοιτάξεις πριν το αγοράσεις.. Επίσης πλέον η DRAGON κάνει πολλές επανεκδόσεις δημοφιλών της κιτ , αλλά βγάζοντας όλα τα καλούδια και αντικαθιστώντας τις κομμάτι-κομμάτι ερπύστριες με τις κίτρινες μονοκόμματες. Και αυτό το καταλαβαίνεις μόνο όταν πάρεις στα χέρια σου το κιτ και βλέποντας τις οδηγίες ότι δεν έχει γίνει λάθος στη συσκευασία, ή αν βρεις εικόνες από την επανέκδοση και το κάτω μέρος του κουτιού πουδείχνει φωτός των περιεχομένων..Κοιτώντας εκεί θα δεις ότι δεν θα αναφέρονται πουθενά τα καλούδια που προυπήρχαν.. Οπότε να ξέρεις δεν είναι ''κούρεμα'' για την Ελληνική αγορά όπως αναφέρεις αλλά γενικό κούρεμα της DRAGON για τα κιτ παγκοσμίως σε προσπάθεια να κατεβάσει τα έξοδά της μάλλον..Βέβαια οι τιμές των κιτ καμιά μείωση, ίσα ίσα αύξηση παρατηρείται!! Γι' αυτό από εκεί που ήταν Νο1 εταιρεία αρματικών πλέον την κράζουν σε όλα τα φόρουμ για τις τακτικές που ακολουθεί και ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τί θέλουν οι πελάτες της, καθως και για την ανύπαρκτη εξυπηρέτηση πελατών της. Το καλό στις επανεκδόσεις αυτές είναι ότι πολλές φορές αντικαθίστανται πλαίσια ή κομμάτια με νεότερα από άλλες κυκλοφορίες που είχαν διορθώσει λάθη των αρχικών κυκλοφοριών, κάνοντας κάποια  παλιά '' καλούδια'' άχρηστα πλέον, π.χ. πλέον νέα μονοκόμματη κάνη με ενσωματωμένο φλογοκρύπτη και πολύ καλή λεπτομέρεια αντί μεταλλικής σε 2-3 κομμάτια η οποία αντικαθιστούσε πλαστική σε 2 κομμάτια!!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 09, 2016, 03:32:00 μμ »
οι επρυστριες ηταν κομματι-κομματι και οχι DS μονοκομματες και το κιτ το πηρα απο το plastimodellismo αλλα δεν μπορουσα να το ανοιξω αφου ειναι σφραγισμενο
εξαλλου οταν βλεπεις σε τοσα site(και σοβαρα site οχι τιποτα κουκουρουκου) οτι εχει bonus ολα αυτα και οταν το ανοιγεις φαντασου ξενερωμα...
οπως λεει και η παροιμια ''οποιος καει στο χυλο φυσαει και το γιαουρτι'' απο εδω και περα για τα κιτ της dragon ελεγχος καλος πριν την αγορα... τουλαχιστον για τα Ελληνικα καταστηματα

Γιωργος ::salut:: 

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 09, 2016, 03:33:06 μμ »
... αφου ξεπερναω το αρχικο σοκ κοιταζω καλα το φυλλαδιο οδηγιων και βλεπω οτι ουτε εκει αναφερονται τα συγκεκριμενα κομματια...

Α και δε πρόκειται να πετύχεις κάτι με mail ή οτιδήποτε, αφού όπως γράφεις και το φυλλάδιο οδηγιών είναι το καινούριο με απαλοιφή των εξτράς  και κακώς ο ΛΑΡΟΖΑΣ σου είπε κάτι τέτοιο..Θα έπρεπε να γνώριζε σαν επίσημος αντιπρόσωπος ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα είναι σωστά δεν υπάρχει λάθος από την εταιρεία, όσο πικρό και αν ακούγεται..Επίσης αν δεν θες το κιτ μπορείς πιστεύω αφου θέλει να σε εξυπηρετήσει να το επιστρέψεις και να πάρεις κάποιο άλλο.. :wink:  Δεν θέλει προσοχή, απλώς να γνωρίζεις ότι πλέον οι επανεκδόσεις των παλιών κιτ της DRAGON δεν θα έχουν τα εξτρά που είχαν.. Παραδείγματα κιτ πολλά πλέον.. Εκεί ή θέλεις το κιτ ή όχι απλά τα πράγματα..

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 09, 2016, 03:40:26 μμ »
δεν θα πω οτι δεν το ηθελα το κιτ γιατι χρειαζομουνα ενα ausf D για ενα σχεδιο που ειχα δει στο ιντερνετ... οποτε αναγκαζομαι μεχρι να βρω κατι καλυτερο να μεινω με αυτο
η αληθεια ειναι οτι ο Λαροζας μου ειπε να το αλλαξω αλλα δεν μου φανηκε και τοσο ''ζεστος''... μπορει να κανω και λαθος εγω ετσι οπως τον ''εκοψα''
τωρα επειδη προφανως ειναι αντιπροσωπος της dragon τι θα επρεπε να γνωριζει και τι οχι δεν ειμαι ο καταλληλος να απαντησω

Γιωργος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 09, 2016, 03:50:06 μμ »
  δυστηχώς φίλε είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει ο Αλέξανδρος, δεν πρόκειται για λάθος αλλά για πολιτική της DRAGON να κόβει τα πολλά καλούδια από κάποιες επανεκδόσεις της ειδικά των κιτ που είχε βγάλει για μια εποχή και ήταν "πλήρη" (φωτοχαραγμένα/μεταλλική κάννη κλπ.).
  Εγώ θεωρώ ότι σκόπιμα δεν βάζει κάποια εμφανή σήμανση στα "νέα" κουτιά που να ενημερώνει τον αγοραστή για τις διαφορές περιμένοντας αρκετοί να την "πατήσουν" αν δεν πολυπροσέξουν ή αν αγοράζουν ιντερνετικά οπότε δεν μπορούν να δουν όλες τις πλευρές του κουτιού. Το κιτ που πήρες ήμουν έτοιμος να το αγοράσω όταν το είχε φέρει ο plastimodellismo αλλά κοιτώντας το κουτί θυμήθηκα ότι το παλιό έδειχνε την μεταλλική κάννη ενώ αυτό όχι, υποψιάστηκα τι παίζει και το άφησα πάλι στο ράφι. Τουλάχιστον έχει μέσα τα φωτοχαραγμένα, κάτι είναι και αυτό.
Όσον αφορά τον Λαρόζα δεν νομίζω ότι μπορεί να ξέρει τέτοιες λεπτομέρειες των αλλαγών που κάνει η εταιρία στις επανεκδόσεις της γιατί μάλλον δεν ενημερώνει κανέναν για τέτοιες λεπτομέρειες

Tags: