Αποστολέας Θέμα: ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ για modelling  (Αναγνώστηκε 10212 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος balstaf87

• Σταφύλης Χρυσοβαλάντης, MD
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Pasadena, CA
  • Bird of Prey
    • Αρχάριος μοντελιστής
Απ: ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ για modelling
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 11:13:28 μμ »
Η λαβες για τα ιατρικα νιστερακια ειναι 2-3χιλ παχος. Βολεβουν για στενους χωρους. Εγω τα χρισιμοποιω για να κωβο καλουπια απο σιλικονη.

Αυτα τα εχει δει κανεις?
https://www.stoeltingco.com/stoelting/stores/stoelting/categories/59015-59128%20High%20Temp%20Cauteries%20%20L.jpg

Αυτά φίλε μου είναι (δεν ξέρω πως τα αποκαλούν)εργαλεία που καυτηριάζουν μικρά αγγεία  και ιστούς για να μην αιμορραγούν κατά τη διάρκεια του χειροργείου. Το σύρμα που έχει μπροστά πυρώνεται και κάνει τη δουλεία. Ενεργοποιείται με το κουμπάκι που βλέπεις στην εικόνα. Δεν ξέρω εάν αυτά κάνουν για μοντελιστική χρήση, έαν συμφέρουν οικονομικά ή αν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αυτόνομα(στο χειρουργείο τα δυνδέουν με ειδικό βύσμα ρεύματος). Αυτά ελπίζω να σε διαφώτισα...
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitri K.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 15, 2009, 12:47:00 μμ »
Ναι, εχω τέτοια εργαλεία(μιας χρησης) και ενα απο αυτα ειναι.... ειδικά για να.... "στειρώνει ανδρες" ::cofee_proi::  :shock:  :shock: "visectomy cutter" 

Τα ειχα παρει τσαμπα πριν χρονια και τα χρισημοποιουσα ως "τοπικο καυτιριαζμο" για αλαζω την σταση σε φιγουρες 1/144. Εκτοτε τα χρησιμοποιω που και που για μικρο φθορες σε μοντελα.   Και αν μια μερα μου ερθει να κανω και καμιά εγχείρισουλα επι τοπου... ::glossa::
Δεν έχω καμία υπομονή για τον μοντελισμό.  Υπομονή χρειάζεται μόνο όταν δεν υπάρχει πάθος.

Αποσυνδεδεμένος balstaf87

• Σταφύλης Χρυσοβαλάντης, MD
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Pasadena, CA
  • Bird of Prey
    • Αρχάριος μοντελιστής
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 15, 2009, 01:28:12 μμ »
Ναι, εχω τέτοια εργαλεία(μιας χρησης) και ενα απο αυτα ειναι.... ειδικά για να.... "στειρώνει ανδρες" ::cofee_proi::  :shock:  :shock: "visectomy cutter" 

Τα ειχα παρει τσαμπα πριν χρονια και τα χρισημοποιουσα ως "τοπικο καυτιριαζμο" για αλαζω την σταση σε φιγουρες 1/144. Εκτοτε τα χρησιμοποιω που και που για μικρο φθορες σε μοντελα.   Και αν μια μερα μου ερθει να κανω και καμιά εγχείρισουλα επι τοπου... ::glossa::

:D :D :D :D ωραίος!!!!
 ::salut:: ::salut::

Tags: ðéðåôåò