Αποστολέας Θέμα: 1/35 Leo 2 A6 HEL  (Αναγνώστηκε 3553 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
1/35 Leo 2 A6 HEL
« στις: Ιανουαρίου 16, 2016, 03:13:37 μμ »
Η παρθενική μου εμφάνιση στην κατηγορία γίνεται με μια μάλλον δύσκολη και χρονοβόρα μετατροπή. Όχι δεν άλλαξα κατηγορία φτιάχνω και θα φτιάχνω κατά κύριο λόγο αεροσκάφη, αλλά κατά καιρούς δοκιμάζω και τον απαγορευμένο καρπό για αλλαγή.

Δεν μπαίνω σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες μιας και οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους αλλά όπου χρειάζονται εξηγήσεις θα υπάρξουν. Το μοντέλο είναι το γνωστό HobbyBoss 1/35 Swedish  strv 122. κατέληξα σε αυτό μετά από πολύ ψάξιμο στο φόρουμ και στα αντίστοιχα θέματα για Leo 2A6 Hel. Δεν χρησιμοποιήται κανένα βελτιωτικό, κοινός είναι OOB (αν μπορεί κάποιος να το πει αυτό με την ποσότητα του πλαστικού που απαιτείται για την μετατροπή του σε HEL). To μόνο έξτρα θα είναι η καρτέλα σημάτων της LM DECALS με αριθμό 35015.

Το κατασκευαστικό μέρος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, κάποιες προσθήκες στον πύργο και  είναι σχεδόν έτοιμος για αστάρωμα και βάψιμο. Το πήγμα (αν το γράφω σωστά) ολοκληρώθηκε και βάφτηκε σε ενδιάμεσα στάδια της κατασκευής του πύργου για να παίρνω θάρρος βλέποντας κάποια πρόοδο.

Τα χρώματα εκτός από το αμμώδες, που δεν είναι και πολύ αμμώδες αλλά camouflage grey από την σειρά ακρυλικών mm (είπαμε αεροπλάνα φτιάχνω) και το μαύρο, είναι αποτέλεσμα αναμίξεων που ούτε και εγώ θυμάμαι την συνταγή. Γενικώς το γαιώδες αποτελείται από dark tan με προσμίξεις rust και κόκκινου σε αναλογία με το μάτι και σύγκριση του αποτελέσματος   με τις διαθέσιμες φωτογραφίες (για το δικό μου μάτι καλό βγήκε). Το πρασινάκι μάλλον βγήκε λίγο ποιο ανοικτό και αποτελείται κατά κύριο λόγο από ανάμιξη olive crab με πολύ σκούρο πράσινο.

Μετά από πολύ ψάξιμο στο φόρουμ όπου εντόπισα δύο πολύ καλά θέματα

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,16083.0.html

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,15622.msg329898.html#msg329898

τα οποία αποτέλεσαν και οδηγό για την κατασκευή αυτή, καθώς και μετά από πολύ μελέτη των φωτογραφιών που υπάρχουν στα cd της IPMS έφτασα στο παρακάτω αποτέλεσμα.

οι φωτογραφίες του είναι χαρακτηριστικές μιας και δείχνουν την ποσότητα της δουλείας που απαιτήται.  η ποιότητα της δουλείας είναι ένας διαφορετικός παράγοντας τελείως υποκειμενικός  και εκθετικά εξαρτώμενη από τον διατιθέμενο χρόνο και τις ικανότητες μου. Σίγουρα ψάχνοντας κάποιος θα βρει ελλείψεις και διαφορές, όμως εμένα τουλάχιστον με ικανοποιεί το αποτέλεσμα. βέβαια αυτό δεν σημάνει ότι όποιος εντοπίσει κάτι ή θέλει να ασκήσει κριτική για κάτι άλλο δεν μπορεί. Καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις και κυρίως οι συμβουλές για το βάψιμο και την παλαίωση του άρματος μιας και δεν τις κατέχω.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
Απ: 1/35 Leo 2 A6 HEL
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 16, 2016, 04:17:59 μμ »
Μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα και θα ήθελε κάτι παραπάνω από πλευράς οδηγιών (έχω το ίδιο μοντέλο). Επιφυλάσσομαι για το πότε θα μπορούσα να το ξεκινήσω λόγο κάποιον προβλημάτων υγείας της μητέρας μου

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 16, 2016, 04:23:26 μμ »
Είναι αυτό που λέμε έχεις κάνει παπάδες :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 16, 2016, 07:08:44 μμ »
Έχεις κρατήσει φωτογραφίες ή σχέδια απο την κατασκευή?

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 17, 2016, 03:42:17 μμ »
Σήμερα αφού προστέθηκαν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες ασταρώθηκε ο πύργος και περιμένω  να στεγνώσει για να αρχίση το βάψιμο.

Φίλε jim40 δεν υπάρχουν ούτε οδηγίες ούτε σχέδια όλες οι αλλαγές που έκανα στο κιτ βασίστηκαν στις προηγούμενες κατασκευές που παρέθεσα στο προηγούμενο ποστ και σε πολύ μα πάρα πολύ μελέτη φωτογραφιών του πραγματικού άρματος. Όλες οι αλλαγές γίνανε σταδιακά  και μετά από αρκετές δοκιμές και φύλο πλαστικού. Αυτός είναι και ο λόγος που έβαλα φωτογρφίες του πύργου πριν το βάψιμο για να φανούν οι αλλαγές που χρειάζονται αλλά σίγουρα επαναλαμβάνω χρειάζονται φωτογραφίες του πραγματικού άρματος (που μπορείς να βρεις στα cd της IPMS). Από τον συνολικό χρόνο κατασκευής μέχρι τώρα τα 2/3 αφορούν μελέτη φωτογραφιών για να εντοπίσω τις λεπτομέρειες.

Είναι αυτό που λέμε έχεις κάνει παπάδες :!: :!: :!:
Υπερβολές απλά δεν ήξερα σε τι έμπλεξα

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 17, 2016, 05:07:09 μμ »
Πραγματικα πολυ καλη δουλεια,αν ειχες κανει το πλαινο καλαθι απο σιτα θα ηταν καλυτερα νομιζω.Οσο για το γαιωδες χρωμα δεν με ανησυχει μπορεις να το φερεις με φιλτρο τοπικα.Μπραβο σου ::salut::
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 18, 2016, 09:23:49 μμ »
Αφού στέγνωσε καλά και το αστάρι άρχισε το βάψιμο της παραλλαγής στον πύργο. Πρώτο χρώμα το πράσινο δεύτερο το καφέ και η συνέχεια αύριο με μαύρο και μπεζουλί. Δυστηχός ο φωτισμός δεν είναι καλός και τα χρώματα δεν αποδιδονται σωστά τουλάχιστον το πράσινο που έιναι ποιο σκούρο απ ότι φαίνεται στις φωτογραφίες.

Φίλε tankrou σε ευχαριστώ.  Δεν είχα κάτι σε σίτα, και με δεδομένο ότι τα καλάθια έχουν διάτρητο πλέγμα έκανα ότι καλίτερο μπορούσα.

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 18, 2016, 11:08:44 μμ »
Εχεις ενα δικιο ,ειναι δυσκολο το ατιμο. ::salut::
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 19, 2016, 12:08:17 πμ »
Κώστα το βάψιμο από πλευράς σβησίματος δείχνει εξαιρετικό! Δεν έχω εντρυφίσει ακόμα στον τύπο για να σου πως για το σχέδιο και τις απαιτούμενες αλλαγές, αλλά είμαι σίγουρο ότι έχεις κάνει το καλύτερο δυνατόν.
Δες μόνο αν θες τις κεραίες, καθώς μου φαίνονται πολύ χοντρές. σίγουρα είναι πιο λεπτές από το 1/10 του μήκους τους και πάνω. Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 07:07:49 μμ »
Τελείωσε επιτέλους και μπήκε στην βασούλα. Σχόλια και υποδείξεις δεκτά  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 14, 2016, 09:55:15 πμ »
το σβησιμο της παραλλαγης ειναι τελειο,πως το καταφερες??με ελευθερο χερι???

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 14, 2016, 10:19:48 πμ »
Κώστα τις κεραιές!!! Σου χαλάνε το εξαιρετικό σύνολο...

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 14, 2016, 11:43:14 πμ »
Kώστα δεν συνηθίζω να γράφω σε αρματάδες αν και παρακολουθώ όλα τα παιδιά εδώ. (κρυφός πόθος)
Το γεγονός όμως ότι ένας αεροπλανάς φτιάχνει άρμα αποτελεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έμενα.
Δεν έχω καθόλου εμπειρία σε αυτή την κατηγορία άλλα μου αρέσει ότι βλέπω!
Και η βασούλα αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι από κορνίζα ε;
Για να δούμε τι θα σχολιάσει και ο καυστικός και ποιο έμπειρος με το δωρικό ύφος (gtdeath13) Θα πει κάτι δεν θα πει; :mrgreen:

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 14, 2016, 04:17:16 μμ »
Για να δούμε τι θα σχολιάσει και ο καυστικός και ποιο έμπειρος με το δωρικό ύφος (gtdeath13) Θα πει κάτι δεν θα πει; :mrgreen:

Με φωνάξατε;  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen:

Δεν ήξερα ότι είμαι καυστικός, θα έλεγα ειλικρινής αλλά αυτό το κρίνουν άλλοι.  :mrgreen:

Για αρχή θα σου πρότεινα να στείλεις την δουλειά σου εδώ: http://leopardclub.ca/contact.shtml

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ωραίο σε μια μετατροπή που εγώ δεν θα τόλμαγα ποτέ.  ::thumbleft::

Το βάψιμο πολύ καλό και η βάση όμορφη.  ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie::

Επειδή κάποια πράγματα έπρεπε να σου πούμε να τα διορθώσεις όταν ανέβασες τις πρώτες φωτογραφίες, αν θες και σε ενδιαφέρει, μπορώ και τώρα να σου τα γράψω αλλά δεν νομίζω να διορθώνονται.

Το άρμα το έχεις κολλήσεις στην βάση; Οι ερπύστριες είναι του κιτ;

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 14, 2016, 07:25:21 μμ »
Φίλε Στάθη το βάψιμο δεν έγινε με ελεύθερο χέρι γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να κάνω τέτοιο σβήσιμο. Η παραλλαγή έγινε με χρήση bluetac ή αλλιώς uhu tac ή όπως το βρίσκει κανείς στην αγορά. Έκοψα μικρά κομματάκια τα έπλασα σε μικρούς κυλίνδρους με το χέρι και στην συνέχεια με την βοήθεια ενός χάρακα συνέχισα το πλάσιμο ώστε να μικρύνει η  διατομή τους αποκτώντας παράλληλα κατάλληλο μήκος ή για να στο γράψω πιο απλά έφτιαξα ισόπαχα σκουληκάκια.

Ναι ρε Κώστα αυτές οι κεραίες φαίνονται και είναι **ατα!

Φίλε μοντελάκια ούτε εγώ φτιάχνω άρματα, άλλωστε ο κανόνας επιβεβαιώνεται από τις εξαιρέσεις, δεν λένε;  Σε ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σου και τα καλά σου λόγια.                                             
Η βασούλα δεν είναι από κορνίζα αλλά από ανακυκλωμένο ξύλο προερχόμενο από τάβλες που χρησιμοποιόυνται για την μεταφορά υαλοπινάκων, κοινώς χειροποίητη.

