Αποστολέας Θέμα: RF-4B Phantom - US Marines VMCJ-1 (Hasegawa 1/72)  (Αναγνώστηκε 12635 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
RF-4B Phantom - US Marines VMCJ-1 (Hasegawa 1/72)
« στις: Δεκεμβρίου 06, 2015, 11:13:40 μμ »
Μετά από μερικές εβδομάδας απραξίας νέο μοντέλο εγκαταστάθηκε στον πάγκο μου. RF-4B της Ηasegawa στην 1/72. Το μοντέλο θα γίνει στα χρώματα της VMCJ-1, όπως ακριβώς το δίνει και η hasegawa στα σήματά της

Click to see the original size.

Λίγα ιστορικά στοιχεία εντελώς επιγραμματικά..

Το RF-4B υπηρέτησε στο σώμα των Αμερικάνων πεζοναυτών από το 1966 εώς και το 1990. Εξόπλισε 3 μοίρες οι οποίες ήταν μεικτού τύπου/ρόλου (RF-4B, EA-6A, EF-10B), τις VMCJ-1 (κωδικός καθέτου RM), VMCJ-2 (κωδικός καθέτου CY) και VMCJ-3 (κωδικός καθέτου TN) από το 1966 εώς και το 1975. Το καλοκαίρι του 1975 οι μοίρες διαλύθηκαν και όλα τα αεροπλάνα του τύπου τα παρέλαβε η νεοσυσταθείσα VMFP-3 με αποκλειστικό ρόλο την αεροφωτογράφιση (κωδικός καθέτου RF), η οποία έμεινε ενεργή μέχρι και την απόσυρση του τύπου το 1990.
Η VMCJ-1 ήταν η μοναδική από τις τρεις μοίρες η οποία είχε έδρα εκτός ΗΠΑ, στην βάση Iwakuni της Ιαπωνίας. Υπηρέτησε στον πόλεμο του Βιετνάμ από το 1966 μέχρι και το 1970 και ήταν η μοίρα που παρέμεινε στην περιοχή το μεγαλύτερο διάστημα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μοίρες των πεζοναυτών.
Από το 1972 και μέχρι το 1975, επιχειρούσε από τη βάση της στην Ιαπωνία αλλά και σαν αεροπορικό απόσπασμα (Det.101) από το κατάστρωμα του USS Midway το οποίο βρισκόταν κι αυτό στην Ιαπωνία ως βάση του CAW-5. Κατά το διάστημα αυτό τα κάθετα σταθερά βάφτηκαν μαύρα και ο κωδικός RM με κίτρινο. Οι κωδικοί στα κάθετα δεν άλλαξαν ακόμα και κατά τη διάρκεια παρουσίας της μοίρας πάνω στο USS Midway, λόγω του ότι η μοίρα δεν βρισκόταν καθ' όλη τη διάρκεια της εκάστοτε περιοδείας του αεροπλανοφόρου, αλλά παρέμενε συνήθως μόνο 20 μέρες τη φορά. (20 μέρες στη θάλασσα-10 στη στεριά)

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το μοντέλο που θα αναπαριστήσω είναι ίσως το μοναδικό που έλαβε διακριτικά του USS Midway στο κάθετο σταθερό κατά την παραμονή του στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου, την περίοδο ακριβώς πριν τη διάλυση της μοίρας (Αύγουστος 1975).

Το κιτ το απέκτησα πριν μερικές εβδομάδες και ξεκίνησε άμεσα. Είναι κυκλοφορία του 2008 και έχει πολύ καλά σήματα. Δίνει επιλογές για 4 αεροσκάφη, 2 κατά την περίοδο που η μοίρα έδρασε στο Βιετνάμ με τα ''άχρωμα'' κάθετα και 2 για την μετά-Βιετνάμ εποχή με τα μαύρα κάθετα σταθερά.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ξεκινώντας με την κατασκευή με τον σωλήνα pitot. Ήθελα να είναι στιβαρός και να μην σπάει κατά τα στάδια της κατασκευής. Επιστρατεύτηκε μια καρφίτσα και μερικές μπατονέτες για να ζεσταθούν και να τραβηχτούν και να φτιαχτεί έτσι το εξωτερικό περίβλημα του pitot.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στη συνέχεια ασχολήθηκα με το κόκπιτ. Η hasegawa στα 72άρια κόκπιτ της όπως είναι γνωστό δίνει μόνο χαλκομανίες. Μάλιστα οι χαλκομανίες που δίνει στο συγκεκριμένο κιτ, είναι και ολόσωστες για RF-4B.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Παρόλ' αυτά αποφάσισα να εμπλουτίσω λίγο το κόκπιτ με κομμάτια πλαστικού και ζεσταμένο τεντωμένο πλαστικό βάσει σχεδιαγραμμάτων από το εγχειρίδιο του RF-4B. Τα μόνα κομμάτια που θα είναι aftermarket είναι τα καθίσματα τα οποία είναι της Quickboost.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

O pitot αρχικά είχε κολλήθεί με bluetack-patafix και ενίσχυση της κόλλησης με κυανοακριλική. Μετά από υπόδειξη του Νάσου και του Νίκου (wildcat) -τους ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή- ξεκολλήθηκε και ξανακολλήθηκε με σκέτη κυανοακριλική αφού περάστηκε μέσα από ένα μικρό παξιμάδι για το βάρος του μοντέλου. Αυτό έγινε υπό το φόβο των εκκρίσεων λαδιών του Bluetack στα επόμενα χρόνια που πιθανόν αν δημιουργούσαν πρόβλημα.

Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τις εξαγωγές. Ως γνωστόν στα 72άρια κιτ γενικότερα δεν δίνεται εσωτερική λεπτομέρεια. Το σετ της Aires για τον J-79-GE-8 είναι φοβερό...αλλά εν όψει capital controls, αποφάσισα να φτιάξω ότι μπορώ, όσον δυνατόν πιο κοντά.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
 Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στη συνέχεια προχώρησα στις εισαγωγές. Η hasegawa δίνει ''ντουβάρι'' εσωτερικά στην εισαγωγή (όπως και στο 48άρι της). Έτσι εφόσον αποφάσισα να φτιάξω εισαγωγές, έπρεπε να καταλήγουν σε ένα φαν του κινητήρα. Από φύλλο πλαστικού και κομμάτια από sprue φτιάχτηκαν κι αυτά.

Στη συνέχεια προχώρησα με τις φωτομηχανές. Εδώ υπάρχει ένα μυστήριο, καθώς εχω βρει πληροφορίες ότι τα RF-4B φόραγαν μια KS-87 στον σταθμό 1, μια KA-87 στον σταθμό 2 και μία ΚΑ-55Α στον σταθμό 3. Φωτογραφίες φυσικά δεν βρήκα πουθενά, εκτός της KS-87. Αυτό σημαίνει ότι δεν φόραγε τις πλευρικές KS-87 που φόραγαν τα RF-4C/Ε.
Στην παρακάτω φωτογραφία όμως βλέπω κάτι σαν φακό στις πλευρικές θέσεις.

Η hasegawa φυσικά έδινε μόνο την μπροστινή και τις 3 κάμερες στο σταθμό 2, σε υπερβολικά απλοϊκή μορφή. (Στάδιο 5 οδηγιών)

Έτσι αποφάσισα να επέμβω κι εκεί, όχι ότι θα φαίνονται πολλά, αλλά τουλάχιστον να φαίνεται από ένας υποτυπόδης φακός εσωτερικά. Τις πλευρικές δεν ξέρω ακόμα αν θα τις βάλω στο τέλος.

Έτσι μέχρι τώρα έχω φτάσει μέχρι εδώ. Παρατηρήσεις , υποδείξεις , πληροφορίες και σχόλια δεκτά. 

Συνεχίζεται...

::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
Απ: RF-4B Phantom - US Marines VMCJ-1 (Hasegawa 1/72)
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 05:02:01 πμ »
Τι χρωστάμε για το Σεμινάριο;   :wink:

Εξαιρετικό modelling, Νώντα, σε ένα πάντοτε ελκυστικό θέμα, όπως είναι το Phantom ::good_job_smilie::

Καλή συνέχεια, την οποία περιμένουμε με ανυπομονησία.

The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος VAGELIS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 08:38:29 πμ »
Καταπληκτική δουλειά, καλή συνέχεια!
Βαγγέλης Αθανασίου

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 10:57:37 πμ »
Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό (για να μπορώ να αναπνέω, έχει βουλώσει η μύτη μου από ίωση... :mrgreen: )
Πες μας βρε άνθρωπε και πώς κατάφερες να κόψεις και να μείνουν όπως τα έκοψες όλα τα αυτά τα ψιλολόγια, ρολογάκια, κονσόλες κλπ.
Τι εργαλείο η τεχνική χρησιμοποίησες;
Και σε 1/72 ε;... μάλλον πρέπει να πάω να ξαπλώσω πάλι.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 11:20:49 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά μέχρι εδώ, σου αξίζουν συγχαρητήρια!

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 11:34:29 πμ »
Καλή αρχή με μπόλικη δουλεία. Βλέπω νέο σεμινάριο ::thumbleft:: :wink:
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος kfilippi

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 11:35:05 πμ »
Πολύ όμορφη δουλειά και πολύ καλή παρουσίαση.
Ειδικά το εσωτερικό των ακροφύσιων είναι φανταστικό.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 11:45:42 πμ »
Πολύ ωραίος Νωντα..ειδικα οι εξαγωγες.Φιλαρακι βάλε κατι μπροστά στην καρφιτσα γιατί το έχω κάνει και εγώ σε γατί 48 αρι και καρφώθηκα κάποια στιγμή... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 02:10:20 μμ »
Αμάν... έφυγαν τα μάτια μου! Νώντα κα-τα-πλη-κτι-κή δουλειά! Ακόμη ένα σεμινάριο από σένα,... τα eduard και aires κλπ καταντούν περιττά!

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 04:57:44 μμ »
Αυτά έκανα κι εγώ όποτε έπιανα Phantom στα χέρια μου και το αποτέλεσμα ήταν να τα παρατήσω μετά το τέταρτο που τελείωσα... :mrgreen: Παρακολουθώ με ενδιαφέρον, στο τέλος μπορεί και να ζηλέψω και να τελειώσω τίποτα... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 09:41:17 μμ »
Εξαιρετικός!....Απλά!  ::thumbleft::

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 10:10:33 μμ »
Νώντα οι εξαγωγές ειλικρινά είναι ΟΛΑ τα λεφτά!!
Λεπτομέρια που πραγματικά δεν χρείαζεται να αναφέρεις κάν το όνομα βελτιωτικού... . .. .είναι απλά καλύτερο!!!!

Και μην κάνεις αστείο και δεν έχει σπασμένα φτερά!!!  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 11:07:09 μμ »
Φανταστική δουλειά Νώντα! Μου άρεσαν οι εισαγωγές, οι εξαγωγές άσκηση υπομονής και τελειότητας και για το κόκπιτ ότι και να πω είναι λίγο.

Η καλή συνέχεια είναι δεδομένη.

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 11:38:23 μμ »
Τι χρωστάμε για το Σεμινάριο;   :wink:

Εξαιρετικό modelling, Νώντα, σε ένα πάντοτε ελκυστικό θέμα, όπως είναι το Phantom ::good_job_smilie::

Καλή συνέχεια, την οποία περιμένουμε με ανυπομονησία.

Να σαι καλά Μιχάλη, σε ευχαριστώ!! Όχι και σεμινάριο!! Μοντελιστικός χαβαλές.  :mrgreen: ::salut::

Καταπληκτική δουλειά, καλή συνέχεια!

Να σαι καλά Βαγγέλη, σε ευχαριστώ πολύ.  ::salut::

Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό (για να μπορώ να αναπνέω, έχει βουλώσει η μύτη μου από ίωση... :mrgreen: )
Πες μας βρε άνθρωπε και πώς κατάφερες να κόψεις και να μείνουν όπως τα έκοψες όλα τα αυτά τα ψιλολόγια, ρολογάκια, κονσόλες κλπ.
Τι εργαλείο η τεχνική χρησιμοποίησες;
Και σε 1/72 ε;... μάλλον πρέπει να πάω να ξαπλώσω πάλι.

Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο, να σαι καλά!!
Όλα είναι θέμα διάθεσης, υπομονής, επιμονής και μεθοδικότητας. Τα ''ρολογάκια'' είναι πολύ εύκολα. Τρυπανάκι χειρός, τρυπάς ένα κομμάτι αρκετά λεπτού πλαστικού και μετά με τον κόφτη κόβεις σε σχήμα τετράγωνο γύρω απο τον κύκλο που έχεις ήδη τρυπήσει.
Τα διακοπτάκια στο κόκπιτ κι αυτά πολύ εύκολα (αν και ολίγον μπελαλίδικα αν δεν έχουν κολλήσει καλά). Με τη μύτη απο διαβήτη κάνεις τρυπούλες στις κονσόλες. Μετά κόβεις κομμάτια απο πολύ λεπτό Ζεσταμένο Τραβηγμένο Πλαστικό (ΖΤΠ) και τα κολλάς στις τρυπίτσες από το διαβήτη. Αφού κολλήσουν καλά τα κόβεις πολύ χαμηλά με έναν κόφτη-ψαλίδι και είναι έτοιμα.
Στη φώτο η ίδια τεχνική από τα harrier που έχω ξεκινήσει.

Πολύ ωραία δουλειά μέχρι εδώ, σου αξίζουν συγχαρητήρια!

Να σαι καλά φίλε μου, σε ευχαριστώ πολύ.  ::salut::

Καλή αρχή με μπόλικη δουλεία. Βλέπω νέο σεμινάριο ::thumbleft:: :wink:

Σε ευχαριστώ Στέλιο, να σαι καλά!!  ::salut::

Πολύ όμορφη δουλειά και πολύ καλή παρουσίαση.
Ειδικά το εσωτερικό των ακροφύσιων είναι φανταστικό.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τα καλά σου λόγια, να σαι καλά!!  ::salut::

Πολύ ωραίος Νωντα..ειδικα οι εξαγωγες.Φιλαρακι βάλε κατι μπροστά στην καρφιτσα γιατί το έχω κάνει και εγώ σε γατί 48 αρι και καρφώθηκα κάποια στιγμή... ::glossa::

Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη, να σαι καλά!! Η καρφίτσα όντως είναι επικίνδυνη...την έχω ήδη πατήσει μια φορά...αλλά δεν μασάω!! Αν δεν πάει καλά το project θα γίνει βελάκι για στοχοβολή!!  ::glossa:: :mrgreen: ::salut::

Αμάν... έφυγαν τα μάτια μου! Νώντα κα-τα-πλη-κτι-κή δουλειά! Ακόμη ένα σεμινάριο από σένα,... τα eduard και aires κλπ καταντούν περιττά!

Να σαι καλά Σάκη!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! Όχι και Aires, μακάρι να ήταν έτσι!! Τα capital controls με φάγανε!!  :mrgreen:  ::salut::

Αυτά έκανα κι εγώ όποτε έπιανα Phantom στα χέρια μου και το αποτέλεσμα ήταν να τα παρατήσω μετά το τέταρτο που τελείωσα... :mrgreen: Παρακολουθώ με ενδιαφέρον, στο τέλος μπορεί και να ζηλέψω και να τελειώσω τίποτα... ::glossa::

Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο!! Να σαι καλά!! Phantom, μεγάλη αγάπη!! Μη μου λες τέτοια και έχω άλλα 11 κιτ 72άρια. Τουλάχιστον για τα περισσότερα έχω και τα βελτιωτικά τους, οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε πιο χαλαρά. Θα χαρώ να δω καινούρια σου κατασκευή!!
Χρόνια πολλά και για την γιορτή σου χθές!! ::salut::

Εξαιρετικός!....Απλά!  ::thumbleft::

Να σαι καλά Ανδρέα!! Σε ευχαριστώ πολύ!! Με ξέρεις, όλο κάτι δεν μου αρέσει σε αυτά που φτιάχνω. Ελπίζω στο βάψιμο να αναδειχτούν όπως πρέπει.
Εξάλλου είναι και teaser για να σε κάνω να πιάσεις εκείνη τη βρετανάρα που λέγαμε που χρειάζεται πολλές ανάλογες βελτιώσεις...παντού!!  ::salut::

Νώντα οι εξαγωγές ειλικρινά είναι ΟΛΑ τα λεφτά!!
Λεπτομέρια που πραγματικά δεν χρείαζεται να αναφέρεις κάν το όνομα βελτιωτικού... . .. .είναι απλά καλύτερο!!!!

Και μην κάνεις αστείο και δεν έχει σπασμένα φτερά!!!  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Να σαι καλά Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ!! Η αλήθεια είναι ότι για τις εξαγωγές βοήθησαν και οι εξαγωγές της Aires που ουσιαστικά προσπάθησα να τις αντιγράψω σε πολύ πιο απλοϊκή μορφή. Τονίζω το προσπάθησα!! Απέχουν αιώνες από τέτοια λεπτομέρεια!!

Όσο για τις πτέρυγες...κάθε κιτ-πετούμενο που έχει Bureau Number οφείλει ως σεβασμό προς την ιδιότητά του να έχει στο ράφι μου σπαστές πτέρυγες για να ξεχωρίζει από αυτά που έχουν Serial Number. Έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία αναδίπλωσης!!  ::glossa:: :mrgreen: ::salut::

Φανταστική δουλειά Νώντα! Μου άρεσαν οι εισαγωγές, οι εξαγωγές άσκηση υπομονής και τελειότητας και για το κόκπιτ ότι και να πω είναι λίγο.

Η καλή συνέχεια είναι δεδομένη.

Να σαι καλά Μαθιέ!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! Όντως τρελή υπομονή και επιμονή!! Για τα harrier λέγαμε μπας και συνέχιζα...αλλά δεν...πάντα κάτι νέο μου παίρνει τα μυαλά!!  :mrgreen: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 02:28:24 πμ »
Μπράβο Νώντα, οι εξαγωγές είναι χάρμα οφθαλμών και η δουλειά σου τα σπάει.. Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 02:48:39 πμ »
Αν αυτό είναι μοντελιστικός χαβαλές όπως λές Νώντα, εγώ είμαι ο Πάπας :mrgreen:
Ένα έχω να πώ... ΩΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ :shock:

Αναμένουμε τη συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 08:50:36 πμ »
Μετά από όλα αυτά δεν νομίζω να μην αφήσεις το καπάκι με τις φωτομηχανές ανοιχτό, άνοιξε και κανένα πανελάκι, αφού μπορείς, καλή συνέχεια  ::salut::.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 10:28:29 πμ »
Μπράβο Νώντα, οι εξαγωγές είναι χάρμα οφθαλμών και η δουλειά σου τα σπάει.. Καλή συνέχεια  ::salut::

Σε ευχαριστώ πολύ Σταύρο για τα καλά σου λόγια, να σαι καλά!!  ::salut::

Αν αυτό είναι μοντελιστικός χαβαλές όπως λές Νώντα, εγώ είμαι ο Πάπας :mrgreen:
Ένα έχω να πώ... ΩΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ :shock:

Αναμένουμε τη συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Πιστεψέ με Μάνο, χαβαλές είναι, γιατί αν το έπαιρνα στα σοβαρά δεν θα είχα την υπομονή να πειραματιστώ με το πλαστικό.  :lol:
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!  ::salut::

Μετά από όλα αυτά δεν νομίζω να μην αφήσεις το καπάκι με τις φωτομηχανές ανοιχτό, άνοιξε και κανένα πανελάκι, αφού μπορείς, καλή συνέχεια  ::salut::.

Σε ευχαριστώ πολύ Στέφανε!! Το καπάκι θα παραμείνει κλειστό, δεν έχω φτιάξει λεπτομερώς τις μηχανές και δεν είμαι και σίγουρος αν είναι και ολόσωστες. Πανελάκια το σκέφτομαι, αλλά θα δείξει η πορεία. ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 06:48:52 μμ »
Όπως είσαι τα καλουπώνεις όλα και βγάζεις βελτιωτικό για 72ρι φάντομ!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 07:11:22 μμ »
Δεν υπάρχεις Νώντα!!
Προσωπικά θα ήθελα αυτή την δουλειά σε άλλο Φαντόμι...Ένα Ιρανικό F-4E ας πούμε...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 11:20:14 μμ »
Σαν να εχει ένα δίκιο ο Πάνος :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: να τα έχω και εγώ έτοιμα για το δικό μου :mrgreen:!
Μπράβο πάντως για την υπομονή σου Νώντα!Και εγώ που νόμιζα πως σκρατσάρω μόνο εγώ με το seahawk μου..χαχα....λέμε και κανένα αστείο που και που!!! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 09, 2015, 09:59:02 πμ »

Χαχα!! Το σκέφτομαι γιατί έχω άλλα 11 κιτ phantom. Aαααν καλουπωθούν κάποια πράγματα θα είναι τα φαν κινητήρων. Από τα υπόλοιπα έχω λίγο πολύ.  :wink: ::salut::

Δεν υπάρχεις Νώντα!!
Προσωπικά θα ήθελα αυτή την δουλειά σε άλλο Φαντόμι...Ένα Ιρανικό F-4E ας πούμε...

Ευχαριστώ Γιώργο, να σαι καλά!! Να σου πω την αλήθεια από τα 11  κιτ , τα -Ε τα προορίζω για Ελληνικά, αλλά τώρα που το λες δεν είναι κακό κι ένα Ιρανικό. Είναι και μάχιμα!!  ::salut::

Σαν να εχει ένα δίκιο ο Πάνος :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: να τα έχω και εγώ έτοιμα για το δικό μου :mrgreen:!
Μπράβο πάντως για την υπομονή σου Νώντα!Και εγώ που νόμιζα πως σκρατσάρω μόνο εγώ με το seahawk μου..χαχα....λέμε και κανένα αστείο που και που!!! ::salut::

Σε ευχαριστώ πολύ ʼλεξ, να σαι καλά!!
Υπομονή και επιμονή και όλα γίνονται και μάλιστα γρήγορα σχετικά. (Τα φαν πχ μου πήραν ένα μισάωρο, οι εξαγωγές περίπου 1,5 ώρα η καθεμία) ʼψογες είναι οι σκρατσιές σου στο seahawk και αν πιάσεις και ''ωμό'' πλαστικό και πειραματιστείς θα το λατρέψεις!!  :wink: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 09, 2015, 04:31:56 μμ »
Spoiler (hover to show)

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 10, 2015, 12:18:46 πμ »
Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 11, 2015, 08:31:37 μμ »
Felix Resin Models, ποιότητα! Μπράβο Νώντα!!!

Tags: