Φίλε Νίκο χαίρομαι για την εμφάνιση σου έστω και αν σε κάλεσε άλλος.
Το ότι εγώ ξεκίνησα μια μετατροπή που εσύ ή κάποιος έμπειρος με τα αρματικα θα σκεφτόταν να ξεκινήσει, λέγεται άγνοια κινδύνου, βέβαιά αυτό δεν σημαίνει ότι έχω άφεση αμαρτιών για τα κακώς κείμενα της κατασκευής, τα οποία θα ήθελα να μάθω από την αρχή της.
Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά και επειδή ίσως φανούν χρήσιμα σε κάποιον που θα ήθελε μελλοντικά να τολμήσει την μετατροπή σε προτρέπω να τα επισημάνεις για μελλοντική αναφορά.
Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω κάτι. Μου κάνει εντύπωση ότι χαρακτηρίστηκα «έμπειρος». Δεν θεωρώ ότι έχω εμπειρία και γνώσεις στα αρματικά θέματα. Απλά αν έχει τύχει να ασχοληθώ με κάποιο θέμα, λόγω καλής μνήμης, θυμάμαι λεπτομέρειες και πράγματα που σε κάποιους άλλους μπορεί να ξεφεύγουν. Επίσης, πάντοτε είναι πιο εύκολο να κρίνεις ένα μοντέλο παρά να το φτιάξεις, άρα πάντοτε λέω την γνώμη μου.

Πάμε λοιπόν σε επισημανσεις:
- Αλυσιδάκια στα καπνογόνα. Δύσκολο να βρεις κάτι σε σωστή διάσταση για την κλίμακα, τα φωτοχαραγμένα δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά μπορεί κάποιος να φτιάξει αρκετά καλές τυλίγοντας σύρμα λεπτό. Κάποιος στο φόρουμ τα είχε φτιάξει έτσι, αλλά δεν θυμάμαι ποιος.
- Κεραίες, όπως σου είπε και ο Κώστας. Αν έχεις κάποιο κιτ Revell δίνει πολύ ωραίο συρματάκι για να κάνεις δουλειά.
- Καθρέφτες. Εγώ για να μην με παιδεύουν τους διπλώνω πάντα. Έτσι γλυτώνω και το γυάλινο μέρος, μιας και δεν φαίνεται.
- Φώτα, ρίξε τους ένα γυαλιστερό βερνίκι και μετά λίγo σκόνη, ειδικά στα πίσω.
- Συρματόσχοινα. Η πιο εύκολη μέθοδος είναι να τα βάψεις μαύρα, μετά σκούρο καφέ λάδι και τέλος μολυβάκι για να δείξει το μεταλλικό.
- Εξατμίσεις. Αν έχεις κάποια μαύρη σκόνη ρίξε λίγο να μαυρίσουν.

- Χειρολαβές ερμαρίων στο σκάφος, στα δικά μας έχουν και λουκέτο.

Τόσο η Hobby Boss όσο και η Revell τις δίνουν μασίφ και δείχνουν αφύσικες. Αλλαγή με άλλες από σύρμα.
- Με την σκόνη που έκανες το έδαφος κάνε ένα σκόνισμα στους εδαφικούς και τον κινητήριο.

- Ερπύστριες. Εδώ είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Οι ερπύστριες εσωτερικά δεν έχουν λάστιχο αλλά γυμνό μέταλλο. Επομένως το λάστιχο τρίβεται με το μέταλλο και αυτό είναι καθαρό. Η πρώτη φωτογραφία είναι από Γερμανικό άρμα. Επομένως ίσως το πιο σωστό είναι να είναι σκονισμένα λερωμένα τα πέδηλα εκτός του μέρους που τρίβεται με τους εδαφικούς, τα δόντια ευθυγράμμισης και το σημείο που ακουμπάνε στους κινητήριους.

Τέλος, περισσότερο καλλιτεχνικά, θα έκανα ένα πιο σκούρο wash όπου υπάρχουν γρίλιες, για να δώσω βάθος και να δείχνει καλύτερο. Το ίδιο και στις εισαγωγές αέρα στο πάνω μέρος.
Στείλε το μοντέλο στο Leopard club...