Φίλε Νίκο χαίρομαι για την εμφάνιση σου έστω και αν σε κάλεσε άλλος.

Το ότι εγώ ξεκίνησα μια μετατροπή που εσύ ή κάποιος έμπειρος με τα αρματικα θα σκεφτόταν να ξεκινήσει, λέγεται άγνοια κινδύνου, βέβαιά αυτό δεν σημαίνει ότι έχω άφεση αμαρτιών για τα κακώς κείμενα της κατασκευής, τα οποία  θα ήθελα να μάθω από την αρχή της.   
 Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά και επειδή ίσως φανούν χρήσιμα σε κάποιον που θα ήθελε μελλοντικά να τολμήσει την μετατροπή σε προτρέπω να τα επισημάνεις για μελλοντική αναφορά.                               
ʼλλωστε αν δεν ήθελα να υποστούν κριτική οι κατασκευές μου δεν θα τις δημοσίευα εδώ, αλλά θα τις ανέβαζα στο facebook  για παλαμάκια κολοτούμπες  και όποιος έγραφε άσχημα πράγματα θα τον έβριζα ::glossa::. Εδώ το έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο και φτάσαμε στο αντίθετο ακρό, κοιτάμε αλλά δεν γράφουμε τίποτα ούτε καλό ούτε κακό.( Οι παραπάνω γραμμές δεν αποτελούν μομφή για κανέναν αλλά είναι μία γενική διαπίστωση που βρήκα την ευκαιρία να την μοιραστώ εδώ). 

Κατά τα λοιπά το άρμα έχει βιδωθεί επάνω στην βάση και το μόνο υλικό που χρησιμοποίησα εκτός των του κιτ είναι φύλο πλαστικού και χαλκόσυρμα. 

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 14, 2016, 09:21:30 μμ »
Φίλε Νίκο χαίρομαι για την εμφάνιση σου έστω και αν σε κάλεσε άλλος.

Το ότι εγώ ξεκίνησα μια μετατροπή που εσύ ή κάποιος έμπειρος με τα αρματικα θα σκεφτόταν να ξεκινήσει, λέγεται άγνοια κινδύνου, βέβαιά αυτό δεν σημαίνει ότι έχω άφεση αμαρτιών για τα κακώς κείμενα της κατασκευής, τα οποία  θα ήθελα να μάθω από την αρχή της.   
 Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά και επειδή ίσως φανούν χρήσιμα σε κάποιον που θα ήθελε μελλοντικά να τολμήσει την μετατροπή σε προτρέπω να τα επισημάνεις για μελλοντική αναφορά.                               

Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω κάτι. Μου κάνει εντύπωση ότι χαρακτηρίστηκα «έμπειρος». Δεν θεωρώ ότι έχω εμπειρία και γνώσεις στα αρματικά θέματα. Απλά αν έχει τύχει να ασχοληθώ με κάποιο θέμα, λόγω καλής μνήμης, θυμάμαι λεπτομέρειες και πράγματα που σε κάποιους άλλους μπορεί να ξεφεύγουν. Επίσης, πάντοτε είναι πιο εύκολο να κρίνεις ένα μοντέλο παρά να το φτιάξεις, άρα πάντοτε λέω την γνώμη μου.  :mrgreen: :wink:

