Αποστολέας Θέμα: Group Build Airfix - η νέα εποχή  (Αναγνώστηκε 57404 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgosv78

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
  • modelclub.gr
Απ: Group Build Airfix - η νέα εποχή
« Απάντηση #325 στις: Μαρτίου 05, 2016, 11:11:19 πμ »
Παιδιά αν οι συμμετοχές είναι ανοικτές λέω να πάρω μέρος και γώ στο πρώτο μου γκρουπ με αυτο https://www.scalemates.com/kits/253775-airfix-a01024-de-havilland-dh-82a-tiger-moth

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #326 στις: Μαρτίου 09, 2016, 10:21:17 μμ »
Τα πρώτα βαψίματα...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #327 στις: Μαρτίου 10, 2016, 06:47:04 πμ »
Παιδιά αν οι συμμετοχές είναι ανοικτές λέω να πάρω μέρος και γώ στο πρώτο μου γκρουπ με αυτο https://www.scalemates.com/kits/253775-airfix-a01024-de-havilland-dh-82a-tiger-moth
Ξεκίνα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #328 στις: Μαρτίου 11, 2016, 11:05:49 μμ »
Εκανα το βάψιμο στο αρχικό καμουφλάζ, το κίτρινο μου έβγαλε το λάδι, και αρχίζουν τα δύσκολα για το κάμο στις πλαϊνές επιφάνειες.

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Giorgosv78

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #329 στις: Μαρτίου 14, 2016, 10:26:22 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. Το Tigermoth θα γίνει ΟΟΒ. Σχεδον τελειωμένο το πιλοτήριο και μένουν μικροδιορθώσεις και τελικό βερνίκι.Μόνη προσθήκη οι ζώνες.
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Η αιρφιξ για το κόκκινο δίνει το Hu20. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αλλά μάλλον με αυτό θα πάω..

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #330 στις: Μαρτίου 15, 2016, 12:40:33 μμ »
Χωρίς πολλά πολλά, γιατί η όρεξη έχει πέσει στο ναδίρ, νομίζω ότι έφτασε στο τέλος...

Σχόλια και σχολιανά όπως πάντα ευπρόσδεκτα...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #331 στις: Μαρτίου 15, 2016, 08:08:08 μμ »
Είσαι ξεπέτας ρεεεεε :twisted: ::glossa:: :mrgreen:
Μην πούμε για τις φωτογραφίες... μάλλον είσαι συμβεβλημένος με την "Ένωση Οφθαλμιάτρων Ελλάδος" και τους κάνεις αβάντες... στραβώθηκα με την φλουταδούρα λέμε ::glossa:: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Vangelis1984

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Heraklion Crete
  • modelclub.gr
« Απάντηση #332 στις: Μαρτίου 29, 2016, 02:06:18 πμ »
Και η δικη μου συμμετοχη... MESSERSCHMITT Bf 109E-7/TROP στην 1/72.

Βελτιωση του cockpit απο το μηδεν, συναρμολογηση, στοκαρισμα, επαναχαραξη χαμμενης γραμμωσης με καρφιτσα και ψεκασμα με ακρυλικα της Vallejo.

Αποσυνδεδεμένος Σταύρος Κ.

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #333 στις: Μαρτίου 29, 2016, 11:34:22 πμ »
Ενδιαφέρομαι κι εγώ! Η συμμετοχή μου με το

Οι εργασίες για την κατασκευή μιας "What If" εκδόσεως έχουν ξεκινήσει!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #334 στις: Απριλίου 09, 2016, 10:24:21 μμ »
Μετά απο μισό μήνα περίπου πλήρους απραξίας και ενώ είχα πεί να πιάσω ένα Lightning για το GB, τελικά κατέληξα στο να πιάσω κάτι χαλαρό και γρήγορο έτσι για να ''ζεσταθώ'' λιγάκι και να ξεπεράσω το ψυχολογικό σοκ που μου δημιούργησε το Seahawk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ο λόγος λοιπόν για το Vampire:

Υπέροχο κιτάκι, θα φτιαχτεί κυρίως ΟΟΒ μιας και όπως προανέφερα θα το κάνω για χαλάρωση αλλά επίσης να ξοδέψω για μία καρτέλα σημάτων άλλα 15 περίπου ευρώ (μιας και υπάρχουν αρκετά άλλες αξιόλογες παραλλαγές) το θεώρησα υπερβολικό.
Παρόλα αυτά βελτίωσα αισθητά το κόκπιτ και κυρίως τα καθίσματα προσθέτοντας ζώνες απο αλουμινόφυλλο και λεπτομέρειες απο evergreen και χαλκόσυρμα:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Βάψιμο, λίγο στεγνό πινέλο και τέρμα για σήμερα:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #335 στις: Απριλίου 10, 2016, 04:12:56 μμ »
Καλησπέρα σε όλους

Το Mustang της Airfix τελείωσε χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Το μόνο ότι πρόσεξα ότι η γράμμωση στο πάνω μέρος του cowling είναι εμφανής και εγώ την είχα εξαφανίσει, οπότε την επαναχάραξα εκ των υστέρων. Μετά την ολοκλήρωση του το μοντέλο ασταρώθηκε με το black base και βάφτηκε με το aluminium της σειράς Xtreme Metal της AK. Έγιναν κάποια paneling με white aluminium και steel στις εξαγωγές του κινητήρα, περισσότερο για να δοκιμάσω τη διαδικασία. Η αντιθαμπωτική βάφτηκε με το Olive Drab της Lifecolor και οι κόκκινες επιφάνειες με το flat Red της Tamiya.

Για τα χρώματα της ΑΚ είμαι γενικά πολύ ευχαριστημένος με εξαίρεση την αρκετά έντονη μυρωδιά που απαιτούσαν μάσκα. Από την επάνοδο μου στο χόμπι χρησιμοποιώ μόνο ακρυλικά και σίγουρα είναι πολύ πιο έντονο από ότι έχω συνηθίσει, και ανάλογο με τη μυρωδιά όταν ψέκασα gunze με laquer thinner. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι απολύτως ικανοποιητικό, και μακράν καλύτερο από οτιδήποτε έχω επιτύχει μέχρι στιγμής σε μεταλλικό, ενώ η χρήση τους ήταν πολύ εύκολη ακόμα και για πρώτη φορά. Επίσης τα χρώματα προορίζονται για αποκλειστική χρήση σε αερογράφο. Προσπαθώντας να διορθώσω ένα oversrpay από το κόκκινο σε μέγεθος κεφαλής καρφίτσας με πινέλο, ο διαλύτης τους κατέστρεψε ότι επιφάνεια ακούμπησε. Αυτό σε συνδυασμό με την έντονη μυρωδιά κάνει τις μικροδιορθώσεις άβολες και τις έκανα με Citadel. Επίσης με Citadel έβαψα και 2 panel στην κάτω πλευρά στα οποία κατέστρεψα τη βαφή, αφού έκανα τη χαζομάρα και το ακούμπησα ενώ δεν είχε ακόμα στεγνώσει.

Τα decal δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά αλλά στο τέλος υπάκουσαν. Στο spitfire είναι τυπωμένα από την cartograph και ελπίζω σε πολύ καλύτερη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα decal ήταν πάνω στο μεταλλικό, δεν ψέκασα οποιοδήποτε βερνίκι πάνω στο μοντέλο σε κανένα στάδιο για να μην αλλοιώσω τη γυαλάδα των μεταλλικών και τη ματ αίσθηση των υπολοίπων τμημάτων. Στο τέλος έπεσε το μαύρο wash από τα Flory Models. Κάτι που φάνηκε σε αυτή τη φάση είναι ότι είχε μείνει ένα ίχνος από την κόλλα από την ταινία μασκαρίσματος πάνω σε ορισμένα σημεία με αλουμίνιο τα οποία κράτησαν σημειακά παραπάνω wash από όσο θα έπρεπε. Ευτυχώς το κόκκινο της Tamiya αποδείχτηκε ανθεκτικό παρόλες τις κακουχίες που πέρασε χωρίς βερνίκι, ενώ στο Lifecolor έδειξα περισσότερη προσοχή.

Συνοψίζοντας το κιτ της Airfix μου έδωσε μια πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου στα μεταλλικά καμουφλάζ, τα οποία πάντα μου άρεσαν αλλά πολύ συχνά απέφευγα (Δεν είναι τυχαίο ότι στο στοκ μου έχω ελάχιστα κιτ που έχουν καν την επιλογή για μεταλλικό). Οι όποιες αδυναμίες είναι θέμα δικών μου ελλείψεων που θα προσπαθήσω να βελτιώσω. Σίγουρα τώρα που πήρα το βάπτισμα θα ακολουθήσουν και άλλα μεταλλικά projects. Παρόλα αυτά εξακολουθώ να ψάχνω για μεταλλικά χρώματα τα οποία θα μπορώ να χρησιμοποιώ για λεπτομέρειες, μικροδουλειές και σε μικρότερες επιφάνειες/κλίμακες, καθώς έχω την εντύπωση ότι οι νέες παρτίδες της Citadel είναι διαφορετικές από της προηγούμενες και αρκετά χειρότερες.

Η συνέχεια στο Airfix GB θα είναι με το Spitfire το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης του κόκπιτ (μένει να αποφασίσει ο αερογράφος να ψεκάσει το ματ βερνίκι).

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #336 στις: Απριλίου 12, 2016, 10:59:58 μμ »
Vampire συνέχεια:
Το κατασκευαστικό μέρος τελείωσε απροβλημάτιστα σχεδόν με μόνο μελανό σημείο η εφαρμογή του αριστερού φτερού-πτέρυγας στο κάτω μέρος στην ένωση με το υπόλοιπο σκάφος. Εκεί το κενό ήταν αρκετά μεγάλο και χρησιμοποίησα φυλλο πλαστικού 0,3 χιλιοστών και surfacer 500 για να το φέρω. Σε αρκετά σημεία επίσης χρησιμοποίησα υγρό στόκο 1200 χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερη φροντίδα.
Πριν:
Μετά:
Click to see the original size. Click to see the original size.

Λέω να το ασταρώσω με surfacer 1500 μαύρο να το δοκιμάσω κιόλας...
Στην πρώτη παραλλαγή προσανατολίζομαι έναντι της δεύτερης, για να πάρετε μία ιδέα (οι φωτό είναι μόνο για συζήτηση):

Αυτά για σήμερα! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #337 στις: Απριλίου 12, 2016, 11:38:40 μμ »
Λίγο πριν τα σήματα. Η καλύπτρα θα κολληθεί ανοιχτή.

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #338 στις: Απριλίου 13, 2016, 09:14:36 πμ »
Pez πολύ όμορφο το Mustang σου!! Ωραίο μέταλλο!! Κι εγώ συμπάσχω γιατί στα μεταλλικά χρησιμοποιώ citadel και γενικότερα ακρυλικά χρώματα παντού λόγω μυρωδιάς. Αν και μυρίζουν, θα δοκιμάσω τα extreme metal γιατί έχω ακούσει τα καλύτερα εως τώρα. ::salut::

Αλέξανδρε πολύ όμορφες προσθήκες και ανέβασαν πολύ το κόκπιτ της Airfix!! Εξαιρετικό εως τώρα και είναι και μπιζουδάκι!! Καλή συνέχεια εύχομαι  ::salut::

Piaggio250 αν και δεν έχω την παραμικρή ιδέα για Γερμανικά αεροπλάνα, το βάψιμο στα μάτια μου φαίνεται άκρως εντυπωσιακό!! Καλή συνέχεια με τα σήματα ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #339 στις: Απριλίου 13, 2016, 07:24:36 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του LCVP και σας την παρουσιάζω. Αλλάχτηκαν οι κάννες των πολυβόλων, τα πλαϊνά στηρίγματα και προστέθηκαν τα συρματόσχοινα στην πόρτα. ::salut::

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #340 στις: Απριλίου 13, 2016, 09:01:07 μμ »

Piaggio250 αν και δεν έχω την παραμικρή ιδέα για Γερμανικά αεροπλάνα, το βάψιμο στα μάτια μου φαίνεται άκρως εντυπωσιακό!! Καλή συνέχεια με τα σήματα ::salut::
Οντως ακρως εντυπωσιακό το βαψιμο....με ελευθερο χερι ειναι;επισης τι βερνικι χρησιμοποιησες;
Καλησπέρα σε όλους. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του LCVP και σας την παρουσιάζω. Αλλάχτηκαν οι κάννες των πολυβόλων, τα πλαϊνά στηρίγματα και προστέθηκαν τα συρματόσχοινα στην πόρτα. ::salut::
Ωραιες οι προσθήκες,  μια χαρα θα βγει βλεπω ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #341 στις: Απριλίου 13, 2016, 09:08:44 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ felix. Να τα δοκιμάσεις σίγουρα τα Xtreme metal αν δεν έχεις πρόβλημα με τη μυρωδιά είναι εύκολα στη χρήση και δίνουν φοβερό αποτέλεσμα. Τα citadel νομίζω δυστυχώς στις τελευταίες παρτίδες τους έχουν αλλάξει κάτι στη σύνθεση τους επειδή νομίζω συμπεριφέρονται χειρότερα από ότι παλία.

Το spitfire είναι ακόμα στο ψυγείο καθώς για κάποιο λόγο ο αερογράφος δεν ψεκάζει. Αν δεν συμμορφωθεί θα περάσω το ματ στο κόκπιτ με πινέλο και ελπίζω να τον φτιάξω μέχρι το βάψιμο. ʼν κάποιος ξέρει από βέσπα αερογράφο είναι ευπρόσδεκτος να βοηθήσει

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #342 στις: Απριλίου 13, 2016, 09:36:48 μμ »
Felix και alex σας ευχαριστώ, το βάψιμο το έκανα με ελεύθερο χέρι στα πλαϊνά(δεν γινόταν κι αλλιώς) και πολλά μπινελίκια μέχρι να βρω τη σωστή πίεση και αραίωση. Βερνίκι χρησιμοποίησα για πρώτη  φόρα  future(μπόλικο) ψεκάστηκε με τον αερογράφο και θα δω πως θα τα πάει με τα λάδια και τα διαλυτικά τους. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #343 στις: Απριλίου 14, 2016, 07:23:01 πμ »
Αλέξανδρε σε ευχαριστώ πολύ. ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #344 στις: Απριλίου 20, 2016, 01:10:45 πμ »
Πολύ όμορφες εργασίες παιδιά!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #345 στις: Απριλίου 20, 2016, 12:27:48 μμ »
Το κιτ βγήκε από το βαφείο χωρίς κανένα απολύτως απρόοπτο!Βάφτηκε με alclad white aluminium.Το κίτρινο είναι της ΑΚΑΝ ενώ για μαύρο χρησιμοποίησα το Tire black gunze:

Προστέθηκαν υδραυλικά στα σκέλη προσγείωσης και είναι έτοιμες και οι δεξαμενές οι οποίες θα προστεθούν στο τέλος μετά την τοποθέτηση των σημάτων.
Σήμερα θα προστεθούν τα decals και θα πέσει και ένα wash.Έχετε κάποια πρόταση για wash?Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το blue black PLW του MIG. ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #346 στις: Απριλίου 20, 2016, 01:06:59 μμ »
Αλέξανδρε είναι κουκλί!! ʼψογο βάψιμο!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #347 στις: Απριλίου 20, 2016, 11:36:47 μμ »
Τέλειο χρώμα. Καλά τελειώματα!

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #348 στις: Απριλίου 21, 2016, 12:23:17 πμ »
Πολύ καλός ο βρυκόλακας Αλέξανδρε!

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #349 στις: Απριλίου 21, 2016, 12:46:24 πμ »
Πολύ καλό το βάψιμο, πέτυχες τέλεια τα μέταλλα. Βερνίκι πριν τις χαλκομανίες θα βάλεις στα Alclad?

Tags: