Αποστολέας Θέμα: ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ για modelling  (Αναγνώστηκε 10193 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ για modelling
« στις: Δεκεμβρίου 07, 2006, 02:48:21 πμ »
Πολλά χρήσιμα εργαλεία για μοντελισμό έχω ανακαλύψει μέσα στην σχολή μου (Τεχνολόγος Ιατρικών Εραγστηρίων) :twisted: Έχουμε και λέμε! :D

Πιπέτες! http://www.biohit.co.jp/prod/img/manu-pipets.jpg

πουαράκια! http://www.kosmetech.com/images/pipets_img.jpg

φλάσκες και ποτήρια ζέσεως http://www.chemcollective.org/images/flasks.jpg

νυστέρια, λαβίδες και ότι άλλο τραβάει η ψυχή σας... 8)

Οι πιπέτες του 1 ml είναι οκ για μοντελισμό, προσοχή μόνο γιατί κοστίζουν λιγάκι ακριβά... :wink:

• Scale 1/35
  • *
  • Παντέλας
Απ: ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ για modelling
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 07, 2006, 02:54:13 πμ »
Ξέχασα να προσθέσω!! :?

parafilm  http://www.clubhyper.com/reference/images/Parafilm-M-09.jpg   http://www.chem.ucla.edu/~gchemlab/parafilm.jpg

και βλέπουμε... :wink:

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 07, 2006, 08:37:20 πμ »
parafilm  http://www.clubhyper.com/reference/images/Parafilm-M-09.jpg 

Το έχεις δοκιμάσει  :?: Εγώ έκανα μερικές προσπάθειες αλλά το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησαι και τόσο.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 07, 2006, 08:50:26 πμ »
Σμήναρχε αυτά τα υλικά μπορείς να τα πάρεις μέσα στην σχολή σου.Μπορεί ο καθένας να μπεί μέσα και να αγοράσει ότι υλικό θέλει για τον μοντελισμό η δεν γίνεται.Αν γίνεται η σχολή σου που είναι αν κάποιος ενδιαφέρεται να πάρει κάποια εργαλεία.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 07, 2006, 10:05:16 πμ »
Η πιπέτα σε τι χρησιμεύει ρε Jim ? Απο την φωτό δεν μπορώ να καταλάβω τη χρήση της.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 07, 2006, 10:46:20 πμ »
Η πιπέτα σε τι χρησιμεύει ρε Jim ? Απο την φωτό δεν μπορώ να καταλάβω τη χρήση της.

Κώστα για τα άλλα λέω η ότι μπορεί σαν αξεσουάρ να μας χρησιμεύσει στο χόμπυ μας .Την πιπέτα ούτε και γώ δεν την ξέρω και τι κάνει.

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 07, 2006, 10:55:22 πμ »

Κώστα για τα άλλα λέω η ότι μπορεί σαν αξεσουάρ να μας χρησιμεύσει στο χόμπυ μας .Την πιπέτα ούτε και γώ δεν την ξέρω και τι κάνει.

Μήπως για να "τραβάει" χρώμα ή διαλυτικό :?: :D
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 07, 2006, 11:04:39 πμ »

Μήπως για να "τραβάει" χρώμα ή διαλυτικό :?: :D

Ακριβώς  :!: Εγώ χρησιμοποιώ μια για να τραβάω χρώμα και μια για τραβάω διαλυτικό. Έχει επάνω διαβαθμίσεις και έτσι μπορείς να ρουφάς συγκεκριμένη ποσότητα για να κανονίζεις τις αναλογίες χρώματος-διαλυτικού. Δεν κρατάνε όμως πολύ γιατί από την πολύ χρήση ανοίγουν οι ραφές και δεν τραβάνε υγρό, βλέπετε αυτές είναι μιας χρήσεως στα εργαστήρια.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 07, 2006, 02:56:25 μμ »
Ωραία λοιπόν, την μάθαμε και την πιπέτα... :D :D

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 07, 2006, 03:05:31 μμ »
Που να δειτε και την πιπετα χωρις φουσκα αναρροφησης....
Σαν καλαμακι που ρουφας οσο χρειαζεσαι και το σφραγιζεις με το δαχτυλο απο πανω!! :shock:
Εχουν γινει μ@λ@κιες ετσι ενα σωρο!!!!!!!
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 07, 2006, 03:08:26 μμ »
Παρεπιπτοντως αν εχετε καποιο παλιο κολληριο που δεν το θελετε κι εχει μεσα το γυαλινο σωληνακι με την καουτσουκ φουσκα,ειναι οτι πρεπει για χρωματα.ΟΧΙ για διαλυτικα γιατι ξεραινεται το καουτσουκ
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 07, 2006, 03:53:19 μμ »
Παρεπιπτοντως αν εχετε καποιο παλιο κολληριο που δεν το θελετε κι εχει μεσα το γυαλινο σωληνακι με την καουτσουκ φουσκα,ειναι οτι πρεπει για χρωματα.ΟΧΙ για διαλυτικα γιατι ξεραινεται το καουτσουκ
Σωστός ο Τάσος!Και γω παρόμοιο χρησιμοποιούσα με γυάλινο το κάτω μέρος και λαστιχένια φούσκα.Απλά φρόντιζα να μην πάει χρώμα ή διαλυτικό στην φούσκα,και τα διατηρούσα πάρα πολύ καιρό έτσι.
Τώρα χρησιμοποιώ κομμένα καλαμάκια,(ταπώνοντας από πάνω με το δάκτυλο),και ιδιαίτερα κάποια φαρδιά που είναι για γρανίτες...! :D
Μην ξεχνάμε βέβαια και τα γάντια μιας χρήσεως(χωρίς ταλκ),κάποιες ταινίες,και το σημαντικότερο τα χειρουργικά νυστέρια...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 07, 2006, 04:40:53 μμ »
Που να δειτε και την πιπετα χωρις φουσκα αναρροφησης....
Σαν καλαμακι που ρουφας οσο χρειαζεσαι και το σφραγιζεις με το δαχτυλο απο πανω!! :shock:
Εχουν γινει μ@λ@κιες ετσι ενα σωρο!!!!!!!

H μητέρα μου είναι μικροβιολόγος και όντως έχουν γίνει πολλά, κάποιες φορές τραγωδίες  :(

Εγώ πάω στο φαρμακείο της γειτονιάς και ζητάω σταγονόμετρα. Εχουν πολύ καλά γυάλινα με φούσκα αναρρόφησης από πλαστικό και κοστίζουν το αστρονομικό ποσό των 0.5 EUR έκαστο.

Οσο για τις πιπέτες προσοχή στο χειρισμό. Κατά την αναρρόφηση αφήνουμε το έμβολο απαλά έτσι ώστε η αναρρόφηση να γίνετε με σχετικά αργό ρθυμό. Αν το αφήσουμε απότομα υπάρχει πιθανότητα να μπει το προς αναρρόφηση υγρό στο μηχανισκό της πιπέτας με πιθανόν δυσάρεστα επακόλουθα...

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 07, 2006, 09:37:19 μμ »
όλα τα παραπάνω. εδώ και χρόνια.
θα προσθέσω και μια τύπου "κολλητική" ταινία της 3Μ , ημι-διαφανής, στενή, ελαστική, τέλεια για μασκάρισμα. έχει χρήση "λευκοπλάστ".
θα θυμίσω ότι αυτή καθώς και πιπέτες, μας διέθετε το Model Shop εδώ και 15 χρόνια ...
επίσης πολλά οδοντιατρικά εργαλεία (σπάτουλες κλπ. εργαλεία για σφραγίσματα κοκ) έχουν μοντελιστική χρήση. ο οδοντίατρος μου με προμηθεύει με τις παλιές (χρησιμοποιημένες) διαμαντένιες μικρο-φρέζες  (που χρησιμοποιεί για τα δόντια). αντί να τις πετάξει, μου κάνουν εξαιρετική δουλειά στον ταχυτροχό, πχ. σε "φαγώματα" πλαστικού, αναπαράσταση ανωμαλιών στις θωρακίσεις κλπ.
τέλος, φίλος μου οδοντοτεχνίτης, κάνει παπάδες μα τα υλικά της δουλειάς του: καλούπια, αντίγραφα, μέχρι μεταλλικά αντίγραφα σε σκέλη συστηματος προσγείωσης αεροσκαφών.
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
  • Παντέλας
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 08, 2006, 11:05:59 μμ »
Σμήναρχε αυτά τα υλικά μπορείς να τα πάρεις μέσα στην σχολή σου.Μπορεί ο καθένας να μπεί μέσα και να αγοράσει ότι υλικό θέλει για τον μοντελισμό η δεν γίνεται.Αν γίνεται η σχολή σου που είναι αν κάποιος ενδιαφέρεται να πάρει κάποια εργαλεία.
Για τα υπόλοιπα απάντησαν τα παιδιά! :D Είναι αγορές της σχολής αυτά και δεν βγαίνουν έξω (βέβαια μια φορά κανανε πλιάτσικο και οι σύρριγες εξαφανίστηκαν από συμφοιτητές μου... :shock: :o). Υπάρχουν καταστήματα με ιατρικά είδη που μπορεί να αγοράσει κανείς ότι θέλει. :wink: Προσοχή μόνο σε τιμή και ποιότητα... :roll:

Αποσυνδεδεμένος balstaf87

• Σταφύλης Χρυσοβαλάντης, MD
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Pasadena, CA
  • Bird of Prey
    • Αρχάριος μοντελιστής
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 11, 2006, 04:44:52 μμ »
Τα πουαράκια τα χρησιμοπιώ και εγώ αλλά με οχι τόσο καλά αποτελέσματα γιατί όλο το χρώμα μένει σχεδόν πάνω. Είναι εύκολο να ελέγξεις την ποσότητα του χρώματος.
Πάντως να μην ξεχνάμε και τα γάντια μιας χρήσεως. :wink: αλλά και τις χειρουργικές μάσκες :shock: για τους αερογράφους.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 13, 2006, 09:15:11 πμ »
Τα πουαράκια τα χρησιμοπιώ και εγώ αλλά με οχι τόσο καλά αποτελέσματα γιατί όλο το χρώμα μένει σχεδόν πάνω. Είναι εύκολο να ελέγξεις την ποσότητα του χρώματος.

Το χρώμα με το διαλυτικό που τα αναμιγνύεις  :?: Εγώ τα αναμιγνύω σε κυπελάκια απά τα γαλατάκια (αυτά για τον καφέ) και με το πουαράκι του χρώματος κάνω μερικές αναρροφήσεις για να αναμιχθεί καλά, έχω και ένα βαζάκι με καπάκι στο οποίο έχω βάλει AJAX και κάνω μερικές αναρροφήσεις μέχρι να καθαρίσει το πουαράκι, έτσι είναι καθαρό για την επόμενη χρήση.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Aπο Καρέα μεχρι Αγγλία.
  • Come And Get IT.
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 15, 2006, 03:51:25 μμ »
Εγω παιδια εχω παρει κατι κουταλακια της Tamiya κ εχω βρει την υγεια μου!!

Με πιπετες ειχα ξενερωσει απιστευτα μιας κ μενει πολυ χρωμα μεσα + οτι χαλανε!

Αυτα τα κουταλακια ειναι κ τελεια για ανακατεμα του χρωματος, επισης το υλικο τους καθαριζετε απλα απιστευτα γρηγορα οσο ξεραμενο να ειναι το χρωμα.

:twisted: :twisted:

Μονο πανω απο το πτωμα μου θα παρεις αυτο το κιτ.

Αποσυνδεδεμένος balstaf87

• Σταφύλης Χρυσοβαλάντης, MD
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Pasadena, CA
  • Bird of Prey
    • Αρχάριος μοντελιστής
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 17, 2006, 02:17:44 μμ »

Το χρώμα με το διαλυτικό που τα αναμιγνύεις  :?: Εγώ τα αναμιγνύω σε κυπελάκια απά τα γαλατάκια (αυτά για τον καφέ) και με το πουαράκι του χρώματος κάνω μερικές αναρροφήσεις για να αναμιχθεί καλά, έχω και ένα βαζάκι με καπάκι στο οποίο έχω βάλει AJAX και κάνω μερικές αναρροφήσεις μέχρι να καθαρίσει το πουαράκι, έτσι είναι καθαρό για την επόμενη χρήση.

Χρησιμοποιώ και εγώ κυπελλάκια από τα γαλατάκια του καφέ. Το πρόβλημα που έχω είναι οτι κολλά το χρώμμα μέσα και δεν μπορώ να υπολογίσω την ποσότητα του χρώματος. Όμως το κολπάκι με το ΑΖΑΧ δεν το ήξερα.Θα το δοκιμάσω

Αποσυνδεδεμένος Major_Goose

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HOLY LAND
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 18, 2007, 01:09:10 μμ »
Τα γαντια μιας χρήσης τα σκίζω θέλω ενα κουτί τομήνα , αλλά γλυτώσανε τα χεράκια μου απο τοπυς εποξικούς στόκους και κάθε λογής .....σκατόπραμα.
Λεπίδες νο 11 και 12 κάργα απο χειρουργείο, μάσκες για ψέκασμα, ρολλά απο γυψόγαζα, λαβίδες αιμοστατικά και ότι άλλο τραβάει ο νους σας, μέχρι και κλωστή απο ράμματα παίζει !!!!!
Καιρός Γαρ Εγγύς !

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 18, 2007, 01:45:36 μμ »
Ναι τα χειρουργικά ράμματα, ιδίως τα 03 αν θυμάμαι καλά, είναι ιδανικά κεραίες σε κλίμακα 1:48 . Αλλά και τα άλλα, τα λίγο μεγαλύτερα που έχω δεν έχουν μεγάλη διαφορά. Ας είναι καλά τα δείγματα που  ξέμειναν από έναν διαγωνισμό στην δουλεία μου.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος di_oramatistis

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 01, 2009, 08:41:23 πμ »
Λοιπον παιδια..Ανακαλυψα στο Μοναστηρακι στη Πλατεια Αβυσσηνιας (εκει που ειναι τα παλιατζιδικα)ενα μαγαζακι που πουλαει παλια ιατρικα εργαλεια.Εχει απιστευτα...σχεδια οδοντιατρικων εργαλειων για χαραγμα κλπ.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 01, 2009, 10:25:54 πμ »
Λοιπον παιδια..Ανακαλυψα στο Μοναστηρακι στη Πλατεια Αβυσσηνιας (εκει που ειναι τα παλιατζιδικα)ενα μαγαζακι που πουλαει παλια ιατρικα εργαλεια.Εχει απιστευτα...σχεδια οδοντιατρικων εργαλειων για χαραγμα κλπ.

Θα τα πάρεις φθηνότερα και ολοκαίνουργια,εαν πας να τα αγοράσεις από ενα κατάστημα που πουλάει οδοντιατρικά.Ο παππούς στην Αβυσσηνίας είναι γνωστός κλέφτης... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος JIMIS-25

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: thessaloniki
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 30, 2009, 08:50:30 μμ »
Να ρωτήσω μιας και το έφερε ι κουβέντα ταινίες 3M που μπορώ να βρω σαλονικα και κάτι ακόμα τα ιατρικά  νιστερακια από τα μοντελιστικα είναι καλύτερα?

Αποσυνδεδεμένος Dimitri K.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 06:23:49 μμ »
Η λαβες για τα ιατρικα νιστερακια ειναι 2-3χιλ παχος. Βολεβουν για στενους χωρους. Εγω τα χρισιμοποιω για να κωβο καλουπια απο σιλικονη.

Αυτα τα εχει δει κανεις?
https://www.stoeltingco.com/stoelting/stores/stoelting/categories/59015-59128%20High%20Temp%20Cauteries%20%20L.jpg

Δεν έχω καμία υπομονή για τον μοντελισμό.  Υπομονή χρειάζεται μόνο όταν δεν υπάρχει πάθος.

Tags: ðéðåôåò