Πάμε λοιπόν σε επισημανσεις:
- Αλυσιδάκια στα καπνογόνα. Δύσκολο να βρεις κάτι σε σωστή διάσταση για την κλίμακα, τα φωτοχαραγμένα δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά μπορεί κάποιος να φτιάξει αρκετά καλές τυλίγοντας σύρμα λεπτό. Κάποιος στο φόρουμ τα είχε φτιάξει έτσι, αλλά δεν θυμάμαι ποιος.
- Κεραίες, όπως σου είπε και ο Κώστας. Αν έχεις κάποιο κιτ Revell δίνει πολύ ωραίο συρματάκι για να κάνεις δουλειά.
- Καθρέφτες. Εγώ για να μην με παιδεύουν τους διπλώνω πάντα. Έτσι γλυτώνω και το γυάλινο μέρος, μιας και δεν φαίνεται.
- Φώτα, ρίξε τους ένα γυαλιστερό βερνίκι και μετά λίγo σκόνη, ειδικά στα πίσω.
- Συρματόσχοινα. Η πιο εύκολη μέθοδος είναι να τα βάψεις μαύρα, μετά σκούρο καφέ λάδι και τέλος μολυβάκι για να δείξει το μεταλλικό.
- Εξατμίσεις. Αν έχεις κάποια μαύρη σκόνη ρίξε λίγο να μαυρίσουν.

- Χειρολαβές ερμαρίων στο σκάφος, στα δικά μας έχουν και λουκέτο.  :mrgreen: Τόσο η Hobby Boss όσο και η Revell τις δίνουν μασίφ και δείχνουν αφύσικες. Αλλαγή με άλλες από σύρμα.
- Με την σκόνη που έκανες το έδαφος κάνε ένα σκόνισμα στους εδαφικούς και τον κινητήριο.  :wink:
- Ερπύστριες. Εδώ είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Οι ερπύστριες εσωτερικά δεν έχουν λάστιχο αλλά γυμνό μέταλλο. Επομένως το λάστιχο τρίβεται με το μέταλλο και αυτό είναι καθαρό. Η πρώτη φωτογραφία είναι από Γερμανικό άρμα. Επομένως ίσως το πιο σωστό είναι να είναι σκονισμένα λερωμένα τα πέδηλα εκτός του μέρους που τρίβεται με τους εδαφικούς, τα δόντια ευθυγράμμισης και το σημείο που ακουμπάνε στους κινητήριους.

Τέλος, περισσότερο καλλιτεχνικά, θα έκανα ένα πιο σκούρο wash όπου υπάρχουν γρίλιες, για να δώσω βάθος και να δείχνει καλύτερο. Το ίδιο και στις εισαγωγές αέρα στο πάνω μέρος.

Στείλε το μοντέλο στο Leopard club...  ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 15, 2016, 12:16:58 πμ »
Μαλλον μπορω να πω και εγω για την αποψη μου για το μοντελο.
Αν και εχουμε δει στο παρελθον προσπαθειες να γινονται για scratch αναπαρασταση του Hel ωστοσο σχεδον ολες αν οχι ολες ηταν αποτυχια.Οικτρη αποτυχια και εκτος αυτου ημουν και υπαιτιος ενος σκληρου διαξιφισμου παλαιοτερα.
Κατρχην το κιτ απο μονο του αποιτελει προβλημα για πολλες αστοχιες και τωρα το ξερει και η Hobby boss γι αυτο προκειται να retooling στα κιτ.Ιδομεν
Η μετατροπη τωρα ειναι καλη αλλα κατα την αποψη μου δεν ειναι αυτο που θα λεγαμε πιστη και αυτο εγκειται στη δυσκολια των κομματιων που πρεπει να μετατραπουν.
Πρωτο, και κυριοτερο ειναι τα πλαινα καλαθια.
Δευτερο, το κεντρικο κουτι  του πυργου,εχει λαθος κλιση στο μπροστινο μερος.
Τριτο ,η βασεις κεραιων ειναι θεμα καθως ειναι περιεργες στην κατασκευη τους.Πιθανον σε καποιο απο τα συγχρονα γαλλικα αρματα να υπαρχει αντιστοιχια.
Τεταρτο, ειναι οτι απουσιαζουν τα στηριγματα του αισθητηρα ανεμου.
Πεμπτο, η κεραια πισω δεξια της θυριδας του αρχηγου,νομιζω  οτι ειναι η κεραια GPS εχει αναπαρασταθει λαθος.
Εκτο,η θυριδα εξαερισμου στο πανω πισω μερος του πυργου ηθελε πιο προσεκτικη αναπαρασταση.
Εβδομο, απουσιαζει παντελως η αντιολισθητικη επιφανεια επανω στο αρμα.Must για καθε συγχρονο αρμα κατα την γνωμη μου παντα.
Ογδοο,πετυχημενη η επιλογη χρωματων λαθος η τοποθετηση τους επανω στο αρμα.
Ενατο ελπιζω μετα απο αυτα να μην τσακωθουμε με τον Κωστα.
Γενικα εχει γινει μια πολυ καλη προσπαθεια πλην ομως εχει θεματα κατα την ταπεινη μου αποψη αρκετα.Γι αυτο και δεν την προσπαθησα και ποτε.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 15, 2016, 09:19:35 πμ »
Κώστα για τις κεραίες, αν δεν έχι από Revell, βρες ένα πολύκλωνο καλώδιο για ασθενή ρεύματα (ήχου πχ), κόψε το μέγεθος που θες, "πλάστο" με ένα χάρακα πάνω στο pad και είσαι έτοιμος. Κάνε μια δοκιμή με ένα κομμάτι αν το κάψεις αν γίνετε λίγο πιο άκαμπτο, και αν ναι, τότε κάψε και την κεραία (προφανώς προ της τοποθετήσεως...)

Αποσυνδεδεμένος Gilan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αλμωπία
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 15, 2016, 08:09:56 μμ »
Φίλε kosta πολύ ωραία δουλειά, μόνο μια διευκρίνιση θέλω να κάνεις, το πυροβόλο είναι 55 διαμετρημάτων; Μου φαίνεται λίγο κοντό.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 15, 2016, 08:47:24 μμ »
Ρε παιδιά δεν υπάρχει λόγος να τσακωθώ με κανένα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το hobby μου, αρκετά ζόρια τραβάω με την καθημερινότητα μου, δεν φτάνουν αυτά λέτε; Εδώ είμαι για να χαλαρώσω να ανταλλάξω απόψεις με ανθρώπους που έχουμε το ίδια αρρώστια και να βελτιώσω τις κατασκευές μου μέσα από αυτή την διαδικασία.

Όσον αφορά τις παρατηρήσεις σας δεκτές καθώς τις περισσότερες  από αυτές αγνοούσα και κάποιες τις παρέβλεψα γιατί είτε βαριόμουν είτε δεν μπορούσα.
Βέβαια το σίγουρο είναι ότι αν ήξερα τις παρατηρήσεις αυτές σε προηγούμενο στάδιο σίγουρα θα προσπαθούσα να διορθώσω αρκετά από τα κακώς κείμενα. 
Τέλος πάντων το μοντέλο θα παραδοθεί στον κουνιάδο μου που μου το ζήτησε και θα αποτελεί πλέον αντικείμενο κριτικής αυτών που το χρησιμοποιούν και στην κανονική του κλίμακα.

Κώστα για τις κεραίες, αν δεν έχι από Revell, βρες ένα πολύκλωνο καλώδιο για ασθενή ρεύματα (ήχου πχ), κόψε το μέγεθος που θες, "πλάστο" με ένα χάρακα πάνω στο pad και είσαι έτοιμος. Κάνε μια δοκιμή με ένα κομμάτι αν το κάψεις αν γίνετε λίγο πιο άκαμπτο, και αν ναι, τότε κάψε και την κεραία (προφανώς προ της τοποθετήσεως...)
Οκ. Κώστα θα το 'εχω υπόψη μου, σε ευχαριστώ.

Φίλε kosta πολύ ωραία δουλειά, μόνο μια διευκρίνιση θέλω να κάνεις, το πυροβόλο είναι 55 διαμετρημάτων; Μου φαίνεται λίγο κοντό.
Νασαι καλά φίλε. Το πυροβόλο  είναι το μακρύτερο που είχε το κιτ.

Tags: